Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

a rövid táv olyanok versenye is, akiknek mondjuk nincs idejük napi több órát edzeni, de azért nem nyugdíjas tempóban szeretnék végigtekerni a középtávot.
ox ob-t meg már nyertem, köszi, nem kihívás.
a dunamaraton rövidtávján jó sok nyugdíjas zúzhat lefelé, az is tuti.

muszáj a rövidtávnak könnyûnek lennie, mert akkor hol mennének a kezdõk/nyugdíjasok/stb?
azt meg nehéz megoldani, hogy legyen egy light-os rövidtáv meg egy hardcore :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
A 2012 Bükk maraton képeket itt találjátok:
https://picasaweb.go...maraton_XCM_OB#
Gratulálok mindenkinek, aki a hatalmas hõségben végigment a távján. Kb 3/4 12-ig a célterületnél fotóztam, utána rohantam fel a hegyre a hosszú/közép pályára, hogy azért montis képek is legyenek.:D
Katasztrófa ezt a versenyt fotózni.:(
Még egyszer köszönöm az életmentõ fröccsöket annak a kedves párnak, akik az erdõben mellettem szurkoltak.:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a rövid táv olyanok versenye is, akiknek mondjuk nincs idejük napi több órát edzeni, de azért nem nyugdíjas tempóban szeretnék végigtekerni a középtávot.
ox ob-t meg már nyertem, köszi, nem kihívás.
a dunamaraton rövidtávján jó sok nyugdíjas zúzhat lefelé, az is tuti.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ez volt az elsõ bükkmaratonom. a rövid táv eddig is ezen a nyomvonalon haladt? mert az valami botrányos volt... a lefelé kb. országúti verseny feeling. ez nem mtb.
a jelölés azon a kevés terepes dh-n ami volt meg minõsíthetetlen. 40nél, porfelhõben nem lehet észrevenni az elágazók elé kitett a4-es nyilakat.

A maratonok rövidtávja a kezdõk, családanyák, nyugdíjasok számára készül, itt ne várj technikát. Erre ott a hosszútáv. Ha meg az túl hosszú, akkor menj OX-re, ott több is a technikás szakasz, mint szeretnéd.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ez volt az elsõ bükkmaratonom. a rövid táv eddig is ezen a nyomvonalon haladt? mert az valami botrányos volt... a lefelé kb. országúti verseny feeling. ez nem mtb.
a jelölés azon a kevés terepes dh-n ami volt meg minõsíthetetlen. 40nél, porfelhõben nem lehet észrevenni az elágazók elé kitett a4-es nyilakat.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Elgondolkodtam azon, hogy sok-sok ember ott várakozott a kritikus elágazásoknál, fordulóknál, rendületlenül mutatva az irányt, amiért csak köszönet jár. Nagyon úriember voltam, mindenkinek odaköszöntem, ami jól esett nekik. :) Köszönet a szervezésért és a plusz frissítõért. Szerintem a pálya-jelölések is rendben voltak. Azért egy kicsit leálltam vitatkozni a kiskör elõtt a szervezõkkel, régebben nem kellett bemenni a rajtterületre...

Ami a versenyt illeti, hát, életem legnehezebb Bükkmaratonja volt ez. Volt, hogy nem akarózott továbbmenni... Már a felétõl éreztem, hogy túl gyorsan fáradok, az Eged elõtti szakaszon kifejezetten lassú voltam a többiekhez képest, sokan megelõztek (egyet visszaelõztem lefelé, hehe).

Nagyon tetszettek a single-trackek és egyéb technikásabb részek, lejtõk, fõleg a Bányahegyi út-Felsõtárkány szakaszon. Szinte hihetetlen számomra, hogy a romló fizikai állóképességemet a technikai tudással kompenzálgatom, míg pár éve pont fordítva volt... Miért nem lehet a kettõt egyszerre? Mindegy, meg vagyok elégedve a valamivel több mint 6 órával a hosszún, a körülményekhez képest.

A zselés kajákra és egyéb koffeines, fehérjés "nyalánkságokra" nem vagyok még beállítva, inkább maradtam a hagyományos kosztnál.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Volt egy-két nyíl ami nem volt egyértelmû a kanyar "közepén" (az irányuk volt fura. pl.: balra egy Y-ban azt én nem 11óra irányába mutattam volna), de én beletaláltam szerencsére.. :cool2:
Megvan a jövõ évi cél! 3 óra az szimpi!

Az " illegál " frissítõért ezer köszönet az önkénteseknek, azért van még pozitív példa!!

kb. 36 km.-nél volt egy elágazás,de valahogy nem észleltem a nyilat így egyenesen mentem jobb helyett,de se elõttem se mögöttem senki úgy fél percel..kb 2 km után jött velem szembe a salgótarjáni Máté és mondta,hogy õ is benézte,úgyhogy lehetett tõteni visszafele....
Team Heavy Pedál Szeged

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Hihetetlen hogy egy Xcm ob-én mekkora hibákat követtek el!!! Az éremröl tényleg nem derül ki semmi,csak hogy milyen szinû,a Bajnoki mezemen nem jó a felirat!!! ekkor bakit elkövetni, el sem hiszem hogy lehet,a Magyar Himnuszról meg már nem is beszélek ami nem szólalt meg!!!egyáltalán.Kedves rendezõk kicsit itt el kellene ezen gondolkodni de nagyon, lehet még ettöl lejebb süllyedni?remélem már nem.

Azt gondolom, hogy ez még jóval nagyobb súlyú az én sérelmemnél is. Ti profik nagyon sokat dolgoztok és kockáztattok azért, hogy ezeket a szép eredményeket elérjétek, minden figyelmet megérdemeltek. Osztom a véleményt, hogy a figyelmetlenség, nemtörõdömség, flegmaság nagy része nem pénzkérdés!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Ellensúlyozandó a fenti - amúgy jogosnak tûnõ - kritikákat: középtávot mentem, a pálya szuper volt, a jelölés, frissítés hibátlan; köszönet a rendezõknek.

Hopp, azért egy panaszom nekem is van: beálltam 20 perccel a rajt elõtt, és miután a beszólítás megvolt, sikerült úgy intézni a dolgot a szervezõknek, hogy a már ott várakozók elé oldalról vagy százan becsusszantak. A hosszú fölfelén nem is tudtam a saját tempóm menni, állandóan azt kellett keressem, hol tudok elõzni.

Összességében azért nagyon jó buli volt, jövünk jövõre is.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Ennek a 3/4 része nem pénz kérdése hanem odafigyelés és akarat.

Ja..lehet,hogy kevesebb pénz kevesebb akaratot szül...
Team Heavy Pedál Szeged

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts

Magamhoz képest esetleg,Ha nem tévedtem volna el talán befértem volna 3 óra alá.... :(

Volt egy-két nyíl ami nem volt egyértelmû a kanyar "közepén" (az irányuk volt fura. pl.: balra egy Y-ban azt én nem 11óra irányába mutattam volna), de én beletaláltam szerencsére.. :cool2:
Megvan a jövõ évi cél! 3 óra az szimpi!

Az " illegál " frissítõért ezer köszönet az önkénteseknek, azért van még pozitív példa!!

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Amióta szponzorgyér a TOP-m ez érezhetõ Gáborom!

Ennek a 3/4 része nem pénz kérdése hanem odafigyelés és akarat.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Hihetetlen hogy egy Xcm ob-én mekkora hibákat követtek el!!! Az éremröl tényleg nem derül ki semmi,csak hogy milyen szinû,a Bajnoki mezemen nem jó a felirat!!! ekkor bakit elkövetni, el sem hiszem hogy lehet,a Magyar Himnuszról meg már nem is beszélek ami nem szólalt meg!!!egyáltalán.Kedves rendezõk kicsit itt el kellene ezen gondolkodni de nagyon, lehet még ettöl lejebb süllyedni?remélem már nem.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

:D Vettem észre! Jól mentél!

Magamhoz képest esetleg,Ha nem tévedtem volna el talán befértem volna 3 óra alá.... :(
Team Heavy Pedál Szeged

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ki lehet menni,de a pl. egy komoly verseny mint a Salz kb. annyiba kerül,mint a 4 TOP (nevezés,szállás legalább 2 éj,benya)...természetesen a szervezés és az élmény az kárpótol..(és megéri bevásárolni táplálékkiegészítõkbõl)...Erdély meg Szlovákia viszont elérhetõbb

Mi ezt a kettõt szoktuk meglátogatni Dema-Horal-Alto Szlovákiában, és a Lengyelországi Istebna, élmény mind a kettõ: http://www.hegyibrin...on-series-2012/

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Én is köszönetet mondanék a 39km-nél lévõ forrásvizes frissítõponton dolgozó önkéntesek munkájáért. Nemes gesztus volt tõlük, és be kell valljam, szükségem is volt rá. Tavaly megszenvedtem a 29km (rajterület) - 49km (2. körön lévõ frissítõ) közti távot, mert továbbhajtottam kulacs utántöltés nélkül. Most ezt a hibát nem követtem el, de már a 39-ik kilométernél üres lett mindegyik kulacsom, így meg is lepõdtem, hogy van ez a lehetõség.

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Ezt a véleményt osztom én is. Az utóbbi években bõvült a maraton versenyek helyszíneinek száma. Így egész szezonra lehet hétvégi programot szervezni. A nagyobb körítése egyértelmûen a Top maraton sorozatnak van, és ezek azok a versenyek, ahol a pályajelölés/frissítõpontok is kellõ számban vannak. Az árak szerintem is barátiak. Idõben való nevezessel nem tétel a 17e HUF a négy Top maraton futamért. A Montainbike challange pedig barátian még versenyt megelõzõ napon is kedvezményes elõnevezést is fogad 3,5e HUF-ért, melyet személyesen lehet fizetni versenynapon. Ráadásul mindenhol jut a rajtcsomagba valami étrend kiegészítõ, egyéb szuvenír (poló, zokni stb). Ennél egy külföldi utazásos verseny nem lehet gazdaságosabb.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts

Oliboli! A szilváson megtanultam mögötted DH-zni...

:D Vettem észre! Jól mentél!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Ki lehet menni,de a pl. egy komoly verseny mint a Salz kb. annyiba kerül,mint a 4 TOP (nevezés,szállás legalább 2 éj,benya)...természetesen a szervezés és az élmény az kárpótol..(és megéri bevásárolni táplálékkiegészítõkbõl)...Erdély meg Szlovákia viszont elérhetõbb
Team Heavy Pedál Szeged

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

egy ilyen top maratonos, vagy hasonló dologban gondolkozom már egy ideje, mert nem voltam már pár éve, és azok jók voltak, de ahogy itt a fórumon olvasgatom a hozzászólásokat, inkább külföldi versenyre fogok menni, nem hiányzik ez a "megélhetési" versenyszervezés, ami -ahogy nekem lejön a hozzászólásaitok alapján- egyre silányabb.
ill. a túrázás...

Van Mountainbike Challenge is Magyarországon, azokról a versenyekrõl jobbak a vélemények, nem kell egybõl külföldre menni. :)