Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Please log in to reply
519 replies to this topic

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Az "S" méretû váz ehhez a magassághoz nagyon kicsi lesz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Valószinütlen hogy jó lenne mint ahogy az S.es pólók sem igazán rád valóak még ha M-es lenne talán-talán egy-két váznál már lenne esélyed, de a 192 centidhez XL-est nézegess esetleg még az L-s jó lehet. Ha nézelõdsz linkelj be konkrét típusokat és akkor aki ismeri az adott típust az segíthet ill. nézd meg a gyártói honlapot ott is szoktak méret táblázatok lenni melyik váz milyen magassághoz ajánlott.

Iron Horse már tudtommal nincs, csõdbe mentek, ergo gyártói honlap sincs már, max Google gyorstárban.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Valószinütlen hogy jó lenne mint ahogy az S.es pólók sem igazán rád valóak még ha M-es lenne talán-talán egy-két váznál már lenne esélyed, de a 192 centidhez XL-est nézegess esetleg még az L-s jó lehet. Ha nézelõdsz linkelj be konkrét típusokat és akkor aki ismeri az adott típust az segíthet ill. nézd meg a gyártói honlapot ott is szoktak méret táblázatok lenni melyik váz milyen magassághoz ajánlott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hdh08

hdh08

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, 192 cm magas vagyok és szeretnék egy Iron horse vázat venni, de az a problémám, hogy a váz "S" méretû és nem tudom h megfelelõ lenne e számomra... Segítséget szeretnék kérni... elõre is köszi

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Ezt neked kell eldönteni ha kényelmes mikor tekersz akkor tuti jó! ;)
Nekem is a táblázat szerint 19"-os kellene de kipróbálás után 21"-os volt a tökéletes! Minden emberkének más a felépítése ezért a táblázat csak irányadó! Nekem a régi bicajom 19-es és azon hosszabb tekerés után fájt a nyakam, ezen nem!

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok! A múlton nem érdemes rágódni, a vásárlás elõtt kellett volna kérdezni, de azért most is megnyugtathattok. Eddig 26-os Merida TFS-t használtam 18-as méretben a 175cm-mel. Most 29-esre váltottam egy Cube LTD Pro "személyében" és itt a 17-est ajánlja minden táblázat, így ez is lett. A váz ránézésre kisebb mint az elõdje (egy kulacsot fogad csak), persze a geometria is teljesen más.
Szakértõ szemmel (is) jó a méretválasztás?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
tesztprogmanban próbálható, és valamlyik helyen van is 19-es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok!

Merida Big.Nine - ból mekkora váz kéne 190 cm magassághoz 89 átlépési magassággal? A 20-as picit hosszúnak tûnik, nem?

Szerintem az a tuti méreted. Valamelyik üzletben biztos ami biztos, azért ráülnék egy Big.Nine-ra, mielõtt venném. ;-)

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok!

Merida Big.Nine - ból mekkora váz kéne 190 cm magassághoz 89 átlépési magassággal? A 20-as picit hosszúnak tûnik, nem?

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Lemaradt: és így is a nyeregcsõ 15cm-re van kihúzva!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Nekem 21"-os Kross bicajom van és én 184cm magas vagyok és a váz méret tökéletes pedig a táblázat alapján 19"-os váz kéne. Természetesen sokat függ az adott emberke testfelépítésétõl! ;-)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Pontosan ez érdekelt, köszi szépen!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nyeregvázcsövet a középcsapágy "közepétõl" a csõ tetejéig

ha 17-es akkor 430 mm körül kell lennie (25,4 mm egy zoll, vagy inch, vagy hüvely...izé hüvelyk )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A hajtómû tengelyének közepétõl a nyeregvázcsõ tetejéig, mérõszalaggal, hüvelykben.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

leméred :)

OK, de mit? :) És mennyinek kell lennie annak amit le kell mérnem?
A feltételezés szerint a váz 17"-os. Arra lennék kíváncsi, hogy mit mérjek le ennek igazolására?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
leméred :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ha egy vázra nincs ráírva a mérete coll-ban, akkor van valami mód arra hogy megállapítsam valahogy a pontos méretét?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ez alkati kérdés is
175 vagyok, nekem a 17-es dawg (de kb az összes (az ész nélkül vett két elsõ 19-est kivéve) vázam 580-585 között volt) 582, és 90-es stucnival picit hosszú. pedig nem dh-setup :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

A csõ mentén mértem! Ha vízszintesen mérem akkor vsz nagyobb lesz a távolság, de majd holnap megmérem pontosan. Vízszintesen kellene mérni? Amit te 57nek adtál meg az vízszintes adat? Kényelmesnek érzem, de sokat még nem tekertem vele mert errefelé hatalmas a hó, és a bicajt is nemrégen vettem így nem sok tapasztalatom van vele ezért a számokra tudok támaszkodni egyelõre.

Azt tegyuk hozza, hogy nem mindegy milyen stilusban bringazol. Nekem a 168 cm-mel 17"-es vazam van, 584 mm-s vizszintes felsocsohosszal es 110 mm-s kormanyszarral. De en CC-zek es nem szeretem a rovid vazakat, akar meg a mostaninal egy kicsit hosszabb vazat is bevallalnek.
A jatszos, lejtozos szakagakban altalaban kisebb, rovidebb vazakat hasznalnak. De a lenyeg tenyleg az amit Tig mondott. Ha kenyelmes, akkor minden rendben. Esetleg kerj kolcson havertol egy nagyobb meretet, hogy legyen osszehasonlitasi alapod.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha a csõ mentén mérted akkor az vizszintben olyan 58-58,5 körül lesz, ami ikyen magassághoz pont bõven elég (nekem 175 höz pl picit sok is).

az meg hogy x magassághoz 17-18-19 stb váz kell már rég nem igaz. a gyártók elég eltérõen méreteznek, szal a nzeregvázcsõhosszt figyelembe venni bõven nem elég.