Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de France

- - - - -

• Please log in to reply
1127 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
A mezõnybõl csak páran vannak akiket az összetett helyezés érdekel, a többi vagy másra hajt (szakaszgyõzelem, zöld trikó, pöttyös trikó, stb.), vagy másért van ott (vízhordó, segítõ), esetleg az a feladata, hogy egy-egy hosszú szökésben sokáig mutassák a tvben, így reklámozva a szponzorokat. Vagy idõfutammenõ mint Bodrogi, és ott sokszor elhangzik a szponzor neve...
Õket nem érdekli mennyit kapnak egy ilyen hosszú meleg szakaszon...
Szerintem :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
jójó Sorry Pcycle!

2 bukás? Én csak a Valverdére emlékszem meg Dekkerére. Az meg nem a cél fele volt.
Amúgy 30 ember kb 6 percet kapott (vagy többet) az utsó hegyen. És minden csapatból voltak.
http://www.cyclingne...results/tour063

Ne haragudj, de nem tudom elhinni, hogy õk mind benne voltak azokban a bukásokban. Amikre én emlékszem azok kisebb volumenû bukások voltak. Pár T-mobilos volt ott, de õk azonnal talpra ugrottak és mentek tovább (én már zakósztam hatalmasta, igen én nem tudnék talpra ugrani és továbbmenni)

Az az igazság, hogy az élboj 48 emberbõl állt, és nem hiszem, hogy a többi 128 versenyzõ épp vmilyen borzasztó fájdalom közepette nem tudta felvonszolni magát arra a "hegyre"....ha már a sprintereknek sikerült. Több mint valószínû, hogy a segítõk tojnak az idõhátrányra, csak guruljanak be vhogy.

De persze nem pudingok, azt csak viccbõl írtam, (engem már a prológon kizárnának idõhátránnyal:D) Meg tisztelem õket, amiért így nyomják....csak az ember piszkálódik.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Szerintem új rekord született az egy nap alatt legtöbb kulcscsont törés kategóriában :(
Rossz volt nézni...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Grolsch: pudingság, meg hasonlók... könnyû ilyeneket irkálni, ha nem tudnád két nagy bukás is volt az etapon, ahol egy csomó ember elesett, vagy megállt, volt aki 1-2 percre is (pld. várván Valverdére). Ezek után nem nehéz pár percet összeszedni. Estél már versenyen, esetleg tömegben, és azonnal felugrottál, utána mentél a 50-60 km/h menõ bolynak és aztán lesprinteltél mindenkit? Ha nem, elmondom, hogy örülsz, hogy egyben vagy, min. pár percet pihensz (vagy rosszabb esetben fel kell adjad), mindened sajog és motivációd is megcsappan.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Grolsch: 25 percet általánosságban értettem...

Ja és Zabel nagy hibája, hogy sokszor túl korán nyit.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Voáááúaaááá!
Már 5 perce megvolt a befutó, és még mindig érkeznek leszakadtak. Száánalmas. Ha nem nézzük Kesslert, akkor sprintbefutó volt, egy ilyen hegyecske így megrázta õket. Áhh vicc. A végét mind diszkvalifikálnám pudingság vádjával :D

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

http://www.eurosport.com/cycling/
Jobb oldalon vannak a videok, "Robbie Roars Past Thor" az a tegnapi nap összefoglalója.
Amúgy nem volt semmi különös...a leggyorsabb nyert, Zabel korán nyitott...

:confused:

Köszi köszi!

Az utolsó megjegyzésem meg elég rossz vicc volt, bocs. Elítélem én is a kokszot!
--
tocsa

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Alakul a pite:

Jens Voigt (CSC), Jose Luis Arrieta (Ag2R), Unai Etxebarria (Euskaltel), Jérôme Pineau (Bouygues), Christophe Laurent (Agritubel) Szökésben.

Ha hazaérnek Voigt átveheti a sárga trikót mert 36 mp a hátránya. Jelenleg 5 és fél perec az elõnyük és folyamatosan nõ...de messze még a vége ;)

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
korán... na igen. Tényleg egy hajszálon múlott.
Nem lehet jó érzés, legelöl egyedül gigászit küzdeni kilómétereken át, aztán közvetlenül pár méterre a cél elött a fél mezõny eltép melletted... Persze éppen ez az "elmenés" rizikója.

Feltöltött kép

Hushovd féllábas roller sprintje sem volt egyszerû. :)
Mert ez így van jól.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Meséljetek hogyan sprintelt McEwen! Az az ember egy állat! :) Sajna nincs idõm nézni, az összefogalalóra meg nem akarok fenn maradni 23:15-ig. Miért nem tudják adni 21:00-22:00 mondjuk az összefoglalót?

http://www.eurosport.com/cycling/
Jobb oldalon vannak a videok, "Robbie Roars Past Thor" az a tegnapi nap összefoglalója.
Amúgy nem volt semmi különös...a leggyorsabb nyert, Zabel korán nyitott...

Úgy érted, hogy te is kokszolsz és már nem bírod az anyagot? :D
Mit tolsz?

:confused:

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

De hagyjuk már ezt a dopping témát, nem akarok egy doppingos beírást sem olvasni, mert herótom van tõle!

Úgy érted, hogy te is kokszolsz és már nem bírod az anyagot? :D :D
Mit tolsz? :D
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

McEwen...Hushovd a sprintnél kirántotta a lábát a pedálból, mert azt hitte el fog esni, azt a végén egy lábbal tekerve bejött harmadiknak:wiking: A srác nagyon kész van!

Meséljetek hogyan sprintelt McEwen! Az az ember egy állat! :) Sajna nincs idõm nézni, az összefogalalóra meg nem akarok fenn maradni 23:15-ig. Miért nem tudják adni 21:00-22:00 mondjuk az összefoglalót?
--
tocsa

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Ja volt már 25 perces elõnybõl a végére semmi sem maradt...
Ki nyerte a mai szakaszt?

McEwen...Hushovd a sprintnél kirántotta a lábát a pedálból, mert azt hitte el fog esni, azt a végén egy lábbal tekerve bejött harmadiknak:wiking: A srác nagyon kész van!

Ja meg Kessler hogy állvamaradt a végére. utsó 150 m-en megfogni. Igazán sprintelhetett volna még a végén mielõtt befogták. Nem hiszem, hogy az utsó 2km-en elkövetett szökése ennyire leszívta az erejét.

Elég dimpes-dombos lesz a mai szakasz...lehet szökés lesz.

kela14-hol olvastad, hogy 25 perc elõnyük volt? Azért az egy kicsit sok. Én eurosport Live-on néztem és 12 perc fölé nem ment.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Rob: este mindig van összefoglaló, vagy fel is veheted videóra. EGyébként nem túl érdekes most a TdH, miután a kedves franciák kiszórták az összes esélyes külföldi versenyzõt, miután csak õk doppingolnak, a franciák nem....

Pedig pont azért érdekes, mert nem tudni ki nyeri meg. Jön az elsõ hegy...és ki lesz ott? Szerintem tök izgi.

Amúgy meg mondott egy érdekes dolgot a Knézy az egyik közvetítésen, hogy ha a franciáknál vki doppingol, százezer évre börtönbe csukják, és talán ezért jobban vigyáznak...és ezt lehet is látni az eredményeiken. Sehol nincsenek.

Meg érdekes módon pont azt az embert kapták el, aki nem értett egyett a nagy körversenyek szervezõivel és kitalálta a ProTourt. Szerintem szépen összevesztek a pénzen és felnyomták. Nem újdonság!

De hagyjuk már ezt a dopping témát, nem akarok egy doppingos beírást sem olvasni, mert herótom van tõle!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Rob: este mindig van összefoglaló, vagy fel is veheted videóra. EGyébként nem túl érdekes most a TdH, miután a kedves franciák kiszórták az összes esélyes külföldi versenyzõt, miután csak õk doppingolnak, a franciák nem....

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Ja volt már 25 perces elõnybõl a végére semmi sem maradt...

Ki nyerte a mai szakaszt?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szivesen olvasok bármit, amit irkáltok, mert egész nap melózom estig, esélyem sincs nézni :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
"Thor slept well last night", team manager Serge Beucherie told the French news agency AFP. "But he has trouble moving his arm. The doctor put a bandage that's not too tight so that he's not too bothered. He also gave him pain killers."

Thor jól aludt az este...nem édes? :P

Amúgy Di Luca feladta a versenyt. Felfázott.

Jelenlegi állás: Aitor Hernandez , David De la Fuente szökésben, már 10 perec az elõnyük ...tyûha!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És miahelyzet Hushovddal???

Folytatni tudja?

Kap egy kis vérdoppingot az orvosától és máris olyan formában lesz, mint tegnap elõtt. :)

A sebesség mindent megold.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
"I always felt it [the green jersey] should represent the best sprinter but it's a point jersey, it's about consistency," underlines the 34-year old McEwen. "So you can win without actually winning anything in the Tour.

"I have said before it wouldn't be a bad idea to maybe change the rules slightly about the green jersey and say that you're only in contention to win it if you actually have a stage win to go with it. I think it would be a good idea."

McEwen elmélkedése a zöld trikóról...érdekes. Csak olyan viselhesse a zöld trikót, akinek már van egy szakaszgyõzelme. Azt szeretné, ha a Zöld trikó sprinter-trikó lenne és nem pont-trikó. :chin:
Szerintem mindenki maradjon meg a kaptafánál...pont a részhajrák teszik érdekessé a lapos szakaszokat...nélküle pl Hincapien se lenne ma a sárga trikó.