Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ezért szoktam én a répási temetõnén vizet venni.

"verseny, országos bajnokság" :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Csak a 4.-nél. Az 5.-nél :) már volt. Rosszul érintett, mert dél körül a nyitott emelkedõn nagyon meleg volt, born-t meg nem akartam a fejemre önteni.

Itt az utolsó kulacs vizeket én ittam meg és locsoltam magamra :P

A pályakijelölés valóban hagy némi mérgelõdésre való okot a hosszún, jómagam 3x álltam meg keresni és 2x tovahaladva gondolkodóba estem, hogy jó e az irány ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ezért szoktam én a répási temetõnén vizet venni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak egyszer vagy mindkét alkalommal?

Csak a 4.-nél. Az 5.-nél :) már volt. Rosszul érintett, mert dél körül a nyitott emelkedõn nagyon meleg volt, born-t meg nem akartam a fejemre önteni.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nekem csak annyi gondom volt a jelöléssel, hogy néhol eltakarta egy ág. Egyébként megfelelt. Az ugye alap, hogy ha egy keresztezõdésben nincs jel, akkor a fõ csapásirányban kell menni és nem az egynyomoson. Csak olyan jelölést lehet alkalmazni amibe a Nemzeti Park is belemegy. Mivel senki sem bérli ki az egész erdõt a hétvégére, ezért nem is lehet teleszalagozni azt.

Nem akarok messze menni de voltam már pár versenyen szlovákiában és láttam hogy is kell a tuttit csinálni.Ott nem volt eltévedés jól látható jelzések rikitó neonzölddel felfujva a fákra kövekre, ezt leszedni elég nehéz vagy ahol nincs a fûre ha kell 15m-ként,ja és nem környezetkárositó egy idõ után lebomlik.

Na azért a tavalyi Kassa Maraton második körén, hosszú kilométereken át egy jelölés sem volt, út meg vagy 20.

Van egy ajánlás, hogy hogyan kell(ene) pályát kijelölni. Szerintem olvasd el. Csak nagyjából próbáljátok meg tartani, s mindenki nagyon hálás lesz érte. (§3) (edit, nem ajánlás, hanem kötelezõ, mivel az MMTBSZSZ UCI tag)

Nagy Ádámmal hányszor beszéltél errõl?

Meg milyen dolog az, hogy elfogy a (4.) frissítõnél a víz?

Csak egyszer vagy mindkét alkalommal?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mivel a rövidtávon végig jó is volt, az érintett x pont mind a hosszúra jutott. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem nem volt gondom a pályakijelöléssel,életemben nem jártam még a pályán,mégis mindenhol szerintem egyértelmû volt.igaz,lehet hogy 90 km után már nem úgy figyel a jelekre az ember,mint pl én a rövidtávon....

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Segítek, nyíl kanyar elõtt pár méterrel, s a kanyarban is, szalag lezárni a rossz irányokat, ahol nincs, X kitéve a fára, majd a mégegy X, 50 méterre, hogy megerõsítsen, hogy elb...tad, s egy újabb nyíl, hogy megerõsítsen, hogy a helyes nyomon mész. Nem én talátam én ezt ki amúgy.

Még egy jó tanács, ha mégis pályajelölésre adnád a fejed: Soha ne szalaggal akard lezárni a rossz irányt!

Nem véletlen, hogy a szabályzat is a nyilakat említi elsõdleges jelölésnek, a szalagozást csak megerõsítésnek javasolják, ugyanis a nyíl iránya egyértelmû, míg ha egy keresztbe feszített szalagot vki véletlenül vagy rosszindulatból átszakít, az tûnhet úgy is, mintha egy "kaput" akart volna kijelölni az arra illetékes személy, simán tévútra vezetheti a gyanútlan versenyzõt.

Robi
Szekszárd Maraton: 2008. augusztus 10. - Fedezz fel új utakat!
Egyszer talán megint lesz...
www.szekszard.hu

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Ne add be nekem, hogy a 4 kritikus rész, összesen 2 karós tábla, 10 sima tábla, az akkora tétel, hogy évek óta nem lehet megoldani.

Nem hiszem, hogy bármit is be lehetne adni neked, úgy látom, nem az a meggyõzhetõ fajta vagy.

Nem azt mondtam, hogy minden úgy jó, ahogy van, és mint említettem, nem is voltam már évek óta a Bükk Maratonon, viszont engedd meg, hogy én meg a 60%-ot ne higgyem el neked. Voltam már én is elég versenyen, hallottam elégszer a "hûû, egy csomóan rossz irányba mentek" verziót is, aztán ezekrõl csak kiderült, hogy a "csomóan" az 2-3 ember, a "mentek" meg inkább azt jelenti, hogy vonatban haladva benéztek egy keresztezõdést.

Robi
www.szekszard.hu

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Nyithatunk ennek a témának egy külön topikot is, hogy ne ezt offoljuk szét.

Robi
www.szekszard.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha már elkezdtük ezt az egészet akkor folytatom.
1. A legfontosabb egy maratonon, hogy legyen pálya!
2. Aztán, hogy a frissítõkön legyen víz (+ esetleg kaja).
3. Legyen eredménylista.
Az hogy milyen a rajt-cél terület, milyen a célban a kaja, a póló, milyen zene szól, ott van-e Ádám már csak sokadlagos dolog (egyéb kiegészítõ szolgáltatások).
Az elsõ három pont nélkül nincs verseny.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a kevés az permanens. :D Akkor lesz izgis, ha változik a nyomvonal. ;)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Azt értem hogy el kell tüntetni a nyomokat hogy ott verseny volt,csak azt nem értem hogy egy héttel a verseny elõtt amikor bejártam a hosszutávot miért láttam a tavalyi verseny szalagjait illetve a tavalyi verseny sárga feliratos bükk maraton papirt a fára felragasztva több helyen is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha eltévedésnek vesszük a "nem totális elkavarást", hanem at is, hogy megállsz, tanakodsz, neadjisten 10 métert visszamész, akkor elárulom, hogy a hosszúsok 60 %-a "eltévedt".

Ne add be nekem, hogy a 4 kritikus rész, összesen 2 karós tábla, 10 sima tábla, az akkora tétel, hogy évek óta nem lehet megoldani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szörnyû volt a jelölés a hosszún. Szerencsémre a ismeretlen részeken mindig ment elõttem valaki, aki ismerte az utat. Mondjuk a 4.frissítõ utáni lejtõn egy darab jelölés sem volt, pedig voltak keresztezõdések, az egyiknél meg is álltam gondolkozni, hogy merre (tudtam, hogy az út amire ki kell érnünk jobbra van, azért arra mentem tovább).
1-2 év után megtanulom a pályát, de remélem a szervezõk nem erre alapoznak, hogy minden hosszútávos ismeri a pályát.
Ebben mindenképpen nem ártana (sõt kötelezõ!) fejlõdni. Meg milyen dolog az, hogy elfogy a (4.) frissítõnél a víz?

...
Amúgy ha szigorúan csak versenyszervezõi szemmel akarom nézni a dolgot, akkor azt is mondhatom, amíg egy 1300 fõs mezõnybõl csak 10-15 ember téved el, akkor az akár lehet az õ hibájuk is, elvégre a többi 1285-nek nem volt problémája a nyilak értelmezésével. Hm?

Robi

Az az 1300 inkább 150 (csak a hosszún szar a jelölés), az már nagyon sok.

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Nem akarok messze menni de voltam már pár versenyen szlovákiában és láttam hogy is kell a tuttit csinálni.Ott nem volt eltévedés jól látható jelzések rikitó neonzölddel felfujva a fákra kövekre, ezt leszedni elég nehéz vagy ahol nincs a fûre ha kell 15m-ként,ja és nem környezetkárositó egy idõ után lebomlik.

Itthon a legtöbb erdõkezelõ úgy ad nagy kegyesen engedélyt a területhasználatra, hogy kiköti, minden nyomát el kell tüntetned annak, hogy ott valaha is verseny volt, s ha 2 napon belül ezt nem teszed meg, már jön is a felháborodott telefonhívás. Nem nagyon hatódnak meg a "lebomló" meg "környezetbarát" szavaktól...

Robi
www.szekszard.hu

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Van egy ajánlás, hogy hogyan kell(ene) pályát kijelölni. Szerintem olvasd el. Csak nagyjából próbáljátok meg tartani, s mindenki nagyon hálás lesz érte.

Dante, ismerem a jelölésre vonatkozó szabályokat. De ha Te továbbra is úgy gondolod, ez csak 20 ezer forinton múlik, akkor - fenntartva a fenti ajánlatomat -, abban még egyezünk meg, hogy az általad saccolt összegen felüli költségek téged terhelnek. Tudom, erre lehet azt mondani, hogy egy ekkora költségvetésû rendezvénybe, mint a TOP Maratonok bármelyike, bele kell férjen a korrekt pályajelölés valós ára, de ha Te nem vagy hajlandó elhinni, hogy a legtöbbször nem a szervezõk akaratán múlik a dolog, akkor azzal nem tudok mást csinálni, mint azt mondani, rendezz elõbb Te is egy versenyt, aztán cseréljük ki a tapasztalatokat. Hidd el, sok mindent másként fogsz látni!

Az idei Bükk Maratonon nem voltam, így hiába sorolod fel a hibákat, azokon én segíteni nem tudok sem most, sem jövõre. Jelezd a szervezõk felé, esetleg említsd meg, hogy a következõ versenyen szívesen segítesz a pályajelölésben, nem hiszem, hogy elutasítanak.

Amúgy ha szigorúan csak versenyszervezõi szemmel akarom nézni a dolgot, akkor azt is mondhatom, amíg egy 1300 fõs mezõnybõl csak 10-15 ember téved el, akkor az akár lehet az õ hibájuk is, elvégre a többi 1285-nek nem volt problémája a nyilak értelmezésével. Hm?

Robi
www.szekszard.hu

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Hogy én is hozzá szóljak a pályakijelöléshez szerintem is csapnivaló volt,néhány helyen alig lehetet látni merre is kell menni, én elég haladós tempóban tekertem hosszutávon de nagyon sok embernek szóltam hogy tulment és jöjjön vissza.Engem igazán már nem érdekel a jelölés mert ha kell bármikor végigmegyek szalagozás nélkül is a hosszun,na de a többiek.Nem akarok messze menni de voltam már pár versenyen szlovákiában és láttam hogy is kell a tuttit csinálni.Ott nem volt eltévedés jól látható jelzések rikitó neonzölddel felfujva a fákra kövekre, ezt leszedni elég nehéz vagy ahol nincs a fûre ha kell 15m-ként,ja és nem környezetkárositó egy idõ után lebomlik.A frissitõn pedig le sem merem irni mi is volt,de azért mégis.Mielõtt leirom hozzáteszem kb 300-400 induló volt.Na akkor izó, dobozos cola dinnye banán csoki Süti mogyoró.A célban értelmes kaja.És hát a nevezési dij nem volt több 3000ft-nál +nevezési csomagban energiaital zokni energiaszelet folyékon magnézium kicsi és egy kicsi energiazselé.Hát ennyi.Szerintem egy kis odafigyeléssel nagyon jól kilehetne jelölni itthon is a pályákat.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Van egy ajánlás, hogy hogyan kell(ene) pályát kijelölni. Szerintem olvasd el. Csak nagyjából próbáljátok meg tartani, s mindenki nagyon hálás lesz érte. (§3)
(edit, nem ajánlás, hanem kötelezõ, mivel az MMTBSZSZ UCI tag)

http://www.uci.ch/Mo...=34424&LangId=1

Azt nagyon sajnálom, hogy az emberek leszedik a jeleket (nem is értem miért), s azt is, hogy ez többletköltséget okoz, de ez ugye nem vigasztal, ha elkavarsz. Pl. én lemondok a pólóról, ha ezen múlik. Amúgy meg volt anno arra is javaslat, hogy szerezzetek be egy jelkészletet (mûanyagból, karóval), s a TopMarcikra vagy MK kupafutamokra azokat ki lehetne újra és újra vinni - kíváncsi lennék, ez miért halt be. Amúgy semmi baj sincs ezzel, ami most van, csak akkor ez nem kaphat UCI minõsítést, s nem OB, ennyi.

A pályán 4 helyen jöttek szembõl hosszúsok, hogy nevesítsünk, Bánkút-1 elõtt, van egy éles kanyar fel az erdõbe, hát, én szóltam 3 arcnak, akik simán továbbmentek egyenesen. Késõbb, Répáshuta felé az aszfalton nincsenek megerõsítõ jelek, ott is jöttek vissza, mert elbizonytalanodtak, hogy már 2 km-e semmi sincs. Az erdei szakasz tragikus, amíg a faluba le nem érsz semmi, s a mezõn is 100 méterre kell meglátnod a kerítésen a jelet, mert leverve semmi, s amúgy ott is elmentek balra elõttem. A rázató végén a jobbos nehezen észrevehetõ, ugyanis a jel észlelése elõtt már jóval a kanyarívre kell állni. Jelenleg engem szerencsére egyik sem érintett, de MINDEGYIKRÕL vissza kellett hívni embert. Nem baj, majd jövõre õk is megtanulják, ezt így is lehet, csak nem biztos, hogy helyes. :chin: Azért érdekes ez, mert tavaly is ezek voltak az ilyen szempontból kritikus helyek, nem bánnánk, ha 2010-re ezek azért megoldódnának.

A közös szakaszokon, érdekes módon, a jelek sûrûsége duplájára, triplájára nõtt.

Amúgy én nem voltam még a Szekszárd Maratonon, de majd azt is "tesztelem". :)

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

A pályakijelölés csapnivaló, egyszerûen nem értem a szervezõket. [...] Segítek, nyíl kanyar elõtt pár méterrel, s a kanyarban is, szalag lezárni a rossz irányokat, ahol nincs, X kitéve a fára, majd a mégegy X, 50 méterre, hogy megerõsítsen, hogy elb...tad, s egy újabb nyíl, hogy megerõsítsen, hogy a helyes nyomon mész. Nem én talátam én ezt ki amúgy. [...] Értemén, amit én mondtam, az akár 20ezer pénz többletköltséget is okozhat, húapám. :)

Dante, nem tudom, ismerjük-e egymást személyesen, de ígérem, a legközelebbi Szekszárd Maratonra meghívlak, fizetem egy éjszakai szállásodat, és te kivitelezheted a pályajelölést! Kapsz térképet, egy terepjárót személyzettel, megkapod a nyilakat, szalagokat, karókat - és verseny után a jogot, hogy begyûjtsd az elismeréseket a hibátlan munkáért.

Annyit azért elmesélek elõre, hogy a tavalyi verseny elõtt egy napot voltunk a pályán, messze nem sikerült tökéletesre a jelölés, ha teljesen szabálykövetõek akartunk volna lenni, akkor kb. 4x annyi anyagra és még nagyjából két napra lett volna szükségünk. Ezt beszorozhatod az autóbérlés és a személyi költségek napidíjával, hozzáadhatod a megemelkedett anyagköltséget, és máris rájössz, hogy nem 20e Ft-ról van szó. Abban igazad van, hogy törekedni kell a legtökéletesebb megoldásra, de sokszor nem a szervezõk hozzáállásán múlik a siker, kérlek, ezt hidd el nekem!

S még vmi. A Salzkammergut Trophy 50-es távjának elsõ 10 km-én van kb. 10 elágazás, van olyan dózerút, amirõl kilométereken keresztül nem is lehet letérni. Egy magyar erdõben 300 méteres szakaszon elõ tud fordulni 6 ösvény jobbra, 4 elágazás meg balra. Kérlek, ezt is vedd figyelembe, mikor megtervezed, mikor fogsz neki nálunk a pályajelölésnek! :-)

Üdv,

Fetzer Robi
www.szekszard.hu