Én is beértem egyszer csak (láncszakadás, kisebb bokrok közé beszaltózás megvolt). Szóval vegyesek az érzelmeim a versennyel kapcsolatban.
A pályakijelölés csapnivaló, egyszerûen nem értem a szervezõket. Ami Répáshuta elõtt az aszfaltról letérve volt, az minden, csak nem egy OB-hez illõ kijelölés. Ha arra építenek, hogy egyszer úgyis csak megtanuljuk, az is egy megoldás, de ez így irtó ciki. Egy román srác ment elõttem, s értetlenül satufékezett le minden elágnál. Segítek, nyíl kanyar elõtt pár méterrel, s a kanyarban is, szalag lezárni a rossz irányokat, ahol nincs, X kitéve a fára, majd a mégegy X, 50 méterre, hogy megerõsítsen, hogy elb...tad, s egy újabb nyíl, hogy megerõsítsen, hogy a helyes nyomon mész. Nem én talátam én ezt ki amúgy. Azt nem értem, hogy ilyen kijelölés mellett, a szövetség hogyan adhat OB-jogot ennek a versenynek. A kõpor se jó ötlet, a szalag ugyanis kb 100 méterrõl látszik, de a kõpor, sokszor csak 5-rõl. Értemén, amit én mondtam, az akár 20ezer pénz többletköltséget is okozhat, húapám.
A frissítéssel nekem nem volt gondom, de a frissítõk helye nem volt a legjobban elosztva, de azt hiszem, ez ennek a versenynek sajátja.
Ami nekem nagyon nem jött be, hogy a forgalom full rá volt engedve a pályára. Répáshután, a rázatón, a bokrok között kötöttem ki, mert 40el a köveken nem tudtam kikerülni egy nagy tempóval felfelé gangoló terepjárót. És még örülhetek, hogy nem ütött el, s nem a kövekre estem. De jött az aszfalton is szembe õrült motoros, ami elõl az utolsó pillanatban rántottuk félre a sort - ismételni tudom csak magam - egy OB ennél többet érdemelne.
Alapvetõen jó verseny volt, szerettem volna 5 órán belül beérni, ez nem jött össze, de majd jövõre. A pályabiztosítók száma kicsit talán több volt, de sok veszélyes helyen még így is hiányoztak, máshol meg 3asával rajoltak. Értem én, hogy kényelmesebb és kellemesebb beszélgetve eltölteni az idõt, de alapvetõen ez egy "szolgáltatás". A frissítõpontok személyzetének maximális respekt, nagyon kedvesek és gyorsak voltak.
Még annyit, hogy a szottyadt fehér tészta annyira ótvarul nézett ki, hogy inkább nem kértem. Lehetne esetleg, hogy olcsóbb a nevezés, s inkább hasznos (gél, szelet?) van a rajtcsomagban, használhatatlan póló és ehetetlen tészta helyett?