Nagyon kemény ez a sípálya video, még a könnyem is kicsordult, mikor elolvastam a kommentet hozzá:
- Kipróbáltam a hegyi bringát.
Epic!
Nagyon kemény ez a sípálya video, még a könnyem is kicsordult, mikor elolvastam a kommentet hozzá:
- Kipróbáltam a hegyi bringát.
Epic!
A patak utáni gyökeres felfelé nekem is kihívást jelentett: konkrétan hanyatt estem rajta:
Volt akinek a sípálya lefelé volt kihívás
Beszámolóm a description részben: https://www.strava.c...ities/381057195
Megnézném de nem találom a description részt, csak belépéssel elérhető?
Beszámolóm a description részben: https://www.strava.c...ities/381057195
A patak utáni gyökeres felfelé nekem is kihívást jelentett: konkrétan hanyatt estem rajta:
http://www.fesus.hu/...tett-a-zsebben/
Kicsit kellemetlen meglepi volt az itatópont áthelyezése az Adrenalin park függő hídjától, nem ártott volna kommunikálni a honlapon a Rudolf tanyai változtatással együtt.
Személy szerint én sajnáltam a kimaradt egy nyomos részt is ami oda vezetett a régi itatóponthoz.
Azon én is meglepődtem. De a csajok tudták hogy ők az "Adrenalin park frissítő", és ki is volt írva az asztalra, így megálltam.
Igazodni kellett a mini távhoz...
Biztos sokan nem értetek majd egyet velem, de többekkel is beszéltük, hogy mi értelme van a Vörösmarty itató előtti le fel mászásnak?
Azért viszik arra, hogy elkerüljék a főutat, mert az balesetveszélyes a nagy forgalom miatt. (Nem adnak engedélyt a szervek és/vagy sokba kerülne biztosítani)
_Alex_ módosította - 2015. szeptember 02. - 11:02
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
A középtávos beszámolóm:
Az elején volt egy bukás a bolyban, megint az orrom előtt az is benne van. Nekem a hőség ellenére a Kékesre mászás valahogy könnyebben ment mint tavaly, és egy pár neccessebb helyen szárazabb volt ami jobban bevállalhatóvá/kitekerhetővé tette le is, fel is. A friss murva viszont lassított, hiányzott a köves hosszú lefelé. Érzésre a pálya jelentős része vagy elkerülte az erdőt vagy valahogy magától felaszfaltozódott/erdészeti károk után legyalulták, tehát megint gyorsabb lett, remélem ez jövőre visszaáll eredeti medrébe/kikopik
Nagyon hiányoltam két jó singletrack-et amit gondolom a jégkárok miatt vették ki. Sajnos eléggé kikészült a gyomrom (csak koffeines zselém volt, rossz ötlet) és lassítanom kellett a folytonosan a felszin alatt lappangó görcs miatt. Szóval elég fárasztó volt, de amúgy megint tetszett
Egyébként szerintem még gyönge létemre is majdnem mindenhol kitekerhető volt, kivéve a(z első) patak átkelés fölötti felső gyökeres (a második (nagy sziklák utáni fahidas) most majdnem száraz volt, ha nem divatos 1 tányérral mész akkor mennie kell ). De az belefér, nem egy értelmetlen tolás mint az idei Duna maratonon a Dobogókői sípálya. Ja, a legelső kitáblázott patakátkelést nem számoltam mert azt nagyítóval kellett keresni
Spirite, fasza a videó!
Ezt megint a singlespeed-el nyomtad le? Ha középtávot mentél az 4 óra alatti idő az óra szerint nem?
Én azzal, de ez a sok egyenes közeli terep meg hosszú köves lefele a merev villával nem volt álomszerű. Ott mindenkinek csak a porát nyeltem .
A húzós taknyolós emelkedők viszont nagyon bejöttek meg a rövid meredekek amit izomból meg lehetett oldani. Bár a legtöbbje a vége felé tolós lett.
Az utolsó frissítő előtt egy falszerű pályaszakaszon eltoltam egy bajtárs mellett, valamit kérdeztem Tőle, de olyan mértékben el volt készülve az erejével hogy levegőt alig tudott venni, csak a szíve vitte valahogy. Nagyon sok olyan versenyzővel találkoztam akik a rövid után ki akarták próbálni a közepet is, de a végén teljesen kifogytak az energiából, és több mint fél órát tartott az utolsó 5 km.
Ezeket a részeket tényleg csak a tolás gyakorlás miatt tehették be mert nem hiszem hogy bármilyen felkészült amatőr itt fel tudott volna tekerni.
Egyes részeken kicsit cyclocross pályához hasonlított a terep.
Ezeken a terepszakaszokon a "Ki tolja gyorsabban?" lett a verseny szlogenje. Persze ezt is gyakorolni kell, mert ha ügyesen csinálod, gyorsabb vagy tolva mint tekerve, nem beszélve a megspórolt energiákról és az elmerevedett izmok kilazításáról.
Míg váltóssal tekertem valamiféle rosszul értelmezett betyárvirtusból tekertem szintem minden terepen addig míg majdnem lefordultam róla, de az egysebi sok mindenre megtanít ám
Részben értek csak egyet veled. Nekem csak a patak utáni gyökeres felfelé az ami nagyon durva. a Többi az meglehet, ha jól osztottad be. De ha nem megy, lehet tolni, fel is le is. És nem csak az eleje tekerte ki a frissítő előtti részt, hanem a közép táv közép mezőnyében csajok.
Lefele meg.... Nem nehéz az, de ha nem megy félre kell állni, engedni azt aki le tud menni és szép letoligálni. Én kifejezetten szeretem azt a lejtőt. De halottam, hogy a röviden bedugult. Szerintem a rövidesek jelentős részének az M táv való :/
Én ebben azért nem osztom a véleményedet, X ideje rövidezek, és tudom, hogy a legtöbb hobbys aki a röviden megy szerintem jó helyen van! A minitáv az azoknak lenne való akik elkísérik apát férjet ne adj istent asszonyt a versenyre, és addig kimennének egy picit élvezkedni ismerkedni a terepbringázással, illetve kimennek a 8-14 éves kölökkel ismerkedni a maratonozással! Megjegyzem hogy szerintem erre találták ki a mini távot, aminek viszont a 22 killa 500 szint a véleményem szerint kissé sok volt! Ahol én jöttem be a rövidről, nagyon sok minisbe botlottam a végén, és legfőképpen 10-12 éves srácokba akiket anyukák kísértek, meg kislányokba, szerencsétlenek úgy kivoltak hogy vonszolták a belüket!
A rövidtávon már sokszor kitárgyaltuk hogy az indul aki szeretne egy jót bringázni olykor kijut terepre, meg túrázik a haverokkal, meg ez fér bele az edzettségi állapotába, és nyilván az meg nyeri a rövid távot aki egy állat és beáll az élre mert erős mint a dög és turbó módjára végig tolja, ja meg a montis multjából van némi erőteljes technikai tudása! De ez a mezőny kb 5%! A többiek meg eltartják a versenyt, és nem mellesleg szeretnének megmérettetni, hol könnyebben hol nehezebben! Én pl mondtam asszonynak aki nem egy nagy penge hogy induljon idén minin lévén hogy alig ült bringán, az ő válasza erre az volt hogy azért a rövidnél nem adnám lejjebb!
Abban egyetértek veled, hogy a Vörösmarty előtt az oldalt ki lehet tekerni, ha demoralizálóan nem mindenki tolja előttem, akkor megpróbáltam volna de valahogy nem éreztem hogy kell nekem! A lefelében is igazad van hogy álljon félre aki nem tud rajta lemenni, én ezt tettem, de van az a kb 10% aki na csak azért is aztán a sziklán koppan!
Spirite, fasza a videó!
Ezt megint a singlespeed-el nyomtad le? Ha középtávot mentél az 4 óra alatti idő az óra szerint nem?
Én azzal, de ez a sok egyenes közeli terep meg hosszú köves lefele a merev villával nem volt álomszerű. Ott mindenkinek csak a porát nyeltem .
A húzós taknyolós emelkedők viszont nagyon bejöttek meg a rövid meredekek amit izomból meg lehetett oldani. Bár a legtöbbje a vége felé tolós lett.
Az utolsó frissítő előtt egy falszerű pályaszakaszon eltoltam egy bajtárs mellett, valamit kérdeztem Tőle, de olyan mértékben el volt készülve az erejével hogy levegőt alig tudott venni, csak a szíve vitte valahogy. Nagyon sok olyan versenyzővel találkoztam akik a rövid után ki akarták próbálni a közepet is, de a végén teljesen kifogytak az energiából, és több mint fél órát tartott az utolsó 5 km.
Ezeket a részeket tényleg csak a tolás gyakorlás miatt tehették be mert nem hiszem hogy bármilyen felkészült amatőr itt fel tudott volna tekerni.
Egyes részeken kicsit cyclocross pályához hasonlított a terep.
Ezeken a terepszakaszokon a "Ki tolja gyorsabban?" lett a verseny szlogenje. Persze ezt is gyakorolni kell, mert ha ügyesen csinálod, gyorsabb vagy tolva mint tekerve, nem beszélve a megspórolt energiákról és az elmerevedett izmok kilazításáról.
Míg váltóssal tekertem valamiféle rosszul értelmezett betyárvirtusból tekertem szintem minden terepen addig míg majdnem lefordultam róla, de az egysebi sok mindenre megtanít ám
Hogy miért kérdezem miértelme? Nyilván nem rám kell szabni egy pályát, hanem valahova a győztesek mögött érkezőkre, lévén hogy mégis csak ez azért szinte mindenkinek hobby!
Először is a lefelé vége olyan technikás hogy szerintem a rövid táv mezőny 60% biztosan nem teljesíti keréken, és van még 10% aki a határain tól megy azzal hogy ott lemegy!
Az a gyökeres felfelé meg szerintem ott a komplett mezőny 95% nem teker fel, sőt lehet hogy a 100%, bár nyilván ezt nem tudhatom! Utánna is annyira szutyok volt az út a kövektől hogy a rövid táv mezőny azon része valahol a közepén mentem, ahol én jártam mindenki kívétel nélkül tolta!
Ráadásnak a végén kb 600m-el bukkanunk ki arrébb mint ahol lementünk!
Részben értek csak egyet veled. Nekem csak a patak utáni gyökeres felfelé az ami nagyon durva. a Többi az meglehet, ha jól osztottad be. De ha nem megy, lehet tolni, fel is le is. És nem csak az eleje tekerte ki a frissítő előtti részt, hanem a közép táv közép mezőnyében csajok.
Lefele meg.... Nem nehéz az, de ha nem megy félre kell állni, engedni azt aki le tud menni és szép letoligálni. Én kifejezetten szeretem azt a lejtőt. De halottam, hogy a röviden bedugult. Szerintem a rövidesek jelentős részének az M táv való :/
Ajjaj, Spirite, kellene a két első dal előadója, a shazam nem hajlandó felismerni (Love to hate you, Never gonna dance).
PM is jó, köszi
Biztos sokan nem értetek majd egyet velem, de többekkel is beszéltük, hogy mi értelme van a Vörösmarty itató előtti le fel mászásnak? Én ezt most komolyan kérdezem! Utoljára 2012-ben voltem a Mátrán, és akkor azt mondtam többet nem megyek és ebben főleg ez a számomra értelmetlennek tartott mászás játszott közre! Most voltam, és flashback volt nekem hogy ráadásnak nem a betonról hanem valami ótvar gyökeres oldalban kell kijönni abból a völgyből ahova az lemegy!
Hogy miért kérdezem miértelme? Nyilván nem rám kell szabni egy pályát, hanem valahova a győztesek mögött érkezőkre, lévén hogy mégis csak ez azért szinte mindenkinek hobby!
Először is a lefelé vége olyan technikás hogy szerintem a rövid táv mezőny 60% biztosan nem teljesíti keréken, és van még 10% aki a határain tól megy azzal hogy ott lemegy!
Az a gyökeres felfelé meg szerintem ott a komplett mezőny 95% nem teker fel, sőt lehet hogy a 100%, bár nyilván ezt nem tudhatom! Utánna is annyira szutyok volt az út a kövektől hogy a rövid táv mezőny azon része valahol a közepén mentem, ahol én jártam mindenki kívétel nélkül tolta!
Ha még kell bele szint vagy táv mert túl rövid lenne fent elvinni, akkor vigyék fel a Galyára vagy a rövid is csinálja meg azt a hurkot a szénégetők előtt mint a közép, de ennek a lefel völgynek a véleményem szerint semmi értelme nincs, és hangsúlyozom többekkel voltunk ugyanezen a véleményen!
Egyébként a többi része nekem tetszett! A jelölés bár nem volt túl sűrű de sztem korrekt volt, a lefeléket nagyon élveztem, a felfelék nagy része a fentebb említett kívételével még nekem is majdhogynem kitekerhető volt! A póló sztem kiejezetten igényes, a pálya pedig tökéletes állapotű volt számomra!
Mint mátrai, teljesen igazat adok neked, nem kellene bele ez a le-fel menet! Bőven lenne lehetőség vagy az általad említett hurokkal bővíteni a szakaszt, vagy a parádi oldalon bele vinni még egy két kört. De esetleg a Szalajkaházig is el lehetne menni és akkor a km is meg lenne.
Biztos sokan nem értetek majd egyet velem, de többekkel is beszéltük, hogy mi értelme van a Vörösmarty itató előtti le fel mászásnak? Én ezt most komolyan kérdezem! Utoljára 2012-ben voltem a Mátrán, és akkor azt mondtam többet nem megyek és ebben főleg ez a számomra értelmetlennek tartott mászás játszott közre! Most voltam, és flashback volt nekem hogy ráadásnak nem a betonról hanem valami ótvar gyökeres oldalban kell kijönni abból a völgyből ahova az lemegy!
Ha még kell bele szint vagy táv mert túl rövid lenne fent elvinni, akkor vigyék fel a Galyára vagy a rövid is csinálja meg azt a hurkot a szénégetők előtt mint a közép, de ennek a lefel völgynek a véleményem szerint semmi értelme nincs, és hangsúlyozom többekkel voltunk ugyanezen a véleményen!
Egyébként a többi része nekem tetszett! A jelölés bár nem volt túl sűrű de sztem korrekt volt, a lefeléket nagyon élveztem, a felfelék nagy része a fentebb említett kívételével még nekem is majdhogynem kitekerhető volt! A póló sztem kiejezetten igényes, a pálya pedig tökéletes állapotű volt számomra!
Petros módosította - 2015. augusztus 31. - 19:45
De kérlek ne te kérj már elnézést, mert valaki más paraszt...
Eleinte én is azt gondoltam hogy aki kerékpárra ül, és gyötri magát sőt elindul egy ilyen megmérettetésen is valahogy nyitottabban áll hozzá a világhoz és nem a "szokásos" városi prosztó módon.
Ha valaki így szól vissza mint ahogy zscs írtad, annak nincsen helye köztünk és mennyen vissza a .aszba ahonnan jött!
niner módosította - 2015. augusztus 31. - 17:43
Valakinek középtávos Track Garminra,szinttel?
Geniális lett a kép a Bikemag cikke alatt!
A túrázós, kirándulós eredményedhez azért gratula!
De kérlek ne te kérj már elnézést, mert valaki más paraszt...
...
A srác kék pólóban volt, erre emlékezem csak. Elnézést tőle utólag az erélyesebb hangszínért, mea culpa tényleg, de tessék betartani a szabályokat!...
...
Nekem bejött a pálya. 2 éve mentem a hosszún egyszer és most szintén hosszún. Picit sok benne az aszfalt talán, de a többi rendben van. Részemről a gyökeres, meredek mászások is beleférnek, kedvelem a technikás mászásokat. Lefelében viszont nem rémlik, hogy sok kihívás lett volna a pályában... Egy hely jut eszembe, ahol egy rövid szakaszon sziklás volt és előttem 3 középtávos tolta lefelé az ideális nyomon, én simán elmentem mellettük még a nem ideális nyomon is, pedig merev villával mentem... A sztiklák utáni híd átkelésnél viszont kénytelen voltam leszállni, pont egy túrázó csoport akkor ment fel a hídra, pedig simán rá lehett volna fordulni és átsuhanni rajta. No sebaj!
A meleg viszont kikészített, a 3. óra után elszállt az erőm, csak a pulzusom maradt az egekben. Érzésre nem is ment annyira jól, de mindegy, ezt a versenyt úgyis túraként fogtam fel meg próbáltam csak simán élvezni és nem nyomni neki, mint egy őrült.
Egy apró megjegyzés. A közepeseket beérve egy kivétellel mindenki elengedett, mikor mondtam, pálya és honnan jövök. Egy helyen viszont ketten csalinkáztak egymás mellett, és a harmadik "pálya, balról jövök" után bizony erősebben szóltam, hogy "hosszú táv, balról jönnék és dobogós helyezésért megyek!"-re viszont kaptam egy "mi az, van valami probléma?!?" beszólást, amit sorry, de nem tudok értelmezni. Tudtommal van egy etikett, vannak szabályok és 3x normálisan szóltam és negyedszer sem szitkozódtam, csak a hangom emeltem fel - szerintem jogosan. A gyorsabbat el kell engedni és tényleg a dobogós helyezésért mentem...
A srác kék pólóban volt, erre emlékezem csak. Elnézést tőle utólag az erélyesebb hangszínért, mea culpa tényleg, de tessék betartani a szabályokat!...
Egyébként pedig, gratulálok mindenkinek a teljesítéshez, helyezéstől, távtól függetlenül, ez kemény verseny volt!
Itt le van írva a Rudolf tanya, illetve a szintrajzon nem jelöli a frissítőt, igaz ezt jobban is kommunikálhatták volna
http://www.vuelta.hu...ton/hirek?h=805
Igen tudom, hogy le van írva Rudolf tanya, azért írtam, azzal együtt, jó lett volna erről is szót ejteni.
Az általam belinkelt leírásban szerepel, volt is csak máshol, mi több, volt egy plusz is még előtte.