Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Lámpa project 1.0

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1604 replies to this topic

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Zsizsi!

Én is ezt tettem az engem "megtámadó" autóssal. Full kakaón kapott fényt Hozé lámpájából, egy méterrõl, pont a szemébe..:) Szerintem a végbeléig hatolt a fényár :) Egyébként ki sem szállt. Amilyen gyorsan majdnem elütött, felocsudva olyan gyorsan el is tepert.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ma hazafelé Szigetszentmáronban elém is kihajtott egy autó. 16W világított oldalról a pofájába! Hülye képpel értetlenül meredt rám.
Istenem, vakok is vezethetnek!?

Ha egyben vagy, nincsen nagy baj! Bicót lehet még venni.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Boca!

A lényeg, hogy egyben vagy. Egyébként Hozé lámpa + elöl villogó + hátul három villogó + szelepeken villogó + fényvisszaverõ matricák + a ruhámon is van jópár fényvisszaverõ ellenére Engem is majdnem kivasalt egy autós, ráadásul zebrán, Nekem zöld jelzésnél. Szóval vannak olyanok, akiket semmi nem érdekel.

Én a héten vettem át Hozétól a lámpát. Eddig Nekem egy Petzl fejlámpám + Cateye villogó mûködött elõl. De ez a lámpa teljesen más dimenzió :) Mivel nem volt komoly lámpám, így nincs összehasonlítási alapom, de ez TÖKÉLETES! Giro Makai és Giro Flak sisakok tetején rögzítem, a lámpához kapott gumikötéllel. A sisak hátsó szellõzõin pedig a kábelt vezetem el az aksiig, ami a táskámban lapul.

Hárman már ufónak tituláltak, az idõsebbek is megkuksiznak, a fiatalok azt hiszik valami reflektor van a fejemen, a buszmegállóban kettéválik a tömeg, ha közeledem. Bár még este nem tudtam a hegyre felmenni, de a környéken az erdei ösvényeken is nappali tempóban közlekedem.

Szóval köszönöm Hozé mesternek a mesteri lámpát!

Üdv.
Grande

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Bukta volt? Bicó törött?
Autós a hunyó?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Tényleg nem akartam hepciáskodni, de reggel majdnem kivasalt egy autós, a cangám látta kárát....
" A Cube el van vetve! "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Kitartás!
Sztem jut Neked is - egyszer csak - és akkor majd jól szembevilágíthatod a gyanútlan, renitens Dantét! ;)
Jön még kutyára teherautó. :D

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Ne hallgass rám, csak szar napom van, bocsi!
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

OFF Kicsit olyan ez, mint a fórumos mez topik. Amikor Charon kérdezte, senki nem figyelt. Amikor lement, minimum 30-an kezdtek egybõl mezért sírni - s ebbõl mondjuk 25-en tagok voltak már akkor is ezen a fórumon, amikor az egész szervezõdni kezdett. Charonnak is "csupán" az aláírásában szerepelt...

Amikor elõször észrevettem, már nem lehetett feliratkozni, akkor kértem, ha valaki visszamondja, vagy valami miatt nem veszi át, akkor nekem kéne.
Nem értem miért baj, ha valami érdekel, elnézést, hogy nem tudok minden nap a gép elött lámpa topicot olvasgatni....
Ha zavar, hogy másnak is kell egy jól kitalált dolog, amiért nem kell milliókat fizetni, és sajnálod, hogy másnak is lesz olyan kütyüje, mint neked, akkor bocsi, visszavonva az érdeklõdésem, majd gyûjtögetek, és megoldom máshogy, ó nagy Dante vezér.
" A Cube el van vetve! "

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

... legnagyobb szám a HATÉKONYSÁGA! Kompakt szép stb, de hogy milyen kis "vacak" akksirol, mekkora fénnyel elmegy és meddig, az már illetlenség...

Olvasom annak a srácnak a hozzászólását, aki látta azt a lámpát, amit asszem burce vitt el egy srácnak Debrecenbe :P.

A fényerõrõl nem írnék, eddig sem reklámoztam, mindig azt mondtam, hogy "elég".
Ezt nem a lámpa tudja, hanem a 3 db CREE XRE LED, az adott optikával.

ÖNFÉNYEZÉS ON:
Igen, a "hatékonyságra", vagy ahogy mûszaki nyelven mondják a "hatásfokra", erõsen oda volt figyelve,
hogy az angolszász nyelvtant idecsempésszük.
A klf. fórumokon látható cuccok (a minap ide is linkelte valaki a 45-fokos lámpát)
közös hibája szokott lenni, hogy nem figyelnek a hatásfokra.
(Pl. az említett 45-fokos pilács elvileg sem megy 84% fölé nagy fényen,
kis fényen a helyzet még rosszabb. És akkor az alkatrészek vesztesége még nincs is benne.
A miénk szerintem végig hozza a 90% felettit, 98%-os elvi hatásfok mellett.)

A lámpa kinézete meg ilyenre alakult, az optika elég sokmindent meghatározott,
illetve az is, hogy a 9W-körüli hõteljesítményt le kell adni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..amikor jön szmben egy autós, eddig õk világítottak a szemünkbe, most visszakapják!! muhaha :scared::):lol1:

Amikor tényleg magas fénnyel jön szembe az autó akkor rá lehet villantani egy pillanatra.
Ha nem veszi le akkor még háromszor. Ha akkor sem veszi le akkor
nyomd rá szaggatva amíg tényleg le nem veszi.
Vagy amíg vissza jelez néhány refivillanással, hogy ez a tompított
csak túl magas, azzal ott helyben nem tud mit kezdeni.

Amikor elvakítanak akkor bringával is könnyü esni, ha még az út szélét sem látod.
Igaz, a mostani lámpámmal nem szokott ilyen meglepetés érni.

Tegnap este feltettem egy kamerát a bringára videó felvételhez és
itthon lepõdtem meg a legjobban, sokkal kevésbé látszik erõsnek a fény mint a valóságban.
majd kiszedem a látványosabb részeket és feltöltöm az inda.hu -ra. Hallatszik egy beszólás is.

Azért összehasonlítani így is lehet vele. Majd egyszer ha sokan jöttök lámpákkal
akkor megnézzük mi látszik belõle. Csak még össze kell szednem magam kondiban a kihagyás után.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem búvárlámpa, de azt gondolom, nem árt neki egy kis esõ.
A potméter tengelye tele van nyomva zsírral, ott nem igen megy be a víz. Meg egyébként is eléggé rátakar a kupak. (milyen véletlen :) ).
Az egyéb helyeken meg FBS-el tömítettük.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Hozé, mennyire tekinthetõ vízállónak a lámpa? Az aksi csatlakozás a hátiban vagy mezzsebben lesz, ott nem kaphat vizet, de pl. a potméternél mennyire bírja az esõt?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Azt hiszem ma este Pécs egyes pontjain rettenetes fénykitörések vannak! Köszönhetõ ez, a boldog lámpa tulajdonos Lord Leslienek! :D

kb végig max fényerõn hatoltam.. :-)
amerre jártam az embereken láttam a megtorpanást.

hogy is kell lor? Vakuljak meg zsír...
picit elõrébb van nekem döntve (lefelé világít) így az autósok se szólhatnak egy szót se..

u.i. ne féljetek, amikor jön szmben egy autós, eddig õk világítottak a szemünkbe, most visszakapják!! muhaha :scared::):lol1:

Azért ez így nem kéne.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Sziasztok!
Én is várom a lámpa project 1.1-et, ha lesz!!!!
u.i. ne féljetek, amikor jön szmben egy autós, eddig õk világítottak a szemünkbe, most visszakapják!! muhaha :scared::):lol1:
u.i.no.2 : jah, én addig 13db 130cd-ás 10mm-es LED-del ijesztgetem õket. :)
üdv!
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Csak jöjjön az 1.1 . Már várom és gyûjtök! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
..az elmúlt idõszakban megszaporodtak, a megmagyarázhatatlan fényjelenségek, az ország különbözõ pontjain.
Egyetlen közös dolgot találni a híradásokban, beszámolókban, nevezetesen, hogy mindenhol láttak kerékpárosokat a helyszínen, vagy annak közelében.
Még vizsgálják az eseteket, és hogy van-e közük a kerékpárosoknak a jelenséghez.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Az autósok lassítottak olyan fénnyel voltunk így hárman:) Senki nem akart elütni minket:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Azt hiszem ma este Pécs egyes pontjain rettenetes fénykitörések vannak! Köszönhetõ ez, a boldog lámpa tulajdonos Lord Leslienek! :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nos, végül is ezért készült ez a jó kis lámpa!
Szeretjük.
Nagyon.
Mert olyan jó. Világít.
Nagyon.
Köszi Hozé!

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Hello Mindenki!
Nah voltam azzal a sráccal tekerni aki kapott Hozés lámpát burcetöl, meg "véletlenül" ott volt még egy srác epyc a neve, azt tudom, és neki is volt Hozé féle mûremeke... : ) MIndegy, a lényeg: A fényröl nem kel beszélni, azt már elmondták milyen. szerintem a legnagyobb szám a HATÉKONYSÁGA! Kompakt szép stb, de hogy milyen kis "vacak" akksirol, mekkora fénnyel elmegy és meddig, az már illetlenség... én meg még mindig cipel(t)em a 2kilós zselést, hogy hasonlo fényt (hõt?) produkáljon a halogén... Csak az a baj hogy nem hasonlo.
GRATULÁLOK HOZÉ várjuk az lp1.1-et.