Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2011. augusztus 08. - 22:24
Írta 2011. augusztus 08. - 22:21
Írta 2011. augusztus 08. - 21:54
Az idõ nagyon kegyes volt hozzánk, majdnem tökéletes volt, nem délután, hanem hajnalban esik le az a mennyiség, legalább a port elveri. Ezt a frissítés mániát nem értem (inkább beérkezéskor lenne normális kaja), Én nem szoktam megállni, maximum egy poharat kiveszek a frissítõ kezébõl. Rajt elõtt 3-4 órával meg kell inni 3-4 liter vizet, szénhidrátot enni (húsokat, fûszeres/csípõs, tejes dolgokat mellõzni). 1 liter jól bekevert izotóniás ital elég középtávra, ha eszel verseny közben, a szervezeted nem tud a teljesítményre koncentrálni, gyomrodba áramlik a vér és csak fáradsz/savasodsz. Ezért találták ki a zseléket, fõleg akinek gyors az anyagcseréje. Pl. most bükkön 6-7 dl folyadékot vittem be, mert a két defekt után méregbõl mentem, ez biztos a teljesítmény rovására ment, de 1 óra hajtás és visszaelõzések után, nem volt már befogadó a gyomrom .
Írta 2011. augusztus 08. - 21:14
Sajnálom, én ennyit tudtam kihozni jelen helyzetbõl.megnyugtatlak maggi,rólam sincs kép:)
Hozzá kell tennem, hogy szenvedtem a technikával, nem sikerült még összehangolódnom az újabb vázzal, az elõzõ jobban teljesített.
Érdemes még várnotok egy keveset, Danó Peti (Hegyibringa) elõttem fotózott pár 100m-el, eddig csak 27 képet töltött föl.
Írta 2011. augusztus 08. - 21:13
Írta 2011. augusztus 08. - 21:03
Valahogy így, én is így tudom.Sokan említették, hogy 2 frissítõ között nagy volt a táv/sok volt az idõ. Szerintem ezt meg lehet közelíteni más oldalról is:
rajt elõtt 1 órával 30-60 g energiaszelet, utána rajtig víz-izotóniás kortyolgatás. Ellátmány: 8 dl elég tömény izo, 7 dl víz, 120-160 g energia sz. Rajt után folyamatos ivászat, minden frissítõnél víz, vizes kulacs utántöltés. Középtáv kiszáradás, eléhezés, görcs nélkül teljesíthetõ így, lehet 30 fok, 80 % pára. Nem akarom bántani a szervezõket, mindent megtesznek a frissítõkön, ami egy tömegsport rendezvényen elvárható. De én a saját frissítésemben hiszek. Orvos ironman-tõl tanulom a frissítés, visszatáplálás "tudományát". Csak egy hobbista vagyok, de ez a módszer sokat dob a teljesítményemen már középtávon is.
Fontos nem leüríteni a szervezetet, mind energia, mind folyadékháztartás szinten!
Arra kell törekedni verseny közben, hogy az elvesztett energiát, folyadékot, ionokat folyamatosan pótoljuk, a raktárak lehetõleg minél feltöltöttebbek legyenek.
Írta 2011. augusztus 08. - 20:58
pedig figyeltük az ismerõs arcokat hátha, meg fényképeztünk is, majd megnézem a többiek képeit hátha azon valahol ott vagy ...ha még ott ordítottunk a lejtõ alján amikor jöttél lehet hogy megvagy valahol
Nagyjából középmezõny....Ordibálást hallottam
Szürke póló, piros/Bordó sisak.
Írta 2011. augusztus 08. - 20:58
Célterület frissítõjét sikeresen "benéztem" (hallomásból mások is) a rövidesek célban bolyongó serege mögött.
Ez volt a hiba. 20-nál ürítettem, hogy majd 25-nél tankoljak. Így kéregettem az utolsó frissítõig. Melegben azért van, ahol beiktatnak még egy itatót.
Írta 2011. augusztus 08. - 20:46
rajt elõtt 1 órával 30-60 g energiaszelet, utána rajtig víz-izotóniás kortyolgatás. Ellátmány: 8 dl elég tömény izo, 7 dl víz, 120-160 g energia sz. Rajt után folyamatos ivászat, minden frissítõnél víz, vizes kulacs utántöltés. Középtáv kiszáradás, eléhezés, görcs nélkül teljesíthetõ így, lehet 30 fok, 80 % pára. Nem akarom bántani a szervezõket, mindent megtesznek a frissítõkön, ami egy tömegsport rendezvényen elvárható. De én a saját frissítésemben hiszek. Orvos ironman-tõl tanulom a frissítés, visszatáplálás "tudományát". Csak egy hobbista vagyok, de ez a módszer sokat dob a teljesítményemen már középtávon is.
Írta 2011. augusztus 08. - 20:44
177 átlag,
194 max
Írta 2011. augusztus 08. - 20:44
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2011. augusztus 08. - 20:36
Írta 2011. augusztus 08. - 20:00
Írta 2011. augusztus 08. - 19:39
Írta 2011. augusztus 08. - 19:30
Igen.Én Minden képrõl sikeresen lemaradtam Egy bufutóson vagyok homályosan a háttérben... :-/
Ice: középtávon mentem....
Sajnos egyszerre többen érkezõknél, ált. csak az elsõt tudjuk lefotózni, vagy amikor egy kissé jobban megszakad a sor.
Tessék tehát elõl menni ha fotóshoz értek! Sõt, nem árt ha mindig.
Ezen kívül sosem 100%-os a technika, na meg az ember és a technika kapcsolata, így aztán minden 4.-10. kép kuka, attól függõen mennyire rizikós helyzetekbe megyek bele (mármint a fotózás szempontjából). Unalmas képek = szinte mind jó. Izgalmasabb helyszín, jobban elmosott háttér = drasztikusan nõ a selejt.
Ebben a kérdésben Ádám filozófiájához konvergál a véleményem, így inkább többet kockáztatok.
Írta 2011. augusztus 08. - 19:17
Azért általában nem ilyen rossz a helyzetük. Hozzám az esetek többségében percekkel elõbb ér a motoros, mint az elsõ versenyzõ.jut eszembe ku*va jó lehet az elsõnek a motoros mögött teljesíteni a távot, most hogy láttam nézõként motoros +3m-re az elsõ versenyzõ +3m a 2. motoros, egészséges pár órás testmozgás...
Itt most pl. Marcit jól elhagyta, több mint 10 perc volt köztük.
Írta 2011. augusztus 08. - 18:41
Ice: középtávon mentem....
Írta 2011. augusztus 08. - 18:30
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2011. augusztus 08. - 18:24
Kupak ezen is volt,egy lány látta is a pályán,de nem találtam meg.
én is láttam. még gondolkodtam is hogy felszedem, .
vége felé meg találtam egy cateye szenzort,remélem még ott volt a gazdája...
globál meg :
az az elején bemondott 2200 meg igy nem volt jó móka.
editke:
rövid vége felé a tök sima alig lejtõ dózerútas szakaszon volt egy jolly roger, az vajh mire akart figyelmezteteni ? (asszem ezen kívûl tán még egy volt )
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. augusztus 08. - 18:10
Remélem lassan jönnek a képek.
Sziasztok!
Feltöltöttem a képeimet, 780db: Bükk Maraton 2011 Nutrixxion/X-iont fotók
A rajt +13km-nél voltam, a közös szakasz legvégén, közvetlenül az 1. itatópont elõtt, így mindhárom táv résztvevõi szemezgethetnek.
Az album 2/3-ától befutós képek lesznek, ezeken a 12.43-tól 15.23-ig (az esõig) érkezõket örökítettem meg.
A 24órázók közül gondolom már senki sem fog meglepõdni a képek vízjelességén, a többieket pedig most tájékoztatom, hogy aki igényli, teljes méretû változatukat némi pénzmag ellenében elküldöm mailban.
Bõvebb infó a képek alatti linken, illetve: itt
Jani