Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Posted 2008. September 01. - 18:28
Páran mondták, hogy nem biztos, hogy középtávon kéne kezdeni a mátrás karrierem, de nekik üzenem, hogy megcsináltam.
Jó volt a sípályás mászás, bár utána a vissza a parkig nem volt nyerõ, mert nagyon fáztam.
A köves részeket én nem kedvelem, de itt pont annyi volt, ami még belefér minden tekintettben.
Jó volt a szervezés, és külön nagyon tetszik, hogy már a rajtszámon is sok adat rajta van.
Meg jó volt a névreszoló zacskó, sok-sok ajándékkal.
Csak nekem XXl-es póló helyett L-est adtak!
Valaki nem nincs hasonló gondja, aki esetleg szívesen cserélne velem?(pl. XXl-es pólót kapott, de L-es a mérete)
Mert aránylag ez is jó poló, és szívesen hordanám.
Bálint
Posted 2008. September 01. - 18:00
Az aszfaltot trendi fikázni, de az igazi terepen meg menne a sírás.
...de aszfalton is illik jól menni! Ugyanis könnyen ellustulnak az emberkék,ugye : "Végre kicsit pihenhetünk" Azt máris nyakadon a sor....
Posted 2008. September 01. - 17:56
ha nincs tekknika, nyomjá tempot.
mondjuk Galya elõtt én is lepiszkoltam a bokám egy párszor..
Azt mondjuk tényleg nem értem, miért nem tesznek több egynyomtávos ösvényt legalább a hosszún, itt a Bükkben is a versenyek pályájába- lenne egy két kaffi ötletem..
Posted 2008. September 01. - 17:17
Egyébként nem értem, miért ezt hozod fel példaként? A Bükk rövid távja holt unalmas, a Dunáé egy fokkal jobb, a Szilvásé a legjobb, de az se túl érdekfeszítõ. Igaz, sehol sincs 15 km egybe beton, de azért van több km beton és a legnagyobb része sotter, ami szintén unalmas. De ez nem véletlenül van így, hiszen a szervezõk úgy okoskodnak - jogosan - hogy ezekre a mini távokra többnyire a kezdõk fognak elmenni, nekik pedig nem is javasolt más setup!
Ugyanígy idegesít ha valaki elõttünk kissé lassabb vagy ügyetlenebb a kelleténél, és hátam mögül valaki elkezd pampogni, hogy "mit keres itt az ilyen". Mert oké, de akkor hova menjen az "ilyen szerencsétlen"? Valahol el kell kezdenie. Gondolta, hogy megpróbálja magát a 40-es távon, de ott csak lebaszást kap mindenkitõ.
Én úgy megyek el a rövid távra, hogy ezeknek tudatában vagyok és soha nem szóltam még a pálya miatt, hogy miért volt ilyen uncsi, vagy nem szóltam másokra rá, hogy "te mit keresel itt"!
Ha valakit e kettõ dolog irritál, az más távra menjen.
Ja igen, az igazi terepen meg tényleg sokszor megy a sírás, hogy "ezt meg minek kellett belerakni". Sajnos az embereknek nem lehet eltalálni az igényeit, még egy olyan versenyen sem, mint a Mátra marci, ami pedig mégiscsak jó szervezés másokhoz képest. Ugyanis idén én meg már 8 versenyen voltam, van viszonyítási alapom.
Posted 2008. September 01. - 17:15
http://picasaweb.goo...MTraMaraton2008
Posted 2008. September 01. - 16:35
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. September 01. - 16:33
Klassz volt a versenyközpont, nekem nem sikerült eltévedni, aszfalt meg kb ugyanannyi volt mint Szilváson vagy Dunán. (Amúgy meg nem mindegy mennyi van?)
Itatás etetés jó volt, az meg külön öröm volt, hogy végre nem a Fájör-re kellet indulni.
Szóval gratula és kösz minden szervezõnek, meg még külön a gyerekversenyért is.
Posted 2008. September 01. - 16:06
Posted 2008. September 01. - 16:05
A frissítõ ponton kedvesek és gyorsak voltak, nekünk a parkolással nem volt gondunk, igaz 8 körül ott voltunk.
Az egyetlen gondom a többek által is említett elágazás volt a röviden, ahol nem vettem észre 50-es tempónál a felfestett nyilat.
Igaz, hogy sok volt a beton, de ahol terepen mentünk, az élvezetes volt. Kemény, de kezdõknek is megoldható.
Posted 2008. September 01. - 15:19
Posted 2008. September 01. - 15:08
Ja igen, rövid távon is volt egy hely, ahol csak az útra, de már a kanyarban volt felfestve a jelzés. Ezért csak marha késõn vettük észre, még épp be tudtuk venni a jobb kanyart. Ám volt olyan, aki hiába fékezett, továbbszáguldott a lejtõn.
Mc Pite, ez MO-on már az elég jó marcik közé tartozik. Ha az "ennyire rosszakra" még nem mész el, akkor egy évben max. egy versenyre fogsz tudni elmenni.
Ahogy olvasom idáig az idei 6 marci amin voltam jobban voltak szervezve - ahogy látom ezek alapján...
Persze mindnekinek mások amikre 'finnyás'; van aki a kajára, van aki a jelölésre, van aki a feelingre, van aki a pályra, van aki a frissítésre, van aki karácsonyi csomagot vár a szatyorba, stb, stb. Persze léyneg a tekerés - de ahhoz nem kell marcira menni; hogy jól érezd magad több dolognak kell összeállnia ugye... Leírtak alapján úgy tûnt hogy azért voltak bosszúságok, meg 14km aszfalt az 14km...
Jó, kaptatok ajándék isot, ez jó - bár a tavalyi mézes cuclit tuti nem éri be
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. September 01. - 14:45
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.
Posted 2008. September 01. - 13:45
Szervezés szerintem rendben volt, elsõ maratonom ellenére egyszer sem tévedtem el, szerverzõ mindíg volt ahol kellett és 3 parás hely elõtt volt aki szóljon hogy lassítsak. Frissítõpontokon minden volt bõségesen és kedvesek, elõzékenyek voltak a segítõk. A végén végre tészta, el sem hiszem!
Figyeltem mindenkire, a gyorsabbakat elengedtem, mindenki megköszönte (volt aki meg volt lepõdve) és ugyanezt tapasztaltam másoktól is. Ha valaki elesett/kidõlt mindíg volt aki megkérdezze hogy minden OK-e. Láttam elhagyott üléstáskát amiért egy hátizsákos kolléga visszament, (nekem nem volt zsákom), riszpekt. Pár emberrel dumáltam is verseny közben, baráti volt a hangulat.
Ó, és a gépem. Hála az égieknek nem volt deffekt, a bringám pedig úgy tûnik összeállt. Kelly's Salamader-nek indult, lecseréltem a Tektro fékeket és fékkarokat (Shimano Deore) illetve a bedöglött RST telót (Rock Shox Tora 320), így már döfi. Igaz a hátsó váltóm kattog és szivatott kicsit, de minden nem lehet tökéletes. Most már sejtem mit tudhatnak a 200e feletti bringák...
Summa summárum, jövõre minden maratonon ott leszek!
Posted 2008. September 01. - 12:53
Ami a versenyt és a többit illeti. Sem zakózni, sem eltévedni nem sikerült, a pálya nekem tetszett, bár kicsit sok volt benne az aszfalt. Viszont az ingyenes izólötyi-utántöltést hiányoltam. Már bevett gyakorlat nálam, hogy verseny elõtt föltöltetem a kulacsaimat a sátraknál és kicsit érzékenyen érintett, hogy erre most nincsen lehetõségem. No, nem baj. Legközelebb okosabb leszek. Azért jó volt a piros lötyi is
Posted 2008. September 01. - 12:37
Sajnálattal hallom a parkolásos panaszokat, pedig igyekeztünk odafigyelni és megértem a sérelmeket, hiszen gond nélkül szeretné ezeket mindenki letudni, viszont a Gyöngyösrõl felvezetõ utat nem tudjuk kibõvíteni 4sávosra, márpedig gondolom senki nem fog emiatt 5 órával a rajt elõtt megérkezni, így mivel nagyjából egyszerre rajtoltok kb egyszerre is érkeztek meg a helyszínre. A srácok már elõttevaló este beosztották a parkolókat, hogy a lehetõ legtöbben beférjetek. Ami sikerült is mert min. 50 autó még simán elfért volna.
Viszont a fabódétól akármit is csinálunk csak lassan tudtatok haladni. Megkaptuk hogy a rajt környékére 1 csapatautót engedhetünk be csapatonként ezért próbáltam mindenkinek szólni hogy ha lehet akkor a kisbuszokkal menjetek oda mert ha személyautóval beálltok akkor a kisbusz már megszívta.
Aztán ugye mindig van kivétel, pl foglalnánk itt a helyet hagyd ezt nekünk szabadon mert kisgyerekkel jövünk még. Hát nem zavarhatom el õket, ha már egyszer kihozzák a jövõ kis bajnokait, inkább hozzanak ki minél több kisgyereket és próbálok segíteni. Aztán egy srác nem akarta a baromi jó piros BMW-je alját lezúzni, megkért hagy álljon oda ahova nem lehetett. Teljesen érthetõ kérés és kultúráltan kérte.
Sokan panaszkodtatok hogy nem lehetett a középen levõ üres részre beállni mert elõbb a hátsó részt kellett feltölteni. Ez azért volt mert iszonyatos tankcsapdák voltak középen és csak akkor akartuk széttöretni az autóitok amikor már nagyon muszáj. Amikor erre sor került akkor viszont arra jött a panasz hogy miért oda parkoltatunk.
Tudom hogy amikor lépésben araszoltok fel a hegyen késésben akkor nehéz ilyeneket figyelembe venni, de nekünk sem könnyû mert egyszerre estek be. Ráadásul volt aki beszólt gúnyosan tapsolt és kiabált. Ezekkel nem tudok mit kezdeni, szívesen elmagyaráztam volna neki hogy mi miért van, és hogy érte is rengeteg ember dolgozik itt napok óta...Biztos feszült volt és versenyláza volt
Powerade biztos kimaradhatott, de emberek vagyunk hibázunk. Higgyétek el nem kiloptuk (hányásig ittuk magunkat vele és 1 évig tuti rá sem bírok nézni annyit kaptunk mi is), meg az ebédjegyet sem leloptuk, meg a játékot sem. Egyszerûen a csomagösszerakás iszonyat monoton fõleg hogy ha jól hallottam este is rakták még õket. Ilyenekért lehet szólni, én pl egy lánynak kicseréltem a kéket pirosra mert azt szereti, a pólót is kicseréltük volna hiszen azért vagyunk ott.
Bocs a kisregényért, mindent összevetve le a kalappal elõttetek hogy végigcsináljátok. Mindig jó nézni ahogy beérkeztek
Gratulálok mindenkinek.
Posted 2008. September 01. - 12:05
Gratula a virágoknak
Posted 2008. September 01. - 11:54
Szia. Mi összesen 5 csomagot vettünk föl, mindegyikben volt izo! De sajna hiányosságok mindenhol elõfordulnak. Az én zacsimból pl. hiányzott az a betûkirakó micsoda, de ezt nem is bántam. Ha a lötyi hiányzott volna, az persze sokkal nagyobb baj lett volna.
milyen betûkirakó?:)
Posted 2008. September 01. - 11:43
-új helyszín
-pálya, bár az elején soknak tûnt az aszfalt, de a vége kárpótolt
-végre sós tészta és nem édes ragadós sz@r
nem tetszett:
-kérjük vissza a jól megszokott szpíííkert!
-azt a bizonyos felfelé jobbost én is benéztem kb.50-el téptünk el mellette amikor észrevettük a kis színes nyilakat, szarvashiba volt nem láthatóan jelölni
Posted 2008. September 01. - 10:55
Kemény volt számomra edzés nélkül, de élveztem.
Elég késõn érkeztem a helyszínre, mert kissé késve indultunk a család többi tagját összevárva a reggeli készülõdéskor. Emiatt a reggeli kimaradt, némi szendvics falatot sikerült letolnom, valamint egy PowerGél segítette a nem üres gyomorral való elindulást. Megérkezéskor még külsõt cseréltem, rajtszámot raktam fel és némileg bemelegítettem, már ha azt a kicsi tekerést annak lehetett nevezni.
Sajnos eléggé a mezõny végére sikerült besorolnunk a kollégával. Az elsõ 30-35km nagyon jól ment, utána beállt a lábam és meg kellett itt-ott állnom, hogy kinyújtsam, regeneráljam.
De utána a helyzethez képest jól ment.
Volt egy hosszabb aszfaltos lejtõ (kb az utolsó 4-8km közt), ami után jobbra fel kellett kanyarodni és jött a fekete leves, na az nagyon nem jött jól. Itt értek be minket a hosszú távos Szalai Peti, Blazsó Marci páros. 1x meg kellett állnom, hogy rendezzem soraimat és toljak egy kis zselét. Utána sikeresen felmentem minden emelkedõn.
Valahol az utolsó 3-4km körül volt egy gyors lefelé, ott még az elején sikerült kielõznöm a lassabbakat és zúztam elég rendesen lefelé. (szerintem ha lett volna órám akkor itt mértem volna a max sebességemet) Sajnos az aljába (2km) érve sikerült átgyalogolnom egy kígyón ami erõteljes sziszegést hallatott.
Így az aszfaltra kiérve defektszerelés volt a következõ program. Gyorsan megcsináltam, aztán nyomtam tovább. Nem esett jól ez a megállás azért.
Az utólsó km-eken még volt pár kemény mászás (Mátraháza környékén), de szerencsére azokat is sikeresen nyeregben abszolváltam.
Végeredményben elégedett voltam a teljesítményemmel, mert mindenütt fel és le nyeregen közlekedtem, sosem toltam és szerencsére nem is estem.
De inkább magammal és az álóképességemmel küzdöttem, mint a sporttársakkal. A duna maraton szenvedéséhez képest itt nagyon jól sikerült beosztani az erõm, amit segített a korábbi kínok emléke.
3óra 54perces idõvel az összetett középtávú mezõnyben a 306., a felnött férfi kategóriában pedig 98. helyen végeztem, amivel túl elégedett nem vagyok, de a (nem)eddzettségi szintemhez képest elmegy. Csak bosszant, hogy akikkel anno együtt mentem több mint 1órát adtak nekem.
Remélem jövõre több idõm lesz bringázni és nem csak maratonról maratonra tekerek.
Bocs, ha hosszú beszámolómmal untattalak titeket!
ui: A pálya jó volt, de én is hiányoltam a veszély elõre jelzõ táblákat. A festett nyilak nem mindenütt voltak elegendõek.
Az hogy a pályát visszavezették a startterületre nagyon teszett, így a család, rokonok is biztatathattak, videozhattak.
Posted 2008. September 01. - 10:50