Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante!
Ezek után mit javasolnál egy nem élversenyzõnek? merev, vagy összteló? persze mindkettõ 29 :) Még nem jártam a Mátrában soha

Hát, ha van mindkettõ, akkor én fullyznék, de hát én kényelmes vagyok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts

Mi bejártuk ma (lazásan) a középtávot. Elég jó, de kemény pálya lett.

Dante!
Ezek után mit javasolnál egy nem élversenyzõnek? merev, vagy összteló? persze mindkettõ 29 :) Még nem jártam a Mátrában soha

Fifty

Fifty

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
a mesterséges rámpa..megér egy rövid misét..nekem tetszett...de sokan próbáltak gyalogszerrel leközlekedni rajta...pedig ez az a kategória ami kerékpárral überbiztonságos, de lekell rajta engedni mert kell egy minimum sebesség...annyira leejt h megállni nemérdemes illetve lábon majdhogynem lehetetlen. tehát a bátortalanabbak is kevés fékkel nyugodtan leengedhetik:)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Középtáv Master 1 nevezés eladó! :(
Privátba...
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mi bejártuk ma (lazásan) a középtávot. Elég jó, de kemény pálya lett.

-Jól indult, mert Matyi kapásból otthon hagyta a cipõjét. Sebaj, taposó.
-A csúcson belefutottunk Kaklacba, aki már keményen nyomatta.
-Kékesrõl a lefelé a már Trans Hungárián tesztelt nyomvonal. Nem rossz, de a nagy világosból hirtelen berongyolni a sötétbe, elég cinkes. HZoli itt eldurrantotta a telóját, biztos mert annyira köves. :D A szimering kiugrott a lábból, el se hiszem, ha mesélik. Sebaj, Matyinak lett cipõje. (igazi csapatmunka lett ez a nap)
-A lefelé poros, sodrós, poros. Rohadtul ráférne a pályára egy esõ. Vagy kettõ.
-A park után igazából sehol sincs semmi baj, jól járható, nem túl gazos, kissé köves szakaszok. Mindenhol el lehetett közlekedni. Van pár bedõlt fa, ezeket min meg tudtuk kerülni a susnyásban, de - gondolom - a verseny idejére kitisztítják.
-Az elsõ nagy változás a Mátraháza elõtti aszfalt kanyarban volt. Innen, emlékeim szerint, az aszfalton kellett a turistaházig elmenni, ahonnan jött a parakvölgyes-fahidas "DH". Bár Balu itt váltig állította, hogy erre kell menni a szokásjog alapján, mi azért csak a GPS-t követtük, ahová a Vuelta által feltöltött track-et tápláltuk. Voltak változások. Hát egy fasza kis új kunkor került bele, a vízmû területrõl kell bezúzni egy katlanba, tehát kapásból nem fölfelé indulunk el, hanem LE, ráadásul a végén (szerintem) a maraton legdurvább lefeléjével . A végén egy fejnagyságú kövekkel teli patakon átrongyolni (száraz), majd egy kistálas visszafordítós fölfelén kikecmeregni. Igazi expert szakasz, szerintem nagyon kevesen fogják ezt csont nélkül abszolválni. (ehhez képest a fahíd relaxációs kurzus) Utána kis csiki-csuki, majd Z4, majd egy unszimpatikus meredek kistányéros fölfelé a már szokásos turistaházig (Mátraháza elõtt majdnem). Onnan a már szokásos patakos-fahidas levezetés jön. Azt kell mondjam, hogy jelentõs nehezítés ez így a végére, mi 6 emberünkbõl 3 tolta le is és föl is. Nekem tetszett ez a szakasz, de jelezném a szervezõknek, hogy majd a középtáv második felét is kérdezzék meg errõl, mert lehet nem lesz "egyöntetû a rajongás". :)
-Találkoztunk itt pár hosszútávot bejáró kollégával, akik regéltek egy új, teljesen tekerhetetlen szakaszról. Mivel nulla navival mentek, nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán a helyes nyomon voltak-e. Majd a verseny után nyilatkozom.
-A középtávban olyan 1500-1600 közötti szint van, pontosabbat, mivel a parkban nem akartunk kerítést mászni, nem tudok mondani.

Jó készülést, s reménykedjünk egy kis (de nem sok) esõben. :)

Köszönet a Vueltának a GPX file-ok publikálásáért! (ez nagy segítség a magamfajta lúzereknek)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rako

rako

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Elkelt!

Sziasztok!

Fájó szívvel megválnék - középtáv férfi felnõtt nevezésemtõl
Érdeklõdni: andras.rakovics@gmail.com címen lehet.

Verseny filozófiám: felfelé ésszel, lefelé ami belefér :)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Ha a fényképezést és a kevés sétát annak vesszük akkor igen!
Max majd a Piliscsabai x terrán gurulok egyet,majd kiderül hogy milyen erõben leszek adidg!

helyes!

Addig is lesznek rólunk jó képek :-)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Ha valaki tudna abban segíteni hogy a pályán a rajt után mind 3 távot le tudjam fotózni és a célba érkezés elõtt is azt nagyon megköszöném,hasznos infó gyanánt!

Már megint lustálkodsz???? :-)

Ha a fényképezést és a kevés sétát annak vesszük akkor igen!
Max majd a Piliscsabai x terrán gurulok egyet,majd kiderül hogy milyen erõben leszek adidg!

rako

rako

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Fájó szívvel megválnék - középtáv férfi felnõtt nevezésemtõl
Érdeklõdni: andras.rakovics@gmail.com címen lehet.
Verseny filozófiám: felfelé ésszel, lefelé ami belefér :)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Ha valaki tudna abban segíteni hogy a pályán a rajt után mind 3 távot le tudjam fotózni és a célba érkezés elõtt is azt nagyon megköszöném,hasznos infó gyanánt!

Már megint lustálkodsz???? :-)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Nõi rövidtáv nevezést vennék,
mate1981@gmail.com v. privát üzenet.

elodke71

elodke71

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Ha valaki esetleg nem tud elmenni a MÁTRA MARATONRA és eladná a rövidtáv nevezését akkor szívesen átvenném.
Sõt 2 db-ot is! :-)
Ha esetleg van ilyen akkor küldj egy mailt: tarsoly.elod@kchungary.hu
köszönöm
E

NMI003

NMI003

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 10 posts
Középtáv nevezést átvennék nmi003 kukuc citromail pont hu

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Elkelt.

vattatyúk

vattatyúk

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok

Ha van valakinek középtávra, nevezése amit valamiért el szeretne adni akkor én jelentkeznék 1 re :)
sandor.budai@faulhaber.hu
vagy
06202044302 csörr és visszahívlak .

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Fenn van a 2012-es kombinált track és a szintrajz is.

...akkor ez már az új...
Team Heavy Pedál Szeged

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Eladó középtáv NÖI master 1 nevezés.

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Fenn van a 2012-es kombinált track és a szintrajz is.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
A módosított pályáról van valakinek szinttérképe? Középtávra
Vagy,ami az oldalon fenn van az jó?
Team Heavy Pedál Szeged