Jelentkezz be Regisztrálj

Tour de France
Írta 2005. június 18. - 06:10

Leon
Írta 2005. június 17. - 23:29

Azt már kitaláltátok, hogy melyik etapot nézitek meg?
Ha már van konkrét elképzelés és idõpont, esetleg társulnék (autó van, csomagtartóba 2 bike bepattintható).
Írta 2005. június 09. - 16:27

Írta 2005. június 09. - 09:22

Ajánlom Leventééket gyõrbõl, az õ kisbuszukban van hely szerintem.
Tel:06-70-500-8082
E-mail:lecsoking@freemail.hu
Írta 2005. június 05. - 11:53

2 v. 3 éve volt egy jóember aki az egyik hegyi szakasz befutója elõtt 50 méterrel beállt az élbolyba, azok meg néztek mit keres ott Armstrong, mikor tudtukkal még a hegy lábánál kéne lennie.
A rendõrök vitték el az ipsét, tehát meg lehet próbálni
de az élmény megfizethetetlen :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. június 02. - 10:28

Írta 2005. június 02. - 09:45

Valaha volt egy eset mikor beálltak amatõrök,de ha jól emlékszem akkor még Armstrong nem volt.Épp Pantani csinálta a szokásos szökését a hegyi befutónál(valami repülõtérhez ment fel) mikor utolérte a sárga,zöld meg pöttyös trikóst.Szerintem hamar rájött a turpisságra,mivel elég pocakos volt valamelyik közülük.A rendõrök hamar leszedték õket.
Írta 2005. június 01. - 20:21

Hát egy próbát megér;)Nyílt szakasz nincs touron (gondold el hányan indulnának), de 2 v. 3 éve volt egy jóember aki az egyik hegyi szakasz befutója elõtt 50 méterrel beállt az élbolyba, azok meg néztek mit keres ott Armstrong, mikor tudtukkal még a hegy lábánál kéne lennie.
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2005. június 01. - 11:03

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. június 01. - 10:03

1-es verzió:
ha hozol nagy nagy kocsit akkor OK, ha nem akkor az én kocsimba már van 3 ember több nem fér el a csomagok miatt

2-es verzió:
gyõrbõl is mennek 3-an, ha csalakoznánk hozzájuk akkor kisbuszukkal is tudnánk menni
igaz függnénk tõlük de legalább õk már tapasztaltabbak mert már voltak tavaly
benya+apálya költség kb 25 ezer (1-es esetben akár kevesebbre is kijöhet)
_A:
Én nem tudok olyan nyílt szakaszról mint a tour de Hongrie-n, de ha lesz rá lehetõség ki akarom vinni a bicómat, és megmászni pár neves emelkedõt.
Az utak tuti le lesznek zárva hermetikusan a verseny alatt.
Írta 2005. május 26. - 20:11

A tourra csak nézõnek mentek vagy van nyílt szakasza is,amin lehet indulni?
Írta 2005. május 26. - 19:49

Pont jókor vetõdik fel az ötlet, ugyanis már három éve tervezek egy ilyen kiruccanást, de eddig még nem valósult meg: kellõ elszántság hiánya az utastársaktól! Ha jól értelmezem szükséges az ötlet megvalósításához egy autó bringák szállítására alkalmassá téve. Nem vagyok napra kész milyen napokra is esnek ezek a szakaszok, de szerintem a kocsi megoldható lenne részemrõl! Akár a saját, de lehet egyezkedni apámmal is errõl! Csomagtartó már érdekesebb....
Ha jól tudom te tavaly is kezdeményeztél ilyesmit???
Írta 2005. május 26. - 10:09

Keresek egy olyan embert aki ki szeretne menni (közepes-nagy lehetõleg tetõcsomagtartós) gépjármûvel a Tour de France-ra (10-12 szakasz) és hajlandó lenne elvinni 3(2) embert. Benzin+autópálya költségeken természetesen osztoznánk.
70/5025081
Írta 2004. augusztus 17. - 13:52

Korábban én is haverokkal jártam rendszeresen a Tátrába, aztán tovább akartam lépni. Rájuk tovább nem számíthattam.
DE azért akad 1-1 srác, aki bevállal durvább túrákat is.
Persze mostmár egyedül is megy azért :-)
A DUna mentihez szerezhetsz info-t a www.foldiutikalauz.hu-ról, oda épp most tettek fel egy ilyenrõl szóló élménybeszámolót.
Írta 2004. augusztus 17. - 13:45

Az az igazság hogy inkább a TdF-t szeretném megnézni. Szeretnék kimenni kocsival és 1 napos kerékpártúrákat tenni dél franciaországban a verseny elõtt pár nappal.
Másik álmom a duna menti kerékpárút végigtekerése.
Tavaly a szlovén tengerparton voltunk bicajjal.
Sajnos nemnagyon lenne olyan ember aki velem tartana, ha terveznék egy durvább túrát. Ezért már lemondtam a hosszabb távú (csomagos) túrákról.
Írta 2004. augusztus 17. - 10:28

Az az igazság, hogy ez az idei magasra tette a lécet, és mivel pl Spanyíolo nem vonz annyira, itt a "közelben" ennél nagyobb kihívást nem is érzek.
2 ötlet van:
1, a kimaradt hágóutak: É-Olaszo, DK Svájc és NY Ausztriában, vagy az idei megismétlése egy-két kiegészítéssel, pl: Courchevel, Les deux Alpes ...... és talán Aravis, Colombiere, Joux Plane hágók....
Persze ha sikerülne vkivel társulni, az módosíthatna ezen.
És TE / Ti hogy tervezitek a jövõ évit ? Elképzelések ?
Írta 2004. augusztus 17. - 10:03

Nekem is nagy álmom hogy egyszer bringázzak a francia alpokban, ez talán össze is jön jövõre. 2005-re milyen nagy túrát szervezel ?
Írta 2004. augusztus 10. - 13:01

ÉN is kint voltam a Francia Alpokban, bár én az élõ drukkolás, hangulat helyett végigtekertem jóformán az összes legendás Tour illetve Fr Alpok emelkedõt.
A túra csomagos túra volt, amikoris minden 2-3. napon a kempingben hagytam a cuccot és akkor csak 4-5 kg-s cuccal túráztam általában napi 2 nagy emelkedõpt, hágóutat.
Amikor csomaggal mentem, általában egy emelekdõt, de így is meglett minden napra a 2000m szintemelkedés.
Legyûrt emelkedõk (honlapról másoltam ide)
Cime de la Bonette 2802 m - 510 m-rõl indulva (málhával)
· Col de la Cayolle 2326 m (napi, kis csomaggal)
· Col des Champs 2087 m (napi, kis csomaggal)
· Col d’Allos 2240 m (napi, kis csomaggal)
· Col de Vars 2109 m (málhával)
· Col Agnel / Colle Agnello 2744 m (napi, kis csomaggal)
· Col d’Izoard 2361 m (málhával)
· Col du Lautaret 2058 m (málhával)
· L’ Alpe d’Huez 1860 m (napi, kis csomaggal)
· L’ Alpe d’Huez, majd Col de Poutran 1996m (napi, kis csomaggal)
· Col du Lautaret 2058 m (málhával)
· Col du Galibier 2645 m (málhával)
· Col de la Madeleine 2000 m (napi, kis csomaggal)
· Col du Glandon 1924 m (napi, kis csomaggal)
· Col de la Croix de Fer 2068 m (napi, kis csomaggal)
· Col de l’Iseran 2770 m (málhával)
· La Plagne villages 2140 m (napi, kis csomaggal)
· Les Arcs 2000 (napi kis csomaggal)
· Cormet de Roselend 1968 m (napi kis csomaggal)
· Bisanne-i dombtetõ, emelkedõ teteje 1750 m (napi, kis csomaggal)
· Cormet du Pré 1740 m (napi kis csomaggal)
· Cormet de Roselend 1968 m (napi kis csomaggal)
· Col du Petit St Bernard 2188 m (málhával)
Rövid túrabeszámoló itt: (hosszabb is készül)
http://www.angelfire..._alpok_rov.html
4,5 óra videó és kb. 400 kép készült.
Nagy és emlékezets élményeket szereztem, amelyeket megemlítettem a honlapon (pl esõ 2500m-tõl 2770m magasságig, majd utáéna napsütés, felhõpamacsok, stb....vagy Alpe d'Huezen 4 nappal a Tour elõtt, stb.)
Írta 2004. augusztus 05. - 06:19

Írta 2004. augusztus 04. - 01:27

Bár már lassan kezdi elveszíteni aktualitását, de a képeim (amik a Tour-on készültek) a Bükk maraton után fakultatív program keretein belül +tekinthetõek. egy albumban vannak, hamarosan (aki ismer nem röhögjön) beszkennelem, és felrakon. Garantáltan nem lesz csalódás.
Élménybeszámolóra sajna nincs idõm most, de röviden leírhatatlan, elmondhatatlan, hibbátlan élményt nyújtott mind a táj, mind a hangulat és maga a verseny is. (Aki még csak Ma.o-on látott csak hegyeket, az bemelegítés nélkül nem menjen ilyen helyre ;D) 2000m-en sátrazni egy fensíkon, ahonnan még felfele vannak a hegyek, a helikopter leszállótól 300m-re, kilátással 3800-4000m-es csúcsokra, a befutótól 20percre. Olyan út vezetett oda, hogy már a számat sem tudtam becsukni, az állam a padlón volt. Vízesések, tengerszemek, völgyzáró gát, hágók, alagutak, sziklák, szerpentinek 1millió hajtûkanyar, sípályák, akkora törmelékfogók, mint egy focipálya. Kis faluk...

Jövõre ismét ott a helyem!!!!!!!!!