Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Fú, de akkor nem csak a Hór-völgyben lesznek csúszósak a kövek! :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Feltöltött kép
Tanulság; következõleg ne csak háttérnek számolj a hasonló optikai frissítõállomásokra ;)

Ok, legközelebb erõteljesebb hangsúlyt helyezek a hasonló üdítõ szinfoltokra. ;)
Majd indítványozom a rendezõknél, hogy egy-egy nehezebb szakasz után iktassanak be némi vizuális doppingot. :)
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Feltöltött kép
Tanulság; következõleg ne csak háttérnek számolj a hasonló optikai frissítõállomásokra ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Jah, akik célfele haladtak fotózással a végefelé a napozó barna nénit nem fényképezték le?! ;)

Rá gondolsz?
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6188.html
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6195.html
Sajna csak háttérnek komponáltam. :(
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jah, akik célfele haladtak fotózással a végefelé a napozó barna nénit nem fényképezték le?! ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Kis színes a Bükk után:
Szilváson elfogy mindkét fékbetét lejtõ közepén, enyhe pánik, végül megállok, tekerek befele rajta, miközben elhúznak mellettem, kiscsaj kiszól: Mindenzsír? :)
Dunán hirtelen emelkedõ - leváltás, lánc bedob középre, ráteker széttép, megállok láncbontó patentszem be, miközben elhúznak mellettem, kiscsaj kiszól: Mindenzsír? :)
Bükk felütés hangos sziszegés, legörbedõ száj, keskeny úton kétoldalt csalán, hát félre kell állni. Belsõcsere, csendes anyázás, vérkeringés a bõrömben a 10szerese az alsó lábszáron, miközben elhúz mellettem a fél mezõny, kiscsaj kiszól: Mindenzsír? :)

Tanulság:
1 - gyorsabbnak kell lenni, hogy még csak véletlenül se érjen utol a csaj.
2 - lehet hogy nem hoz szerencsét a csaj.
3 - Mátrán ha megkérdezi valaki, hogy mindenzsír? asszem fejbelövöm magam egy patronnal.

Éssss végül ez nekem is nagyon tetszik!!!! MINDANNYIAN AMATÕRÖK VAGYUNK! :D Ez jó. Tényleg jó...

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Hol találhatóak a fotók, amiket lelkes kattogtatással készítettek mindenkik útközben?
Köszi:

Egy barátom is exponált pár 100 képet, 73 maradt belõle a válogatás után:
http://kep.tar.hu/ice13/50648584#2

Aki még nem látta volna, az én fotóim:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

A répáshutai "rázatón" (a Hór-völgy kövesebb része), ahol amúgy sokan estek, s ahol amúgy én is benéztem a bokrok közé, mivel a vizes köveken én sem voltam felkészülve 45-el egy Lada Nica kikerülésére egy kanyar után.

Akkor õ egy újabb áldozata annak a helynek. Sokat jártam már arra versenyen kívül is, de sosem gondoltam, hogy pont az lesz a vesztem egyszer. Nekem "csak" a térdem bánta (a többi elhanyagolható), de legalább be tudtam fejezni a versenyt. Aztán szépen összeöltötték, és most bizakodok a mihamarabbi gyógyulásban. A barátodnak jobbulást.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A répáshutai "rázatón" (a Hór-völgy kövesebb része), ahol amúgy sokan estek, s ahol amúgy én is benéztem a bokrok közé, mivel a vizes köveken én sem voltam felkészülve 45-el egy Lada Nica kikerülésére egy kanyar után.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Dante, hol törte össze magát a barátod?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

1: Robi! teljesen egyetértek veled...nem egy két pályát kalapáltál már össze a jónépnek, akik lehet nem is tudják ki vagy... no comment de lehet errõl én is tehetek... akkor corry...

Én például tudom, s abszolút értékelem is Robi szervezõi munkásságát, de azért a "nép" kritikához való jogához ragaszkodnék. Nem is mertem itt felhozni, mert durva személyeskedés lenne a vége, de azt is gáznak tartom, hogy egy barátom (akit nagyrészt ti is ismertek) összetörte magát, s 3, azaz 3 óra alatt sikerült a mentését (törött vállal) megszervezni, mert pályabiztosító a közelben nem volt, s veszély jelzõ tábla a közelben nem volt. Ne haragudj Ádám, de ez jelentõs hiba, s ezt nem lehet úgy elintézni, hogy "lehet jobban csinálni", meg "hülye, aki kritizál". Én például házakat kalapálok össze a jónépnek, s mégis lehet azokat kritizálni, annak ellenére, hogy nem értetek hozzá. :) Erre nem a görcsös védekezés a válasz, hanem, ha kimondjuk, "igen, elb@sztuk, jövõre erre kiemelten figyelünk". De mivel ez Luki részérõl el is hangzott, nem is érdemes ezt nagyon hánytorgatni.

2: Az gagyizzon egy versenyt aki már csinált.

Lásd fentebb. Az élet nem ilyen, ha veszel pl egy pólót, aminek szakadt a varrása, neked sem azt mondják a boltban, mikor visszaviszed, hogy "akkor kritizáld, ha varrtál már ilyet".

3: 1400 bringás az erdõben valóban sok, így tán tolerálni kéna a nem profikat... ok-ok olipilya meg ilyenek...de pont 2 versenysõnket érint, avagy az Andris már nem is HUN szinekben indul...

5: ha nincsenek "amatõrök" akik fenttartják eme kis hétvégi szórakozásunkat, akkor TE kedves "profi" barátom, 28000Ft-ért indulnál ezeken a futamokon...

Ha elindulna az elittel, kinyálazódna az elsõ hegyen...:P

6: Nincsenek amatõr, meg hobby versenyzõk, ezt a Duna marci megmutatta nekünk...

7: Mindenki AMATÕR!!!!!

Ezekkel csak egyetérteni tudok.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A probléma nem ott van, hogy "amatõrök" - mellesleg magam is az vagyok - hanem az, hogy jelentõs részüknek fogalma sincs arról, hogy kell viselkedni egy versenyen, de mondhatnám azt is, úgy általában nem tudnak viselkedni. Vörös-térnyi önérzetükkel tesznek másokra, mind felfelé, mind lefelé akadályozzák azokat akik gyorsabbak, és ha ezt szóvá merik tenni, még nekik áll feljebb. Önzésükben észre se veszik, hogy bizony rajtuk kívül is van ám világ, és nem is kicsi. Talán örömöt okoz nekik, ha másnak okoznak hátrányt, nehézséget, bosszúságot? Ha igen, akkor kívánom, hogy nagyobb örömben soha ne is legyen részük.
Kiemelném, hogy most nem a vétlen, a nem szándékolt akadályozásról van szó, hanem a kizárólag rossz indulatból fakadó, ellenséges viselkedésrõl. Gondolom sokan ismerik azt a mondatot, amit igen gyakran jelzõként aggatnak az ilyen hozzáállásra: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!"

AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA! Ergo nem kellenek a felhördülõ és okoskodó hozzászólások. Inkább tessék átgondolni a fentiekben foglaltakat.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aki gyári hígitásban szeretne az izót ilyen melegben az hányni fog tõle valószínû rövid úton; szerintem ideális volt az iso keverése.

Képeket elõzõ oldalakon találsz.

Szemetelésre nem hiszem nem lehet semmit kitalálni; bár nekem sincs ötletem...

Civil bringásokkal én is találkoztam, nem mondhatom hogy örültem neki; én biztos hogy nem tekernék egy akármilyen rendezvényen résztvevõk között. Igaz, civil autósokat még kevébé díjaztam.

Hetesbusz, sztem elég sokan jobban élvezzük a képvadászatot :D

Jelöléshez/pályabírókhoz|mutogatókhoz(?):
-Egyik hosszabb lejtõ elött jobbos lefele kanyar közepe után (asszem) minden évben meg-megállunk mert késõn látni a helyes irányt (egyenest is folytatódik az út; tavaly a jobb oldali lefele úton felefe tekert/jött egy srác és õ mondta hogy ez a jó irány). Most fenn voltak a keresztezõdésben ugyan, de tekintetüket hiába fürkésztem :D. Majd megmondják a többiek jól hogy hogy lehetett ez.
- a végefelé a csini bikinis barna hölgyet tessék kicsit közelebb telepíteni a pályához és elötte lassítós táblát kirakni :D.
+1: Senki (nem sokan) nem fogja komolyan venni a halálfejes és felkiáltójeles táblákat késõbb ha ilyen helyeken 'használjátok el'.
Értem, rövidesek is jöttek arra helyenként, de 2 halálfejes táblánál nem igazán láttam semmi veszélyesebbet, max 1 felkiáltójelet rakam volna ki, vagy azt sem. De pl tavaly második lejtõzésnél egy kanyarban egy átlós mély vízmosás az megérdemelte volna; abba 40-50el lehetett 'belleesni'; estek is ott sokan.

Talán össze tudjuk gyûjteni frissibe' hova lenne érdemes.

+2: DH pálya fölfelét csak a puhányabb hobbisták szokták megszólni mint én, vagy mások is? Nem emlékszem pontosan mennyi különbség volt a régebbi útvonalnál(ott bringaúttal tovább ment egy darabig ha jól emlékszem); csak sz*rul esett hogy tekertem kb az ötödét, aztán köveket sem látni rendesen a levélben, meredek is, meg mindenki tolja is, gyenge is voltam, hát toltam én is. Tekerni jobban szeretem :).

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Szerintem minden rendben volt....
Team Heavy Pedál Szeged

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Bocs az elõzõ kifakadásomért. Csak éppen túlcsordult a pohár, mert itt (jelen környezetem. nem a Forum) mindeki mindig sír meg negatív. Szóval elnézést.

Szervezõknek meg tényleg elismerésem.
Ja, és hogyan nem lehet sose eltévedni? mindig magam elé engedek pár száz bringást, és akkor minden utat letesztelnek. :-)

FOTÓK:
Hol találhatóak a fotók, amiket lelkes kattogtatással készítettek mindenkik útközben?
Köszi:
Nemfáj voltam, tisztelettel!

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Profi, vagy amatõr, mindenki a saját magának kitûzött célt szeretné elérni. A verseny nagyon jó és színvonalas volt. Nem véletlen az indulók nagy létszáma! Sokkal több hasonlóra lenne szükség, az ország egész területén!
Ha pedig versenyeket akarunk, akkor jobb ha az erdõben SEM szemetel senki!
Gratulálok minden résztvevõnek, szervezõnek, és támogatónak!
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
www.vidakhaz.hu

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás
...az olimpia LY-an durva volt...bocs
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás
ejj-ejj gyerekek, tudom h én max egy negatív plussz vagyok... :)

1: Robi! teljesen egyetértek veled...nem egy két pályát kalapáltál már össze a jónépnek, akik lehet nem is tudják ki vagy... no comment de lehet errõl én is tehetek... akkor corry...

2: Az gagyizzon egy versenyt aki már csinált.

3: 1400 bringás az erdõben valóban sok, így tán tolerálni kéna a nem profikat... ok-ok olipilya meg ilyenek...de pont 2 versenysõnket érint, avagy az Andris már nem is HUN szinekben indul...

4: a Bike Fest-en valóban tökéletes volt a jelölés mert a szervezõk tökéletes emberekkel dolgoztak ( Robi-szlurp-szlurp :) ) , igen pénz kérdés, de azt gondolom, a szervezõ véna is számít, és ezzel nem szeretném a Bükk marci szervezõit degradálni, de több nap, több szalag....

5: ha nincsenek "amatõrök" akik fenttartják eme kis hétvégi szórakozásunkat, akkor TE kedves "profi" barátom, 28000Ft-ért indulnál ezeken a futamokon...

6: Nincsenek amatõr, meg hobby versenyzõk, ezt a Duna marci megmutatta nekünk...

7: Mindenki AMATÕR!!!!!

uff
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
A frissítõzónában nyugodtan lehet szemetelni és eldobálni bármit azért - is - van. Nem csak itt, mindenhol a világon. Bár ott egyértelmûen jelölik, hogy hol az eleje és a vége. Azon kívül tilos szemetelni az így van jól. Azon belül szabad. Ez a szabály, szemét nem marad a zónában lévõk közül az erdõben, nem tudom miért fáj ez bárkinek is.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
lehet hogy sok negatívumot ragadtam ki, de egy élmény volt, hajrá!