Mi bejártuk ma (lazásan) a középtávot. Elég jó, de kemény pálya lett.
-Jól indult, mert Matyi kapásból otthon hagyta a cipõjét. Sebaj, taposó.
-A csúcson belefutottunk Kaklacba, aki már keményen nyomatta.
-Kékesrõl a lefelé a már Trans Hungárián tesztelt nyomvonal. Nem rossz, de a nagy világosból hirtelen berongyolni a sötétbe, elég cinkes. HZoli itt eldurrantotta a telóját, biztos mert annyira köves.
A szimering kiugrott a lábból, el se hiszem, ha mesélik. Sebaj, Matyinak lett cipõje. (igazi csapatmunka lett ez a nap)
-A lefelé poros, sodrós, poros. Rohadtul ráférne a pályára egy esõ. Vagy kettõ.
-A park után igazából sehol sincs semmi baj, jól járható, nem túl gazos, kissé köves szakaszok. Mindenhol el lehetett közlekedni. Van pár bedõlt fa, ezeket min meg tudtuk kerülni a susnyásban, de - gondolom - a verseny idejére kitisztítják.
-Az elsõ nagy változás a Mátraháza elõtti aszfalt kanyarban volt. Innen, emlékeim szerint, az aszfalton kellett a turistaházig elmenni, ahonnan jött a parakvölgyes-fahidas "DH". Bár Balu itt váltig állította, hogy erre kell menni a szokásjog alapján, mi azért csak a GPS-t követtük, ahová a Vuelta által feltöltött track-et tápláltuk. Voltak változások. Hát egy fasza kis új kunkor került bele, a vízmû területrõl kell bezúzni egy katlanba, tehát kapásból nem fölfelé indulunk el, hanem LE, ráadásul a végén (szerintem) a maraton legdurvább lefeléjével . A végén egy fejnagyságú kövekkel teli patakon átrongyolni (száraz), majd egy kistálas visszafordítós fölfelén kikecmeregni. Igazi expert szakasz, szerintem nagyon kevesen fogják ezt csont nélkül abszolválni. (ehhez képest a fahíd relaxációs kurzus) Utána kis csiki-csuki, majd Z4, majd egy unszimpatikus meredek kistányéros fölfelé a már szokásos turistaházig (Mátraháza elõtt majdnem). Onnan a már szokásos patakos-fahidas levezetés jön. Azt kell mondjam, hogy jelentõs nehezítés ez így a végére, mi 6 emberünkbõl 3 tolta le is és föl is. Nekem tetszett ez a szakasz, de jelezném a szervezõknek, hogy majd a középtáv második felét is kérdezzék meg errõl, mert lehet nem lesz "egyöntetû a rajongás".
-Találkoztunk itt pár hosszútávot bejáró kollégával, akik regéltek egy új, teljesen tekerhetetlen szakaszról. Mivel nulla navival mentek, nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán a helyes nyomon voltak-e. Majd a verseny után nyilatkozom.
-A középtávban olyan 1500-1600 közötti szint van, pontosabbat, mivel a parkban nem akartunk kerítést mászni, nem tudok mondani.
Jó készülést, s reménykedjünk egy kis (de nem sok) esõben.
Köszönet a Vueltának a GPX file-ok publikálásáért! (ez nagy segítség a magamfajta lúzereknek)