Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világökörségek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5904 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

A válasz annyiból állt,hogy nézett rám bután,olyan tipikus biztonságiõrös mitoménvazze nézéssel. :)

csak egy jövõbeni per esetleges felelõsségre vonását kerüli el. pont olyan ez, mint amikor kórházban voltam és óránként jött be a nõvér és b*sztatott, hogy mivan velem, miközben csak alvásra lett volna szükségem, semmi másra...kérdeztem hogy ez mire jó így, hogy nem hagy aludni. válasz: "ez a dolgom"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Werner részlet:

YouTube - werner fu

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Hát ez elég gusztustalanra sikerült...

A pacal is gusztustalan,még is jó! (bár én kifejezetten utálom) :)

Más: melóhelyemen az az új trend,hogy nem csak kifelé nézik át a táskákat,hanem már befelé jövet is!
Rákérdeztem a biztonságiaktól,hogy ugyan már miért,és mit kerestek? A vicc az egészben,hogy nem tudta megmondani õ sem,erre megkérdeztem,hogy akkor még is mit nézel a tatyómban? A válasz annyiból állt,hogy nézett rám bután,olyan tipikus biztonságiõrös mitoménvazze nézéssel. :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tetszik a kísérõzene.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

MaTT-nek meg nem futja sisakra a csodafixi mellett, ha jól látom:

YouTube - Fixie ride @ BP

lelapítaná a haját.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

YouTube - Sinya
"...de sajnos nem vagyok, mert csak egy fixis vagyok" :D:D

MaTT-nek meg nem futja sisakra a csodafixi mellett, ha jól látom:

YouTube - Fixie ride @ BP

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
YouTube - Sinya
"...de sajnos nem vagyok, mert csak egy fixis vagyok" :D:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meghaltam :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja
halottakról jót, vagy semmit

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

"Kérdés: Mi a globalizáció?

Hát ez elég gusztustalanra sikerült...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
"Kérdés: Mi a globalizáció?

Válasz: Diana hercegnõ halála.

Kérdés: Mire alapozza a feltevését?

Válasz: Egy angol hercegnõ egyiptomi barátjával karambolozott egy francia alagútban, egy német autóval utazva, melyben holland motor ketyegett, amit egy belga sofõr vezetett, aki skót viszkit piált, és akit egy japán motoron egy olasz paparazzi követett, majd amerikai doktor akarta megmenteni brazil gyógyszerekkel.
És mindezt elküldték Neked, egy magyarnak, aki kínai ruhákba öltözve egy taiwani monitort bámulsz, és aggódsz hogy a német bank által adott svájci frank alapú hiteled mikor bukik be az izraeli kormányunk miatt!"

"just chillin killin"

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
Péntek este a székely fia öltözködik. Kérdi az apja:
- Hova mész, fiam?
- Iszunk egyet a haverokkal.
- Baj lesz, meglátod. Hülye vagy, amikor iszol...
Másnap reggel ébred a fiú, fáj az álla kegyetlenül. Kérdi az apját, mi történt éjjel.
- Hát, fiam, mondtam, hogy baj lesz. Hazajöttél tök részegen, nem szóltam egy szót se. Akkor sem, amikor lekecsegeöztél. Amikor rántotthúsat lek**váztad, akkor is csendben maradtam. Amikor a nõvéredet lerugdostad az ágyról, még azt is tûrtem. Akkor sem szóltam, amikor letoltad a gatyádat, és odasz*rtál a nappaliba. Na, de amikor teleszúrkáltad fogpiszkálóval, és kijelentetted, hogy "mától a sünike velünk lakik"...

-Drágám, vettem neked valamit!
-Júúúj, míííít??? XD
-Találd ki! Várj, segítek picit! Piros, és 2 mp alatt gyorsul 100-ra!
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
*A Kínaiak világhódító hadjáratba kezdenek, és szépen lassan eljutnak a Székelyföldig.
Felsorakozik a két hadsereg egymással szemben, majd a kínai vezér megbeszélésre hívja a székely vezért, Áront.
- Nem félsz? - kérdi a kínai.
- Há mér félnék? - kérdi hetykén Áron.
- Azért, válaszol a kínai, mert mi 200 millióan vagyunk, ti meg csak 40 ezren.
- Elkerekedett Áron szeme, feltolta a kucsmáját, megvakarta a fejét majd hátrafordult a hadaihoz:
- Emberek! Hova a f...-omba fogunk eltemetni 200 millió kínait?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
[quote name='Grande']:D

TOP 10 FUNNIEST EXAM ANSWERS

Nálam a 6-os gyõzött !!
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hát nem t'om, ha jól értem, õ ahhoz ragaszkodik, hogy nagyobb guminyomás=kisebb gördülési ellenállás.
Bár mindig pocsék voltam fizikából, de ebben szerintem neki van igaza. Hogy x terepen a keményebb v. a puhább gumi biztosítja a gyorsabb haladást, az egy más téma...

Ez így igaz - országúton.
De terepen már sokkal bonyolultabb a téma. Itt nagy vonalakban arról van szó, hogy a kemény gumi minden kis kövön, gyökéren akad egy kicsit. Kb. mint a merev villa a telóval szemben - csak itt a gumi veszi fel az akadályok élét és gördül át könnyebben az akadályokon. A nagyobb ütések persze a telóra maradnak de itt a sok kis apró göröngyrõl, kõrõl van szó.
Úgy tudom, pont ezért az UST sem csak arról szól, hogy nehezebben kap defektet, hanem hogy lehet jó puhán is használni és nem csak azért, hogy nagyobb legyen a tapadás. A német Bike magazín mérése szerint a RacingRalph Tubeless volt a legjobban gördülõ gumi, amit õk valaha mértek.
"Wo die Messlatte liegt, zeigt Schwalbes Racing Ralph. Die nagelneue Tubeless-Variante erreicht den geringsten jemals von BIKE gemessenen Rollwiderstand von 19,8 Watt, sogar bei besseren Fahrleistungen im Vergleich zum Vorgänger."
De lezárásként annyi, hogy mindenki a szíve szerinti guminyomással jár.
Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ki kellene küldeni egy jó kis köves, gyökeres fel-le pályára 4 baros guminyomással, aztán had pattogjon el valamelyik kanyarban :D

Ez nyilván attól függ, hogy a kereked rugózik-e teleszkóppal vagy sem.
Ha rugózik akkor követi a talajt egy keményre fújt gumival is.
A gördülési ellenállás is így a legkisebb, ez is egyértelmû.

Merev villánál viszont kompromisszumos megoldásként lejjebb lehet v. kell engedni a gumit terepen.
Igaz úgy bele szakad hajtás közben az aki nem csak lefelé akar vele gurulni.
Persze merev villás gép nem igazán erre való, csak ha más nincs.

Már volt amikor alig tudtam hajtani és kiderült, hogy
csak 2,5 bar volt benne, szóval nem is csodálkoztam ezek után.
Miután felfújtam rendesen 3,5-4 -re akkor szinte magától gurult, akkora a különbség.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

a gördülési ellenállás nem azt jelenti hogy kissebb felületen megy-e a gumi....

G
Én csak ezt találtam e témában hirtelenjében.
Mind1, hagyjuk.
Érzésem szerint az egyik fél (+én is) a puszta fizikáról beszél, a másik meg arról, hogy könnyebb-e kemény gumival tekerni terepen vagy sem. De mint mondtam, mindig is pocsék voltam fizikából.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a gördülési ellenállás nem azt jelenti hogy kissebb felületen megy-e a gumi....hanem h mennyire gördül könnyen, a puhább gumi az akadályokon könnyebben gördül...ergó kissebb a gördülési ellenállás, még ha nagyobb is a surlódó felület :)

Így világos? :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Lethal Gene és Ufo

Hát nem t'om, ha jól értem, õ ahhoz ragaszkodik, hogy nagyobb guminyomás=kisebb gördülési ellenállás.
Bár mindig pocsék voltam fizikából, de ebben szerintem neki van igaza. Hogy x terepen a keményebb v. a puhább gumi biztosítja a gyorsabb haladást, az egy más téma...