Jelentkezz be Regisztrálj
Világökörségek
Posted 2009. December 21. - 00:19
Elolvastam a hsz-eket, Hotte-é volt az utolsó és elkezdtem írni, közben ki is mentem.
Posted 2009. December 21. - 00:11
olvass vissza 5-ötNem a ruci tisztítás volt a lényeg, hanem hogy mivel!
A tiszta hegesztõ oxigén reakcióba lép az olajjal és igencsak robbanás veszélyes. Gondolom a szóban forgó melósok meg elég olajosak voltak.
A sûrített levegõ smafu, máig szoktam a cipõmet, melózós ruhámat portalanítani vele. Bevett gyakorlat.
De most már jöhetne Tigrincs, hogy elmesélje a sztori végét.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. December 21. - 00:10
sûrített levegõ az sûrített levegõ
ennyi
ruci tisztitás volt a kérdés, nem?
Ahol suliba jártam, ott is volt egy központi kompresszortartály, s minden mûhelyben a csonk egy spirálcsõvel/pisztollyal, no ez volt a ruhaszellõztetõ is
Oxi/dissou nem volt kiépítve, kocsis tolós renccer ment, nem volt mindenhol igény a nonstop autogén lehetõségre, oxigénre se.
de szerintem maszivan picsán is rugtak volna, ha a tiszta oxigénnel percekig fujkálom a poros munkásszettem...
Nem a ruci tisztítás volt a lényeg, hanem hogy mivel!
A tiszta hegesztõ oxigén reakcióba lép az olajjal és igencsak robbanás veszélyes. Gondolom a szóban forgó melósok meg elég olajosak voltak.
A sûrített levegõ smafu, máig szoktam a cipõmet, melózós ruhámat portalanítani vele. Bevett gyakorlat.
De most már jöhetne Tigrincs, hogy elmesélje a sztori végét.
Jav. Hogy értsd mirõl beszélek:http://www.gyakorike...n-az-oxigenolaj
Posted 2009. December 21. - 00:07
Arról nem hallottál, hogy valamikor a 90es évek közepén itt Egerben a Bornemisszában valakinek muriból kompresszort dugtak a seggébe aztán kidurrant a gyerek. Vagy ez is csak egy a sok városi legenda közül?
Ez igaz, már amennyire az újságoknak hinni lehet. Papírgyüjtésnél a kezembe akadt egy helyi hírlap (Petõfi Népe), és percekig fetrengtünk hogy hogy lehet valaki ekkora ökör.
Posted 2009. December 21. - 00:07
Posted 2009. December 21. - 00:06
(amúgy hegesztõtanfolyamon elsõ órán elhangzott sztori )
Hotte, az vhol vmikor egyszer biztos megtörtént de kb már az én 5-6 éves koromban minden városban mesélték hogy ott történt ......mint az útszélén öszeszedett aztán 200 kilóméterrel odébb kirakott tanyabájkos mattrészeg alkoholika.
Posted 2009. December 20. - 23:53
Arról nem hallottál, hogy valamikor a 90es évek közepén itt Egerben a Bornemisszában valakinek muriból kompresszort dugtak a seggébe aztán kidurrant a gyerek. Vagy ez is csak egy a sok városi legenda közül?sûrített levegõ az sûrített levegõ
ennyi
Ahol suliba jártam, ott is volt egy központi kompresszortartály, s minden mûhelyben a csonk egy spirálcsõvel/pisztollyal, no ez volt a ruhaszellõztetõ is
Oxi/dissou nem volt kiépítve, kocsis tolós renccer ment, nem volt mindenhol igény a nonstop autogén lehetõségre, oxigénre se.
de szerintem maszivan picsán is rugtak volna, ha a tiszta oxigénnel percekig fujkálom a poros munkásszettem...
Posted 2009. December 20. - 22:08
ennyi
Posted 2009. December 20. - 21:59
sot evet is ismeteltem miatta!
de skacok
suritett levego az lofasz
de az oxigen az kicsit mas cumo
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2009. December 20. - 14:03
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2009. December 20. - 13:38
az a sztori megvan, ? mikor még az átkosban vmi arab sivatagban magyarok heftöltek vmi kõolaj csövet, ilyen vékony 2,5 m átmérõ körülit. oszt mûszak végén, a tökük is, + minden cm2 bõrük tele volt homokkal, gondolttak 1-et és lefújták magukról oxigénnel. úgy direktbe svunggal.
ezt én se hallottam még. gondolom odébb mentek, és a sivatagba csapatatták le magukat.
savanyu jól mondja. általában a munkás kesztyût préslevegõvel tisztítják nálunk is. a gyár területén meg több helyen van préslevegõrõl leágazó szabad csonk, gumitömlõvel a végén, amit bicaj kerék pumpálásra használnak a melósok
Posted 2009. December 20. - 11:36
Posted 2009. December 20. - 11:34
az a sztori megvan, ? mikor még az átkosban vmi arab sivatagban magyarok heftöltek vmi kõolaj csövet, ilyen vékony 2,5 m átmérõ körülit. oszt mûszak végén, a tökük is, + minden cm2 bõrük tele volt homokkal, gondolttak 1-et és lefújták magukról oxigénnel. úgy direktbe svunggal.
Oszt mi történt, nem hallottam még a sztorit?
A zoxigén (amit a vízbûl köll kivonni) köztudomásúlag robbanik olajjal érintkezve, gondolom megpörkölõdött az irhájuk.
Posted 2009. December 20. - 11:18
Lor, most lebuktál, hehhe!Hogyan biztosítsunk egy egészséges õrültségi szintet:
8. Ne hasznalj ekezeteket.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2009. December 20. - 10:56
azok a fasza kis muhelyek
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2009. December 20. - 00:33
már csak egy lakatost mutass aki centinél kisebb mértékegységet ismerhát azért nem pont így, de vannak érdekes karakterek az biztos. a napszemcsis keresztesrõl pl rögtön Sanyi jutott eszembe akinek az alkarjára van egy kereszt tetoválva
csupaszcsajos naptár vagy plakát elengedhetetlen. szinte minden mûhelybe van. már káráltak is a fiúk h 2010-re még nem kaptak p*ncisat.
már csak azt várom mikor látok olyat hogy vki autogénnel gyújt rá a cigire
cigisnél van "jobb"
Posted 2009. December 20. - 00:17
Posted 2009. December 18. - 22:22
csupaszcsajos naptár vagy plakát elengedhetetlen. szinte minden mûhelybe van. már káráltak is a fiúk h 2010-re még nem kaptak p*ncisat.
már csak azt várom mikor látok olyat hogy vki autogénnel gyújt rá a cigire