Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2009. August 05. - 21:47
Posted 2009. August 05. - 20:55
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. August 05. - 20:39
Azért kíváncsi vagyok, hogy hogy oldják meg, hogy versenyezhessen vele. Biztos kitalálnak valamit.háááháháhááááá 0:32-nél lenyilatkozom az aranyGT-t
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm a tapsot! Csokit balra, virágokat az öltözõbe!
Amúgy a nyertes srácot nézve, PONT jó helyre került a gép. Fiatal, lelkes, elõtte a hosszútáv... Még bármi lehet belõle.
A sebesség mindent megold.
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. August 05. - 20:31
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm a tapsot! Csokit balra, virágokat az öltözõbe!
Amúgy a nyertes srácot nézve, PONT jó helyre került a gép. Fiatal, lelkes, elõtte a hosszútáv... Még bármi lehet belõle.
Posted 2009. August 05. - 20:30
Á nagyon kemény. Volt egy lefelé, ahol bal szélen ott volt az árok. Olyan 43-45-ös tempóval jöttünk, nekem hátul a 2.4-es Fast Fred "magas" mintázatával, és 3 barra fújva nem kicsit csúszott, Ott is elkezdett csúszni, próbáltam adagolni a féket, meg jól helyezni a testsúlyom, a végén csak megfogtam, fel is vették, 1:20-nál van a videóban. Szegény Ádám mögöttem nem volt ilyen szerencsés. Szerintem 1:14 is én vagyok, híres lettem:)Bükk maraton 2009 VIDEO.
http://www.bringatv.hu/?p=676
Hetesbusz ! Benne vagy a Tv-be
Posted 2009. August 05. - 19:42
Bükk maraton 2009 VIDEO.
http://www.bringatv.hu/?p=676
Hetesbusz ! Benne vagy a Tv-be
Grat. a videóhoz, szép munka!
Posted 2009. August 05. - 19:19
Kedves X-iont!
Szerintem legalább annyira fárasztó a napod, mint egy hosszútávosnak.
Ne ítélj, ne bírálj, ne panaszkodj!!!
Mindenki próbáljon úgy élni, hogy a nap végén emelt fõvel nézhessen a tükörbe! Hogyan segítettem embertársaimon, akár csak egy jó szóval, egy elismeréssel, nem ártottam-e nagyon a környezetemnek és a természetnek (sajnos valamilyen szinten mindig ártok), stb.?
Köszi a dícséretet, igyekszem a jövõben is megfelelni, fejlõdni!
Hát mondassz valamit, én 50%-os versenyzésre szoktam taksálni. Van hasonlóság: ide is kell némi állóképesség, koncentráció, megszállottság, dehidratáció tûrés ...
Nagyon egyetértek veled, sztem. is fontos lenne az ítéletmentességre törekednie mindenkinek! Persze ez nem könnyû, de megérné, jobb világban élhetnénk. Van rövidtávú/egocentrikus elõnye is: tapasztalatom szerint, aki így gondolkodik, annak a saját élete is könnyebbé válik, visszahatnak a dolgok...
Posted 2009. August 05. - 18:58
Posted 2009. August 05. - 17:02
Rá gondolsz?
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6188.html
http://www.x-iont.hu...s/IX6I6195.html
Sajna csak háttérnek komponáltam.
amikor én arra jártam, koncentrálnom kellett az ÚTRA
Posted 2009. August 05. - 16:35
Posted 2009. August 05. - 16:10
A Duna Maratonon történt ez az eset? Vállalom most is, vállaltam akkor is, mikor megtudtam, hogy mi történt, vállaltam az érintettek elõtt is, bocsánatot is kértem tõlük szemtõl szemben és írásban is, az az én személyes hibám volt, illetve azé, hogy nem tisztáztunk a szervezõtárssal egy félreérthetõ helyzetet.
Tanultunk abból is.
Nem, azt abba a topikba írtam volna, de ez végül is mindegy. Érdemes lett volna a hosszúsokkal kitöltetni egy kérdõívet a verseny után, hogy okés volt-e a pályakijelölés (magyar viszonylatban, szóval nekem tökre elég lenne már a filctollas A4es is), elég lehangoló eredménye lett volna.
Szögezzünk le egy dolgot, mielõtt félreérthetõ leszek. Vaksi vagyok, tök rossz a szemem, s számos, tök egyértelmû versenyen hajlamos vagyok az elkavarásra. Sokszor még azt se veszem észre, ha áttépem a szallagot. De a Bükk Maratonon ez nem a saját selejtségemnek köszönhetõ, hanem, nézzünk szembe vele, JÓL ISMERT TÉNY A HOSSZÚTÁVOSOK KÖZÖTT. Ezt minden évben megkritizáljuk, minden évben kapunk rá valamiféle választ, s semmi, de semmi fejlõdés nincs ezen a téren. Más területeken lehet, hogy van, de ezen a téren SEMMI.
Azt megértem, hogy milyen szervezési nehézségek vannak, s mennyi munka kell ahhoz, hogy pozitívba csapjon át a mérleg, ami mégiscsak (és teljesen jogos) cél. De azt is meg kell Nektek (szervezõknek) értenetek, hogy éppenséggel mi is szerelembõl biciklizünk, s már ezen a szinten (hosszútáv, "futottak még kategória") rengeteg pénz és idõ megy rá. És tény, hogy kenyérért és vízért is elmegyünk versenyezni, például ilyeneket, mint "startcsomag", már régen letojok, sokkal fontosabb számomra a verseny (amíg tekerek) minõsége, mint az elõ-utójáték. És mégis, a hazai versenyek inkább a versenyen kívüli dolgokban fejlõdnek (komplexebb rajtterület, átgondoltabb indítás), mint a pályán történõ dolgokban. Kíváncsi lennék ennek az okára. Nyilván ellenpéldát is tudok, de azt már az elõttem lévõk is mondtak.
Posted 2009. August 05. - 15:48
Kedves X-iont!
Igazán hálával tartozunk neked és minden önzetlenül fényképezõ fotósnak. Ráadásul igazi profi sportképeket készítesz (éles, jól elkapott és nagyítható). Szerintem legalább annyira fárasztó a napod, mint egy hosszútávosnak. Látszik, hogy nem most kezdted az "ipart". Gratula és remélem sokáig nem fogy el a lelkesedésed! És kérlek, köszönd meg a barátodnak is a képeket! A befutó elõtti vasúti átjáróban mentem vagy harminccal, észrevettem a vaku villanását, de biztos voltam benne, hogy kimentem a képbõl. Hát nem... A barátod gyorsabb volt, mint én.:clap:
Kedves Többiek!
Nagyszerû sport ez a miénk. Kicsit különc, kicsit magamutogatós, de mindenképpen természet-, ember- és technikabarát. A szervezõkre a legnagyobb tisztelettel tudok felnézni. Biztos vagyok benne, hogy nem azért szervezik a versenyeket, hogy ebbõl gazdagodjanak meg 1 év alatt. Mindig is elõ fognak fordulni mûhibák, balesetek, veszteségek és sérelmek. Minden ember hibázik nap mint nap, mind a munkájában mind az emberi kapcsolataiban. Csak tudni kell a hibákat elismerni, a tapasztalatokból tanulni és megtartani az erõt az újabb megmérettetésre. Kérlek benneteket, ne arról szóljon minden verseny után a fórum, hogy egymást kritizáljuk.
Évekkel ezelõtt olvastam valahol egy idézetet, amit én is szeretnék nagyon betartani, de folyton azon kapom magam, hogy nem megy. Pedig higgyétek el, mindenki a saját életét tenné szebbé, élvezetesebbé, ha betartaná:
Ne ítélj, ne bírálj, ne panaszkodj!!!
Mindenki próbáljon úgy élni, hogy a nap végén emelt fõvel nézhessen a tükörbe! Hogyan segítettem embertársaimon, akár csak egy jó szóval, egy elismeréssel, nem ártottam-e nagyon a környezetemnek és a természetnek (sajnos valamilyen szinten mindig ártok), stb.?
Visszaolvasva a hozzászólásomat, sokan biztos azt gondoljátok, hogy ez buzi vagy valamilyen elvakult szektás. Jelzem, egyik sem áll, csak kezdek belefáradni a hazánkban uralkodó vélemény nyilvántartásokba!
Nekem az egész hosszú távból a legnagyobb élményem ez volt: A Nagy-Egedrõl lefelé egészen jó tempóban haladtam, meghallottam, hogy közeledik mögöttem egy sporttársam. Gyors helyzetfelmérés után egy kevésbé veszélyes helyen lehúzódás és elengedés, hiszen jobban ment, mint én. És a legjobb tudjátok mi volt: "Repülés" közben volt ideje odakiáltani, hogy "Jó fej vagy!" Ez mindennél többet ért ezen a napon. Bele tudtam nézni a tükörbe este...:unia:
Posted 2009. August 05. - 15:43
Szerintem nemtom. Ami olyan jó rázós, fejnagyságú köves, s a faluból kiérve kezdõdik.
Posted 2009. August 05. - 15:31
Nem is mertem itt felhozni, mert durva személyeskedés lenne a vége, de azt is gáznak tartom, hogy egy barátom (akit nagyrészt ti is ismertek) összetörte magát, s 3, azaz 3 óra alatt sikerült a mentését (törött vállal) megszervezni...
A Duna Maratonon történt ez az eset? Vállalom most is, vállaltam akkor is, mikor megtudtam, hogy mi történt, vállaltam az érintettek elõtt is, bocsánatot is kértem tõlük szemtõl szemben és írásban is, az az én személyes hibám volt, illetve azé, hogy nem tisztáztunk a szervezõtárssal egy félreérthetõ helyzetet.
Tanultunk abból is.
Robi
Egyszer talán megint lesz...
www.szekszard.hu
Posted 2009. August 05. - 15:19
ejj-ejj gyerekek, tudom h én max egy negatív plussz vagyok...
1: Robi! teljesen egyetértek veled...nem egy két pályát kalapáltál már össze a jónépnek, akik lehet nem is tudják ki vagy... no comment de lehet errõl én is tehetek... akkor corry...
2: Az gagyizzon egy versenyt aki már csinált.
Ádám, ne kezdjük el nyalni egymás ánuszát, már csak azért sem, mert én veled ellentétben nem az olcsó népszerûséghajhászásért vagyok itt! ;-) Örülök, hogy azok, akik eddig ismernek, azok ismernek, a többieknek elég, ha azt tudják, egyvalaki voltam azok közül, aki megpróbálták a lehetõ legkomfortosabbá tenni egy hétvégi szórakozásukat.
Ráadásul én is tudok nem tökéletes munkát kiadni a kezeim közül (lásd Szekszárd Maraton hosszú táv), pedig hivatalból és tapasztalatból is tudnom kellene, milyen egy jó pályajelölés. De amikor kompromisszumokat kell kötni a költségvetés miatt, akkor nem mindig a megfelelõ döntést hozza meg az ember, a lényeg, hogy tudjon tanulni a hibáiból...
Na, jó, elég, ez már meglehetõsen csöpögõsre sikeredett! :-)
Robi
www.szekszard.hu
Posted 2009. August 05. - 15:05
Én például tudom, s abszolút értékelem is Robi szervezõi munkásságát, de azért a "nép" kritikához való jogához ragaszkodnék. Nem is mertem itt felhozni, mert durva személyeskedés lenne a vége, de azt is gáznak tartom, hogy egy barátom (akit nagyrészt ti is ismertek) összetörte magát, s 3, azaz 3 óra alatt sikerült a mentését (törött vállal) megszervezni, mert pályabiztosító a közelben nem volt, s veszély jelzõ tábla a közelben nem volt. Ne haragudj Ádám, de ez jelentõs hiba, s ezt nem lehet úgy elintézni, hogy "lehet jobban csinálni", meg "hülye, aki kritizál". Én például házakat kalapálok össze a jónépnek, s mégis lehet azokat kritizálni, annak ellenére, hogy nem értetek hozzá. Erre nem a görcsös védekezés a válasz, hanem, ha kimondjuk, "igen, elb@sztuk, jövõre erre kiemelten figyelünk". De mivel ez Luki részérõl el is hangzott, nem is érdemes ezt nagyon hánytorgatni.
Dante, egyet nem értesz (vagy nem vagy hajlandó elfogadni, nem tudom)!
Teljesen világos és valós az az igényed, hogy egy rendezvény legyen tökéletes, hidd el, mindenki erre törekszik. (Sosem lesz az, ezt tapasztalatból tudom, de az már a jobb állapot, mikor csak a szervezõk tudják, mit basztak el.) Csakhogy itthon nagyon kevés az a rendezõ, aki ezt fõállásként csinálja, a legtöbbeknek ez bizony hobbi, sokszor a fõ tevékenységük rovására is csinálják, amikor a munka dandárja van, és nem is mindig térül meg, mégis évrõl évre belefognak.
Írod, hogy ez OB volt, legyen ennek megfelelõen minden tökéletes, vagy ne adjon nekik a Szövetség OB-rangot. Jaja, szép is lenne így, csak akkor éppen Magyarországon alig-alig lehetne versenyt rendezni! Tudom, hogy bosszantóak a hibák, de azt is, hogy a legtöbben igyekeznek évrõl évre javítani a színvonalon. Nem mentegetõzés, de a kép teljességéhez hozzátartozik, hogy a legtöbben ezt szerelembõl csinálják/csináljuk, a maradék kis haszon skszor nem is fedezi a befektetett munkát, de ha nem tennék, akkor járhatnátok külföldre versenyezni. A kritika és az elégedetlenkedés a nép istenadta joga, de aki némileg látja a túloldalt is, az talán jobban megérti az összefüggéseket.
Robi
www.szekszard.hu
Posted 2009. August 05. - 13:59
Posted 2009. August 05. - 13:57
A répáshutai "rázatón" (a Hór-völgy kövesebb része), ahol amúgy sokan estek, s ahol amúgy én is benéztem a bokrok közé, mivel a vizes köveken én sem voltam felkészülve 45-el egy Lada Nica kikerülésére egy kanyar után.
Posted 2009. August 05. - 13:52
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"