Jelentkezz be Regisztrálj
Vázméret, vázméretezés
Posted 2012. February 11. - 23:40
Posted 2012. February 11. - 21:58
amúgy ha kényelmes, jól érzed rajta magad, akkor nem mindegy, mit mondanak ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. February 11. - 21:50
Posted 2012. February 10. - 14:05
570 nél ha nem rövidebb az kb teljesen jó
Posted 2012. February 09. - 15:03
Posted 2012. February 08. - 19:10
Sziasztok!
Vettem egy GT RUCKUS 17" bringát használtan, mert nagyon megtetszett a váz geoja, és összességében az egész bicaj. Már tervben is van, hogy viszem por festetni a nyáron, nagy a lelkesedés. Nemrégen bementem egy szervizbe megnézetni a láncom nyúlottságát, és az eladó a magasságomról érdeklõdött. Mondtam 176 vagyok, erre õ azt felelte hogy a helyembe biztosan nem vette volna meg mert az én magasságomhoz legalább 18"-os kellene. Teljesen lelombozott, elrontotta a kedvem. Na most nem vagyok tapasztalt bringás, még csak most kóstolok bele komolyabban ebbe az egészbe. Legtöbbet városba, munkába járni használom, de ha bejön a jó idõ akkor megyek erdei túrákra, gyenge dowhill, freerife. Nem tudom mit kellene éreznem, ha kényelmetlennek kéne lennie, igazából nem érzem azt se hogy görnyednék rajta, és azt se hogy nyújtózkodni kéne a kormányért, de azt sem tartom kizártnak, hogy majd késõbb derül ki, amikor már régebb óta fogom használni, hogy tényleg kényelmetlen. Mit gondoltok? Felejtsem el amit mondott? Vagy belefér a magasságom a 17"-ba? Esetleg amire használnám elõnyösebb ekkora váz? Azt nem értem még, hogy 17" és 18" között nem sok a különbség, pár centi, de ha elég magas a bringa, jól be van állítva az ülésmagasság, akkor ha nagyobbat vennék miben lenne az másabb? De nem akarok nagyobbat venni, szeretem ezt a bringát, de azért megköszönném ha írnátok errõl véleményt, mit gondoltok, adjam e el, és vegyek egy nagyobb bicajt? Köszönöm elõre is!
Ilyen a bicaj amit vettem:) Gt Ruckus 2.0 | Flickr - Photo Sharing!
bringaboltban is tudnak fasságot mondani...
ha csak nem extrém rövid (ruckus geóját nem ismerem sajna(s a 176 pont határeset)), de nem egy gyártótól (meg akinek egyáltalán van 17-es nem csak 16-18)inkább ajánlanék 17-est mint 18-ast, ilyen magassághoz.
Posted 2012. February 08. - 15:39
Gt Ruckus 1.0 MTB Full
Posted 2012. February 08. - 14:54
Vettem egy GT RUCKUS 17" bringát használtan, mert nagyon megtetszett a váz geoja, és összességében az egész bicaj. Már tervben is van, hogy viszem por festetni a nyáron, nagy a lelkesedés. Nemrégen bementem egy szervizbe megnézetni a láncom nyúlottságát, és az eladó a magasságomról érdeklõdött. Mondtam 176 vagyok, erre õ azt felelte hogy a helyembe biztosan nem vette volna meg mert az én magasságomhoz legalább 18"-os kellene. Teljesen lelombozott, elrontotta a kedvem. Na most nem vagyok tapasztalt bringás, még csak most kóstolok bele komolyabban ebbe az egészbe. Legtöbbet városba, munkába járni használom, de ha bejön a jó idõ akkor megyek erdei túrákra, gyenge dowhill, freerife. Nem tudom mit kellene éreznem, ha kényelmetlennek kéne lennie, igazából nem érzem azt se hogy görnyednék rajta, és azt se hogy nyújtózkodni kéne a kormányért, de azt sem tartom kizártnak, hogy majd késõbb derül ki, amikor már régebb óta fogom használni, hogy tényleg kényelmetlen. Mit gondoltok? Felejtsem el amit mondott? Vagy belefér a magasságom a 17"-ba? Esetleg amire használnám elõnyösebb ekkora váz? Azt nem értem még, hogy 17" és 18" között nem sok a különbség, pár centi, de ha elég magas a bringa, jól be van állítva az ülésmagasság, akkor ha nagyobbat vennék miben lenne az másabb? De nem akarok nagyobbat venni, szeretem ezt a bringát, de azért megköszönném ha írnátok errõl véleményt, mit gondoltok, adjam e el, és vegyek egy nagyobb bicajt? Köszönöm elõre is!
Ilyen a bicaj amit vettem:) http://www.flickr.co...93719/lightbox/
Posted 2012. February 04. - 15:28
Nekem is segítség kéne cirka 186 cm magas embertõl .
Van már két bringám is de valahogy a méretet még nem sikerült eltalálnom. Az egyik egy mtb 495mm üléscsõvel ,a másik cross-trekking 546mm üléscsõ és mindkettõnek vízszintes felsõcsõ mérete 600mm.
Teljesen tanácstalan vagyok mert a trekkingem már határeset felülrõl, a montim meg határeset alulról. Olyan montit szeretnék amivel jó elmenni csak cirkálni kényelmes üléspozícióban.
A 20"- os merida 508mm és 605mm nem hiszem, hogy komoly változás lenne azért nem veszek új bringát.
Amit találtam superior 520mm ûléscsõ ami tetszene de 630mm a felsõcsõ hossza.
Esetleg magellán pyxis 21"-os 625mm felsõcsõ , de 600mm-t már határesetnek érzem a trekkingemen valószínûleg ez is nagy lenne.
Ismertek olyan gépet aminek 52(53)cm az ülés és 600mm vagy az alatti a felsõcsöve? Ez valami hobby geo lehet inkább nem xc .
Posted 2012. February 02. - 23:02
Posted 2012. February 02. - 22:15
Posted 2012. February 02. - 19:01
Segítségeteket szeretném kérni. 181-2cm magas vagyok. Megfelelõ-e nekem a 18colos mtb méret(merida)? Köszi elõre is a válaszokat!
Posted 2011. December 31. - 01:45
Posted 2011. December 31. - 00:41
Valakinek van tippe, hogy hol tudnék utánanézni egy 2009-es Merida Matts HFS 3000 váz geometria adatainak?
A Bikemagtesztet én is láttam, de engem a 22"-es váz adatai érdekelnének.
Merida oldalát nézegettem, de régebbi vázak adatait nem tudtam elõbányászni, és nem gondoltam volna, hogy az újak is akkorák. De ha nem változott, akkor köszi. Jól tudom hogy újonnan a HFS a Lite néven fut?
Azért agyalokennyit rajta, mert beleszerettem a Giant XTC vázba, és tervezgetem lecserélni a Meridát arra. Viszont Ott az L-es (20") méret felsõcsöve felel meg nagyjából a 22"-os Meridának. Hosszabbra kihúzott nyeregcsõvel van különbség így a két méret között?
BikeFun - Letöltések - Merida
Tech 2008 - 08VázParaméterek.pdf
Posted 2011. December 28. - 23:43
Koszi, igy nem lesz 80 ert trekkingem sajnos
hát legalábbis erõsen nagypapásan kéne ülni rajta .
bár amit linkeltél 112
itt meg most 98, és van 19-es is.
:::BigBike:::
Posted 2011. December 28. - 21:46
Koszi, igy nem lesz 80 ert trekkingem sajnoskicsi
abból 19-es
nekem 17-es kellizem van a 175-öz de határeset
Posted 2011. December 28. - 21:29
Merida oldalát nézegettem, de régebbi vázak adatait nem tudtam elõbányászni, és nem gondoltam volna, hogy az újak is akkorák. De ha nem változott, akkor köszi. Jól tudom hogy újonnan a HFS a Lite néven fut?
Azért agyalokennyit rajta, mert beleszerettem a Giant XTC vázba, és tervezgetem lecserélni a Meridát arra. Viszont Ott az L-es (20") méret felsõcsöve felel meg nagyjából a 22"-os Meridának. Hosszabbra kihúzott nyeregcsõvel van különbség így a két méret között?
Posted 2011. December 28. - 21:12
Sziasztok!
szeretnek venni egy trekking kerekpart.
Az lenne a kerdesem,hogy 178 cm -es magassaghoz megfelelo e 17" -os vaz?
Ezt neztem volna ki : Kellys Lagoon - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
kicsi
abból 19-es
nekem 17-es kellizem van a 175-öz de határeset
Posted 2011. December 28. - 20:45
a wenson paramétereirõl infórmációt seholsem találtam, de kizárt hogy jó lenne
nekem 19es vazam van, de most csereltem a 100as stucnit 90esre, mert hosszu volt. 10cmel magasabb vagyok, mint te. egy atlagos xc 17esnek jonak kell lennie.
Posted 2011. December 28. - 20:27
szeretnek venni egy trekking kerekpart.
Az lenne a kerdesem,hogy 178 cm -es magassaghoz megfelelo e 17" -os vaz?
Ezt neztem volna ki : Kellys Lagoon - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz