Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2008. augusztus 06. - 19:46
ON
Az utalás világos de a lényegen nem változtat. Nekem ebben a sportban Te vagy a legprofesszionálisabb résztvevö. Igaz egy bizonyos területen de erröl mindenki csak példát vehetne. Amiért ott vagy azt világszínvonalon teljesíted. Én kölönben egy kimondottan kritikus ember vagyok. Csinálnád ezt akkor is, ha biztos az anyagi bukás?
Írta 2008. augusztus 06. - 19:42
olyanok vtok, mint a japán túristák:fontosbb a megörökítés, mint az élmény
Nekem is úgy tûnik.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. augusztus 06. - 19:32
Ez ideális lenne, amin magam is gondolkoztam. A buktatók.
- Tavaly a Bükkön volt nyomtatónk (Canon), amit a verseny után kidobtam, mert a por tönkretette.
- Az aznapi akcióképek nyomtatása feltételez egy jármüvel rendelkezö postást
a fotósok és a stand között.
- Több ezer kép kereshetövé tétele már magában egy nagy feladat. Én erre írtam egy software-t de azért nem percek kérdése.
- Ha a képek meg is lennének egy olyan méretü kiszolgálószemélyzet és munkahely kellene az érdeklödök kiszolgálására, ami biztosan nem nyereséges.
- A nyomtatók gyorsasága komoly korlát.
OFF...csak egy szó: ALMA.
ON
Írta 2008. augusztus 06. - 17:03
A fénykép témához:
Szerintem ha egyszer megoldható lenne, hogy a helyszínen a verseny vége után, megvásárolható lenne a kép, nagyobb kereslet lenne rá.
Ehhez gondolom kellene helyszínen nyomtató, meg gyors képkeresés (átnevezés rajtszámra), és megfelelõ kommunikáció, már a rajt elõtt.
Ez ideális lenne, amin magam is gondolkoztam. A buktatók.
- Tavaly a Bükkön volt nyomtatónk (Canon), amit a verseny után kidobtam, mert a por tönkretette.
- Az aznapi akcióképek nyomtatása feltételez egy jármüvel rendelkezö postást
a fotósok és a stand között.
- Több ezer kép kereshetövé tétele már magában egy nagy feladat. Én erre írtam egy software-t de azért nem percek kérdése.
- Ha a képek meg is lennének egy olyan méretü kiszolgálószemélyzet és munkahely kellene az érdeklödök kiszolgálására, ami biztosan nem nyereséges.
- A nyomtatók gyorsasága komoly korlát.
Írta 2008. augusztus 06. - 16:52
dobogón kell lenni, azt' csá. Akko lesz kép. :-)
Aki meg erre nem képes motoroztassa maga mellett a spanját, hadd készüljön a portfólió.
:D:D
Írta 2008. augusztus 06. - 16:41
Aki meg erre nem képes motoroztassa maga mellett a spanját, hadd készüljön a portfólió.
Írta 2008. augusztus 06. - 16:24
Szerintem ha egyszer megoldható lenne, hogy a helyszínen a verseny vége után, megvásárolható lenne a kép, nagyobb kereslet lenne rá.
Ehhez gondolom kellene helyszínen nyomtató, meg gyors képkeresés (átnevezés rajtszámra), és megfelelõ kommunikáció, már a rajt elõtt.
Írta 2008. augusztus 06. - 11:15
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. augusztus 06. - 11:07
Továbbá hiába fórum, azért a végtelenségig nem szívhatja valaki a másik vérét és nem veszekedhet vele, mert az "istenek" figyelnek.
Végezetül pedig: azért nem jó más vérét szívni, mert az a neten nagyon félreérthetõ és komoly sértõdés lehet belõle. Biztos vagyok benne, hogy ha életben találkoznátok, akkor a testbeszéd (pl. egy szemöldök felvonása, vagy bármilyen más humoros jelzés) mutatná a másik felé, hogy azért nem akarod egybõl megölni. És persze ez igaz arra is, amikor valaki valamilyen olyan magánüggyel, tulajdonsággal nagyzol, ami másokat idegesít. Életben elintéznétek egy mondattal, és csak röhögnétek rajta egy idõ múlva.
Itt viszont minden másképp hangzik és másnak tûnik. Nagyon könnyû egybõl bunkónak tûnni, könnyû lenézõnek vagy beképzeltnek látszani és nagyon nehéz kibékülni!
Írta 2008. augusztus 05. - 23:31
Nyugdtan elhiheted, hogy abszolut nem éri meg. Tavaly megpróbáltam. Elözö nap elmentem a versenyekre. A terepjárómmal és a terepet ismerö helyivel körülnéztem a pályán, fizettem még egy fotóst, stb. Azt tudnod kell, hogy itt minden saját zsebböl megy. A rendezök nem akarnak fizetni, ami teljesen érthetö, mert valamilyen szintü képanyaghoz ingyen is hozzájutnak. Nem ragozom tovább de tény, hogy ennek M.o.-on üzleti alapon semmi értelme. Én azon gondolkozom, hogy elmegyek fotózni a Sportográfhoz.
Tudom jól hogy nem kánaán, azt is hogy sok megy el.
De azt nem írom alá hogy idõvel sem lehet ezt jövedelmezõre fordítani, amihez 2-3 fotós(cég) kitartása is kellene, sajnos anyagilag is.
Ha van elég hírverése (helyszínen! -úgy nem olyan drága) és tényleg mennyiségre és minõségre is vannak képek azért vesznek az emberek meglátásom szerint - idáig pozitív visszjelzéseket kaptam és sokan nem tudtak róla mikor cxsináltátok is hogy megvehetika képeiteket!
Másik hogy pl akik a videóval is etettek (nem tudom kik) hónapokig vártam a semmire, az ilyennel nagyon könnyen el lehet baxni a renomét.
Hiszem hogy 2 év alatt menne; és az árak is mindkét fél számára elfogadható szintre hoznhatók lennének (mondjuk sportfotograf 2/3a szerintem ami vevõ szinten korrekt itthon).
Off: Rajta vagyok a videón
Köszi a képeket midnenkinek!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. augusztus 05. - 23:05
Írta 2008. augusztus 05. - 22:12
Írta 2008. augusztus 05. - 21:14
Írta 2008. augusztus 05. - 19:02
Írta 2008. augusztus 05. - 18:43
Írta 2008. augusztus 05. - 15:49
minden jot.....
Írta 2008. augusztus 05. - 15:40
Sokkal jobb mintha lóbálnád kikapcsolva a gépet, köszönjük!
:prosze:
445-446ból hol kérhetek nagyot/akármilyet?
Küldj egy mailt légyszi a tirszin kukac x-iont.hu -ra, lehetõleg a kép nevével: CRW ...
és én visszaküldöm az eredeti fotót.
Írta 2008. augusztus 05. - 13:38
Ja, köszi, ismerem, küldi az én képeim is.
Tényleg, miért szívjátok egymás vérét Francival? Inkább menjetek el sörözni
Nem szívom én a vérét Csak némi nem egyetértés ... tulajdon képpen én nem vagyok híve a technika gyalázásának és fáj ha tönkre tesznek valamit csak ennyi részemrõl a háttér.
Persze a ha tétje van akkor hajrá ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2008. augusztus 05. - 13:12
írok pár szót én is a versenyrõl...
Maximális jobbulást magának:) Bringának lett baja?
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"