Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Please log in to reply
519 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
keresgélj a magazinban teszteket. ott esetleg. máshol sajna én sem tudok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Üdvözlet.

Érdeklõdnék, hogy a Gepida vázak adatai, geometriája fellelhetõ -e valahol?
A Gepida honlapján nem találtam errõl információt.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Ridley szerint nekem a belsõ lábhosszom, 91cm, szerint még az 54cm-es váz is elég lenne. Magasságom 191cm. Ellenben orángután vagyok, a XXL kabátok karhosszban is éppen jók bringához. Emiatt én az 57cm méretet választanám.
Egész jó a doksijuk. Minden infó benne van ami kell. Szimpatikus.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Cyclocross bringa méretezés mennyiben tér el az országútitól? Ismereteim szerint rövidebbek a vázak.
Országútra nekem 59-60cm méretû váz kell. A jelenlegi 60cm magas 59cm horizontális felsõcsõhosszal és 120mm stucnival.
CX-re mekkora vázat vegyek? Kollégák már ajánlottak a "Milyen bringát vegyek?" topikban néhány lehetõséget. Egy Ridley X-BOW szimpatikus, ennek a legnagyobb XL mérete 57/57cm. Az X-RIDE már 58/57.5cm illetve 60/58.5cm a két legnagyobb méret.
Mekkora kell nekem?

hobez

hobez

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts

én is jártam évekig 21 vagy 22"-os vázzal (régi vas BCA , valszeg nem volt túl hosszú váz, de ez már nem fog kiderülni) a 176 centimhez. igaz nem montiztam vele. aztán évek alatt csak rájöttem hogy igaza van a hozzáértõknek és tényleg kurva nagy a az a váz nekem. de biztos vannak szabályt erõsítõ kivételek.

92 kilót egy nem szénné :) könyített elfogadható minõségû karbonváz ki kell bírjon. wilier + gondolom azért nem a legutólsó dzsunkán gyártat.

ezt a vázat éppenséggel Olaszországban gyártják, az olcsóbbakat csinálják Taivanon. :-)) a tömege pedig 1120 g. Köszi a választ, a vázméretben is sztem a te általad javasoltat veszem. meggyõztél :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én is jártam évekig 21 vagy 22"-os vázzal (régi vas BCA , valszeg nem volt túl hosszú váz, de ez már nem fog kiderülni) a 176 centimhez. igaz nem montiztam vele. aztán évek alatt csak rájöttem hogy igaza van a hozzáértõknek és tényleg kurva nagy a az a váz nekem. de biztos vannak szabályt erõsítõ kivételek.

92 kilót egy nem szénné :) könyített elfogadható minõségû karbonváz ki kell bírjon. wilier + gondolom azért nem a legutólsó dzsunkán gyártat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

hobez

hobez

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Hidd el nem sok én anno mikor vettem kipróbáltam a 19"-os vázat is(a mérettáblázat szerint ehhez a magassághoz ez a "megfelelõ", persze csak iránymutató....) de az nekem baromi "kicsi" volt és mikor kipróbáltam a 21"-os vázat egybõl "deluxe" kategóriába léptem, ég és föld volt a különbség számomra! Mondom így is a nyeregcsõ 16cm-re van kihúzva hogy pont tökéletes legyen! Ne felejtsd el hogy mindenkinek más a megfelelõ már csak az anatómiai különbségek miatt is.(most Kross bicajról írok, különbözõ márkájú bicajoknál más szöget zár be a nyeregcsõ illetve a kormánycsõ.....)

Igen, megértelek, még én is gondolkodom, mert 5-600.000 Ft-ot az ember nem ad ki úgy, hogy ne legyen legalább egy picit biztos az ember abban, hogy legalább a méret stimmel... mondjuk arra kíváncsi lennék, ha esetleg valakinek van valami intuíciója, hogy nem probléma-e karbonváz esetén (hisz ez a Wilier azzal van), hogy 92 kg vagyok? (versenyszerûen kenuztam, és egy kicsit sok idõt töltök a konditeremben a mai napig:)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Hidd el nem sok én anno mikor vettem kipróbáltam a 19"-os vázat is(a mérettáblázat szerint ehhez a magassághoz ez a "megfelelõ", persze csak iránymutató....) de az nekem baromi "kicsi" volt és mikor kipróbáltam a 21"-os vázat egybõl "deluxe" kategóriába léptem, ég és föld volt a különbség számomra! Mondom így is a nyeregcsõ 16cm-re van kihúzva hogy pont tökéletes legyen! Ne felejtsd el hogy mindenkinek más a megfelelõ már csak az anatómiai különbségek miatt is.(most Kross bicajról írok, különbözõ márkájú bicajoknál más szöget zár be a nyeregcsõ illetve a kormánycsõ.....)

hobez

hobez

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Én 183-4 cm vagyok és a montim váz mérete 21"-os és így is a nyeregcsõ 16cm-re van kihúzva!

pedig nekem itt 179cm-emhez a 17"-es Wilier montit javasolja mindenki (595 mm-es vsz. felsõcsõhosszal) és hajlok rá, hogy igazuk van... akkor viszont neked is egy kisebb kéne, nekem a 21" nagyon soknak tûnik, csak 4 cm-rel vagy magasabb nálam...

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Van valaki,aki úgy gondolja hogy 190 centire lehet jó egy 20" monti 583 felsõcsõvel?

Én 183-4 cm vagyok és a montim váz mérete 21"-os és így is a nyeregcsõ 16cm-re van kihúzva!

hobez

hobez

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts

ridebike akcióban talált valamit és ott ugrál hogy megveszi.hosszúláb,persze hogy nem mondják neki hogy kicsi.azt mondta tud bele venni hosszabb nyeregcsövet.érdekes lesz amikor az akciós cimke az elsõ szempont.meg láttam én már egy neves versenyzõ boltjában,amint megnyugtatja a 195 körüli vevõt hogy az M-es fsrxc pont az õ mérete

Úristen, melyik boltban volt ez????

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nna,idáig tartott míg kiharcolt egy xl-t.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Van valaki,aki úgy gondolja hogy 190 centire lehet jó egy 20" monti 583 felsõcsõvel?

Nyeregvázcsõszög is számít, de 99%, hogy rövid.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

nekem egyszer közel egy órámba telt rábeszélni egy 2 métert karcolgató srácot hogy cc-túra használatra, legalább 18-as polarist vegyen, a dörtös haverja által mindenképp tukmált 16-os helyett.

úgyhogy biztos van
mongy a 20-assal nem is lenne gond, csak az 583as felsõcsûvel. :)

ridebike akcióban talált valamit és ott ugrál hogy megveszi.hosszúláb,persze hogy nem mondják neki hogy kicsi.azt mondta tud bele venni hosszabb nyeregcsövet.érdekes lesz amikor az akciós cimke az elsõ szempont.meg láttam én már egy neves versenyzõ boltjában,amint megnyugtatja a 195 körüli vevõt hogy az M-es fsrxc pont az õ mérete

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem egyszer közel egy órámba telt rábeszélni egy 2 métert karcolgató srácot hogy cc-túra használatra, legalább 18-as polarist vegyen, a dörtös haverja által mindenképp tukmált 16-os helyett.

úgyhogy biztos van
mongy a 20-assal nem is lenne gond, csak az 583as felsõcsûvel. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Köszi a választ!

Az a baj, hogy próbáltam egy idei 501-est L-es méretben, a méretek kb. ezek, amiket írtam. S a nyeregcsõ szinte jelzésig ki volt húzva, és úgy volt jó nekem...

Valóban kissé hosszú volt, de egy 120-es stucni van benne, ezekben meg az L-eshez egy 90-es (!) mini stucnik jönnek! A

Úgy lehet nem túl hosszú...

Vagy igen?

Azért az sem mindegy hogy mekkora nyeregcsõ volt "majdnem" a jelzésig kihúzva mert láttam Wiliert gyári 200-as nyeregcsõvel kijönni és akkor még van 400-as is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
83-as belsõ lábhosszal ezt õszintén szólva nehezen tudom elképzelni...

hobez

hobez

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi a választ!

Az a baj, hogy próbáltam egy idei 501-est L-es méretben, a méretek kb. ezek, amiket írtam. S a nyeregcsõ szinte jelzésig ki volt húzva, és úgy volt jó nekem...

Valóban kissé hosszú volt, de egy 120-es stucni van benne, ezekben meg az L-eshez egy 90-es (!) mini stucnik jönnek!

Úgy lehet nem túl hosszú...

Vagy igen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
az L-es nagy lenne.
nem rövid váz az m-es sem, mint fentebb írva vagyon.
nekem 176 hoz -82-83 belsõ lábhossz- teljesen jók a 17-es vázak 590 körüli felsõcsõhosszal.