Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de France

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1127 hozzászólás a témában

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Megneztem a 2005-os TdF utvonalat. Hat van pár rész amit hianolok belole. Tobk kozott az egyéni idõmérõbõl az L'Alpe d'Huez 15km-et. Nem tudom ti hog vagytok ezzel. Azért annyi vigasztal, hogy idén 1 hétig ott fogok tekerni, ahol a nagyok, csak ra 1 hetre:)

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

elekzol

elekzol

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!

Azt már kitaláltátok, hogy melyik etapot nézitek meg?

Ha már van konkrét elképzelés és idõpont, esetleg társulnék (autó van, csomagtartóba 2 bike bepattintható).

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Zsola_: én is bízom benne!!!!:)))

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Úgynézki megvan a csapat.
Ajánlom Leventééket gyõrbõl, az õ kisbuszukban van hely szerintem.

Tel:06-70-500-8082
E-mail:lecsoking@freemail.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

2 v. 3 éve volt egy jóember aki az egyik hegyi szakasz befutója elõtt 50 méterrel beállt az élbolyba, azok meg néztek mit keres ott Armstrong, mikor tudtukkal még a hegy lábánál kéne lennie.
A rendõrök vitték el az ipsét, tehát meg lehet próbálni :D

de az élmény megfizethetetlen :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
zsola-!

Küldtem mail-t!

-tibi-

-tibi-

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Tavaly én is leveleztem valakivel ez ügyben,de végül nem jött össze.Ki volt az? Amugy kis Suzukim van,3 biciklitartóval.
Valaha volt egy eset mikor beálltak amatõrök,de ha jól emlékszem akkor még Armstrong nem volt.Épp Pantani csinálta a szokásos szökését a hegyi befutónál(valami repülõtérhez ment fel) mikor utolérte a sárga,zöld meg pöttyös trikóst.Szerintem hamar rájött a turpisságra,mivel elég pocakos volt valamelyik közülük.A rendõrök hamar leszedték õket.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Nyílt szakasz nincs touron (gondold el hányan indulnának), de 2 v. 3 éve volt egy jóember aki az egyik hegyi szakasz befutója elõtt 50 méterrel beállt az élbolyba, azok meg néztek mit keres ott Armstrong, mikor tudtukkal még a hegy lábánál kéne lennie.

Hát egy próbát megér;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Nyílt szakasz nincs touron (gondold el hányan indulnának), de 2 v. 3 éve volt egy jóember aki az egyik hegyi szakasz befutója elõtt 50 méterrel beállt az élbolyba, azok meg néztek mit keres ott Armstrong, mikor tudtukkal még a hegy lábánál kéne lennie.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
SuB:
1-es verzió:
ha hozol nagy nagy kocsit akkor OK, ha nem akkor az én kocsimba már van 3 ember több nem fér el a csomagok miatt :(
2-es verzió:
gyõrbõl is mennek 3-an, ha csalakoznánk hozzájuk akkor kisbuszukkal is tudnánk menni
igaz függnénk tõlük de legalább õk már tapasztaltabbak mert már voltak tavaly

benya+apálya költség kb 25 ezer (1-es esetben akár kevesebbre is kijöhet)

_A:
Én nem tudok olyan nyílt szakaszról mint a tour de Hongrie-n, de ha lesz rá lehetõség ki akarom vinni a bicómat, és megmászni pár neves emelkedõt.
Az utak tuti le lesznek zárva hermetikusan a verseny alatt.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!
A tourra csak nézõnek mentek vagy van nyílt szakasza is,amin lehet indulni?

SuB

SuB

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
ÜDV!!!

Pont jókor vetõdik fel az ötlet, ugyanis már három éve tervezek egy ilyen kiruccanást, de eddig még nem valósult meg: kellõ elszántság hiánya az utastársaktól! Ha jól értelmezem szükséges az ötlet megvalósításához egy autó bringák szállítására alkalmassá téve. Nem vagyok napra kész milyen napokra is esnek ezek a szakaszok, de szerintem a kocsi megoldható lenne részemrõl! Akár a saját, de lehet egyezkedni apámmal is errõl! Csomagtartó már érdekesebb....
Ha jól tudom te tavaly is kezdeményeztél ilyesmit???

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok!

Keresek egy olyan embert aki ki szeretne menni (közepes-nagy lehetõleg tetõcsomagtartós) gépjármûvel a Tour de France-ra (10-12 szakasz) és hajlandó lenne elvinni 3(2) embert. Benzin+autópálya költségeken természetesen osztoznánk.

70/5025081

gabriel8

gabriel8

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Ez egyébként tényleg így van.
Korábban én is haverokkal jártam rendszeresen a Tátrába, aztán tovább akartam lépni. Rájuk tovább nem számíthattam.
DE azért akad 1-1 srác, aki bevállal durvább túrákat is.
Persze mostmár egyedül is megy azért :-)

A DUna mentihez szerezhetsz info-t a www.foldiutikalauz.hu-ról, oda épp most tettek fel egy ilyenrõl szóló élménybeszámolót.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nemtudom elõre.
Az az igazság hogy inkább a TdF-t szeretném megnézni. Szeretnék kimenni kocsival és 1 napos kerékpártúrákat tenni dél franciaországban a verseny elõtt pár nappal.
Másik álmom a duna menti kerékpárút végigtekerése.
Tavaly a szlovén tengerparton voltunk bicajjal.

Sajnos nemnagyon lenne olyan ember aki velem tartana, ha terveznék egy durvább túrát. Ezért már lemondtam a hosszabb távú (csomagos) túrákról.

gabriel8

gabriel8

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi !

Az az igazság, hogy ez az idei magasra tette a lécet, és mivel pl Spanyíolo nem vonz annyira, itt a "közelben" ennél nagyobb kihívást nem is érzek.
2 ötlet van:
1, a kimaradt hágóutak: É-Olaszo, DK Svájc és NY Ausztriában, vagy az idei megismétlése egy-két kiegészítéssel, pl: Courchevel, Les deux Alpes ...... és talán Aravis, Colombiere, Joux Plane hágók....

Persze ha sikerülne vkivel társulni, az módosíthatna ezen.

És TE / Ti hogy tervezitek a jövõ évit ? Elképzelések ?

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Ehhez csak gratulálni tudok Gábor !
Nekem is nagy álmom hogy egyszer bringázzak a francia alpokban, ez talán össze is jön jövõre. 2005-re milyen nagy túrát szervezel ?

gabriel8

gabriel8

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok !

ÉN is kint voltam a Francia Alpokban, bár én az élõ drukkolás, hangulat helyett végigtekertem jóformán az összes legendás Tour illetve Fr Alpok emelkedõt.

A túra csomagos túra volt, amikoris minden 2-3. napon a kempingben hagytam a cuccot és akkor csak 4-5 kg-s cuccal túráztam általában napi 2 nagy emelkedõpt, hágóutat.

Amikor csomaggal mentem, általában egy emelekdõt, de így is meglett minden napra a 2000m szintemelkedés.

Legyûrt emelkedõk (honlapról másoltam ide)
Cime de la Bonette 2802 m - 510 m-rõl indulva (málhával)
· Col de la Cayolle 2326 m (napi, kis csomaggal)
· Col des Champs 2087 m (napi, kis csomaggal)
· Col d’Allos 2240 m (napi, kis csomaggal)
· Col de Vars 2109 m (málhával)
· Col Agnel / Colle Agnello 2744 m (napi, kis csomaggal)
· Col d’Izoard 2361 m (málhával)
· Col du Lautaret 2058 m (málhával)
· L’ Alpe d’Huez 1860 m (napi, kis csomaggal)
· L’ Alpe d’Huez, majd Col de Poutran 1996m (napi, kis csomaggal)
· Col du Lautaret 2058 m (málhával)
· Col du Galibier 2645 m (málhával)
· Col de la Madeleine 2000 m (napi, kis csomaggal)
· Col du Glandon 1924 m (napi, kis csomaggal)
· Col de la Croix de Fer 2068 m (napi, kis csomaggal)
· Col de l’Iseran 2770 m (málhával)
· La Plagne villages 2140 m (napi, kis csomaggal)
· Les Arcs 2000 (napi kis csomaggal)
· Cormet de Roselend 1968 m (napi kis csomaggal)
· Bisanne-i dombtetõ, emelkedõ teteje 1750 m (napi, kis csomaggal)
· Cormet du Pré 1740 m (napi kis csomaggal)
· Cormet de Roselend 1968 m (napi kis csomaggal)
· Col du Petit St Bernard 2188 m (málhával)

Rövid túrabeszámoló itt: (hosszabb is készül)

http://www.angelfire..._alpok_rov.html

4,5 óra videó és kb. 400 kép készült.

Nagy és emlékezets élményeket szereztem, amelyeket megemlítettem a honlapon (pl esõ 2500m-tõl 2770m magasságig, majd utáéna napsütés, felhõpamacsok, stb....vagy Alpe d'Huezen 4 nappal a Tour elõtt, stb.)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
várom/juk a scannelt képeket ;)

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!

Bár már lassan kezdi elveszíteni aktualitását, de a képeim (amik a Tour-on készültek) a Bükk maraton után fakultatív program keretein belül +tekinthetõek. egy albumban vannak, hamarosan (aki ismer nem röhögjön) beszkennelem, és felrakon. Garantáltan nem lesz csalódás.
Élménybeszámolóra sajna nincs idõm most, de röviden leírhatatlan, elmondhatatlan, hibbátlan élményt nyújtott mind a táj, mind a hangulat és maga a verseny is. (Aki még csak Ma.o-on látott csak hegyeket, az bemelegítés nélkül nem menjen ilyen helyre ;D) 2000m-en sátrazni egy fensíkon, ahonnan még felfele vannak a hegyek, a helikopter leszállótól 300m-re, kilátással 3800-4000m-es csúcsokra, a befutótól 20percre. Olyan út vezetett oda, hogy már a számat sem tudtam becsukni, az állam a padlón volt. Vízesések, tengerszemek, völgyzáró gát, hágók, alagutak, sziklák, szerpentinek 1millió hajtûkanyar, sípályák, akkora törmelékfogók, mint egy focipálya. Kis faluk... :() Lehet, hogy nem volt rossz. Készült kamerafelvétel is, bár inkább fotóztam. KB-160csodálatos papírkép.

Jövõre ismét ott a helyem!!!!!!!!!