Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Az alulöltözéssel sajnos sokan keménnyé tették maguknak. Egyébként pedig 3-9 óra testmozgást kaptunk, hát ezért fizettünk :-)

Kis beszámolóm itt:
http://forum.index.h...89574&t=9006401

Gratulálok, tervszerûen, jól csináltad! Sajnos én az alulöltözéssel kinyírtam magamat, ahogy azt korábban leírtam.:cry:

A beszámolód is nagyon élvezetes, ajánlom mindenki figyelmébe.:cheers:

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Nem volt ám olyan kemény verseny mint itt itt sokan írogatjátok. ;)
A felfelék szinte végig tekerhetõek voltak, a lejtõk meg egyáltalán nem voltak életveszélyesek. Hideg volt, esett az esõ. Lefelé fájt a hideg, de csak ennyi...

Az alulöltözéssel sajnos sokan keménnyé tették maguknak. Egyébként pedig 3-9 óra testmozgást kaptunk, hát ezért fizettünk :-)

Kis beszámolóm itt:
http://forum.index.h...89574&t=9006401

Lumiere

Lumiere

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Üdv!

Képeim itt:
http://picasaweb.goo...radMaraton2009#

Kevésbé jó minõségûeket is hagytam benne. (Nem mindig sikerült fókuszálni, túl gyorsak voltatok:p:).)
3.38-as beérkezési idõig fényképeztem, szóval fõként rövid távosok keressék magukat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem volt ám olyan kemény verseny mint itt itt sokan írogatjátok. ;)
A felfelék szinte végig tekerhetõek voltak, a lejtõk meg egyáltalán nem voltak életveszélyesek. Hideg volt, esett az esõ. Lefelé fájt a hideg, de csak ennyi...

A sebesség mindent megold.

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Köszönöm én is az eddig feltöltött képeket!
Rozoga! Pedig jó buli volt így utólag, bár a mosógép eléggé küszködött a ruháimmal, én meg a bringámmal, de én tényleg élveztem :D

Akkor viszont már én öregszem.. (...mert aki búgni akar, úgyis feljön... :D )

Az egyik Buda Maraton után háromszor vagy négyszer mostam át kézzel a ruhámat, hogy be merjem rakni a mosógépbe. A kád többször is eldugult... :D

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

hát én láttam olyan emberkét, akin szimplán csak rövid naci és pulzusmérõ volt. Nem tudom, hogy nem fagyott meg
.

szerintem már azt se érezte hogy fázik.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Szerintem azért az nagy hülyeség volt jó pár embertõl, akik elindultak egy rövidnadrág-felsõ mezben egy ilyen idõnek!
Jó érzés, hogy ha még csak a rövid táv is, de elmondhatom magamról, letekertem ezt a távot tisztességesen!

hát én láttam olyan emberkét, akin szimplán csak rövid naci és pulzusmérõ volt. Nem tudom, hogy nem fagyott meg
.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Én is majd szétfagytam de azt tudtam, ha megállok az még rosszabb, ezért nem álltam meg egy frissítõnél sem... Bár egyszer kétszer meg kellett állnom a féken állítani, de az max 2-3 mp volt. A legjobb a katonasíroknál volt mikor is már nem birtam állítani a féken, mert nem éreztem mit csinálok.:) De szerencsére voltak ott páran és állítottak rajta nekem.:)

Ezzel én is így voltam, nem bírtam állítani a féken, de mivel már tudtam, hogy az utolós 10km-en belül vagyok, gondoltam már elsõ fékkel is beviszem a gépet és magamat! Élvezetes pálya volt, a hideg nem kellett volna. Még az esést is élveztem, lehet valami velem sem stimmel! :)Szerintem azért az nagy hülyeség volt jó pár embertõl, akik elindultak egy rövidnadrág-felsõ mezben egy ilyen idõnek!
Jó érzés, hogy ha még csak a rövid táv is, de elmondhatom magamról, letekertem ezt a távot tisztességesen!
Remélem azért a dunamaraton száraz lesz, mert ott még nem voltam, és középre szeretnék menni!

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Köszönöm én is az eddig feltöltött képeket!
Rozoga! Pedig jó buli volt így utólag, bár a mosógép eléggé küszködött a ruháimmal, én meg a bringámmal, de én tényleg élveztem :D

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Az egyik évben a verseny elõtti napig esett az esõ, és hasonló hõmérsékletek voltak. Mire letekertem a középtávot rövid mezben, csak a kezem, a lábam és az arcom fagyott le. Kb. egy év kellett ahhoz, hogy az izületeimben ne érezzem az ott szerzett "élményt". Abban az évben még a síeléskor is kegyetlen fájdalmak gyötörték a térdeimet, a bringában tett károkat már nem is említem...

Szóval kedves (hobby) sporttársak, ezzel számolni kell. Én vasárnap reggel számoltam, és az jött ki, hogy nem indulok el. Egyszerûen nincs olyan élvezeti értéke, én pedig csak ezért csinálom: hogy jól érezzem magam elõtte, közben és utána.
Megtapsoltalak benneteket a rajtnál, és drukkoltam nektek, hogy ne legyen bajotok.
Ennyit tudtam tenni...

Elismerésem mindenkinek aki elindult, és gratulálok azoknak akik be is fejezték!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Az utolsó lefelén egy lány ült az út szélén. Kérdeztem tõle, hogy vmi baj van, erre õ semmi csak a kezeit melegíti. Szerintem annál rosszabb nincs ha megáll az ember, mert akkor utána tényleg gáz vissza ülni ...

Én is majd szétfagytam de azt tudtam, ha megállok az még rosszabb, ezért nem álltam meg egy frissítõnél sem... Bár egyszer kétszer meg kellett állnom a féken állítani, de az max 2-3 mp volt. A legjobb a katonasíroknál volt mikor is már nem birtam állítani a féken, mert nem éreztem mit csinálok.:) De szerencsére voltak ott páran és állítottak rajta nekem.:)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

:)

Kíváncsi lennék, a rendezõk találtak-e az út szélén végkimerülésben (kihûlésben) ücsörgõ bringásokat bontáskor.

Az utolsó lefelén egy lány ült az út szélén. Kérdeztem tõle, hogy vmi baj van, erre õ semmi csak a kezeit melegíti. Szerintem annál rosszabb nincs ha megáll az ember, mert akkor utána tényleg gáz vissza ülni ...
Én is néha már 2-3 ujjal fogtam a kormányt, hogy a többit mozgatni tudjam

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Senkinek nem tudom itthon megmagyarázni, hogy mi a bánatot kerestünk mi ott szétázva a hidegben egy bringával a fenekünk alatt :) Tegyük hozzá, én magam sem tudom...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:)
Szerintem akik a rajt elõtt még magukra rántottak egy szemetes zsákot, bebizonyították, hogy eszük gyõz a hiúságuk felett, így a kihûléses halál ellen valamit tettek.

Most nem azért, de H.Zoli képeit nézegetve úgy néztek ki, mint akik a disznó ólban barátkoztak az ott lakókkal. :) Esõ és 8 fok szerintem nem túl jó párosítás, a múltkor legalább meleg volt az esõhöz. Így nem mentem volna ki, mégha fizetnek is érte.
És látom a képeken, hogy van aki élvezte, még vidámkodott is.

Minden elismerésem a tietek, de a legnagyobb a lányoké! Hajrá lányok, csak így tovább keményen, kitartóan, és mindenek felett vidáman!
Valjuk be, mindenki láthatta elõre, hogy mi vár rá, mégis neki indult. A normálisak ott maradtak a rajtban, a bolondok vágtak csak neki. Az ilyen futó bolondok pedig jobb, ha nevetnek magukon, mégha az életüket is vitték vásárra.

Kíváncsi lennék, a rendezõk találtak-e az út szélén végkimerülésben (kihûlésben) ücsörgõ bringásokat bontáskor.

A hosszú távosokról meg már nem is tudom mit gondoljak. Ahogy szétfagyva, vacogva beérkeztek az emberek, tényleg már legszívesebben sírva fakadtam volna, de az elõbbiek alapján inkább csak poénkodtam, nevettem. Ettõl az a lány is nevetgélt kicsit, aki éppen elsírta magát, mert annyira megfagyott, hogy arra sem volt ereje, hogy lemásszon a bringájáról...

Szóval nem vagytok normálisak.

Ádám, nekem nagyon tetszett az új Fire! Tök jó reppet nyomtál hozzá! Most így egymás közt, a célban ácsorogva sem volt leányálom várakozni ebben a zord idõben!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Sziasztok!

Én tavaly kezdtem a Maratonozást (ekkor már sajnos 41 éves voltam). Megcsináltam mind a négy topmarci versenyt és mindet hosszú távon.

Természetesen az idén is neveztem hosszúra, de verseny közben úgy döntöttem, hogy inkább csak a közepet teszem meg. Annak ellenére, hogy fizikailag nem fáradtam el, és éreztem, hogy óriási erõtartalékaim vannak, teljesen kikészültem. Rövid alsó és felsõ mezben tettem meg a távot, és gyakorlatilag a fizikai kihûlés és összeesés határán gurultam be a célba. Ha nincs ott a nejem, aki leráncigálta rólam a vizes cuccokat, szerintem összeesek és kóma...

Kicsit keserû érzés, hogy én is megtettem a közép távot, de mivel nem erre neveztem, gyakorlatilag a "feladta" kategóriát kaptam meg. A nagymezõi itatópontnál illedelmesen megkérdeztem az egyik szervezõ csajtól, hogy nem lehet-e hivatalosan átállni a középtávra, mire õ bicskanyitogatóan flegmán jelezte, hogy ma már csak feladni lehet. Megértem, ha a szabályok ilyenek, de a stílus, abban a felfokozott idegállapotban eléggé kiakasztott.

Összefoglalva: Nem vagyok egy feladós típus, makacsul ragaszkodtam hozzá, hogy megcsinálom, de szerintem van olyan határ, amikor nemet kell mondani.

• Az 1 hónapos kerékpáromat eléggé lelaktam, igaz nagyon hûségesen jött, és verseny közben semmiféle technikai problémám nem volt, de az igazi gondok csak egy alapos darabokra szedés után jöhetnek elõ.
  • A jobb kezemen három ujjvég még most is le van zsibbadva (fagyási tünetek)
De mindent egybevetve: a szervezetem diadala volt, hogy több mint 6 órás ázás-fázás után semmiféle szervi vagy megfázásos bajom nem lett.

Egy biztos: sokkal jobban fel kellett volna öltözni, még a vizes cucc is melegít valamit, ha más nem, véd a széltõl. Erõvel bírtam volna, a hideg legyõzött!

Annak ellenére, hogy verseny közben megesküdtem, hogy soha többé maraton, természetesen ott leszek a Dunán is.

komoly küzdelem volt, úgy érzem:)

fater mesélte, hogy a zuhanyzóban volt egy srác, aki zuhanyozni akart, de úgy vacogott, hogy csak mutatni tudta, hogy húzzák le a kesztyût a kezérõl, mer arra sem volt képes. kétoldalról vették vették le neki, durva.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok!

Én tavaly kezdtem a Maratonozást (ekkor már sajnos 41 éves voltam). Megcsináltam mind a négy topmarci versenyt és mindet hosszú távon.

Természetesen az idén is neveztem hosszúra, de verseny közben úgy döntöttem, hogy inkább csak a közepet teszem meg. Annak ellenére, hogy fizikailag nem fáradtam el, és éreztem, hogy óriási erõtartalékaim vannak, teljesen kikészültem. Rövid alsó és felsõ mezben tettem meg a távot, és gyakorlatilag a fizikai kihûlés és összeesés határán gurultam be a célba. Ha nincs ott a nejem, aki leráncigálta rólam a vizes cuccokat, szerintem összeesek és kóma...

Kicsit keserû érzés, hogy én is megtettem a közép távot, de mivel nem erre neveztem, gyakorlatilag a "feladta" kategóriát kaptam meg. A nagymezõi itatópontnál illedelmesen megkérdeztem az egyik szervezõ csajtól, hogy nem lehet-e hivatalosan átállni a középtávra, mire õ bicskanyitogatóan flegmán jelezte, hogy ma már csak feladni lehet. Megértem, ha a szabályok ilyenek, de a stílus, abban a felfokozott idegállapotban eléggé kiakasztott.

Összefoglalva: Nem vagyok egy feladós típus, makacsul ragaszkodtam hozzá, hogy megcsinálom, de szerintem van olyan határ, amikor nemet kell mondani.

• Az 1 hónapos kerékpáromat eléggé lelaktam, igaz nagyon hûségesen jött, és verseny közben semmiféle technikai problémám nem volt, de az igazi gondok csak egy alapos darabokra szedés után jöhetnek elõ.
  • A jobb kezemen három ujjvég még most is le van zsibbadva (fagyási tünetek)
De mindent egybevetve: a szervezetem diadala volt, hogy több mint 6 órás ázás-fázás után semmiféle szervi vagy megfázásos bajom nem lett.

Egy biztos: sokkal jobban fel kellett volna öltözni, még a vizes cucc is melegít valamit, ha más nem, véd a széltõl. Erõvel bírtam volna, a hideg legyõzött!

Annak ellenére, hogy verseny közben megesküdtem, hogy soha többé maraton, természetesen ott leszek a Dunán is.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Én is raktam fel pár képet, életlent is, válogatás nélkül. Szóval csak egy pár napig lesznek kint. :)

Vasárnap reggel leutaztunk, mikor indultunk Pesten még szépen sütött a nap. Aztán szakadó esõre érkeztünk és ahogy bekukucskáltunk az utakra, láttuk, hogy itt egész éjjel is esett az esõ. Szóval úgy gondoltam, én már eleget saraztam, inkább csak nézõ leszek. Nem is bántam meg a döntésem. Dit is ugyanezen a véleményen volt, de Juci és Paul elindultak. Juci végig is ment a röviden. Minden elismerésem, mert esõhöz még ilyen hideg is párosult, nagyon kegyetlen lehetett a pályán. Röviden is ki lehetett fagyni, de aki több órát volt kint gondolom nagyonelkészülhetett. Szóval mindenkinek maximális tiszteletem, aki végig ment ezen a kegyetlen pályán.

Lehet,hogy én mazohista vagyok ,de nagyon élveztem a versenyt még esõbben is, csak látási viszonyok voltak rosszak(párásodás) . A kéz lefagyás nem hiányzott az uccsó 10-14 km -en ,de én nem bántam meg, hogy elindultam :)szeretm ezt a pályát.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Én is raktam fel pár képet, életlent is, válogatás nélkül. Szóval csak egy pár napig lesznek kint. :)

Vasárnap reggel leutaztunk, mikor indultunk Pesten még szépen sütött a nap. Aztán szakadó esõre érkeztünk és ahogy bekukucskáltunk az utakra, láttuk, hogy itt egész éjjel is esett az esõ. Szóval úgy gondoltam, én már eleget saraztam, inkább csak nézõ leszek. Nem is bántam meg a döntésem. Dit is ugyanezen a véleményen volt, de Juci és Paul elindultak. Juci végig is ment a röviden. Minden elismerésem, mert esõhöz még ilyen hideg is párosult, nagyon kegyetlen lehetett a pályán. Röviden is ki lehetett fagyni, de aki több órát volt kint gondolom nagyonelkészülhetett. Szóval mindenkinek maximális tiszteletem, aki végig ment ezen a kegyetlen pályán.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Rövidre módosításnak örülök, hisz full hátsó fék nélkül nem nagyon lehetett így normálisan menni...

Végre normális és volt kaja... Jelzések okésak, frissítõk is. Start nem okés, elsõ nem aszfaltos emelkedõ nagyon nem okés, de errõl startot leszámítva nem tehetnek a rendezõk.

Képek estefele...

szerk: Jövõre fel is rakom az elsõ sárvédõt is - ha már van :D (Hülye kapkodásban elfelejtettem felrakni; így csak az uszonyok védtek...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
2006 lucskosabb volt, de idén nagyobb gáznak éreztem az egészet a hideg miatt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)