Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2013. augusztus 07. - 13:53
ezt senki sem vonja kétségbe. De mint utána írod az a gáz. Titok ? Miért kell ahhoz engedély ? Miért nem található meg egy NORMÁLIS kiírásban? Nem valahol egy elrejtett helyen?
Ez az egyik probléma évek óta. Olyan nagy dolog ez?
Ha ilyen piti dolgokkal évek alatt nem tudtok mit kezdeni akkor mit várjunk nagyobbakban?
Az hogy elindul az eredményhirdetés azzal semmi probléma. Csak hagyjanak helyet a befutóknak.
Írta 2013. augusztus 07. - 13:28
..., de a tavalyi MM-os bukás után már nem vállalom be. ...
Te is óvatosabb lettél a bukás után?
Amíg túl nem jutottam azon a ponton, ahol 1 éve lefeküdtem, féltem is azon a pár km-es szakaszon (pontosabban nem emlékeztem a helyre). De miután állva maradtam, felszabadultam. Így most nincs eladó MM nevezésem, de azért ki ne hagyd
És a fék feleslegesen nehezíti a bringát: felfele nem segít, lefele meg csak lassít
Írta 2013. augusztus 07. - 12:55
Írta 2013. augusztus 07. - 12:38
A CK-n is hasonló a szisztéma, ergo nincs is konkrét limitidõ, nyomni kell nehogy beérjen az eleje, aztán vagy túléled vagy kiszednek.
Ezért nem is indulok ott hosszún. De ott ezt elõre tudod, és nem ér meglepetés.
Eddig a Bakony (Pannon?) maratonon is úgy volt meghirdetve a limitidõ, hogy az elsõ áthaladó után X idõvel zárnak. Az ember kiszámolja, hogy az kb. milyen átlagot jelenthet, és vagy nevez, vagy nem. Ott ez elég laza szintidõt jelent.
Valamilyen limitidõ szinte mindenütt van, kell is, hogy lezárható legyen a rendezvény, és senki ne maradjon az erdõben. A régi Szilváson is volt, az újon is van, a Dunán is volt, a Mátrán is lesz. A Salzon (sokan hozzák ezt mintának) rengeteg limitidõ van meghatározva. A szervezõ ezzel hangolhatja, hogy 1-1 távot kiknek ajánl. A CK-n a hosszún nem szeretnék látni a túrázókat, a Mátrán viszont elég 5 óra alatt letekerni 55 km-t a továbbjutáshoz. Salzon még az A távon is a lehetõ legtovább akarják hagyni a bringásokat szenvedni, ezért a táv végéhez közeledve szigorítják fokozatosan a limitidõket, az utolsón már tényleg csak azok mehetnek tovább, akik 9-negyed10-re beérnek. Úgy tûnik, a Bükk Maraton is a CK szerintit tervezi meghonosítani. Semmi gond nincs vele, csak errõl idõben tájékoztassák a nevezõket.
Írta 2013. augusztus 07. - 12:27
Tavaly sem volt szabályszerû, és egyértelmû sem a helyzet (miértek). Meg inkorrekt is volt a dolog, mert a tájékoztatás hiányzott. Továbbá, hogy nekem mi a jó, azt hadd döntsem el én.Igazad van, de pont nem rád céloztam. Bocsánat!
Nincs azzal semmi baj, ha valaki kipróbálja magát hosszabb távon (sõt, személy szerint örülök neki), hanem akkor oszthatja meg az embereket, ha mondjuk technikai probléma, vagy fájós térd, rossz éjszaka miatt kicsúszik az idõközben kihirdetett (jelzem tavaly is az elsõ hosszú távos befutó után pályazár lépett érvénybe) limitidõ ellenére MÉGIS végig akar menni a teljes távon. Aztán az elsõ ideje +75%-al végez. Nem vagyok a helyében, de biztos jó neki.
Már bánom, hogy belekezdtem, sajnálom.
Írta 2013. augusztus 07. - 12:25
A CK-n is hasonló a szisztéma, ergo nincs is konkrét limitidõ, nyomni kell nehogy beérjen az eleje, aztán vagy túléled vagy kiszednek.
Idén ott másképp volt, mert Marci utolérte másik csapattársamat, de továbbengedték.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. augusztus 07. - 12:22
Milyen volt a frissítõpontok kínálata?
Minimál, de jó: HIDEG sima és citromos víz, izós víz, banán, édesség, talán sósság is. És volt víz rengeteg szivaccsal a test-arc-nyak hûsítéséhez. Ez így tökéletes volt.
Volt csokis hungarocell (puffasztott gabona). Nagyon finom volt, de olyan szomjas lettem tõle, hogy nem gyõztem teleinni magam az ördögoldal tetejétõl a rajt/cél területig, és a célterületi frissítõnél is csak a 3. pohár legurítása után engedtem a csipemhez a darabolós embert (akit egy csinos lány képében állítottak oda).
Írta 2013. augusztus 07. - 12:22
A CK-n is hasonló a szisztéma, ergo nincs is konkrét limitidõ, nyomni kell nehogy beérjen az eleje, aztán vagy túléled vagy kiszednek....jelzem tavaly is az elsõ hosszú távos befutó után pályazár lépett érvénybe...
Írta 2013. augusztus 07. - 12:20
Kicsit élesen fogalmaztam én is, elnézést!Igazad van, de pont nem rád céloztam. Bocsánat!
Pedig nem most kezdtem a fórumozást.
Nem tudom, mert vagy még siettem, vagy már nem volt frissítõ.Milyen volt a frissítõpontok kínálata?
Amúgy korrekt volt mindenütt a személyzet, teljesen átlagos kínálattal. Az arcmosó szivacsot én is benéztem, jó hogy az asztal túloldalán volt, nem mentem rá egybõl.
A tésztát hagyjuk, már nekünk ciki róla beszélni. Amikor én odaértem (a sajátomon kívül még 3 rajtszámmal, hogy jajjdeéhesvagyok) szerencsére nem volt senki a pultnál, csak megnéztem a csigatészta+kakaópor kombót...
Írta 2013. augusztus 07. - 11:56
Írta 2013. augusztus 07. - 11:51
Micsoda??? Kinek van hozzá köze, hogy én 7:15 alatt értem be? Pont nem érdekel.
Igazad van, de pont nem rád céloztam. Bocsánat!
Nincs azzal semmi baj, ha valaki kipróbálja magát hosszabb távon (sõt, személy szerint örülök neki), hanem akkor oszthatja meg az embereket, ha mondjuk technikai probléma, vagy fájós térd, rossz éjszaka miatt kicsúszik az idõközben kihirdetett (jelzem tavaly is az elsõ hosszú távos befutó után pályazár lépett érvénybe) limitidõ ellenére MÉGIS végig akar menni a teljes távon. Aztán az elsõ ideje +75%-al végez. Nem vagyok a helyében, de biztos jó neki.
Már bánom, hogy belekezdtem, sajnálom.
Race, no Rest!
Írta 2013. augusztus 07. - 11:41
Srácok, mi lenne ha ezt a témát lezárnánk itt a fórumon!
Melyik témát kéne lezárni? A Bükk Maratonról való beszélgetést? Vagy csak a limitidõset? Szerintem még ez utóbbit sem fogjuk, mert remélem válaszolnak majd a levélre az illetékesek, és akkor az nyilván újra elõkerül majd.
Írta 2013. augusztus 07. - 10:45
Egyetértek. Hozzáfûzném még, hogy a verseny elsõ felében-harmadában történt malõrjeim ellenére jogom lett volna befejezni a versenyt, ahogy kell, a teljes távon. Akár 7:15-el is (ez az órás csúszásommal együtt is kijöhetett volna), megelõzve pár embert, akit elõttem intettek le. Remélem, soha többet nem hoznak ebbe a helyzetbe. Vagy tisztességes garanciákat kapunk (s hivatalos bocsánatkérést az értintettek felé, eljárás folyamatban), vagy az életben többet feléje sem nézek a BM-nak, számomra nem lesz többé.Micsoda??? Kinek van hozzá köze, hogy én 7:15 alatt értem be? Pont nem érdekel.
Egy cseppet sem zavar, ha szembesítenek a saját korlátaimmal, pontosan tudom, hol a helyem a magyar mtb szcénában. Egy éve kezdtem a montizást 40+ évesen, a tavalyi és idei Duna középtáv (6:12 vs. 4:29) alapján gondoltam teszek egy hosszús próbát. Nem jött be, ehhez jól láthatóan többet és máshogy kell edzeni, tökéletesen látom. De hogy valaki a szememre hányja, hogy mit keresek itt, mert csak 7+ órát tudok megtenni, az durva...
Írta 2013. augusztus 07. - 10:40
Mindenkinek igaza van!!! Viszont engem kezd kicsit zavarni, hogy két napja csak ezt lehet olvasni itt.
Aki károsultnak érzi magát megteszi a lépéseket, de itt beszéljünk másról!
Tavaly voltak hiányosságok -bringamosó, sáros zuhany- megoldották! Reméljük ennek kapcsán jövõre minden versenyen lesz limitidõ, kihirdetve bemondva többször is stb....
A verseny is csak akkor lesz jobb ha mi is hozzáteszünk. Akinek meg nem tetszik ne vegye el a másik kedvét teljesen...
Nekem inkább a szemetelés és a pl. most az út mellett hagyott belsõ mellette a két patron volt inkább elkeserítõ.. én abban bízom, hogy ezt szedi össze a rendezõség...
Én pl. nagyra értékelem azt, hogy ez a verseny az, ahol részidõket is mérnek! Már tavaly is nagyon tetszett és üdvözölném ha ezt minden maratonon kötelezõvé tennék.
Szerintem a pálya is élvezetes volt, erõ kellett hozzá, technikának meg bõven elég a csúszós por a sotter meg nyomvályúk a keresztben futó vízelvezetõ buckák . Akinek ez nem ölég van sok más maraton vagy xco.
Írta 2013. augusztus 07. - 10:12
Rövid táv célfotó
A bal oldalai (R206) a felnõtt gyõztes , a jobb oldali (R483) a master 1 gyõztes. A rendszer a két versenyzõt azonos idõre mérte, de ami kínos, az az, hogy a közel egy bringahosszal késõbb érkezõ versenyzõ szerepel az eredménylistában rövid táv abszolút gyõztesként.
Szerintem ebbõl az következik, hogy ez a chipes rendszer önmagában alkalmatlan arra, amire használják. Nem tudom, ilyesmi rendszerrel milyen pontosan lehet mérni, de itt biztosan több mint 0.1 másodperc volt a két versenyzõ között. Ha az ilyen rendszereknek ezt már nem tudják kimérni, akkor célbírót és célfotót kell rendszeresíteni.
(Egyébként amikor az elsõ itató elõtt a chipszõnyegen áthaladtam, a saját csippantásom némi késéssel jött, már miután áthaladtam a szõnyegen. Mástól viszont azt hallottam, hogy nekik pedig már az elõtt csippantott a rendszer, mielõtt odaértek volna.)
Írta 2013. augusztus 07. - 09:32
Micsoda??? Kinek van hozzá köze, hogy én 7:15 alatt értem be? Pont nem érdekel.És ahhoz, ki milyen sebességgel teker pont köze van másnak is. Verseny szervezõ, résztvevõ oldalról is kellemetlen, mikor a nem éppen korai (délután 4, hetes órával a rajt után) eredményhirdetés közben még érkeznek célba lelkes amatõrök. Csak nyugodtan! Sajnálom, hogy van aki személyes sértésnek veszi, ha szembesítik a saját korlátaival. Ne haragudjatok!
Egy cseppet sem zavar, ha szembesítenek a saját korlátaimmal, pontosan tudom, hol a helyem a magyar mtb szcénában. Egy éve kezdtem a montizást 40+ évesen, a tavalyi és idei Duna középtáv (6:12 vs. 4:29) alapján gondoltam teszek egy hosszús próbát. Nem jött be, ehhez jól láthatóan többet és máshogy kell edzeni, tökéletesen látom. De hogy valaki a szememre hányja, hogy mit keresek itt, mert csak 7+ órát tudok megtenni, az durva...
Írta 2013. augusztus 07. - 09:02
ui: neeem kevertek semmit belém, már gyermekkoromban beleestem a varázsitalos kondérba
Írta 2013. augusztus 07. - 08:46
...a külföld az EU...mi sosem leszünk EU...BALKÁN vagyunk s maradunk örökre.
Ez sajnos így van.Mind résztvevõi , mind rendezõi , mind sportbíró oldalról.(Pl. az állandó beszólítási káosz , majd az ezt szóvá tevõ emberek fölényes rendre utasítása , még ha csak érdeklõdött is.)
Mondjuk én ettõl még élvezem ezeket a maratonokat és igen én sem értem miért okoz gondot ottmaradni az eredményhirdetésre.Nekem ez hozzá tartozik (és nem csak azért mert az asszony egyre többet áll dobogón , mert amikor mégsem jön össze neki , akkor is megvárjuk , ennyivel tisztelgek a nálunk erõsebbeknek.Persze van , amikor az embernek egyéb más elfoglaltság miatt sprintbe kell távoznia , de nem hiszem hogy ennyi mindenkinek akad halaszthatatlanul sürgõs dolga.)
Ha a Balkán része az is , ahogy szpíkelsz , akkor nem is bánom.Rég röhögtem ennyit eredményhirdetésnél.Kérdeztük is Laciékat , mit kevertek az izódba , hogy ilyen hülye vagy.(Lenyugvó Nap Nyugdíjas Klub , mint Master3?)
Én nem sok szemetet láttam , bár egy-két ezt-azt sajnos igen , igaz nem is a végén megyek , pár éve még hátrébb voltam, ott már volt rendesen.Ezek szerint nem az eleje szemetel , õk túl gyorsak , nem éheznek el:) , vagy csak figyelnek.Láttam hosszúst (dobogóst) úgy beérkezni , hogy a combjánál a nadrág alatt "hordta" az összes kiürült csomagolását.
Mindentõl függetlenül azért megértem a felháborodottakat is , én sem hallottam limitidõrõl.Vagy legyen meghirdetve , vagy bírják ki azt a plusz idõt , ami miatt nevezési díjat kértek.Nagyjából képben vagyok milyen bonyolult , embert próbáló feladat ma Magyarországon tetõ alá hozni egy ilyen rendezvényt , éppen ezért tartanám fontosnak , hogy ne legyenek ilyen blõd malõrök , mert amúgy az esemény lebonyolítása hibátlan volt.Ne emiatt kezdjék ki a rendezést.(A Harangnál meg a kaja.) "Itthon senkinek semmi nem jó és az ellenkezõje sem." Lehet hogy igaz?
Írta 2013. augusztus 07. - 06:24
...a külföld az EU...mi sosem leszünk EU...BALKÁN vagyunk s maradunk örökre.
Ez nagyon találó ....sajnos
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!