Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hol is?

pl. xiont.hu

Pl. de most nem rá gondoltam, hanem a /\/\/\ HegyiBringa.hu /\/\/\ - Címlap -ra.
3 helyen érdemes képet keresni minden maraton után, hegyibringa.hu x-iont.hu és H.Zoli picassa albumában.

A sebesség mindent megold.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ugyan nem a büntetés és az azzal fenyegetés a legjobb motivációs eszköz, de talán kicsit használna, ha kizárás járna a szemetelésért, és ez köztudottá is válna. Ráadásul esetleg nem is csak egy versenyrõl kizárás.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
pl. xiont.hu
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
hol is?

Már vannak az egyik bevált helyen. Rólad mondjuk ott nincs.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Képek vajon mikorra várhatók?

Már vannak az egyik bevált helyen. Rólad mondjuk ott nincs.

A sebesség mindent megold.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Sereghajtóként azt szeretném megjegyezni, hogy az Eged végig volt szórva zseléstasakkal, müzlipapírral. Nem egy-két darab, hanem sok. Gyakorlatilag jelölés nélkül is végig tudtam volna menni a pályán. Erre valamit ki kellene találni végre, mert nem szeretném, ha emiatt utálnák ki a bicajosokat az erdõbõl (amúgy sem vagyunk szívesen látott vendégek...).

no para, én magamban el fogom küldeni a társaságot melegebb helyekre, de héten biztos járok arra, ilyenkor önkéntesen takarítok is;)

Maggi nem láttalak, melyiken mentél?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Képek vajon mikorra várhatók?

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Az az eltévedés miatt még mindig mérgelõdök... Kb 25 percet tuti elmásztunk feleslegesen ÉS nem is kevesen. A frissítõket meg ezek után fényévekre volt. Ha ez nincs akkor ez lett volna idén a legjobban sikerült maradnom. A cseresznyés-diós tészta fõnyeremény volt :)

Nem te voltál akivel ketten mentünk elöl az eltévedt bolyban, késõbb adtál nekem vizet.?

batbike

batbike

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Hát igen kár volt eltévedni, én is ott voltam a 15 emberben. Utána már csak túrázás volt.
Azt nem értem hogy nem vettük észre az x-et, mert lefelé már láttam az elágazás mellett, mondjuk elég hülye helyen volt.

Az az eltévedés miatt még mindig mérgelõdök... Kb 25 percet tuti elmásztunk feleslegesen ÉS nem is kevesen. A frissítõket meg ezek után fényévekre volt. Ha ez nincs akkor ez lett volna idén a legjobban sikerült maradnom. A cseresznyés-diós tészta fõnyeremény volt :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Én hosszún indultam-mint általában.Tavalyhoz képest változott a pálya,annyival hogy most Tárkányban ne mentünk el a tó és a sziklaforrás mellett és a Völgyfõház-Völgyfõház kört is megdobtuk,bár elvileg fordítva.Ezzel a kis kitérõvel együtt ne hittem,hogy végig tudom csinálni.Csütörtök,péntek bicóztam,mondhatni muszáj volt.Nem voltam kellõen pihent,de zselét és 1 kis müzliszeletet bevéve-talán jó idõpontban mindig visszajött az erõm.Völyfõháztól célig kimondottan jól ment,nagyon elveztem.
Eltévedni sz'tem úgy lehetett,ha az elõtted menõt nézted és nem a jelölést.én sem ismertem a pontos útvonalat-pedig helyi érdekeltségû vagyok,mégsem tévedtem el.Se itt most,se máskor más maratonon,pedig 7-8 éve én is nyomom.Bár lehet a meleg okozta a koncentráció hiányát:-)
Tárkányi és Várhegyi frissítõ kicsit tényleg messze volt 1mástól,bár én a tárkányinál ne álltam meg.
Szemét tényleg rengeteg volt!Pedig ne 1 nagy valami akár a zselé letépett kis részét is zsebre tenni,a nagyobb részrõl ne is beszéljünk...Verseny ide vagy oda!Szégyellheti minden szemetelõ magát!
Dunán pár éve nagyon gyenge anyagú póló volt,sz'tem 100 forintot sem ért.Pizsamának is gyenge lett volna!
Eredményhirdetés idõpontja relatív.Szerintem jó idõbe volt!Aki nem dobogós és nyafog,az menjen haza.Aki pedig még eredményhirdetés után ér be,hát õk már igen kis átlagot hajtanak vagy az idõjárás miatt nem tudnak úgy haladni(lásd tegnap,akiket a pályán kapott el az esõ).
Egy szó mint száz:jó volt!
Magellan-os

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

...még jó, hogy errõl nem tudtam...tutti kommenteltem volna...valamilyen formában... :)))

jövõre kamera a mosóra és kivetítõ a központban :) :)
lehet a MACSKA hátast dobna ijedtében :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Nézõpont kérdése. A csajok kifejezetten pozitív kontextusban emlegették ugyanezt. :)

master3 sporik nudiztak :) :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Persze természetes hogy a hosszútávosok végének az jó idõpont volt.

Pontosabban a közepének volt jó idõpont, mert én 16:45-kor értem be, és jöttek még páran utánam is! :-D
No csak viccelõdök persze, nem várhatja el senki hogy este legyen az eredményhirdetés. így is biztosan a többség már elhúzta a csíkot addigra..

Hej Alex, nem ti kínáltatok meg banánnal az utolsó frissítõ elõtt? A kollégádnak meg felrepedt a szemöldöke a végén.
Igazán pozitív hangulatot sugároztatok magatokból, semmi izgalom, semmi para, csak szépen, kényelmesen az esõben :-)

Jaja mi voltunk.
Egyszer üzleteltünk már valamit, tudtam hogy ismerõs vagy valahonnan. :-)
Azért mentünk hogy jól érezzük magunkat és ez sikerült is maximálisan! :-D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás
...még jó, hogy errõl nem tudtam...tutti kommenteltem volna...valamilyen formában... :)))
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Egyébként a fürdõnél volt nudi is. nekem voltaképp mindegy. Kár hogy nem csajok voltak :). De azért még voltak ott gyerekek, fiatalok. Meg kéne érteni a nudistáknak, hogy nem feltétlen kéne farokbemutatót tartani.

Nézõpont kérdése. A csajok kifejezetten pozitív kontextusban emlegették ugyanezt. :)

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Nagyjaink miért hagyták ki a BM-et?

Kikre gondolsz? Pár ember ezidõtájt Európa Bajnokságon volt (Home - European mountain bike cross-country championships Slovakia - Dohnany), nekik van felmentésük. :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Szerintem korán volt! :-)

Amikor elindultam haza már igen üresedett a parkoló. 3 óra elõtt indultam vagy 10 perccel. Talán aki végig maradt az megtudja mondani mennyire volt foghíjas a dobogó és mennyi spori maradt.
Persze természetes hogy a hosszútávosok végének az jó idõpont volt. Kicsit kipihegte magát, bicó mosás, fürcsi, kaja és elpakol. Azt már ott is a 4 óra.
Egyébként a fürdõnél volt nudi is. nekem voltaképp mindegy. Kár hogy nem csajok voltak :). De azért még voltak ott gyerekek, fiatalok. Meg kéne érteni a nudistáknak, hogy nem feltétlen kéne farokbemutatót tartani.
Egyébként a mosó jó volt. Bár lehet nem volt annyi a sár ill. talán kevesebben voltunk ?

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Állandó hosszútávosként, most is nagyon tetszett a verseny. Nagy Ádám nagyon is odatette magát annak érdekében, hogy mindenki jó szájízzel gondoljon a tegnapi napra. Köszönet minden szervezõnek. Az itatópontokon most is nagyon segítõkészek, kedvesek és szépek (a lányok) voltak a srácok.

Nekem teljesen hazai volt a pálya, így minden részletét ismerem, tehát szó sem lehetett eltévedésrõl. Egy ponton nagyon elgondolkodtam a pályabiztosítók hozzáállásáról, ez pedig a Völgyfõ-házi huroknál volt. (Aki nem tudná, ez a tárkányi és a várkúti itató között van, egy viszonylag kiadós mászás után, mikor keresztezzük az aszfaltot.) A srácok szerintem játszottak a telefonjukon, fel sem néztek mikor odaértem. Itt ugye volt egy kb. 7-8 km-es hurok, amibe benne volt jó néhány húzós emelkedõ, aztán az Odor-vár mellett elhaladva, egy kiadós lejtõ után újra visszaértünk, hogy megcélozzuk a Várkúti itatót. Aki itt elnézte a csomópontot, könnyen kihagyhatta a hurkocskát. Senkirõl nem feltételezem, hogy szándékosan, hisz a profiknak nincs szükségük az "ügyeskedésre" a többi meg ugyan kit csap be vele...? Hát nem azért megyünk oda, hogy megmérettessük magunkat? Inkább sajnálom és együtt érzek azokkal, akik véletlenül levágták a hurkot, mert kizárt, hogy ez volt a tervük. Viszont övék a felelõsség, hogy ha már így esett, szóljanak a szervezõknek, hogy az eredményüket töröljék.

Egyébként én a "futottak még" kategóriában utazok, de magamhoz képest jól mentem. A tárkányi és várkúti itatópont tényleg nagyon távol volt egymástól, reménykedtem benne, hogy hátha valaki önszorgalomból neki áll osztogatni a Szent-Erzsébet forrás jófajta vizét az Odor-vári nagy lejtõ alján, de úgy jártam mint a sivatagi utazó mikor délibábot lát. Nagy-Eged elõtt leszakadt az ég, kár hogy Savanyú Gabiék addigra leléceltek, vagy behúzódtak a sátorba, mert jól jött volna a biztatás, meg legalább láthatták volna a nagy zakózásomat a szappanossá váló Tiba-kúti lejtõn. Bátran bevállaltam, de hamar rájöttem, hogy hiba volt. Gyakorlatilag kontroll nélkül csúsztam le a lejtõn. Bajom nem lett, csak úgy értem be a célba, mint egy disznó, úgy hogy a filing megvolt.

Gratulálok minden versenyzõnek, aki teljesítette, vagy önhibáján kívül nem tudta teljesíteni a bevállalt távot. A szemetelõket sajnos soha nem fogjuk leszoktatni a bunkó viselkedésükrõl, hiába fórumozunk róla, de igazatok van, akkor is foglalkozni kell mindig a témával.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

1600 szint lett a polar szerint.Egy defekt,Két kisebb eltévedés és két kisebb kanyarelnézés (Gabóca megelõzött :) ) ellenére elégedett vagyok.Hát az utolsó két itató közti részt ki kellett gépészkedni....fél kulacs vízet kortyolgattam 20 km-en keresztül :D

Tényleg nagy volt a távolság a kettõ itató között,még jó,h puttonnyal megyek! :P
Totál deficit! :D

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Hej Alex, nem ti kínáltatok meg banánnal az utolsó frissítõ elõtt? A kollégádnak meg felrepedt a szemöldöke a végén.
Igazán pozitív hangulatot sugároztatok magatokból, semmi izgalom, semmi para, csak szépen, kényelmesen az esõben :-)

De-de, mi voltunk azok. :) Megis hova siettunk volna? :D