Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Hali . Az a DH-s szakasz ( ha lesz ) minden táv élvezheti vagy csak a hosszabbak ?

Elvileg minden táv, de tavaly pont ezért vették ki, mert picit csúszósabb lett és a szervezõk nem akarták, hogy a rövidebb távokon összetörjék magukat az emberek.

one77

one77

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Tavaly nem volt benne, azt nem tudom idén benne lesz-e, mindenesetre holnap igyekszem megnézni milyen is az.:)

Hali . Az a DH-s szakasz ( ha lesz ) minden táv élvezheti vagy csak a hosszabbak ?

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Most végül benne lesz a DH-s szakasz? Mert tavaly kivették, ha jól emlékszem(vagy annyira nem is számított az a kis DH, mert nem is emlékszem rá)...

Tavaly nem volt benne, azt nem tudom idén benne lesz-e, mindenesetre holnap igyekszem megnézni milyen is az.:)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Most végül benne lesz a DH-s szakasz? Mert tavaly kivették, ha jól emlékszem(vagy annyira nem is számított az a kis DH, mert nem is emlékszem rá)...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

Honlap majd írok infókat a középtávról.

Én is holnap megyek ha gondolod mehetnénk együtt.

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

Szaisztok !

Tudja valaki, hogy mi lesz a végleges útvonal ? :
1. ugyanaz mint tavaly
2. új útvonal ( ha igen akkor merre )
X. fogalmam sincs
mert mátramaraton honlapján az van, hogy " Zerge Úr " teszteli az új útvonalat és tavasszal kiderül de . . . . még semmi vagy 2010 tavasz ;)

Próbáld ezt a linket
Azt hiszem elég részletesen le van írva.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Megkérném az érintetteteket, illetve azokat, akik a témához hozzá kívánnak szólni, hogy az érintett topicban diskuráljanak a témáról, és ne offoljátok szét ezt a topicot!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OFF
Mert most épp az autós volt a hibás, de úgy mennek sokszor a bringások, úgy vágnak át az aszfalton 30-50el mintha nem lenne egyéb forgalom az úton. Nem hiszem pedig hogy szeretnének egy kisgyerekkel, babakocsival, autóval, vagy akármivel találkozni; de mégis úgy mennek. Gondolom erre gondolt...
És a nem 'igazi' bringások húzásai is elég sokszor kimerítik a vérforraló fogalmát, ettõl még ugyanúgy bringásnak könyvelik el õket is mint minket.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás
Honlap majd írok infókat a középtávról.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintetek mikor jön már meg végre az esze az embereknek (mindkét oldalon: autós és kerékpáros)???

OFF Kíváncsi vagyok miért írtál mindkét oldalt, itt egyértelmûen az autós volt a hibás, a bringásnak is joga van kikerülni az útszéli felmarásokat. És ha már itt tartunk, 1 méter még a "kötelezõ jobbra tartás" szabályaival is összhangban van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

funky

funky

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szaisztok !

Tudja valaki, hogy mi lesz a végleges útvonal ? :

1. ugyanaz mint tavaly

2. új útvonal ( ha igen akkor merre )

X. fogalmam sincs

mert mátramaraton honlapján az van, hogy " Zerge Úr " teszteli az új útvonalat és tavasszal kiderül de . . . . még semmi vagy 2010 tavasz ;)

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Bocsánat mindenkitõl, de ez off-topic lesz, viszont jelenleg ez a leginkább látogatott blogrész.

Egy viszonylag friss hír:
"Szerdán délután országúti edzés közben egy autó nagy sebességgel elütötte Kis Dánielt, az augusztus végi világbajnokságra edzõ 18 éves terepkerékpárost életveszélyes állapotban szállították kórházba."
http://sportgeza.hu/...es_kerekparost/

Szerintetek mikor jön már meg végre az esze az embereknek (mindkét oldalon: autós és kerékpáros)???

G.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás

Luki: Nem basztatásként, de voltam a múlt hétvégén a Bükkben és (asszem a Török úton Ódorvár tól Eger felé) maradt kint NSE tábla. Kéretik beszedni. Köszi!

Kössz, hogy szóltál, én nem leszek itthon a hétvégén, de szólok, hogy valaki menjen ki érte.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Luki: Nem basztatásként, de voltam a múlt hétvégén a Bükkben és (asszem a Török úton Ódorvár tól Eger felé) maradt kint NSE tábla. Kéretik beszedni. Köszi!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Persze a szervezõk mindent megtesznek önkéntesen ,teljesen ingyenesen hogy jól sikerüljön a verseny ezért minden elismerés az õvék
(hogy találnak e hozzá olyan támogatókat akik valóban magukénak érzik a versenyt az csak a cégeken mulik)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sajnos nagyon el vagy tévedve a szponzorálással és a költségekkel kapcsolatban. Itt árulom el, hogy a Bükk Maraton jelenleg milliós nagyságrendû mínuszban van A telefonos cégen kívül más szponzor idén már nem volt (még az izotóniás italokat is rendes áron meg kellett venni) és a fõszponzor is csak utólag fizet (majd valamikor) Ha az a pénz bejön akkor a számítások szerint lesz kb 100 Ft nyereség a versenyen.
Mindezt csak azért írom le, mert sokan azt hiszik, hogy mekkora buli egy maraton megszervezése és nem mondom voltak olyan évek, amikor több pénz is bejött, de sajnos utóbbi idõben azon kell elgondolkozni, hogy megéri -e a fáradtságot ez az egész.

Lehet hogy páran nem értettek meg ...Ha már egy ekkora cég (Magyar telekom :2008=93.33 miliárd nyereség) nevét adja a maratonokhoz és ezáltal reklámozza magát, abban az esetben ha a szervezõ cének problémája van igenis áldoznia kellene picivel többet is .
Hiszen reklámozni akarja magát pénzért! És nem ingyen reklámot akar.
Nem tudom menyivel támogatja a cég a versenyeket de szerintem 5-10 millió plusz semmi egy ekkora cégnek.
Ezért mondtam hogy a nevezéseket is támogathatná pár millióval.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás

Ez mondjuk finoman fogalmazva kegyetlenül hangzik.

Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de sajnos ez a magyar valóság. Volt olyan év amikor több százezres minuszt hozott a verseny, ahhoz képest ez még jó is.
Sajnos itt vidéken hiába kilincselünk, nincsenek olyan cégek akiket érdekelne egy ilyen verseny szponzorációja. A Kisnánai OX-et azért kellett abbahagyni, mert minden évben elvitte a veszteség a bükk maraton nyereségét.
Fentebb még nem is beszéltem arról a 20-30 megszállott régi NSE tagról (mint én is) akik a kezdetektõl rááldozzák ezt a kb 1 hetet, vesznek ki szabadságot és próbálnak szélmalomharcot vívni azokkal a kedves emberekkel akik már a jelölés napján eltüntetik a nyilakat (mint pl Répáshután minden évben) a verseny hétvégéjén pedig több száz kilométert autóznak többnyire saját kocsival saját pénzen, hogy minden rendben legyen. (Fõleg kiemelném Ádámot, mert én látom, hogy mennyit küszködik minden évben hogy meglegyen a pénz és minden és legyen egy jó verseny.)
Sok mindent lehetne jobban csinálni és azt is tudjuk hogy nem csak pénz kérdése, de higgyétek el, hogy akik Mo-n ma maratont szerveznek azok nagyrészt megszállottságból teszik, mert másképp nem éri meg. Na jó abbahagyom a "sírást" inkább térjünk vissza topic címéhez és reméljük, hogy lesz még egy nagyon jó maratonunk ebben az évben :-) A szervezõk biztos, hogy mindent megtesznek érte.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ha az a pénz bejön akkor a számítások szerint lesz kb 100 Ft nyereség a versenyen.

Ez mondjuk finoman fogalmazva kegyetlenül hangzik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bálint56!

Bálint56!

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
7esbusz mindig megmondja a frankót : o)

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Én a legelején neveztem a teljes sorozatra, így nem volt összeg.
Örültem a Szilvási kulacsnak, mert meg tudtam lepni vele, egy kevésbé aktív bringás haveromat. Neki pont elég.
Örültem a Dunás pólónak, mert lesz mivel brigatakarítni, viszont az emlékérem elsõrangú, és itt lóg az irodában jókedvgyárnak.
Örültem a Bükkön a pólónak, mert nekem tényleg tetszik ez a fehér, és a macit meg elpasszoltam egy kedves barátosnémnak, aki lekísért a versenyre.
Itatópontokon középtávosként nekem mindig minden jutott, úgyhogy szavam nem lehet, izotóniás italokból meg ugye törvénybe vésett, hogy inkább híg mint túl sûrû! Az megszívatna...
És Bükkön frissítõzóna elõtt eldefekteltem, hirtelen elõkerült egy doboz belsõ és mûhelypumpa a lennt várakozó srácok kocsijából... (remélem ez számított a technikai zónának, és nem csaltam :D ) Segítettek, és így be tudtam fejezni a versenyt.
Idáig nekem csak élményeim voltak. Jobbra-balra-ordítós témákban nem vettem részt, illetve tettem érte, hogy rám se kelljen üvölteni. Nagyjából ennyi. Várom a MÁTRÁT!!! :)

Végül pedig köszönöm a magenta társaságnak, hogy ennyi helyen megjelennek a versenyek, és a megacég neve felkelti a figyelmet, és segít a kulTÚRA terjesztésében. Bringára fel!