Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2010. augusztus 02. - 12:30
http://picasaweb.goo...727473828588338
Az elsõ, és második helyezettnek, vérre menõ csatában is van idejük egymásra figyelni, kommunikálni.
Példás hozzáállás
Írta 2010. augusztus 02. - 12:26
Miért, a szántóföld élõvilágának jobbat tesz?
hidd el még a bringások a leg tudatosabb környezetvédõk. Bármelyik közút mellet végigmehetsz( edzés közben van idõm felmérni), és 100 méterenként 1 zsák üdítõs flakon, üres cigis doboz, csokis papír összejönne. És ezek mind az autókból "esnek ki".
Hozzáteszem, hogy bizonyos idõközönként azért összetakarítják.
Ennek ellenére én sem értem mekkora hátrányt jelenthet 2 üres "fogkrémes" flakon+ 1 csokis papír cipelése.
Én is elbírom, és a versenyterületen bedobom a kukába.
Írta 2010. augusztus 02. - 12:23
Mindenki tépi a száját, hogy mi nem jó, de gondolkodás nélkül lemossa a patakban a bringáját. Biztos jót tesz az olajos-zsíros retek a patak élõvilágának...
Én amikor beértem, a láncomon egy grammnyi olaj, annyi nem volt Ha még 5 kilómétert menni kellett volna vele, igen gondban lettem volna
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 02. - 11:57
Mindenki tépi a száját, hogy mi nem jó, de gondolkodás nélkül lemossa a patakban a bringáját. Biztos jót tesz az olajos-zsíros retek a patak élõvilágának...
Miért, a szántóföld élõvilágának jobbat tesz?
Írta 2010. augusztus 02. - 11:41
Írta 2010. augusztus 02. - 11:35
Közép távon mentem, így a rajtolás probléma nálunk nem játszott. Beálltam az ellenfeleim nagy többsége mellé oda, ahonnan a beszólítottak is mentek. Amikor beengedték a népet, persze minden sor haladt, csak a miénk nem. Eléggé hátulra kerültem, megemeltem a bringát, és elõre mentem. Lehet, hogy bunkó volt, de dobogóért mentem.
A pályakijelöléssel nem volt gondom, a pályával sem, az itatóknál csak egy pohár vizet vettem el, arról nem tudok nyilatkozni.
Amikor láttam, hogy mindenki tisztán, de szutykos bringával jön a mosótól, én is bringa nélkül mentem oda, magamat lemostam, a bringát meg majd itthon. (de ha mostam volna, azt a patakban tettem volna)
Kajával nem tudom mi volt a baj, szerintem finom volt mindkettõ.
Én a rajtcsomagba már rutinból bele sem néztem, kivettem a rajtszámot, és a többit el is raktam. Meglepõdve hallom, hogy volt benne zselé is.
Mi sem tudtunk a pályánál parkolni, ennek hátrányát csak akkor éreztem, amikor verseny után elmentem a kocsihoz, persze a láncban egy csepp kenés sem volt, és ez bántotta a fülemet.
Köszönettel tartozok Fenyvesi Petinek (vagyis a bringájának), megint technikai gondja volt, és így állhattam fel megint a dobogóra. Bár azért rossz volt látni, hogy szegény megint be..opta, és tolja lefelé a lejtõn.
Andrisnak meg gratula!
Ja igen, mégis egy negatívum: Minden verseny amikor beérkezek, mondják, hogy ki, milyen kategória, hanyadik. Ezt itt nem hallottam (legalábbis magamnál).
Írta 2010. augusztus 02. - 11:32
Ez azoknak fontos akik elsõ 10-ben mennek mondjuk, vagy a bajnoki címért....a nettó idõt majd jol leméritek magatoknak....
És szerintem kell a UCI-szabályokhoz igazodni....
és csr-nek van igaza.....ah nem végzel mondjuk a top20-ban nem mindegy az a két perc? jó ez így ahogy van....
egyébként meg úgyis a helyezés számít, idõt úgy sincs értelme összehasonlítani mág akár tök ugyanazt a pályán sem az idõjárás , út változása miatt. A legtöbb mérõ meg úgy is automatikusan indul ha elindultál sõt amikor eszel-iszol az állomásnál az is megáll.Úgy hogy te még egy netto netto idõt is mérsz magadnak. Ami bizti nem fog egyezni a lista idõvel.
Írta 2010. augusztus 02. - 11:27
Ja a párom készített vagy 340 képett nézegessétek:
Picasa Webalbumok - sengakov - b
Ha valamelyik kell eredetiben üzenjetek!
Írta 2010. augusztus 02. - 11:20
Nekem pozitív élményeim nem nagyon voltak ezen a versenyen, sajnos negatívak annál inkább.
Mikor megérkeztünk már "megtelt a parkoló", ezért a focipálya mellett kellett megállni, elmentünk a rajtszámért és megláttam a nagy üres mezõt, nem hittem a szememnek, ott simán elfért volna az összes kocsi. Egyébként ahhoz képest, h letúrták a rajt/cél területet nem látszódott rajta.
Amikor odaértem a frissítõ ponthoz a rövidtávosokat lesz@raták, csak vmi édes süteményt osztogatott egy csaj, se víz se izotóniás, ahogy elhaladtam az egyik szervezõ kiabált a többieknek, h vigyenek a rövideseknek is vizet, hát én nem vártam meg, mentem tovább.
A versenyzõknek pedig annyit, hogy legyetek szívesek ne dobáljátok már el a szemetet, ha már felbírtátok hozni a zselét a dombtetõre akkor miért nem lehet eltenni a mez zsebébe az üres zacskót, ahogy kiürül nehezebb lesz, vagy mi? Ja, és ez nem a frissítõ zónán belül volt.
Nekem a régi pálya (rövid táv) jobban tetszett, szerintem érdekesebb és tekerhetõbb volt és azt sem értem, hogy miért kell szívatni a versenyzõket az utolsó km-en a parkoló körül. Nem elég hogy már elfáradt mindenki, még végig kell tekerni azon a rázós "úton" is, se haladni, se elõzni nem lehetett rajta. Úgy látszik ez a Bükk maraton védjegye.
Na a lényeg annyi, hogy nem egy jubileumi versenyhez méltóan hozták össze a rendezõk ezt a maratont!!! Remélem jövõre összeszedik magukat!
Képek: Picasa Webalbumok - hacsi88 - B
Ha vki szeretné eredeti méretben megkapni a róla készült képet az küldjön egy e-mail-t: hacsi88@gmail.com
Írta 2010. augusztus 02. - 11:10
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 02. - 11:09
És szerintem kell a UCI-szabályokhoz igazodni....
és csr-nek van igaza.....ah nem végzel mondjuk a top20-ban nem mindegy az a két perc? jó ez így ahogy van....
Írta 2010. augusztus 02. - 11:06
Írta 2010. augusztus 02. - 11:00
Nem lehet nettó idõt mérni az UCI szabályok szerint úgy tudom - a rendszer egyébként persze méri ezt is, de az eredménylistát nem lehet ez alapján elkészíteni.
Kérdés kell-e egyáltalán a magyar top-maratonoknak ragaszkodni ehhez az UCI szabályhoz? Egyik hozzászólásban szépen meg volt fogalmazva mi a lényege.
Mennyit veszítünk ha ha nem ragaszkodunk UCI szabályokhoz? Ezen pl. hány külföldi menõ volt? Egy sem. A Dunán is csak mutatóba jön el egy vagy két meridás azt annyi. Szerintem nem is fognak jönni menõ külföldi montisok erre felé. De nem menõ is kevés van. Érdemes megnézni akár az idei duna (pedig harangot idézve "közép európa legnagyobb maratonja" akár mostanit is. De valószínûleg a mátra marcit sem fogják elárasztani.Tehát megmarad kis magyar versenynek. Ami azt jelenti hogy egyes UCI szabályokat -ha van olyan- nem bizti annnyira be kéne tartani. Visszatérve a netto brutto idõre. Mint írtam elõbb valaki már szépen leírta hogy kellemetlen ha iszonyatos küzdelmek árán lehajrázod a sporit azt kiderül hogy más idõvel kezdte a versenyt és mégis mögötte vagy .
A balesetes srácnak "szeremcséje" volt hogy mentõautóval járható részen esett el és közel a központhoz. Integettünk is neki merre menjen és mindenki le is húzodott szélre. Azért várjuk a választ mi lett vele.
Megdöbbenve olvasom, hogy mennyi köztetek az elégedetlen sporttárs. Szinte mindenkinek van valami baja...
Gondolkodtatok már azon, hogy mi lenne, ha a maraton szervezõk megelégelnék a rengeteg rinyálást, és nem szerveznének több versenyt? Lenne köztetek valaki, aki képes hónapokig dolgozni azon, hogy minden rendben menjen, rengeteg személyes felelõsséget, küzdelmet magára vállalva, egy bizonytalan végkifejlet érdekében?
A fõszervezõt, Nagy Ádámot csak távolról ismerem, de azt tudom, hogy igen nagyon odatette magát a szervezés érdekében. Idõt és fáradságot nem kímélve dolgozott azon (természetesen sok lelkes társával), hogy egy nagy tömegnek élményt szerezzen tegnapra. Azt hiszitek, hogy csak Ti kezdtetek aggódni, amikor a maraton elõtti napokban esõsre fordult az idõ? Szerintem õ jobban...
Persze voltak hibák pl. korábban indítani a versenyt nem túl etikus, a pálya keresztül haladása az autók és csellengõ nézõk között veszélyes, de pl. a pálya kijelölése kiemelkedõen jó volt, a jelzések igen hatásosak voltak és sikerült egy nagyon élvezetes, technikás és szép maratoni pályát kijelölni, az ellátás pedig kiváló volt.
Szerintem a nagyobb baj a versenyzõkben, bennünk van, a magyar mentalitásunkkal, hozzáállásunkkal (pl. mosó használat, amit többen kiveséztetek.), az örök elégedetlenségünkkel...
Õszintén kívánom, hogy mind a négy Topmaraton szervezõben maradjon meg a lelkesedés, kitartás és elszántság, hogy a rengeteg kritika után is legyen erejük ehhez a nemes feladathoz, és sokáig élvezhessük ezt a tömegsport rendezvénysorozatot, minden nehézségével együtt!
Különben meg addig örüljetek, amíg a magyar törvények egyáltalán beengedik a "környezetkárosító" kerékpárokat az erdõbe és a Nemzeti Park számára nem mi leszünk a fõ ellenségek!!!
Kérlek benneteket ne kezdjetek el megcáfolni, hogy de így és de úgy, mert ehhez mentálisan kvra fáradt vagyok! Inkább gondolkodjatok el a fentieken és több szerénységet! Tisztelet a kivételnek, de õk eddig is csendben voltak!
Ha ez szabály, akkor nincs mit tenni. De nem tartom fair dolognak, és persze kiváncsi lennék a nettó idõeredményekre is.
Lehet hogy nem logikus így az idõmérés ... á de mégis!
Mondok egy elképzelhetõ szitut. Tegyük fel te a mezõny végérõl rajtolsz mondjuk 5 perc alatt éred el a rajt kaput, viszont onnan tolod ezerrel, és mindenki félreugrál elõled senki nem tart fel stb. Mész abban a tempóban vagy pár tizeddel gyorsabban mint az eleje. Eljön a rövid táv váge, az elején mondjuk 5-en sprintelnek a dobogós helyeszésekért, és kialakul a végsõ sorrend. Te bejössz mondjuk 3 percre rá, ráadásul valami jó vonatal, és beérsz! Tegyük fel így nettó idõben adtál 2 percet az elsõnek, és nyered!!! Igen ám csak ez egy tömegrajtos verseny, és így elég morbid lenne ha te aki végig toltad ugyan ezerrel a pályát, de mégsem küzdöttél test test ellen leradírozod a nettó idõddel az eredményt!
Na szerintem ezért nem lehet nettó idõmérés!
Írta 2010. augusztus 02. - 10:52
Nekem tetszett a szervezésben az, hogy a tavalyihoz képest jobbak voltak a jelölések, és minden kritikus keresztezõdésben segítõkészen mutatták az irányt (hosszú táv). A kaja is megfelelõ volt, bár nekem lekvár már nem jutott...
A pálya a korábbiakhoz képest eleve jóval technikásabb volt, a kimaradt hurok nélkül is. Erõben visszafelé, technikában elõre fejlõdök.
Háát, lehet kevesebbet zuhanok, ha nincs ennyi sár, vagy sárgumit teszek fel. Így viszont izgalmasabb volt.
Tavalyihoz képest 15 perccel voltam jobb, hátrányom kemény 1 perccel csökkent... (feltápászkodási idõ kb. 2-3 perc volt)
Írta 2010. augusztus 02. - 10:39
+ jó, hogy volt módosított útvonal (ami néhol így is csak dagonyázás volt, de akkor képzelem milyen lehetett a kizárt pályaszakasz)
+ jó a póló, végre valami új szín és nem a nagy magenta logó dominál az egészen
+ jó a zselé, végre hasznos dolog és nem egy Nivea borotválkozási zselé, aminek qrva nagy hasznát veszem (ha csak nem a verseny elõtt akarom borotválni a lábikrámat)
+ jó volt a frissítõknél a kiszolgálás (DE könyörgöm tanítsuk már meg minden kiszolgálónak, hogy hány km-re van a következõ itató, vagy még egyszerûbb, lásd Szilvás, tegyünk ki egy bazi nagy táblát az itató elejére, amin rajta van ez az info)
...és most a negatívumok, amik sajnos nagyon rányomták a bélyegüket az élményre
- ne vagizzunk a honlapon, hogy milyen heroikus munkával milyen parkolót építettünk, ha aztán 1,5 km-re a rajttól kapok helyet 1 órával a rajt elõtt
- ne vagizzunk a honlapon, hogy milyen hidat építünk, ha aztán az szétcsúszik a mezõny alatt
- létezik valami iratlan szabály, hogy lehetõleg az utolsó méterekre építsük be a vesekõrázást? Ez van a Duna Maratonon is , ez volt a tavalyi Bükk befutó helyszínen is, és most is végigzavartak a legbuckásabb szántóföldön, hol az ember akkorákat bólint, hogy majd lefejeli a stucnit. Mátra Maraton befutó rulez!!!!
- biciklimosó elhelyezése és száma: sux!!! patak rulez!
- Elõrehozzuk a rajtot????? Micsoda???? Normálisak vagytok???? Errõl honnan kéne értesülnie, annak pl. aki a rajt elõtti 5 percig melegít vagy aki 2 kmre parkol szintén a szervezés hiányossága miatt.
A szervezés megkapja az idei maratonok eddigi citrom díját, de jó eséllyel pályázik az abszolút citrom díjra, mert a Mátra tavaly annyira szuper volt, hogy azt csak kemény munkával lehet ilyen szintre lerontani.
Nagyon örülnék, ha a szervezõk közül is nyilatkozna valaki, és nem csak itt a gittegyletben dúlnánk-fúlnánk egymásnak, hogy aztán jövõre maradjon minden ugyanúgy (vagy romoljon).
Írta 2010. augusztus 02. - 10:37
tömören:
tetszett a verseny, jól is sikerült - azt nem mondom, hogy jól is ment... nem éreztem magam a topon...
illetve:
keresem fehér keretes ütött-kopott OAKLEY szemüvegem, ami a pályán hagyott el
ha valaki megtalálja és olvassa ezt, kérem juttassa vissza! köszi
Cirka 13 óra körül bemondtak egy talált szemüveget és ha jól emlékszem fehér jelzõvel illették, ennyit tudok segíteni.
A bringamosás tényleg katasztrófa volt, levettem a mezem és leégtem, mire vízhez jutottam, Szilváson 8 mosónál is sor volt, de fényéves különbség...
És ha a hosszúból kivettek részt a sár miatt, akkor az ürgelyukaknak mi értelme van? A sarat legalább élvezem olykor-olykor... Egyébként meg ne legyen már virnyákolás, mint a touron a macskakõ miatt, menni kell árkon-bokron, oszt jóvan. Idõjárásra nincs panasz, a pálya tényleg szép volt, tudtam most nézelõdni görcs helyett:)
Kaja is okés, ha száraz a pálya, akkor irtó gyors lett volna...
Írta 2010. augusztus 02. - 10:23
tömören:
tetszett a verseny, jól is sikerült - azt nem mondom, hogy jól is ment... nem éreztem magam a topon...
illetve:
keresem fehér keretes ütött-kopott OAKLEY szemüvegem, ami a pályán hagyott el
ha valaki megtalálja és olvassa ezt, kérem juttassa vissza! köszi
andris, vedd fel a szervezõkkel a kapcsolatot, mert, amikor én beértem a célba, akkor mondták be, hogy találtak egy szemüveget, és várják a gazdáját. Lehet, hogy a tiéd volt.
Írta 2010. augusztus 02. - 10:23
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás