Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2009. August 05. - 13:50
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. August 05. - 13:41
Ok, legközelebb erõteljesebb hangsúlyt helyezek a hasonló üdítõ szinfoltokra.
Tanulság; következõleg ne csak háttérnek számolj a hasonló optikai frissítõállomásokra
Majd indítványozom a rendezõknél, hogy egy-egy nehezebb szakasz után iktassanak be némi vizuális doppingot.
Posted 2009. August 05. - 12:38
Rá gondolsz?Jah, akik célfele haladtak fotózással a végefelé a napozó barna nénit nem fényképezték le?!
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6188.html
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6195.html
Sajna csak háttérnek komponáltam.
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. August 05. - 11:58
Szilváson elfogy mindkét fékbetét lejtõ közepén, enyhe pánik, végül megállok, tekerek befele rajta, miközben elhúznak mellettem, kiscsaj kiszól: Mindenzsír?
Dunán hirtelen emelkedõ - leváltás, lánc bedob középre, ráteker széttép, megállok láncbontó patentszem be, miközben elhúznak mellettem, kiscsaj kiszól: Mindenzsír?
Bükk felütés hangos sziszegés, legörbedõ száj, keskeny úton kétoldalt csalán, hát félre kell állni. Belsõcsere, csendes anyázás, vérkeringés a bõrömben a 10szerese az alsó lábszáron, miközben elhúz mellettem a fél mezõny, kiscsaj kiszól: Mindenzsír?
Tanulság:
1 - gyorsabbnak kell lenni, hogy még csak véletlenül se érjen utol a csaj.
2 - lehet hogy nem hoz szerencsét a csaj.
3 - Mátrán ha megkérdezi valaki, hogy mindenzsír? asszem fejbelövöm magam egy patronnal.
Éssss végül ez nekem is nagyon tetszik!!!! MINDANNYIAN AMATÕRÖK VAGYUNK! Ez jó. Tényleg jó...
Posted 2009. August 05. - 11:38
Hol találhatóak a fotók, amiket lelkes kattogtatással készítettek mindenkik útközben?
Köszi:
Egy barátom is exponált pár 100 képet, 73 maradt belõle a válogatás után:
http://kep.tar.hu/ice13/50648584#2
Aki még nem látta volna, az én fotóim:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html
Posted 2009. August 05. - 11:22
Akkor õ egy újabb áldozata annak a helynek. Sokat jártam már arra versenyen kívül is, de sosem gondoltam, hogy pont az lesz a vesztem egyszer. Nekem "csak" a térdem bánta (a többi elhanyagolható), de legalább be tudtam fejezni a versenyt. Aztán szépen összeöltötték, és most bizakodok a mihamarabbi gyógyulásban. A barátodnak jobbulást.A répáshutai "rázatón" (a Hór-völgy kövesebb része), ahol amúgy sokan estek, s ahol amúgy én is benéztem a bokrok közé, mivel a vizes köveken én sem voltam felkészülve 45-el egy Lada Nica kikerülésére egy kanyar után.
Posted 2009. August 05. - 11:14
Posted 2009. August 05. - 10:53
Posted 2009. August 05. - 09:54
1: Robi! teljesen egyetértek veled...nem egy két pályát kalapáltál már össze a jónépnek, akik lehet nem is tudják ki vagy... no comment de lehet errõl én is tehetek... akkor corry...
Én például tudom, s abszolút értékelem is Robi szervezõi munkásságát, de azért a "nép" kritikához való jogához ragaszkodnék. Nem is mertem itt felhozni, mert durva személyeskedés lenne a vége, de azt is gáznak tartom, hogy egy barátom (akit nagyrészt ti is ismertek) összetörte magát, s 3, azaz 3 óra alatt sikerült a mentését (törött vállal) megszervezni, mert pályabiztosító a közelben nem volt, s veszély jelzõ tábla a közelben nem volt. Ne haragudj Ádám, de ez jelentõs hiba, s ezt nem lehet úgy elintézni, hogy "lehet jobban csinálni", meg "hülye, aki kritizál". Én például házakat kalapálok össze a jónépnek, s mégis lehet azokat kritizálni, annak ellenére, hogy nem értetek hozzá. Erre nem a görcsös védekezés a válasz, hanem, ha kimondjuk, "igen, elb@sztuk, jövõre erre kiemelten figyelünk". De mivel ez Luki részérõl el is hangzott, nem is érdemes ezt nagyon hánytorgatni.
2: Az gagyizzon egy versenyt aki már csinált.
Lásd fentebb. Az élet nem ilyen, ha veszel pl egy pólót, aminek szakadt a varrása, neked sem azt mondják a boltban, mikor visszaviszed, hogy "akkor kritizáld, ha varrtál már ilyet".
3: 1400 bringás az erdõben valóban sok, így tán tolerálni kéna a nem profikat... ok-ok olipilya meg ilyenek...de pont 2 versenysõnket érint, avagy az Andris már nem is HUN szinekben indul...
5: ha nincsenek "amatõrök" akik fenttartják eme kis hétvégi szórakozásunkat, akkor TE kedves "profi" barátom, 28000Ft-ért indulnál ezeken a futamokon...
Ha elindulna az elittel, kinyálazódna az elsõ hegyen...
6: Nincsenek amatõr, meg hobby versenyzõk, ezt a Duna marci megmutatta nekünk...
7: Mindenki AMATÕR!!!!!
Ezekkel csak egyetérteni tudok.
Posted 2009. August 05. - 08:52
Kiemelném, hogy most nem a vétlen, a nem szándékolt akadályozásról van szó, hanem a kizárólag rossz indulatból fakadó, ellenséges viselkedésrõl. Gondolom sokan ismerik azt a mondatot, amit igen gyakran jelzõként aggatnak az ilyen hozzáállásra: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!"
AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA! Ergo nem kellenek a felhördülõ és okoskodó hozzászólások. Inkább tessék átgondolni a fentiekben foglaltakat.
Posted 2009. August 05. - 08:42
Képeket elõzõ oldalakon találsz.
Szemetelésre nem hiszem nem lehet semmit kitalálni; bár nekem sincs ötletem...
Civil bringásokkal én is találkoztam, nem mondhatom hogy örültem neki; én biztos hogy nem tekernék egy akármilyen rendezvényen résztvevõk között. Igaz, civil autósokat még kevébé díjaztam.
Hetesbusz, sztem elég sokan jobban élvezzük a képvadászatot
Jelöléshez/pályabírókhoz|mutogatókhoz(?):
-Egyik hosszabb lejtõ elött jobbos lefele kanyar közepe után (asszem) minden évben meg-megállunk mert késõn látni a helyes irányt (egyenest is folytatódik az út; tavaly a jobb oldali lefele úton felefe tekert/jött egy srác és õ mondta hogy ez a jó irány). Most fenn voltak a keresztezõdésben ugyan, de tekintetüket hiába fürkésztem . Majd megmondják a többiek jól hogy hogy lehetett ez.
- a végefelé a csini bikinis barna hölgyet tessék kicsit közelebb telepíteni a pályához és elötte lassítós táblát kirakni .
+1: Senki (nem sokan) nem fogja komolyan venni a halálfejes és felkiáltójeles táblákat késõbb ha ilyen helyeken 'használjátok el'.
Értem, rövidesek is jöttek arra helyenként, de 2 halálfejes táblánál nem igazán láttam semmi veszélyesebbet, max 1 felkiáltójelet rakam volna ki, vagy azt sem. De pl tavaly második lejtõzésnél egy kanyarban egy átlós mély vízmosás az megérdemelte volna; abba 40-50el lehetett 'belleesni'; estek is ott sokan.
Talán össze tudjuk gyûjteni frissibe' hova lenne érdemes.
+2: DH pálya fölfelét csak a puhányabb hobbisták szokták megszólni mint én, vagy mások is? Nem emlékszem pontosan mennyi különbség volt a régebbi útvonalnál(ott bringaúttal tovább ment egy darabig ha jól emlékszem); csak sz*rul esett hogy tekertem kb az ötödét, aztán köveket sem látni rendesen a levélben, meredek is, meg mindenki tolja is, gyenge is voltam, hát toltam én is. Tekerni jobban szeretem .
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2009. August 05. - 08:31
Posted 2009. August 05. - 07:54
Szervezõknek meg tényleg elismerésem.
Ja, és hogyan nem lehet sose eltévedni? mindig magam elé engedek pár száz bringást, és akkor minden utat letesztelnek. :-)
FOTÓK:
Hol találhatóak a fotók, amiket lelkes kattogtatással készítettek mindenkik útközben?
Köszi:
Posted 2009. August 05. - 05:06
Ha pedig versenyeket akarunk, akkor jobb ha az erdõben SEM szemetel senki!
Gratulálok minden résztvevõnek, szervezõnek, és támogatónak!
www.vidakhaz.hu
Posted 2009. August 05. - 00:52
Posted 2009. August 05. - 00:48
1: Robi! teljesen egyetértek veled...nem egy két pályát kalapáltál már össze a jónépnek, akik lehet nem is tudják ki vagy... no comment de lehet errõl én is tehetek... akkor corry...
2: Az gagyizzon egy versenyt aki már csinált.
3: 1400 bringás az erdõben valóban sok, így tán tolerálni kéna a nem profikat... ok-ok olipilya meg ilyenek...de pont 2 versenysõnket érint, avagy az Andris már nem is HUN szinekben indul...
4: a Bike Fest-en valóban tökéletes volt a jelölés mert a szervezõk tökéletes emberekkel dolgoztak ( Robi-szlurp-szlurp ) , igen pénz kérdés, de azt gondolom, a szervezõ véna is számít, és ezzel nem szeretném a Bükk marci szervezõit degradálni, de több nap, több szalag....
5: ha nincsenek "amatõrök" akik fenttartják eme kis hétvégi szórakozásunkat, akkor TE kedves "profi" barátom, 28000Ft-ért indulnál ezeken a futamokon...
6: Nincsenek amatõr, meg hobby versenyzõk, ezt a Duna marci megmutatta nekünk...
7: Mindenki AMATÕR!!!!!
uff