Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts

Egy a versenyhez csak távolról kapcsolódó kérdésem lenne: nem emlékszik rá valaki véletlenül, hogy mi volt az a dal, amit a közép táv rajtja elõtt hallottunk, a Fire és a Prodigy nóta elõtt és a szpíker nagy lelkesedéssel énekelt...hörgött, röfögött stb rá? Tudom, hogy apróság, de számunkra komoly és megoldandó rejtély a dolog :-))))

Amúgy komolyabbra fordítva a dolgot, a középtávon nekünk alapvetõen jók voltak a tapasztalataink, a pálya talán kicsit jobban szét volt járva mint tavaly, több volt a keréknyom, különösen a második kör vége felé a lefelé tartó szakaszon. Valóban nem ez a legizgalmasabb TOP maraton pálya, de ennek ellenére jót versenyeztünk és köszönjük a szervezõknek. :-)Sajnáljuk, hogy ennyi rossz tapasztalatot lehet olvasni a hosszúsok részérõl, jó lenne, ha legközelebb senkinek nem kellene rossz szájízzel távoznia.
A magán-tapasztalat meg: van még hova erõsödni meg ügyesedni :-)

System of Down-ra röfögtem. :) ...furi ennyi különbözõ és néha szélsõséges véleményt olvasni...vessetek rám követ, de 22 éves tapasztalatom alapján, a limitidõre szükség van...valóban nem volt kihirdettve, de jómagam nem kaptam rá engedélyt.
Az mezõny végének ünneplése: ...elõször is, ha megfigyeltétek, még az eredményhirdetés alatt beérkezõket is bemondtam!!! ...ez nem erény, hanem a minimum...és külföldön megünneplik az utolsót is...igen...de ugyanott, nem szemétdomb lesz a verseny következménye, a versenytársak nem "csak" a tombola miatt maradnak sz eredményhirdetésre, hanem hogy megtapsolják a legjobbakat...ugyanitt, nem sír a szájuk az idõjárás miatt...ha melléhugyoznak a fajansznak, azt letörlik...avagy amikor telibekulázzák a wc-ét, lehúzzák azt...nem fordúlnak egybõl a bírosághoz, mert nem tetszett valami...azért szeretném tudattni: akik elöl érnek célba, azoknak eszükbe sem jut az ilyesmi...vagy a Blazsó jelentse fel a Parkerdõt, mert egy tüske elvette az elsõ helyét? ...a BuZsó-nak meg kellett volna vernie a Nagy Ádámot, mert defektje lett? ...avagy a Buriczki miért nem pampog semmiért?
Végül: nincs tökéletes verseny, de a saját tökéletlen életeiteket, nem kéne rávetíteni, egy-egy versenyre...
...megélhetés rendezés: ...talán ( nem tudhatom, nem vagyok rendezõ ), de ha tudnád mennyi meló egy ilyet összekalapálni, te többet kérnél! ( én biztosan )...
...a külföld az EU...mi sosem leszünk EU...BALKÁN vagyunk s maradunk örökre.
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Kedves Henger!

Félre érted, neki nem azzal volt a baja, hogy lezárták, hanem hogy tojtak a szabályzatra és ezt elõre nem közölték. A másik meg,hogy ki milyen tempóval megy, ahhoz a égadta világon senkinek sincs semmi köze. Meló mellett én is csak " tekergetek" és jobban érzem magam, mint rövid távon sípoló fejjel közlekedtem.

A bírók munkája, a szabályzat követése eléggé "vicc" kategória, de a szövetség munkáját ahogy ismerem pont passzolnak. Érdekes, menet közben alakulnak a szabályok, stb. Olyan nehéz lenne a téli hónapokban eltölteni 1-2 hetet (nem folyamatosan) azzal, hogy pontosítják a szabályzatot? Limitidõ, jelölések a pályán, minimálisan elégséges szolgáltatások garantálása stb. És ezt keményen betartatni, erre vannak a bírók. Tudod, csak olyan szabályzatra lehet tojni, ami létezik. De úgyis ismered.
És ahhoz, ki milyen sebességgel teker pont köze van másnak is. Verseny szervezõ, résztvevõ oldalról is kellemetlen, mikor a nem éppen korai (délután 4, hetes órával a rajt után) eredményhirdetés közben még érkeznek célba lelkes amatõrök. Csak nyugodtan! Sajnálom, hogy van aki személyes sértésnek veszi, ha szembesítik a saját korlátaival. Ne haragudjatok!

kasza:
Akkor nem ment át a mondat éle. Arra céloztam, biztos azért nem cselekednek így, mert nincs rá pénz, mert amúgy flottul mûködne.

McGywer,
remélem arra egy ideig nem kerül sor. Mármint a SS csatára, kicsi vagyok a váltó nélküliséghez.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Keyoke

Keyoke

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Egy a versenyhez csak távolról kapcsolódó kérdésem lenne: nem emlékszik rá valaki véletlenül, hogy mi volt az a dal, amit a közép táv rajtja elõtt hallottunk, a Fire és a Prodigy nóta elõtt és a szpíker nagy lelkesedéssel énekelt...hörgött, röfögött stb rá? Tudom, hogy apróság, de számunkra komoly és megoldandó rejtély a dolog :-))))

Bizonyosan egy System of a Down szám volt, talán az On My Mind, de ez utóbbi nem biztos, nem arra figyeltem éppen.

Legalább még egy középtávos társam volt, akit Völgyfõházánál rossz felé küldtek a bírok. Én most voltam másodszor a Bükkön, lehet amatõr hiba volt részemrõl, de azért ilyenkor az ember eléggé be tud szûkülni az útra, hogy simán elhiggye egy pályabírónak, hogy merre kell menni. Csak az tûnt föl - szerencsére 20 méter után - hogy én már jártam itt, fõleg mivel egy másik szembejövõ is szitkozódott. Ezen azért lehetne javítani, mondjuk egy egyszerû szalaggal, és akkor szembe se mentünk volna egymással. Nekem egyedül ennyi negatív tapasztalatom volt, amúgy élvezetes verseny volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Megélhetési versenyszervezõk?

Azok. ;)

A sebesség mindent megold.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Nem biztos,hogy a fõszervezõt kellene támadni elsõsorban.Nem az övé volt a végszó!

Megélhetési versenyszervezõk?Egerben a kib.szott foci és a vízilabda viszi a prímet,meg a pénzt,a bringázás semmibe veszik és a gazdag kiskancsók Dh-znak,mert az a divat,2-3 évig!Aztán még azt(DH) is elfelejtik és BMW-t vetetnek apucival,meg pókereznek,stb.,hasomló értelmes dolgok.Egertõl szegényebb(nek tûnõ) városokban,mint pl.Salgótarján,Gyöngyös is nagyobb kerékpáros élet van.Szilvás Maraton sem lenne Specialized nélkül és ez halálbiztos!

Arra rájöttem,hogy a fórum leginkább arra jó,hogy egymást szapuljuk és k.rva okosak legyünk,aztán vannak olyanok,akik egész évben fönt sincsenek,mások meg csak a negatív hullámaikkal jönnek még 1 darab mûanyag láttán is!Na de hát ilyen emberek is vannak!Farfekvésesek,megkeseredettek!Akinek nem inge,nem veszi magára!
Inkább olyanokat kellene írni,hogy milyen jót túráztam,akár egyedül,akár barátokkal,erre jártam,arra jártam,ezt vettem,azt tuningoltam,stb.

De például milyen rohadt sok szemetet hagytak maguk után a bringások maguk után ezen a vasárnapon?!Ehhez is föl kellene nõni!

Off
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Van azért jó kis technikás lefelé arra is. De sajnos természetvédelmi okok miatt nehéz megkapni. Illetve ezt mondják. De hát erre mondom azt, hogy a rövidtávot nem kell ráengedni, és mindjárt kevesebb ember tekergetne rajta. Vagy csak a hosszút, ha annyira kényes a dolog.

bocsánat, nem akartam trollkodni. inkább kitörlöm.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sérült térddel rehabosan tekert egy hosszútáv Bükköt... Minek?

Zezó megint kicsit félrebeszél, ez nem klasszik térdsérülés, a térd, mint ízület nincs sérülve, csak mocskosul kellemetlen a dolog mikor elfajul.

Az IT szalagom a bal lábamon mostanában feszesebb, mint kellene. Ez a BRM 600 túrán bukott ki, ahol bõ 500km-t limitálva tudtam csak terhelni a bal lábam és az állva tekerésben is nagyrészt gátlódtam. Ez volt június közepén.

A TF-en azt sikerült kideríteni, hogy harántsüllyedésem van, ami miatt a vádlim egyik izma hamarabb lemerevedik, aminek a hozadéka lehet az ITBS. Ez olyan, hogy ha lemegy a szalag gyulladás, lehet nyugodtan terhelni, csak baromi sokat kell maszírozni és nyújtani.

Azóta dolgozok a lábamon, hogy hosszútávon se jöjjön vissza a probléma. 24óráson 17,5óra után kezdett jelezni a térdem, hogy gond lehet, ha elkezdek nagyobb áttételben terhelni, így kiálltam, nem is feszült be a szalag.
Most a bükkön mivel fáradt voltam, nem is nagyon akartam sietni, fõleg úgy, hogy a kiírás miatt lehetõségem lett volna lazázni. Az említett szalag a térdemnél kicsit feszesebb volt, de az ördögoldal furamód rendbetette és azóta is lényegében tökéletes.

OFF vége.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
csr,
nem, semmiképp nem neked! Sõt igazán senkinek sem konkrétan, csak úgy éreztem elkezdett arra kanyarodni a csevely, hogy lökjük le a Taigetoszról a hosszúra nem való, s mégis ott próbálkozó szerencsétleneket!

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Még egyszer köszönet annak a coffos srácnak, aki a középtáv vége elõtti 5km-nél elhagyott polar órámat megtalálta, és vissza szolgáltatta.:D

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Má' bocs, de had induljak már el az általam választott távon, ha úgy tartja kedvem!
Semmilyen szabályt nem szegtem meg, nem tértem le a nyomról, nem szemeteltem, sõt felszedtem a köcsögök által szétdobált üres co2 patront, ráadásul a limitidõn belül (8 óra, ha jól rémlik) beértem. Had szívassam már magam kedvemre a kis körön még három órát a pénzemért!
Az, hogy nem minden nevezõ képes négy óra alatt 90 kilométert letekerni remélem még nem probléma!

Természetesen látom az idõmbõl, hogy nekem ez még odébb van, maradok a középtávon, de ne én érezzem már rosszul magam, mert tettem egy próbát!

Ez nekem szól? Ha fájós térddel indulsz versenyen az nem annyira tesz jót, szerintem.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Má' bocs, de had induljak már el az általam választott távon, ha úgy tartja kedvem!
Semmilyen szabályt nem szegtem meg, nem tértem le a nyomról, nem szemeteltem, sõt felszedtem a köcsögök által szétdobált üres co2 patront, ráadásul a limitidõn belül (8 óra, ha jól rémlik) beértem. Had szívassam már magam kedvemre a kis körön még három órát a pénzemért!
Az, hogy nem minden nevezõ képes négy óra alatt 90 kilométert letekerni remélem még nem probléma!

Természetesen látom az idõmbõl, hogy nekem ez még odébb van, maradok a középtávon, de ne én érezzem már rosszul magam, mert tettem egy próbát!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts

Van olyan versenybíró, aki futva ennél gyorsabban tudná teljesíteni ezt a távot. :)

Lõrinc Olivér.Gondolom.Nem nagy teljesítmény az enyém sem,vagy ez nézõpont kérdése?!Visszaolvasva pár oldalt,már világosabb,mik történtek a hosszútáv "limitidejével"kapcsolatban.Bocsánat,ha vkit megsértettem volna.A fõbírót(Godzi) valamelyest ismerem,nem mondok rá semmit!!!:-) Érdekes jelenség...
Magellan-os

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Nem akarok az érzékeny lelkedbe gázolni, de miért nevezel versenyre, mikor csak tekerészel? A verseny arról szó, hogy a legrövidebb idõ alatt érj a célba, nem arról vajon költ már a pompos taplóbagoly és azt nézegessük.
Csak hogy helyén kezeljük a dolgokat, és olyan dologért reklamáljunk, ami jogos.

Más:
Én két éve nem indultam Top Maratonon, és még élek.

Tavaly 6:07-et mentem. Idén kicsit rosszabbra számítottam, de nem ennyire. Sajnos volt két problémám, egy mûszaki, egy egészségügyi. Mindkettõt letudtam, azonban egy jó órát veszítettem. De így is tudtam volna hozni a sereghajtók 7:15-ét, ha engedték volna, így éreztem a versenyközpont felé tartva, s ezt támasztaja alá a tavalyi Eged-kör részidõm is. Eleve úgy érkeztem vissza a versenyközpontba, hogy még nem tekertem ki magamból mindent, hiszen még hátra volt a kis kör. Azaz, csak lett volna... Na, itt a bibi. Meg vissza lehet nézni a 2010 elõtti hosszú távos eredményeket, ott bezzeg még senki sem állt ott a táv 2/3-ánál ollóval, hogy kitessékeljék a delikvenseket a versenybõl, a nevezett táv megtétele elõtt, szintidõ meghirdetése nélkül.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

A Bükkben nem igazán lehet élvezetesebb,technikásabb pályát kijelölni!Mert nem olyan jellegû!Bezzeg a Mátra már kicsit más tészta!:-)

Van azért jó kis technikás lefelé arra is. De sajnos természetvédelmi okok miatt nehéz megkapni. Illetve ezt mondják. De hát erre mondom azt, hogy a rövidtávot nem kell ráengedni, és mindjárt kevesebb ember tekergetne rajta. Vagy csak a hosszút, ha annyira kényes a dolog.

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

A BRM 600-on megsérült a térde amin a 24h solo sem javított és okosan úgy döntött hogy nem forszírozza a tempót csak amolyan rehabosan teker.

Sérült térddel rehabosan tekert egy hosszútáv Bükköt... Minek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De ha 6-8 órákat teker vki!Hát nem tudom...Mondjuk 80-90km-en,nem 107-en,meg sárban!:-)

Van olyan versenybíró, aki futva ennél gyorsabban tudná teljesíteni ezt a távot. :)

A sebesség mindent megold.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Még mielõtt vki leb.szna!A Bükkben nem igazán lehet élvezetesebb,technikásabb pályát kijelölni!Mert nem olyan jellegû!Bezzeg a Mátra már kicsit más tészta!:-)
Ezt a Bükk Maratont minden évben csak fikázzák!A Dunán pedig pizsamának sem való póló van!Engem meg ez zavar,mert mégis egy emlék a póló is!Azt nem tudom,hogy miért játszanak ilyeneket a versenybírók!Bár kicsit jogosnak érzem a kiállításokat,de nem mindegy milyen hangnemben!
Csak hogy magamat megvédjem!5:45-ös idõvel értem be a hosszúról,úgy,hogy jó szájízzel gondolok vissza,jólesõ verseny volt.
De ha 6-8 órákat teker vki!Hát nem tudom...Mondjuk 80-90km-en,nem 107-en,meg sárban!:-)
Magellan-os

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Jólvanmár, nem kell itt a seggem védeni! HennGernek is lehet rossz napja.
Majd lerendezzük személyesen valami kisebb verseny hosszútáv utolsó harmadában kûzdve, váltók nélkül. :D

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Nem akarok az érzékeny lelkedbe gázolni, de miért nevezel versenyre, mikor csak tekerészel? A verseny arról szó, hogy a legrövidebb idõ alatt érj a célba, nem arról vajon költ már a pompos taplóbagoly és azt nézegessük.
Csak hogy helyén kezeljük a dolgokat, és olyan dologért reklamáljunk, ami jogos.

Más:
Én két éve nem indultam Top Maratonon, és még élek.

Tavaly engem hasonló stílusban osztottak ki, mint Te teszed McGywer-rel. Döbbenetes...
Csak emlékeztetni szeretnélek, hogy ez egy tömegsport rendezvény (sõt fesztivál), nem csak véres verseny.

Ha figyeltél volna, a hangsúly mindvégig a szabályok ad-hoc kitalálásán és a pályabírók flegmaságán volt. Ha lett volna egy jól meghatározott limitidõ, mint ahogy a többi Topmaraton versenyeken van, és azt túllépi valaki, akkor természetesen jogos a kiállítás.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Erre itt nincs pénz.

Miért is kerül pénzbe az, ha az információt nem eltitkoljuk, hanem megosztjuk? Miért is kerül pénzbe az, ha döntéseket nem az utolsó pillanatban vagy utána hozunk meg, hanem idõben?
Ez nem pénz, hanem hozzáállás, akarat kérdése.

Még soha nem hajtottam ki magam egyetlen versenyen sem. És nem csak nekem nem szól arról a verseny, hogy magamhoz képes a lehetõ legrövidebb idõ alatt elérjek a rajttól a célig. Azért indulok, mert
- kitalálják és kijelölik a pályát, és legálisan tekerhetek azon végig.
- ha nagy gebasz van, megkeresnek, összeszednek és kihoznak az erdõbõl

Ahol ennél többet is kapok, az már bónusz, és örülök neki.

Szeretek bringázni, szeretek jólesõen elfáradni benne, de képtelen vagyok úgy végignyomni egy versenyt, hogy mindent kiadjak magamból. Egy belsõ védelem mindig bekapcsol, és visszaszabályoz a még kellemes szükséges terhelésre. Ezért nekem a jólesõ fáradsághoz kell a minél hosszabb táv. Vén vagyok már, lassan melegszem be. Igazán 5+ óra után kezdem érezni, hogy élek, és amíg ébren bírom a nyeregben, jólesik a kerekezés.