Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Posted 2008. August 26. - 13:52
Aki tudna esetleg segíteni az kérem írjon a balint56@citromail.hu --ra
Elõre is köszi mindenkinek .
Elfelejtettem odaírni az elérhetõségeimhez, hogy a balint56@citromail.hu mellett elérhettek a 0630 843 5049 es számon is ! 3500es ffi, rövid/közép táv plllííííz :(
Posted 2008. August 26. - 10:21
Szombat-vasárnap. Nem sunyiban, csak inkább túrázásnak nevezném, ami neked túl uncsi lett volna. A lányommal meg a barátnõmmel nyomtuk. Bár a lányom hihetetlen erõt mutat az utóbbi hónapokban. (Hát, ha még egyszer lehetnék 18, mint õ... )csizsolt:
tökös, mikor nyomtad?? sunyiba?
mérnök úr számlájára kéccsört ezé'
A vasárnapi pedig egy hirtelen õrült ötlet volt, amit szombat este 10-kor találtam ki. Tárkánytól Mátraszentistvánig feltekertem, oszt a Maraton nyomvonalán Szentlászló-Galya-Mátraháza, majd éccaka vissza Tárkányba. 142 km. Ezt te úgyse bírtad volna!
Posted 2008. August 25. - 22:57
3500Ft
Érdeklõdni:
priviben, a profilban megadott levélcímen, telefonon
voda - 257 - 73 -05
Posted 2008. August 25. - 21:21
Posted 2008. August 25. - 21:10
mint általában minden maratonon !A verseny után van valami tésztaparti?
Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."
Posted 2008. August 25. - 19:44
Posted 2008. August 25. - 13:25
Posted 2008. August 25. - 12:37
Köszi az infot hosszú távos ismerösöm is van.Reméljük ,hogy nem fog esni az esõ.Sziasztok!
Én hétvégén kint voltam a pályán, a hosszú távról tudok írni néhány infót.
Szombaton még csúcs volt a pálya, csontszáraz, jól járható. Helyenként nagyon köves, de hát aki hegyekben kerékpározik az erre számít.
A kékesi sípályától nem kell betojni, megmászható, igazából minden erõsebb mászási szakaszt követ néhány méter szusszanási lehetõség (amikor a 25 %-os emelkedõ 8-10 %-ra mérséklõdik). A széles emelkedõ pedig bõven ad lehetõséget a szabad pálya biztosítására.
Ami számomra a legtöbb kihívást okozta:
- Az elsõ kunkor (Kékes oldala) után visszatérünk az Adrenalin parkba, átlibbenünk a 24-esen, majd jön a sárga keresztes túrista ösvény. A tüdõmet kiköptem, míg feljutottam a Görgõi útra, a szakasz nagyon gyökeres, köves, benyúló faágas és helyenként veszélyes leszakadások vannak az út alatt.
- Miután elhagyjuk Lajosházát és felmegyünk a Szén Patak völgyén, kissé odébb lesz egy 15 km-es önmagába visszatérõ kunkorunk. Na mielõtt visszaérünk a kunkor kezdõpontjához (Üvöltõ hegy oldala) egy nagyon elhagyott erdészeti dózerúton kell lefelé haladni. Ez akár jó is lehetne, de embermagasságú gaz és alatta sunyin ücsörgõ kövecskék találhatók rajta. Egy-két "élvezetes" sártenger is bekavar itt. Szóval ennek nagyon vártam a végét.
- A Mátreszentimrei emelkedõ száraz idõben jól kitekerhetõ, szinte élvezetes.
Mátraszentistvántól már vasárnap jártam be a pályát, ekkor már leesett az esõ, sõt kifejezetten rossz idõ volt, valószínûleg ezért is szereztem néhány kellemetlenebb élményt:
- A Mátraszentlászlót Galyatetõvel összekötõ sárga túristaút elég gázos, meredek, köves, helyenként sáros, helyenként nagyon benõtt (fél méter széles ösvény a csalán közt) Én nem nevezném élvezetesnek, inkább veszélyes.
- A Rudolf tanya környékérõl induló Parádsasvár fölött húzódó dózerút helyenként szó szerint mocsaras. (Pedig amúgy szép nyomvezetése van.)
- A Csór hegy oldalán levõ piros mászós túristaúton többször elkapartam, az alja különösen vizes-sáros.
- A 24-esen megtett néhány száz méter után a Vörösmarty pihenõháznál hajtunk rá a piros-kék ösvényre. Szép, változatos, izgalmas. Ami számomra nehézzé tette: éjjel bedõlt egy szép bükkfa az útra, de úgy hogy a koronáján kell átkelni. Kikerülni szinte lehetetlen, elég meredek és az esõ miatt csúszós az oldal. Szóval szentségeltem rendesen.
Na ennyi!
Összességében én a pálya utolsó 20 km-ét tartottam rázósnak, de újra szeretném hangsúlyozni, hogy ezt már az esõ után-közben tettem meg.
Ha hétvégéig nem esne esõ, és felszáradnak a nagyobb tócsák, egy élvezetes maratont teljesíthetünk.
Remélem segítettem valakinek. A rövid és közép távosoktól ezer bocs, ezeket a pályákat nem ismerem, de szerintem elég sok az átfedés.
Most olvasom ,hogy pénteken lehet hogy lesz egy kis zápor de hétvégére jó idõt josolnak
Posted 2008. August 25. - 12:01
Én hétvégén kint voltam a pályán, a hosszú távról tudok írni néhány infót.
Szombaton még csúcs volt a pálya, csontszáraz, jól járható. Helyenként nagyon köves, de hát aki hegyekben kerékpározik az erre számít.
A kékesi sípályától nem kell betojni, megmászható, igazából minden erõsebb mászási szakaszt követ néhány méter szusszanási lehetõség (amikor a 25 %-os emelkedõ 8-10 %-ra mérséklõdik). A széles emelkedõ pedig bõven ad lehetõséget a szabad pálya biztosítására.
Ami számomra a legtöbb kihívást okozta:
- Az elsõ kunkor (Kékes oldala) után visszatérünk az Adrenalin parkba, átlibbenünk a 24-esen, majd jön a sárga keresztes túrista ösvény. A tüdõmet kiköptem, míg feljutottam a Görgõi útra, a szakasz nagyon gyökeres, köves, benyúló faágas és helyenként veszélyes leszakadások vannak az út alatt.
- Miután elhagyjuk Lajosházát és felmegyünk a Szén Patak völgyén, kissé odébb lesz egy 15 km-es önmagába visszatérõ kunkorunk. Na mielõtt visszaérünk a kunkor kezdõpontjához (Üvöltõ hegy oldala) egy nagyon elhagyott erdészeti dózerúton kell lefelé haladni. Ez akár jó is lehetne, de embermagasságú gaz és alatta sunyin ücsörgõ kövecskék találhatók rajta. Egy-két "élvezetes" sártenger is bekavar itt. Szóval ennek nagyon vártam a végét.
- A Mátreszentimrei emelkedõ száraz idõben jól kitekerhetõ, szinte élvezetes.
Mátraszentistvántól már vasárnap jártam be a pályát, ekkor már leesett az esõ, sõt kifejezetten rossz idõ volt, valószínûleg ezért is szereztem néhány kellemetlenebb élményt:
- A Mátraszentlászlót Galyatetõvel összekötõ sárga túristaút elég gázos, meredek, köves, helyenként sáros, helyenként nagyon benõtt (fél méter széles ösvény a csalán közt) Én nem nevezném élvezetesnek, inkább veszélyes.
- A Rudolf tanya környékérõl induló Parádsasvár fölött húzódó dózerút helyenként szó szerint mocsaras. (Pedig amúgy szép nyomvezetése van.)
- A Csór hegy oldalán levõ piros mászós túristaúton többször elkapartam, az alja különösen vizes-sáros.
- A 24-esen megtett néhány száz méter után a Vörösmarty pihenõháznál hajtunk rá a piros-kék ösvényre. Szép, változatos, izgalmas. Ami számomra nehézzé tette: éjjel bedõlt egy szép bükkfa az útra, de úgy hogy a koronáján kell átkelni. Kikerülni szinte lehetetlen, elég meredek és az esõ miatt csúszós az oldal. Szóval szentségeltem rendesen.
Na ennyi!
Összességében én a pálya utolsó 20 km-ét tartottam rázósnak, de újra szeretném hangsúlyozni, hogy ezt már az esõ után-közben tettem meg.
Ha hétvégéig nem esne esõ, és felszáradnak a nagyobb tócsák, egy élvezetes maratont teljesíthetünk.
Remélem segítettem valakinek. A rövid és közép távosoktól ezer bocs, ezeket a pályákat nem ismerem, de szerintem elég sok az átfedés.
Posted 2008. August 25. - 10:36
az lehet tudni hogy terepen megyünk fel mátraházáig vagy aszfalton ?. A rövid táv is érdekelne ,hogy milyen ?
Aszfalton megy (a 24 fõuton) de nem Mátraházáig hanem a görgöbikki útig (Mátraháza elõtt van nem sokkal) legalábbis a rövidtáv.
Posted 2008. August 25. - 10:30
Posted 2008. August 25. - 10:16
volt valaki pályabejáráson? (csak hogy már a konkrétumokról is beszéljünk)
Pénteken végig gurulok a röviden, de térképet tanulmányozva olyan túl sok újdonság nincs a tavalyihoz képest.
Posted 2008. August 25. - 07:23
Posted 2008. August 24. - 22:53
Visszaolvasva a topikot tiszta vicc mennyit nyámmogtok a gumi témán.
Én tavaly (bicó hiányában) egy retro (Cr-mo) Gary Fischer-el (STX-RC, RS Indy) mentem, valami kopott gumival és semmivel sem mentem rosszabb eredményt középtávon mint egy évvel elõtte. Gumi valami kopott szar volt rajta. Ha bírsz és tudsz menni, akkor megy, ha nem, akkor meg mindegy mit teszel rá, csak parasztfakítás hogy jobb leszel más mintázatú gumival!:kissmyass
Egy kicsit lehet, hogy túl van lihegve, de azért még sem mindegy a gumi kérdés ... stílus terep és bringa függõ. Maradjunk ebben ...
Azért egy maxxis xenit mondjuk Kisnánára nem igazán a legjobb választás
2 pár gumival mindenhol el lehet menni, (RR 2,25 és NN2,1 - max még egy sárgumi, ha valaki versenyzik) ennyi kell, nem több.
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2008. August 24. - 22:40
Posted 2008. August 24. - 22:24
Posted 2008. August 24. - 22:18
Posted 2008. August 24. - 22:07
Én tavaly (bicó hiányában) egy retro (Cr-mo) Gary Fischer-el (STX-RC, RS Indy) mentem, valami kopott gumival és semmivel sem mentem rosszabb eredményt középtávon mint egy évvel elõtte. Gumi valami kopott szar volt rajta. Ha bírsz és tudsz menni, akkor megy, ha nem, akkor meg mindegy mit teszel rá, csak parasztfakítás hogy jobb leszel más mintázatú gumival!:kissmyass