Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

kezso

kezso

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
  • LocationAjka
Sziasztok.

Pár kép tõlem is. https://picasaweb.go...BukkMaraton2011

üdv.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hidd el a szilárd, magas (növényi)zsír/fehérjetartalmú ételek, savas gyümölcsök épp az ellenkezõjét váltják ki. Frissítéskor banán, zselék, energiaszelet is jó választás (amit amúgy meg sem említettem)... De csokit, péksütit, narancsot, nápolyikat inkább kerüljük...

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts
Nem tudom, biztosan több üdvözítõ frissítési mód is van. Reggel 6-7 órakor 3-4 liter vizet meginni nem kis teljesítmény, szerintem én felfordulnék:D, de nem vagyunk egyformák! Energiaszelettõl savasodni, hát nem tudom...

Az idõ nagyon kegyes volt hozzánk, majdnem tökéletes volt, nem délután, hanem hajnalban esik le az a mennyiség, legalább a port elveri. Ezt a frissítés mániát nem értem (inkább beérkezéskor lenne normális kaja), Én nem szoktam megállni, maximum egy poharat kiveszek a frissítõ kezébõl. Rajt elõtt 3-4 órával meg kell inni 3-4 liter vizet, szénhidrátot enni (húsokat, fûszeres/csípõs, tejes dolgokat mellõzni). 1 liter jól bekevert izotóniás ital elég középtávra, ha eszel verseny közben, a szervezeted nem tud a teljesítményre koncentrálni, gyomrodba áramlik a vér és csak fáradsz/savasodsz. Ezért találták ki a zseléket, fõleg akinek gyors az anyagcseréje. Pl. most bükkön 6-7 dl folyadékot vittem be, mert a két defekt után méregbõl mentem, ez biztos a teljesítmény rovására ment, de 1 óra hajtás és visszaelõzések után, nem volt már befogadó a gyomrom :) .

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

megnyugtatlak maggi,rólam sincs kép:)

Sajnálom, én ennyit tudtam kihozni jelen helyzetbõl.
Hozzá kell tennem, hogy szenvedtem a technikával, nem sikerült még összehangolódnom az újabb vázzal, az elõzõ jobban teljesített. :(
Érdemes még várnotok egy keveset, Danó Peti (Hegyibringa) elõttem fotózott pár 100m-el, eddig csak 27 képet töltött föl.
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Az idõ nagyon kegyes volt hozzánk, majdnem tökéletes volt, nem délután, hanem hajnalban esik le az a mennyiség, legalább a port elveri. Ezt a frissítés mániát nem értem (inkább beérkezéskor lenne normális kaja), Én nem szoktam megállni, maximum egy poharat kiveszek a frissítõ kezébõl. Rajt elõtt 3-4 órával meg kell inni 3-4 liter vizet, szénhidrátot enni (húsokat, fûszeres/csípõs, tejes dolgokat mellõzni). 1 liter jól bekevert izotóniás ital elég középtávra, ha eszel verseny közben, a szervezeted nem tud a teljesítményre koncentrálni, gyomrodba áramlik a vér és csak fáradsz/savasodsz. Ezért találták ki a zseléket, fõleg akinek gyors az anyagcseréje. Pl. most bükkön 6-7 dl folyadékot vittem be, mert a két defekt után méregbõl mentem, ez biztos a teljesítmény rovására ment, de 1 óra hajtás és visszaelõzések után, nem volt már befogadó a gyomrom :) .

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Sokan említették, hogy 2 frissítõ között nagy volt a táv/sok volt az idõ. Szerintem ezt meg lehet közelíteni más oldalról is:
rajt elõtt 1 órával 30-60 g energiaszelet, utána rajtig víz-izotóniás kortyolgatás. Ellátmány: 8 dl elég tömény izo, 7 dl víz, 120-160 g energia sz. Rajt után folyamatos ivászat, minden frissítõnél víz, vizes kulacs utántöltés. Középtáv kiszáradás, eléhezés, görcs nélkül teljesíthetõ így, lehet 30 fok, 80 % pára. Nem akarom bántani a szervezõket, mindent megtesznek a frissítõkön, ami egy tömegsport rendezvényen elvárható. De én a saját frissítésemben hiszek. Orvos ironman-tõl tanulom a frissítés, visszatáplálás "tudományát". Csak egy hobbista vagyok, de ez a módszer sokat dob a teljesítményemen már középtávon is.

Valahogy így, én is így tudom.
Fontos nem leüríteni a szervezetet, mind energia, mind folyadékháztartás szinten!
Arra kell törekedni verseny közben, hogy az elvesztett energiát, folyadékot, ionokat folyamatosan pótoljuk, a raktárak lehetõleg minél feltöltöttebbek legyenek.
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

pedig figyeltük az ismerõs arcokat hátha, meg fényképeztünk is, majd megnézem a többiek képeit hátha azon valahol ott vagy ;)...ha még ott ordítottunk a lejtõ alján amikor jöttél lehet hogy megvagy valahol :)

Nagyjából középmezõny....Ordibálást hallottam :D
Szürke póló, piros/Bordó sisak.

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
1. frissítõnél még zsúfoltság, és sokan a "lovakat" itatják. Ha sportos tempót választasz, akkor ezt kihagyod.
Célterület frissítõjét sikeresen "benéztem" (hallomásból mások is) a rövidesek célban bolyongó serege mögött.
Ez volt a hiba. 20-nál ürítettem, hogy majd 25-nél tankoljak. Így kéregettem az utolsó frissítõig. Melegben azért van, ahol beiktatnak még egy itatót.

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts
Sokan említették, hogy 2 frissítõ között nagy volt a táv/sok volt az idõ. Szerintem ezt meg lehet közelíteni más oldalról is:
rajt elõtt 1 órával 30-60 g energiaszelet, utána rajtig víz-izotóniás kortyolgatás. Ellátmány: 8 dl elég tömény izo, 7 dl víz, 120-160 g energia sz. Rajt után folyamatos ivászat, minden frissítõnél víz, vizes kulacs utántöltés. Középtáv kiszáradás, eléhezés, görcs nélkül teljesíthetõ így, lehet 30 fok, 80 % pára. Nem akarom bántani a szervezõket, mindent megtesznek a frissítõkön, ami egy tömegsport rendezvényen elvárható. De én a saját frissítésemben hiszek. Orvos ironman-tõl tanulom a frissítés, visszatáplálás "tudományát". Csak egy hobbista vagyok, de ez a módszer sokat dob a teljesítményemen már középtávon is.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
Nem tudom ti, hogyan bírtátok meleget de nekem az elsõ mászásnál majdnem felforrt a fejem....Közben persze kóstolgattak az "ellenfelek" is... Egyszer be is kaptam a horgot.. utána eredtem,de utána lemaradtam...Egy leányzóval összefogtunk, így talán könnyebb volt akcióba lendülni,de végül akit üldöztem ellógott. Végül 7. lettem rövidtávon, bár öröm az arcomon nem volt,mert több volt bennem csak nem tudott kiteljesedni ...Edzés hiányát sajna éreztem(meló,betegség)...Viszont 2009- hez képest majdnem 20 percet gyorsultam:)
177 átlag,
194 max

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
pedig figyeltük az ismerõs arcokat hátha, meg fényképeztünk is, majd megnézem a többiek képeit hátha azon valahol ott vagy ;)...ha még ott ordítottunk a lejtõ alján amikor jöttél lehet hogy megvagy valahol :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jó de téged a fény is kikerül, mer csúnya vagy...:D

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
megnyugtatlak maggi,rólam sincs kép:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem ezzel sajnos mindig pechem van :) De egyszer csak elkap valaki egy lencsevéggel :)

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Én Minden képrõl sikeresen lemaradtam :( Egy bufutóson vagyok homályosan a háttérben... :-/

Ice: középtávon mentem....

Igen.
Sajnos egyszerre többen érkezõknél, ált. csak az elsõt tudjuk lefotózni, vagy amikor egy kissé jobban megszakad a sor.
Tessék tehát elõl menni ha fotóshoz értek! :) Sõt, nem árt ha mindig. :D
Ezen kívül sosem 100%-os a technika, na meg az ember és a technika kapcsolata, így aztán minden 4.-10. kép kuka, attól függõen mennyire rizikós helyzetekbe megyek bele (mármint a fotózás szempontjából). Unalmas képek = szinte mind jó. Izgalmasabb helyszín, jobban elmosott háttér = drasztikusan nõ a selejt. :(
Ebben a kérdésben Ádám filozófiájához konvergál a véleményem, így inkább többet kockáztatok. ;)

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

jut eszembe ku*va jó lehet az elsõnek a motoros mögött teljesíteni a távot, most hogy láttam nézõként motoros +3m-re az elsõ versenyzõ +3m a 2. motoros, egészséges pár órás testmozgás...:)

Azért általában nem ilyen rossz a helyzetük. Hozzám az esetek többségében percekkel elõbb ér a motoros, mint az elsõ versenyzõ.
Itt most pl. Marcit jól elhagyta, több mint 10 perc volt köztük.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én Minden képrõl sikeresen lemaradtam :( Egy bufutóson vagyok homályosan a háttérben... :-/

Ice: középtávon mentem....

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
jut eszembe ku*va jó lehet az elsõnek a motoros mögött teljesíteni a távot, most hogy láttam nézõként motoros +3m-re az elsõ versenyzõ +3m a 2. motoros, egészséges pár órás testmozgás...:)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kupak ezen is volt,egy lány látta is a pályán,de nem találtam meg.

én is láttam. még gondolkodtam is hogy felszedem, .

vége felé meg találtam egy cateye szenzort,remélem még ott volt a gazdája...

globál meg :
az az elején bemondott 2200 meg igy nem volt jó móka.

editke:

rövid vége felé a tök sima alig lejtõ dózerútas szakaszon volt egy jolly roger, az vajh mire akart figyelmezteteni ? (asszem ezen kívûl tán még egy volt )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Remélem lassan jönnek a képek.

Sziasztok!
Feltöltöttem a képeimet, 780db: Bükk Maraton 2011 Nutrixxion/X-iont fotók
Feltöltött kép
A rajt +13km-nél voltam, a közös szakasz legvégén, közvetlenül az 1. itatópont elõtt, így mindhárom táv résztvevõi szemezgethetnek.
Az album 2/3-ától befutós képek lesznek, ezeken a 12.43-tól 15.23-ig (az esõig) érkezõket örökítettem meg.

A 24órázók közül gondolom már senki sem fog meglepõdni a képek vízjelességén, a többieket pedig most tájékoztatom, hogy aki igényli, teljes méretû változatukat némi pénzmag ellenében elküldöm mailban.
Bõvebb infó a képek alatti linken, illetve: itt
Jani