Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Posted 2010. August 30. - 12:14
Posted 2010. August 30. - 12:07
Pedig ha nem lélegzik akkor fontos hozzányúlni. Pont 2 hete voltam továbbképzésen ahol megtanították, hogy mi a helyzet ilyen esetekben.
Mindezek után pár szóban elmondanád, mi a teendõ? Bevallom, én nem tudnék mit tenni...
Posted 2010. August 30. - 12:07
Várható volt h. lassan eljön a fizetõs fotók ideje is... hogy alakul majd a fotók ára? Pl. Sportograf.at esetében igazán profi 8-10db. fotóért kérnek kb. 15-20 eurót, egyenként 4-5 EUR. Hogy veszitek fel a versenyt az ingyenes fotókkal - profi minõségben is találni elég sokat a hazai maratonokról..
(Kritika a fejlesztõ/k/nek: a thumbnailek minõsége gáz...gd-nek tûnik. Imagemagick szebbet generál.)
Ott a válasz a lapon: megpróbálják magukhoz csábítani az (eddig) ingyenesen fotózókat.
Nagyobb kritikám is van a thumbnailkek minõségénél, nevezetesen, nekem ez az oldal egyáltalán nem mûködik. Így nem lesz biznisz. Mondjuk amúgy sem valószínû, elvbõl nem adok pénzt fényképért. Osztrák maratonokon szokás, hogy kéretlenül az ember után küldik az elõhívott papírképet, amit vagy ki kell fizetni vagy visszaküldeni. Egyiket sem szoktam megtenni.
Posted 2010. August 30. - 12:05
ilyen esetben meg szoktam kérdezni, hogy kell-e segítség, de ha nagy baj van akkor én nem mernék hozzányúlni azzal a tudással amit 20 éve szereztem a kresz tanfolyam keretében tesztlapon
Pedig ha nem lélegzik akkor fontos hozzányúlni. Pont 2 hete voltam továbbképzésen ahol megtanították, hogy mi a helyzet ilyen esetekben.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 30. - 12:00
Fejlõdni kellene ebben is nem?
Posted 2010. August 30. - 11:56
A pálya nekem tetszett, de én inkább megmásztam volna 2-3 a sípályát, minthogy utána rázkódjak 12 km- ert. Még a kulacsomat is sikerült elhagyni, de szerencsére észrevettem idõben, illetve szóltak is.
Nekem az a rész nagyon bejött! Lefele a rázatón nagyon jó tempóban tudtam menni és kerülgetni mindenkit, bár a végére nekem is kicsit elzsibbadt a kezem, de abszolút nem volt vészes. A látvány viszont vicces volt, hogy mindenhol voltak defekt szerelõ emberkék (gondolom az esetek zöme felütés lehetett) Ismerõseimmel meg is jegyeztük, hogy mintha a Megavalanche kvalifikációs pályáján lennénk, ott is minden "sarkon" gumit szereltek a népek
Idén is minden szuper volt részemrõl! Nem tudok kifogást tenni semmire se (1 frissítõnél állok meg mindig, a rajt-cél területen meg eszem ágában sincs a tésztapartys kajából enni több ismerõsöm f*sás/hányás és ezek kombinációja után. Mellesleg Mátraházán nagyon jó pudingos palacsintát árulnak ), a pálya egyszerûen tökéletes volt. A végére elfáradtam és nem esett már jól az pár száz méter mászás, de ide mindig szívesen jövök vissza!
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 30. - 11:55
ilyen esetben meg szoktam kérdezni, hogy kell-e segítség, de ha nagy baj van akkor én nem mernék hozzányúlni azzal a tudással amit 20 éve szereztem a kresz tanfolyam keretében tesztlaponmi van ha pont az 2 perc kell hogy egy igazán komoly bajt elkerülhessünk.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. August 30. - 11:53
Hát azért ez így nem igaz! Elõttem nem sokkal esett el a srác azonnal megálltam és az elõttem tekerõ srác is megállt és kiabáltunk mindenkinek, hogy vigyázzanak. A srácot néztem, (nem volt magánál ahogy láttam) de hozzányúlni nem igazán mertem, nehogy rontsak a helyzeten. Aztán jöttetek ti valószínûleg és amikor láttam, hogy megálltok és ismeritek, akkor mentem tovább. Az tény, hogy jó néhányan elmentek mellette, de azért nem mindenki.
Igen igaz, valóban volt valaki ott. Köszönjük jólesett.
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Posted 2010. August 30. - 11:48
minek örülnél, mi legyen még a frissítõpontokon?Hello mindenkinek!
Azért a frissítõpontok választéka a Bükk Maratonéhoz képest elég szegényes volt. Mintha "Albániában" jártunk volna. Csak banán, csokis nápolyi, víz, izo. Nincs pénz orvosra, eü. biztosításra, kajára sem? Akkor miért fizetünk???? A gagyi kínai pólóért? Sérülteknek jobbulást!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. August 30. - 11:45
Tisztelt rendezõk és versenyzõ társak !
A sérült kb 200-300m rel ment elõttünk. Köztünk többen mentek .
Amikor elesett nem ált meg senki !!! Az sem aki közvetlenül mögötte vagy az után ment!!
Többen elmentek a sérült, eszméletlen versenyzõ mellet, pedig a szûk út miat ez nem volt könnyû!!!
Ez eset a rendezõknek is megkérdõjelezi a munkáját és felveti a felelõségét!
Hát azért ez így nem igaz! Elõttem nem sokkal esett el a srác azonnal megálltam és az elõttem tekerõ srác is megállt és kiabáltunk mindenkinek, hogy vigyázzanak. A srácot néztem, (nem volt magánál ahogy láttam) de hozzányúlni nem igazán mertem, nehogy rontsak a helyzeten. Aztán jöttetek ti valószínûleg és amikor láttam, hogy megálltok és ismeritek, akkor mentem tovább. Az tény, hogy jó néhányan elmentek mellette, de azért nem mindenki.
Posted 2010. August 30. - 11:42
Azért a frissítõpontok választéka a Bükk Maratonéhoz képest elég szegényes volt. Mintha "Albániában" jártunk volna. Csak banán, csokis nápolyi, víz, izo. Nincs pénz orvosra, eü. biztosításra, kajára sem? Akkor miért fizetünk???? A gagyi kínai pólóért? Sérülteknek jobbulást!
Posted 2010. August 30. - 11:32
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Posted 2010. August 30. - 11:25
Sziasztok, folyamatosan kerülnek fel a képek, kevés kivétellel minden közép és hosszútávos versenyzõrõl készült kép a kékestetõi frissítõnél illetve néhány a galyatetõinél is. Rajtszámra tudtok keresni.
Mátra Maraton, Gyöngyös-Sástó 2010 képek
aki akar kövessen twitteren Foto Bikeonet (foto_bikeonet) on Twitter
Várható volt h. lassan eljön a fizetõs fotók ideje is... hogy alakul majd a fotók ára? Pl. Sportograf.at esetében igazán profi 8-10db. fotóért kérnek kb. 15-20 eurót, egyenként 4-5 EUR. Hogy veszitek fel a versenyt az ingyenes fotókkal - profi minõségben is találni elég sokat a hazai maratonokról..
(Kritika a fejlesztõ/k/nek: a thumbnailek minõsége gáz...gd-nek tûnik. Imagemagick szebbet generál.)
Posted 2010. August 30. - 11:00
A pálya nekem tetszett, de én inkább megmásztam volna 2-3 a sípályát, minthogy utána rázkódjak 12 km- ert. Még a kulacsomat is sikerült elhagyni, de szerencsére észrevettem idõben, illetve szóltak is.
A második körben kezdõdtek nálam a gondok egyszer sikerült egy kõ tömbre ráesnem egy felfelén(csuklóval tompítottam, amit persze most érzek is Utána meg a gyomrom nem akarta az igazat, a rázkódás meg pláne nem esett jól. De ez benne van a pakliban. Én egy nagyobb bukást láttam, kb. 30, km- él, térde körül vérzett,de már volt ott vele valaki(hogy oda hogy ment el mentõ arra kíváncsi lennék )- jobbulást a srácnak.
Ami nem tetszett, hogy miért kellett a kaka jegyet 5 cm es papírral elintézni, sztem a rajtszámos megoldás még mindig jobb (azt nem hagyja el
senki).
H. Zoli - köszi a képeket
A sérülteknek jobbulást.
Posted 2010. August 30. - 10:58
Vágom, de sajnos ez nem Ausztria.Csak azt tudom ismételni Ausztriában van rá pénz és technika ...
Természetesen jó lenne ha nálunk is így lenne!
Most õszintén! Ha már van ott valaki, és õ nem ért hozzá, mi hasznosat tud csinálni azon kívül hogy szól a biztosító embernek lentebb?Már megbocsáss! Szavaidból ítélve, sajnos Te is azon többséghez tartozol, akik FELELÕTLENÜL állnak ehhez a dologhoz. Orvos vagyok, és sajnos az emberek 90% ha balesetet lát, inkább tovább megy, és megnyugtatja "lelkét" azzal, hogy már van ott valaki, meg úgysem értek hozzá, meg már akkor úgy is sokan lennénk és a többi, és a többi...
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. August 30. - 10:24
Mátra Maraton, Gyöngyös-Sástó 2010 képek
aki akar kövessen twitteren Foto Bikeonet (foto_bikeonet) on Twitter
Posted 2010. August 30. - 10:22
Ne igazi DH-ra gondolj, Szénégetõi frissítõ után elfordultatok jobbra, dörgetõs aszfalt le a mûútig itt balra fordultatok és mentetek egy darabig az úton, jobbra lefordultatok Klátyik tanya felé még mindig aszfalt k.b 1km ott állt egy rendezõ és jobbra kellett lemenni egy ösvényre ami átlósan ment a domboldalon lefelé a végén volt egy jobbos hajtû és két raklapon keresztül újra az aszfalt úton voltál, és szinte rögtön jobbra fel kellett menni a dózerútra. Ezt az átlós ösvényt nevezik DH szakasznak.
Áhhá Így már tudom akkor. Az egy igen élvezetes kis ösvényke volt, szerencsére idén is végig tudtam döngetni rajta Köszi az infót!
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 30. - 10:17
Orvos vagyok, és sajnos az emberek 90% ha balesetet lát, inkább tovább megy, és megnyugtatja "lelkét" azzal, hogy már van ott valaki, meg úgysem értek hozzá, meg már akkor úgy is sokan lennénk és a többi, és a többi...
Szerintem félreérted, de hagyjuk ennyiben.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. August 30. - 10:14
Valaki segítsen már, merre volt a híres DH rész? (középtávon volt egyáltalán?)
Plusz egy Track, aki esetleg újra bejárná a közepet: Mátra maraton 57 km 2010 by epycke at Garmin Connect - Details
Ne igazi DH-ra gondolj, Szénégetõi frissítõ után elfordultatok jobbra, dörgetõs aszfalt le a mûútig itt balra fordultatok és mentetek egy darabig az úton, jobbra lefordultatok Klátyik tanya felé még mindig aszfalt k.b 1km ott állt egy rendezõ és jobbra kellett lemenni egy ösvényre ami átlósan ment a domboldalon lefelé a végén volt egy jobbos hajtû és két raklapon keresztül újra az aszfalt úton voltál, és szinte rögtön jobbra fel kellett menni a dózerútra. Ezt az átlós ösvényt nevezik DH szakasznak.
Posted 2010. August 30. - 10:01
A "baltásgyilkosról". Hajjaj, 10 percig "miva?!" kifejezéssel a fejemen mentem tovább.
A baleseti segítségnyújtásról: a KRESZ szerint amúgy segítséget kell nyújtanod, de csak a kötelezõ egészségügyi vizsgád alapján (és leginkább mentõt hívni, addig meg stabil oldalfekvésbe helyezni), pl. nekem nincs jogsim, s montiversenyen nem is kell, hogy tudjak elsõsegélyt nyújtani. Ha valaki mondjuk törött csigolyával hever, én nem mernék hozzányúlni, hogy miután a birizgálás folytán lebénul, neadisten, az én lelkemen száradjon.
Már megbocsáss! Szavaidból ítélve, sajnos Te is azon többséghez tartozol, akik FELELÕTLENÜL állnak ehhez a dologhoz. Orvos vagyok, és sajnos az emberek 90% ha balesetet lát, inkább tovább megy, és megnyugtatja "lelkét" azzal, hogy már van ott valaki, meg úgysem értek hozzá, meg már akkor úgy is sokan lennénk és a többi, és a többi... Nem ítélkezni akarok, de ezek szerint Te is ezen gyáva emberek közé tartozol... És tényleg nem megbántani akartalak! Nándival ezer éve ismerjük egymást, talán picit elfogult vagyok, de akkor is, így nem lehet versenyzõtársaink iránt viseltetni!