Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2009. augusztus 04. - 22:33
A tubusos részhez lett volna egy jó poénom, de nem illik ebbe a környezetbe.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 04. - 22:25
Régebben voltam párszor Bükkmaratonon, meg a többin is, de pár éve úgy gondolom, hogy sok értelme nincs - ezt most bizonyítottátok, de nagy élmény volt találkozni lelkes tekerõ emberekkel:
Azon a hétvégén arra túráztunk, 3.nap megyünk hazafelé át a Bükkön, kb 200km után (terep), hulla fáradtan, egy brutális emelkedõ után ellezulva belefutottunk a középtávon induló emberkékbe. Kb 90% tolta azon az enyhe emelkedõn amin pihenõ tempóban próbáltunk felmenni, csakhogy elõzni nem hagytak. A lejtõkön meg folyamatosan húzták a féket, ott sem hagytak elõzni. De a legdurvább az volt hogy az egyik frissítõponton a mûanyag poharak szanaszét dobálva az erdõben. Mintha az +20mp sokat számítana egy ilyen kondiban lévõ embernek. Sajnos a bringások megítélésén nem javít semmit ha így álltok a dologhoz. A Bükk szigorúan védett terület, vigyázni kell rá még akkor is ha pénzt fizetsz a használatáért. Hallottam pár turistát is panaszkodni a maraton miatt, õk sem tudták hogy most van. Ha jobban odfigyelne mindenki a környezetére sokkal jobb lehetne az egész rendezvény.
Hm. A szemetelés persze nem kell. De az itatópont azért az, mert a közvetlen könyezetében a rendezõ(k) takarítanak. Vagy rosszul tudom?
Azon kívül szemetelni valóban antiszociális.
Másrészt: tolták. igen. mert nem mindenki "vérprofi", aki kiveri a lábából 200 azaz kétszáz - hallja mindenki ugye - km után azt a kis emelkedõt. (Csak hogy ne háborodj fel: én is felmentem, és aki hallotta, hogy jövök - és mindenki hallotta, mert volt erõm szólni - az félreUGROTT!!! - és biztatott!! Leejtõn meg voltak lassabbak és gyorsabbak: ha meg szóltam, mindenki elengedett lefelé is. Többen indokolatlanul le is húzódtak. Annyira nem kellett volna. Pedig nekem is csak a középtáv volt meg...
Minek ez a ritka negatív hozzászólás a "hülye amatõrökrõl"? A maratonok publikusak, és ha olyan jó vagy , beállsz a magyar bajnokokhoz, és tolod az elsõ sorból. Nem lesz elõtted senki. De minek mész a pályára, ha nem is érdemes itt indulni? Ha meg tetszik, mint írtad, akkor miért vagy ilyen negatív?
Harmadrészt: aki veszi a fáradságot, és elolvassa ezeket az irományokat, az valószínûleg rég nem dobja el a poharat az erdõben. Meg semmit. Aki meg eldobja, olvasni sem tud.
Tudom, hogy amatõr módon igénytelen dolog, de nekem akkor is a biciklizés a legfontosabb, és ha mindenhol a hülyéket keresem meg, hogy bosszankodjak, akkor a lakásból sem dugom ki az orrom.
És nem tudom, miért éri meg a szervezõknek a Maratonokat megrendezni, de én örülök nekik, és úgy látom, más is.
Erre egy csomó hozzászólás jön, ami nem építõ jellegû kritika tanács, hanem szapulás, pocskondiázás, kesergés.
Nem irigylem õket!
Valamelyik úszó mondtaa, hogy USA-ban minden eredményt dícsértek, és bíztatták, hogy lesz jobb (vagy a hozzáállás ilyen volt) Itt meg csak a jajjaj. miért?
Írta 2009. augusztus 04. - 22:17
Az eldobott mûanyagpoharak a frissítõzónában vannak és ott összeszedik õket.
Mondhatta volna a kis zseles flakonokat is.
Es nem, ebben a temaban nem lehet elfogadni azt a hozzaallast, hogy kar minden szoert!
Írta 2009. augusztus 04. - 22:17
Tudod mi a vicces ebben? Nekem pl lett volna okom sietni és miközben töltötték a kulacsomat mindkét kezemben volt egy pohár az elsõt bedobtam a szemetesbe (a zsák mellett álltam), aztán akarom a 2.-at bedobni és mondják, hogy csak dobjam el.viszont jellemzõen nem annyi van szétdobálva, mint amaennyi "indokoltan" sietõs ember van....a többiek meg nyugodtn ráérhetnének a zsákba elhelyezni (gondolom volt)
Írta 2009. augusztus 04. - 22:12
Írta 2009. augusztus 04. - 22:11
viszont jellemzõen nem annyi van szétdobálva, mint amaennyi "indokoltan" sietõs ember van....a többiek meg nyugodtn ráérhetnének a zsákba elhelyezni (gondolom volt)Az eldobott mûanyagpoharak a frissítõzónában vannak és ott összeszedik õket.
mellesleg ez meg könnyen odavezet hogy mikor megemlitem a pilisben szétdobált (nem a maratonon) fogkrémes tubusokat az egyik élversenyzõenk akkor a bajusza alatt somolyogva ugyanez a válasza hogy, "úgyis összszedik". ja az ilyen hüjék összszedik akik arra járnak és bassza a csõrüket
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. augusztus 04. - 22:09
Írta 2009. augusztus 04. - 22:07
erdõ teliszemetelését tekintve egyetértünk, nekem is kellett nyelni párat, hogy ne küldjek az annyába egy "kollégát"
azonban mindig teli van a hócipõm a civil biciklisekkel a pályán, nemtom miért nem tudsz elhúzni onnan, ha látod, hogy a pályán vagy, akár 90%-ot akadályozol, akár a többi 10-et... ha meg a Bükk szerinted annyira védett, akkor gondolom tudsz arról is, hogy mennyire lehet versenyen kívül, erdészeti engedély nélkül tekeregni a hegyen, meg mennyire nem...
Mert a kijelölt biciklis jelzésen mentünk, de nem értek egyett azzal, hogy maga a biciklizés káros lenne az erdõre nézve, mikor egy vihar nagyobb károkat okoz, + keskeny túristaösvényen sincs növény, így nincs mit károsítani, de többnyire erdészeti utakon mentünk mi is. Ja és hova tudnék menni elõletek, mikor ti nem mentek elõlem
Írta 2009. augusztus 04. - 22:02
azonban mindig teli van a hócipõm a civil biciklisekkel a pályán, nemtom miért nem tudsz elhúzni onnan, ha látod, hogy a pályán vagy, akár 90%-ot akadályozol, akár a többi 10-et... ha meg a Bükk szerinted annyira védett, akkor gondolom tudsz arról is, hogy mennyire lehet versenyen kívül, erdészeti engedély nélkül tekeregni a hegyen, meg mennyire nem...
Írta 2009. augusztus 04. - 21:54
Azon a hétvégén arra túráztunk, 3.nap megyünk hazafelé át a Bükkön, kb 200km után (terep), hulla fáradtan, egy brutális emelkedõ után ellezulva belefutottunk a középtávon induló emberkékbe. Kb 90% tolta azon az enyhe emelkedõn amin pihenõ tempóban próbáltunk felmenni, csakhogy elõzni nem hagytak. A lejtõkön meg folyamatosan húzták a féket, ott sem hagytak elõzni. De a legdurvább az volt hogy az egyik frissítõponton a mûanyag poharak szanaszét dobálva az erdõben. Mintha az +20mp sokat számítana egy ilyen kondiban lévõ embernek. Sajnos a bringások megítélésén nem javít semmit ha így álltok a dologhoz. A Bükk szigorúan védett terület, vigyázni kell rá még akkor is ha pénzt fizetsz a használatáért. Hallottam pár turistát is panaszkodni a maraton miatt, õk sem tudták hogy most van. Ha jobban odfigyelne mindenki a környezetére sokkal jobb lehetne az egész rendezvény.
Írta 2009. augusztus 04. - 21:24
elõtte egy héttel, amikor pályát jártunk, akkor aggattak ki a srácok néhány szalagot, ami mentél végigtaláltak, akik fixre szalagozták.Megtippelni sem tudom mennyi idõ volt a kijelölés, de azt tudom hogy a verseny elõtti napon már kint voltak a jelölések és azok alapján tekertünk kb 25-30 km-t.
Esetleg meg lehetne kérdezni az ottani szervezõket, hogy õk hogy csinálták.
ez utóbbi pedig (csütörtökön?-)pénteken történt - legalábbis ekkor egy quadossal és két emberrel futottunk össze a pályán.
szerintem nem csak pénz kérdése, mint azt többen is említitek felhördülve Zip hozzászólásán. logisztika sokkal inkább. ha jól le van szervezve, elég elõtte délután is kiszalagozni, csak tudd, mibõl mennyit és hova kell tenni. aztán verseny reggelén még végigküldeni egy motorost, hogy az esti szalonnasütések résztvevõi által okozott károkat helyreállítsák és nem nagyon lehet hiba...
mod
megelõztek. és asszem biztosabb infót írtak a jelölés idõtartamáról
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. augusztus 04. - 21:17
Megtippelni sem tudom mennyi idõ volt a kijelölés, de azt tudom hogy a verseny elõtti napon már kint voltak a jelölések és azok alapján tekertünk kb 25-30 km-t.
Megmondom neked, legalább 4-5 napig tartott, valóban voltak lelkes, bringás fiatalok, akik tudták a pályát és szinte egyfolytában úton voltak, plusz még egy quad-os, meg sok sok szalag és nyíl.
Robi
Egyszer talán megint lesz...
www.szekszard.hu
Írta 2009. augusztus 04. - 20:22
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. augusztus 04. - 19:51
Valaki megmondja nekem hogy hol talalom azokat a kepeket ha egyaltalan kepeket csinalt a masina ami a palyan volt kirakva es sipolt mikor elmentel elotte????
Írta 2009. augusztus 04. - 19:49
Ez egy szeg egy maraton koporsójába. Lásd Zemplén Maraton......de azt nem hiszem el, hogy nem lehet pár lelkes fiatalt találni...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. augusztus 04. - 19:28
Segítek. Kérdezd meg tõlük, mekkora költségvetéssel dolgozhattak.
Persze nem csak ezen múlik, de sokat számított.
Az tuti hogy náluk több volt a zsé, de azt nem hiszem el, hogy nem lehet pár lelkes fiatalt találni, akik 1-2 nappal hamarabb végigtekerik a távokat és kijelölik rendesen az utat. Edzésnek is tökéletes, meg idõtöltésnek sem utolsó.
Írta 2009. augusztus 04. - 19:28
Elõször is leszögezném hogy nem akarok senkit elítélni vagy elmarasztalni, csak meg szeretném osztani Veletek, hogy van kivétel.
Megtippelni sem tudom mennyi idõ volt a kijelölés, de azt tudom hogy a verseny elõtti napon már kint voltak a jelölések és azok alapján tekertünk kb 25-30 km-t.
A balaton bike fest az külön szám. Ha nekünk annyi pénzünk lenne/lett volna a Bükk marcira, mint ott volt, akkor 50 méterenként emberek állnak végig a hosszú távon és mutatják az irányt :-)
Hosszú távos jelölést nem ismerem, de jövõre verseny elõtt térjünk vissza itt a problémás helyekre, ígérem szólni fogok annak aki azt jelöli, hogy figyeljen oda azokon a pontokon. Egyébként volt olyan is aki majdnem elütötte az útjában álló pályabírót, hiába integetett neki, hogy jobbra, egyenesen szándékozott menni :-) (az ilyen versenyzõt a betonfal sem tántorítaná el az eltévedéstõl)
Arról nem tudok, hogy valóban elfogyott-e a víz a 4. frissítõn, de azt tudom, hogy meg lett mondva az itatósoknak, hogyha valami fogy akkor idõben szóljanak, hogy pótoljuk. (legalábbis csurgón és az ördögoldal tetejénél én külön is szóltam az embereknek, hogy hívjanak ha valami kevés és jövök)
Írta 2009. augusztus 04. - 18:28
Másodszor, a tavalyihoz képest feltétlenül fejlõdést látok a jelölésben, az ominózus hosszú távon. Csak Olaszkapu elõtt volt egy kicsit bizonytalan a jobbra jelzés (az aszfalt elõtt), ami megzavart, na meg megszokásból a répáshutai telekkapu.
Szóval igenis jobb az idei rendezés, az itatókon marha rendes volt mindenki (legalábbis velem), kulacstöltés mindenhol, le a kalappal, minden pontot alaposan teszteltem, úri módon versenyeztem! A víz meg kb. 2x-3x annyi kellett a hõguta miatt, lehet, h. itt elszámolták egy kicsit magukat a szervezõk.
Írta 2009. augusztus 04. - 18:21
Segítek. Kérdezd meg tõlük, mekkora költségvetéssel dolgozhattak.
Persze nem csak ezen múlik, de sokat számított.
Írta 2009. augusztus 04. - 18:14
Még egy jó tanács, ha mégis pályajelölésre adnád a fejed: Soha ne szalaggal akard lezárni a rossz irányt!
Robi
Elõször is leszögezném hogy nem akarok senkit elítélni vagy elmarasztalni, csak meg szeretném osztani Veletek, hogy van kivétel.
Kb. 7 éve járok maratonokra és szinte minden alkalommal elõkerült a kijelölés pontatlansága. Nem értettem miért, mert a legtöbb esetben érthetõek a jelölések.
Amíg nem találkozik az ember vmi igazán jóval addig nem is érti hogy mi hiányzott eddig. Ezt az értheti aki volt a Balaton Bike Fest-en, mert akkor szerintem tudja mirõl beszélek.
Meg voltam döbbenve a precizitáson. Eddig az elágazásoknál volt vmi kis nyíl, meg szalag és kész. Itt kb 3-400 méterenként kötöttek a fára egy méternyi hosszú Bike Fest feliratú szalagot. Még akkor is ha nyíl egyenes volt az út és egy darab leágazás sem volt. Minden kanyar után kb 50 méterrel egy megerõsítõ szalag és a rossz irányokat pedig nagy piros X-szel jelölték a fákon. Vérprofi.