Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Lámpa project 1.0

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1604 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Miért burce, Te emlékszel, ki volt az a srác? ;)

Más. Sztem ez a lámpa úgy jó ahogy van!
(Még annak a srácnak is, akinek nem tudom a nevét, de burce vitt neki egy lámpát...)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Basszus, ragad a hülyeség! :D

Én csak annyit fûznék a csõlátás dologhoz, hogy ugye vagy 2 méterre nézek magam elé minimum, ott a fejemrõl a lámpa sacc másfél méter széles, egy ösvény pedig ne legyen több másfél méternél :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ez az a lámpa, amit Burce vitt valakinek?
Csak tudnám kinek is...? :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ma aszfaltos tekerésen voltam és a kormányra szerelt lámpa negyed és fél fokozat között elég volt, a szórt fény nem is nagyon hiányzott.

Tehát megkaptad. Mármint a lámpát. burcétól, ugye. :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ma aszfaltos tekerésen voltam és a kormányra szerelt lámpa negyed és fél fokozat között elég volt, a szórt fény nem is nagyon hiányzott. Ja és elöl nem volt fékem, hogy kapcsolódjak a témához! :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Csak hogy jól beleszóljak:

Szerintem nem kell közvetlen a kereked elé erõs fény /legfeljebb picike/.
Két okból:
- aki éjjel ismeretlen terepre megy és olyan tempóval, mintha nappal lenne, az magára vessen
- ha elõre látod, hogy mi jön, akkor nem kell a kereked elé látni, mivel az a nagyon rövid idõ, ami alatt odaérsz a "valamihez", amit ki kell kerülni vagy meglátni, az megy emlékezetbõl is
+1 - A fejlámpa pont arra jó, hogy oda világít, ahova akarod :)

Szerintem.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lesz fény!
Lesz izgalom!
:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy a sebesség növekedésével egyre kevésbé
fontos az árnyék, meg a nagy látószög, mert úgysincs idõ nézelõdni.
Nos tehát, tessék gyorsabban menni!
:)

+oldás

tessék leszerelni a féket

és akkor könnyebb is lesz a bringa :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Minden mûszaki alkotás egy kompromisszum. A lámpánk is.
Mivel én fejlámpa párti vagyok, engem az árnyék hiánya kevésbé zavar.
Ennek megfelelõen a fénycsóva szöge is elég nekem, hisz a fejemet
is fordítom úgyis.
Ha valaki a kormányra rakja a lámpát, akkor oda nyilván nagyobb szórású
lámpa kell, amihez ha messzire is hasonló fényerõt akar, nagyobb telepek
kellenek. Ezen nincs mit vitatkozni.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy a sebesség növekedésével egyre kevésbé
fontos az árnyék, meg a nagy látószög, mert úgysincs idõ nézelõdni.
Nos tehát, tessék gyorsabban menni!
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Fizika, mondom FÍZÍKAAAA!!!!!
Minél közelebb van a fénysugár tengelyvonala a szemtengelyedhez, a szemed annál kevésbé képes érzékelni a "mélységet", hiszen a fény nem vet - látszólag - árnyékot.
Megoldás?
Lámpa minél távolabb a szemtengelyedtõl. pl.:kormányon.
De ha már sisakon és kormányon is használsz lámpát, akkor a sisaklámpát csak 1/3 fényerõvel használd.
Ha ez sem jó, ne használj lámpát! :D

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

A látogatás célja a sisakos konfiguráció tesztelése lenne, az én szemem itt konkrétan kifolyt, de még úgy sem láttam nemhogy a göröngyöket, de a talaj hullámzását sem - a bringa elõtt 5 méterrel már volt annyira erõs a kormányra szerelt spot, hogy szépen vetette az árnyékot, de közelebbre a sisaklámpa levilágította a kormányost, és tökéletesen egybemosta a textúrát. _EZ_ az én hasfájásom.

Akkor neked Egy csupasz powerled kell szórt fénynek a kormányra, vagy ilyen: 45 fokos tükör szórt fényhez :) Egyenletes fénysûrüséget kéne elérni a közvetlen környezettõl a legtávolabbi részekig.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jáj, tuttam, vmi sértõdés lesz..
elismegyekpókerezeni
fotók jöhetnek,haspók.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Na látod, nem lámpa kell ide, hanem 20 centi út elõre-hátra, aztán egybõl nem olyan fontos, hol vannak azok a gödrök :P :D

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Nemtom, másnak a 3x9 áttétel fontos meg a 100mm-es teló, és elcsászkál a sötétben lámpa nélkül, én beérem 1x1-gyel és merev villával, viszont a látásomra kényes vagyok. Kinek a pap, kinek a paplan... mindenki máshol keresi a kihívást :-)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tényleg ennyire tökéletesen kell látni? :)
van hogy nappal se látok mindent, mert épp nincs rajtam szemüveg és folyik a könnyem, vagy elhomályosodik picit a kontaktlencsém stb. ezekkel a behatásokkal együtt szép ez a sport szerintem :)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Hölgyek, urak, legyenek szívesek kifáradni a Hûvösvölgyi reptér vonzáskörzetébe, különösen tudom ajánlani a Köves - Virágosnyereg szakaszt. Ez tegnap este úgy nézett ki, hogy mindenféle két- és négylábú egyén feltúrta-dagasztotta a sarat, aztán az jól megdermedt, így olyan szép göröngyös az ösvény, hogy egy négyzetcenti vízszintes felület sincs rajt.
A látogatás célja a sisakos konfiguráció tesztelése lenne, az én szemem itt konkrétan kifolyt, de még úgy sem láttam nemhogy a göröngyöket, de a talaj hullámzását sem - a bringa elõtt 5 méterrel már volt annyira erõs a kormányra szerelt spot, hogy szépen vetette az árnyékot, de közelebbre a sisaklámpa levilágította a kormányost, és tökéletesen egybemosta a textúrát. _EZ_ az én hasfájásom.
Amúgy kb. fél gõzzel ment mind a két lámpa, tehát fény az van bõven, de továbbra is azt gondolom, hogy legalább annyit számít, hogy hogyan jön ki a lámpából az a fény. Vagy csak én vagyok ilyen piperkõc?
Többet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki.
Én is kikapcsolom, megígérem, többet nem sírok itt, csak még ezt el akartam mondani. Majd még csinálok egy aktfotó-sorozatot Savanyúgabinak, hogy lássa a csupasz valóságot.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Én ma kisérleteztem.
3db 10mm-es átlátszó ledrõl levágtam a lábakat és a fém belsöségeket és felpolíroztam az így kapott talp részt. Így kaptam egy....
Nem röhögni, Öveges professzoron nõttem fel! Szeretek kisérletezgetni.:D

:ok: Ha nem próbálnánk ki idõnként új dolgokat, még a fán makoghatnánk, a bal kezünkkel a jobb fülünk tövét vakargatva. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Én tegnap egy szimpla nájlonzacsit tettem a lámpa elé egy 'befõztesgumival'. Konstatáltam, hogy a spot elmosottabb lett, és kicsit szélesebb. Aztán levettem. Kisérletileg világítottam már meg vele foszforeszkáló csillagokat a hálószobában elalvás elõtt, szomszéd házat, tévét, degut, a saját szememet is (Hozénak igaza van, nem lát az ember semmi érdekeset - utána sem egy darabig).
A lámpa qvajó, Hozé pedig megérdemel minden mennyiségû krémest, és ha adjisten (vagy neadjisten?) egyszer összefutunk, vendégem pár korsó sörre is.

Az jutott még eszembe, hogy bár egyik bringám se egy csilivili-ûberbrutál-matyóhímzés, sosem volt még egyik se a szûk keresztmetszet, mert annak itt vagyok én. A lámpával is úgy tûnik, ez a helyzet, és ez engem boldoggá tesz :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Na azé, mert még a végén elgáncsollak.:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ