Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A varrást meg kipróbálom, edzõguminak még jó lehet. A kívülrõl foltozás érdekes lesz, mert közvetlenül egy oldalsó bütyök mellett szakadt ki.

OFF

1. régi külsõbõl kifejtesz kevlarsodronyt, illetve szálat az oldalfalból - ezzel megvarrod a szakadást - bõ ráhagyással, azaz a varrás olyan 4-5 mm-re legyen a vágástól -. opcionálisan jó még a zsákvarró cérna is, vagy dakronszál (íjhúr készül belõle, íjászboltban érdemes egy gurigát venni, ha sokat montizol, s kevés a pénzed)
2. régi külsõ oldalfalából kivágsz egy darabot, amit ELLENTÉTES (a mostanit keresztezõ) száliránnyal rávulkanizálsz a külsõ belsõ felére - ne smirglizd fel, inkább alkohollal pucold le, mert a smirglivel csak a szálak jönnek elõ
3. ha tudsz, kívülrõl is tehetsz foltot, de nem életbevágó
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts

Sonáj: 1:07-tel vertem Misut. Jövõre biztos elkeni mindenkinek a száját U15-ben.:);)

Mármint U17-ben,nem? :D Hát nem fog kegyelmezni,az biztos..
Mindenkinek grat,aki végigment,sajna nem tudtam mennii :) :(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Sikerült beszedni egy hõgutát (de versenyt ugye nem adunk fel), így az utolsó 7-8 km-bõl nem sok maradt meg, csak hogy a legkisebb emelkedõre is csak legkisebb sebességben tudtam felvánszorogni. Röviden az idõm 2:23.51, ha nincs a kiesett 7-8 km, akkor talán 2:10 :) A kijelöléssel ezen a távon nem volt gond. A kajáról nem tudok nyilatkozni, mert mozogni se nagyon tudtam (csak feküdtem a dzsindzsában a kocsi mellett), nemhogy enni menni.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Betegek vagytok ezekkel a 170 feletti átlagpulzusokkal!
egyszer még valaki szívinfraktust kap, meg tüdõemblémát, azt lehet nyomkodni, meg defibrivibrátorozn, azt mejd szedi a szinkabátot
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

16mm-es vágást pár réteg szétvágott belsõvel is meg lehetett volna foltozni vagy akármivel ami kevésbé nyúlik nyomás hatására. Én egy ekkora vágást még simán megvarrok. :D
A mostani elsõgumim futófelületén még tavaly salzkammeren lett egy centis vágás. Bevarrtam, kívül-belül megfoltoztam és nincs vele gond...
Volt már hogy 4centis vágást powergel zacskójával foltoztam be és mûködött a dolog. A ParkTool cuccát a mérete alapján szerintem 4-5centis vágásig simán lehet használni, tavaly 1font volt darabja a CRC-rõl, annyit megér, hogy ne kelljen felnin menni.

Én is meg szoktam foltozni, csak itthon. A varrást meg kipróbálom, edzõguminak még jó lehet. A kívülrõl foltozás érdekes lesz, mert közvetlenül egy oldalsó bütyök mellett szakadt ki.
Semmim nem volt, amit be tudtam volna rakni a külsõ meg a belsõ közé (tubusos kaja), egyébként müzliszeletes zacskót már használtam ilyen célra túrán.
Mondjuk gondolkoztam már azon, hogy mi lenne, ha nem cipelnék magammal annyi mindent, hanem egy megbízható külsõt raknék föl. Nálam sajnos gyakori, hogy kiszakad a külsõ (évente 2-3szor edzésen).

A sebesség mindent megold.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Nem tudja valaki milyen villa okozta a vesztét szegény srácnak?

Azt nem, de nagyon durván nézett ki (a srác is, meg a villa is). Az elsõ kerék a villa alsó részével együtt függetlenítette magát a kerékpárja többi részétõl. A srác a földön feküdt, véres volt a feje, és egész testében reszketett - sisakot nem láttam, de nyilván volt rajta, különben talán túl sem éli. Remélem, a körülményekhez képest jól van, elég sokkoló volt látni, és hogy nem tudunk rajta segíteni...
Ja, de mégis, ZÖLD villa. Ennyi maradt meg.
Vigyázzatok magatokra.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

16mm hosszú.

Téged meg a bringádat is láttalak az eredményhirdetés elõtt, csak kicsit be voltam fordulva (nehéz volt feldolgozni a történteket), aztán így nem mentem oda.

16mm-es vágást pár réteg szétvágott belsõvel is meg lehetett volna foltozni vagy akármivel ami kevésbé nyúlik nyomás hatására. Én egy ekkora vágást még simán megvarrok. :D
A mostani elsõgumim futófelületén még tavaly salzkammeren lett egy centis vágás. Bevarrtam, kívül-belül megfoltoztam és nincs vele gond...
Volt már hogy 4centis vágást powergel zacskójával foltoztam be és mûködött a dolog. A ParkTool cuccát a mérete alapján szerintem 4-5centis vágásig simán lehet használni, tavaly 1font volt darabja a CRC-rõl, annyit megér, hogy ne kelljen felnin menni.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
PBG Gratula!
És faternak is:D...de nagy szemét vagy, hogy csak a kocsiba mondtad neki h te azzal nem indulnál el:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Külsõ szakadásra is van megoldás ha nem túl nagy a szakadás. A ParkTool-nak van foltja hozzá, 1-2g-os cucc, akkora mint egy kártya és öntapadós.

16mm hosszú.

...

Téged meg a bringádat is láttalak az eredményhirdetés elõtt, csak kicsit be voltam fordulva (nehéz volt feldolgozni a történteket), aztán így nem mentem oda.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Na... megérkeztünk.
Az én történetem: kicsit laposabbra hagytam a gumit, mint szoktam, hogy ezt is kipróbáljam már egyszer.:)
Bejött, csak a hátsó RK 2.2 olyan nagy volt, hogy állandóan azt néztem, hogy most defektem van-e, vagy nincs.(persze nem nyomogattam, csak néztem, hogy mennyire lapul be:D)
Az órám szerint 9:53-kor rajtoltunk el, szóval majdnem lekéstem a rajtot. 174-es pulzussal álltam oda a rajthoz. És ezt tartottam is a rajtig(kb. 5 perc). De csak álltam. Szóval kicsit izgatott voltam:D... Már mindenki ott állt. Kb. a 5-6-7. sorba sikerült bejutni. Na nem baj...
Elrajtoltunk. Kb. fél perc alatt már 195 volt a pulzusom. Utolértem a jobb helyrõl rajtoló vetélytársakat, aztán beálltam szélárnyékba az elsõ 20 közé. Mentünk-mentünk... kiértünk a murvára. Ott 2(?) részre szakadt ez a kb. 20 fõs társulat. Én a második(?) vonatban mentem Labidanival, és még 3 sporttárssal.
Mentünk-mentünk(még mindig...:D), aztán volt, aki leszakadt a bolyról, aztán újra együtt mentünk. Aztán végleg szétszakadt ez a vonat a szõlõhegy elõtti lejtõn. A szõlõhegyet megmásztam, meg a következõ emelkedõket is... de nagyon nem estek jól. Na mindegy... beértem a célba. Elsõ lettem(kategória: Rövidtáv U15 Fiú), aminek nagyon örülök!
Köszönöm a biztatást H.Zolinak a szõlõhegy utáni emelkedõrõl; az innivalót, és a szélárnyékot Labidaninak!:)
Átlagpulzusom: 186 BPM
Max pulzusom: 195 BPM
Idõm: 1:38:55
Sonáj: 1:07-tel vertem Misut. Jövõre biztos elkeni mindenkinek a száját U15-ben.:);)
A díj: egy Nokia telefon. Egész jó... tetszik. És egy érem. Viszont az nagyon nem tetszett, hogy nem kapnak az elsõ helyezettek U17 alatt bajnoki trikót. Mikor XCO-ban az U7-eseknek is adnak... nem értem.
Apa története: elrajtolt. Elég jól ment. Kb. a 25. kilométerig élvezte. A frissítõpontokon megállt, evett banánt, feltöltötte a púpot. Aztán egyszer elkezdett mozogni a nyerge. Meg kellett állni meghúzni-azzal a szerszámmal, amit egy kedves sporttárs adott. Még egyszer köszönjük!-. Leszállt a bringáról, de alig bírt ráállni, mert begörcsölt mindkét combja. Ment-ment tovább. Aztán kapott egy defektet egy lejtõn, és elesett. Volt 10 perc filmszakadás... arra emlékszik, hogy két miskolci sporttárs rakja be az elsõ kerekét. Ezt is köszönjük még egyszer! Aztán már nagyon nem élvezte... Aztán végül beért a célba. Nagyon kivolt. De most már jó kedve van... ahhoz képest, hogy alig bírja a bal karját mozgatni, mert úgy fáj a válla, meg a térde is sebes... Mindegy. Ezentúl(ha akar indulni:)), akkor rövidtávra nevezem. Az biztos.(Mondjuk én ezekkel a gumikkal, azzal a bringával el sem mertem volna indulni, de ezt már inkább csak az autóban mondtam Neki hazafelé:D...).
Végülis 518. lett abszolútban 523-ból.
25. lett a kategóriájában(Master 3) 26-ból. Most nem jön be az eredménylista, szóval nem tudok pontos idõt mondani, de kb. 5:30 alatt ért be.
Én meg vagyok elégedve Vele. Az volt a cél, hogy célba érjen.
Hirtelen ennyi:).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Nekem is volt defektem. Szétszakadt a racing ralph a futófelületén, az utolsó kb 17km-t felnin gurulva és tolva tettem meg. És így elbuktam egy 5:10 körüli idõt...
Sokan akartak belsõt adni, de azonnal eldurrant volna ahogy hozzáér valami (ahogy a saját pótbelsõm is), ezért nem volt értelme elfogadnom, azért jólesett, hogy felajánlották, meg sok biztató és együttérzõ szó is.
Idén eddig az összes topmaratonon szívok. :(

Külsõ szakadásra is van megoldás ha nem túl nagy a szakadás. A ParkTool-nak van foltja hozzá, 1-2g-os cucc, akkora mint egy kártya és öntapadós.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is volt defektem. Szétszakadt a racing ralph a futófelületén, az utolsó kb 17km-t felnin gurulva és tolva tettem meg. És így elbuktam egy 5:10 körüli idõt...
Sokan akartak belsõt adni, de azonnal eldurrant volna ahogy hozzáér valami (ahogy a saját pótbelsõm is), ezért nem volt értelme elfogadnom, azért jólesett, hogy felajánlották, meg sok biztató és együttérzõ szó is.
Idén eddig az összes topmaratonon szívok. :(

vendég_kedvesmester_*

vendég_kedvesmester_*
  • vendég
Nem tudja valaki milyen villa okozta a vesztét szegény srácnak?

Krisz85Bp

Krisz85Bp

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Huh nem gyenge, jobbulást!

A rövid távon sok volt a felütéses defekt, fõleg a felszedett sínek után.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Na én is megjöttem a hosszúról...ill. a baleseti sebészetröl...:(
Jópár éve már csak középtávokon megyek, de most a szokásos útitársaim nem jöttek - ezért éltem az ingyenes átnevezés lehetõségével. Valamikor 2003-ban volt egy 5:54-es eredményem - ez most csak álom lehetett. Egész évben 600 km-t mentem hegyekben, a leghosszabb 70 km volt...Kérdés, hogy ezzel a mennyiséggel értelmes dolog volt-e belevágnom újra.
Viszonylag jól haladtam 63-ig. Frissítettem rendszeresen, jól mentek a lefelék is, UST-vel bátram mentem az erõsen köves helyeken is. Répáshuta után aztán változott a helyzet. Már majdnem kiértünk a Hór-völgybe, amikor egy kanyarból kijövet észrevettem, hogy egy addig 100-150 m-re elõttem haladó sporttárs valamiért megállt. Hirtelen ki akartam kerülni, de rövidesen megtudtam, miért állt meg... Jóformán ugyanúgy feküdt el, mint én...talán nedvesek voltak a kövek, nem tudom. Annyit tudok, hogy többen is áldozatul estünk ennek az ártalmatlanak látszó helynek. Bezzeg a halálfejes lefelék nem tudtak kibabrálni velem...
Gyors "leltár": - térdemen mély seb (itt szinte csak köre lehet esni...)
- bal kezemmel alig tudok váltani
-a többi apróság...
Ezután már nem igazán azzal a lendülettel haladtam, a 70-80 közti szakaszon pedig egyszerûen végem volt, a feladás volt minden gondolatom. Bár a sebeim akkor még nem igazán fájtak (na most már igen), egyre gyengébb voltam felfelé. Lefelé szerencsére tudtam szorítani a kormányt, csak a váltás volt nehéz. Az utolsó 20-ra aztán valahogy visszanyertem az erõmet és végül 6:43-as idõvel értem be.
Ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy ez az útvonal a Bükk legjobb ösvényeibõl van összerakva, csak edzeni kéne hozzá...
A célban a mentõs azt mondta, legalébb 150 embert kezelt a mai napon: Borda, kulcscsont, combcsont és a legrosszabb: koponyasérülés. Ezt állítólag villatörés okozta. Az én lábamba néhány öltés jutott.
Gratulálok minden résztvevõnek, és bocs a kisregényért.

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég

Ti mit csináltok, hogy felütitek? :D

mi így szeretjük... :)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Sziasztok!

A Parti Andrissal amúgy mi történt, csak a vonaton hallottam hogy defekt, aztán gondolom feladhatta, pedig drukkoltam neki.

Jó volt, szép volt, remélem lesz sok kép és videó.

Ha jól tudom akkor kapott két defektet és utána feladta.
A keró legyen veletek!

Krisz85Bp

Krisz85Bp

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok!

Elsõ Bükk, 4. versenyem. Rövidet mentem, nagyon tetszett.

A rajtcsomag tényleg vicces, a poló fasza, a medál is amit kaptam /itt legalább van valami tárgyi emlék is, csakúgy mint a Dunán, bezzeg más hasonlóan szinvonalas rendezvényeken/
A pálya kijelölés tényleg néhol elég vicces volt, simán elmentem balra, ott ahol egyenesen kellett volna menni, mondván hogy 800 millió rokon beáll szembe drukkolni, meg fél Heves megye, hogy akkor majd drukkolnak, csak a franc gondolta, hogy a lábfejükön kell majd továbbmennem :D
A felfelék és a lefelék is teljesen élvezhetõek voltak. Eddig 4 verseny után ezt a rövidtávot ajánlanám elsõ maratonnak, kezdõknek. Lefele is lehetett rátekerni amit külön csípek, és mivel kétnyomvonalas volt szépen lehetett elõzni. A felszedett sínes rész nem volt valami bíztató, a többivel nem volt gond. Az utolsó nagy emelkedõs domb az tényleg poén volt, feltekertünk sokan, ki lehetett bírni.
Volt pont ott fennt egy srác begörcsölt comhajlítókkal, megálltam segíteni vesztettem vagy 30 helyet de így is a legjobb eredményem, köszönhetõen a jó, kevésbé nehét lefeléknek és a könnyen járható terepnek, ami kezdõként maga a mámor, bár a Duna középtáv után minden mámor :D, a hosszúról már ne is beszéljünk.

A Parti Andrissal amúgy mi történt, csak a vonaton hallottam hogy defekt, aztán gondolom feladhatta, pedig drukkoltam neki.

Jó volt, szép volt, remélem lesz sok kép és videó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ti mit csináltok, hogy felütitek? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Két felütésessel csatlakozom a sorstársakhoz. :D Megjegyzem még sosem cseréltem belsõt versenyen eddig. Hogy az elsõ mennyire nehézkes volt keskeny úton csalánosban!
Verseny pazar volt! Ez lesz a kedvencem most, hogy már végig tudtam menni rajta.