sziasztok, egy fontos kérdésem lenne, remélem megjeleníti a hozzászólásomat ez a szar:
Most szeretnék venni egy 2013-as Wilier 501 XN 29"-os XC montit, és a méretekkel kapcsolatban vagyok egy kissé elakadva, még a Wiliert is felhívtam Olaszországban és õk sem tudtak igazán biztosat mondani, azt mondták, hogy az M-es és az L-es is jó, nekem kell eldönteni, versenyzõk közül is van, aki a kisebbet, és van, aki a nagyobbat részesíti elõnyben.
178/179 cm vagyok (attól függ, hogy reggel, vagy este mérem), 83 cm-es átlépési magassággal.
Tehát, ami szóba jöhet, az egyik az M-es, ami a következõ paraméterekkel bír:
- ülõcsõmagasság (középrész közepétõl nyeregcsõbilincs tetejéig, C/F): 440 mm (kb. 17")
-vízszintes felsõcsõhossz: 595 mm
- homlokcsõhossz: 100 mm
A másik az L-es:
- ülõcsõmagasság (középrész közepétõl nyeregcsõbilincs tetejéig, C/F): 480 mm (kb. 18,6")
-vízszintes felsõcsõhossz: 620mm
- homlokcsõhossz: 110 mm
Én inkább az L-es felé hajlok a viszonylag hosszú lábaim és az elég pici homlokcsõ miatt, arról nem is beszélve, hogy a teló is csak egy 80mm-es RS REBA RL, így az eleje sem lesz túl magas szerintem...
Ettõl függetlenül szeretném megtudni a véleményeteket!!
Elõre is köszi!
Elég emberes felsõ csõ hosszok a Specik hosszúnak számítanak, de a 19"-es is rövidebb, 185cm-rel 19"-es van nekem 110-es stucnival.
Specialized Bicycle Components