Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de France

- - - - -

• Please log in to reply
1127 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
off: felvetés jogos, hozzászólásokat áthelyeztem, grolsch tiedet töröltem. megértésed köszi. on

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Touron még nem voltam, de Giron már igen, gondolom hasonló lehet a helyzet. Autóval 1-2 órával elõtte, de a befutónál már kb. déltõl nem lehetett menni. Bringával és gyalog a mezõny érkezése elõtt 15 perccel kezdtek lezavarni. Ezalól kivétel lehet az elmondások alapján a komoly hegyi szakaszok (királyetapok), mert ott már napokkal elõbb tízezrek vannak fenn lakókocsikkal, sátrakkal, stb. Ott lehet, hogy nem engednek fel autóval elõtte pár nappal sem, de gyalog vagy bicajjal szerintem oda is fel lehet jutni gyakorlatilag az utolsó percekig.

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
aki volt kinn mar a tour-on az meg tudja mondani hogy egyes utszakaszokat mennyivel zarjak le a mezony elott?

koszi
Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Ja, majd headseten tollbamondják neki! :)

"Push it Floyd, push it!!" :D

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Az lehet hogy nincs esze, de ha erõs, akkor nem is kell :)

Ja, majd headseten tollbamondják neki! :)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Landis nem nyerhet, nincs elég esze hozzá. Klöden fog nyerni.

Az lehet hogy nincs esze, de ha erõs, akkor nem is kell :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Boonen, a 8. szakaszon elért 9. helyezése után:

"Olyan voltam mint egy kezdõ, láttam magam az óriáskivetítõn és világos számomra, hogy elfelejtettem hogyan kell sprintelni"

"Nincs értelme folytatnom, abba kéne hagynom és vmi mást próbálni csinálni. Szükségem van egy kis csendre és pihenõre. Nem tervezem, hogy mezõnybefutón sprinteljek."

"Nem tudom, hogy ezek a hibák tõlem, vagy a csapattól erednek, de jelen pillanatban számomra minden rosszul alakul. Õszintén szólva nem tudok semmit tenni a zöld trikóért."

Basszus!!! 25 éves, világbajnok, és mély depresszióban van, mert nem tud szakaszt nyerni az idei Touron! Tavaly 5 szakaszt nyert. Na álljon már meg a menet, nem eszik olyan forrón a kását!!!
Még a végén kijelenti, hogy kiégett és abbahagyja a kerékpározást?? A második helyen áll Mcewen mögött a zöld trikóért...ha Robbie kipurcan a hegyeken, amire van esély, akkor övé a zöldike!!! Nem lehet vki ilyen negatív!!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Landis nem nyerhet, nincs elég esze hozzá. Klöden fog nyerni.

A sebesség mindent megold.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Jó éve van Goncharnak! Rajta volt a rózsaszín trikó a Girón, most meg a sárga amit nem is fog szerdáig elveszíteni! Kár, hogy nem bírja annyira a hegyeket.
...most idõfutamon 1 percet vert mindenkire...azért ez nem semmi!!!!!!!

Ezt jó látni, amikor vki ennyire önfeledten örül:
http://www.cyclingne...ur06/tour067/11
http://www.cyclingne...GONCHARTOUR2331

újabb tipp összetettre ;) : Moreau a dobogón fog végezni!

Landis nagyon durván nyomja: :D ...olyan mint egy vezérhangya!!
http://www.cyclingne...tour067/DV88901

De abbahagyom, mert ez nem az érdekes képek topikja! ...

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

arról aki elesett ma, rá a padkára és utána a csuklóját fájlalta az most végleg kiesett? mert vmi olyat mondott a kommentátor hogy mihamarabb kórházba kell vinni. gyorsan felépül?

Hát, ha elvitte a mentõ úgy, hogy nem fejezte be a futamot akkor kiesett! ;)
Csuklótörés, hmm, kb 4 hét felépülés, de legalább tud gibszben tekerni, csak gondolom nem versenyen.
Amúgy Bobby Jullich-nak hívják, CSC versenyzõje, egy klasszis, kár érte (is)

Összetett nyertes: Simoni, Kloden - tipp :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem landis nyeri az összetettet :)
nulla esélye van persze.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
arról aki elesett ma, rá a padkára és utána a csuklóját fájlalta az most végleg kiesett? mert vmi olyat mondott a kommentátor hogy mihamarabb kórházba kell vinni. gyorsan felépül?

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
7 szakasz.
Idõfutam.
Nem jött be a papírforma.
Honchar egyszerûen verhetetlennek bizonyult.
Így átvehette a sárga trikót.
Majd' 51Km/h-s átlagot tekert,"brutális" áttételen.
Boonennek sajnos ma be kellett érni a 41. hellyel.
Csapatversenyben a T-Mobil vette át a vezetést a Discoverytõl.
Sorrend:

Honchar
Landis
Lang
Rogers
Larsson
Sinkewitz (Õ volt a mai nap legesélyesebbje)
Fothen
Kloden
Menchov
Posthuma

Összetett állása:
Honchar
Landis
Rogers
Sinkewitz
Fothen
Kloden
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Mai sprintbefutók.
R.McEwen állvahagyott mindenkit. Harmadik szakaszgyõzelme az idei touron.
Boonen csak mérgesen rázhatta az öklét.
Viszont továbbra is övé a sárga trikó.
tehát:
R.McEwen
D.Benatti
T.Boonen
B.Eisel
T.Hushovd
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Én úgy tudom, hogy Dekker pl. egy kátyúba ment bele...

De gondoljatok bele mi van egy maraton rajtjánál is. Nagyon észnél kell lenni a bojban. Ezek meg mennek 40-50-nel egymástól pár centire, csak egy kis figyelmetlenség és máris kész a katasztrófa. Ezek meg tekerés közben esznek, öltöznek. Ja és 200 km után valószínûleg lankadhat a koncentráló képességük és akkor még minden maradék erejüket beleadják egy sprintbe. És a Peloton is a végére gyorsul fel, hogy beérjék a szökevényeket, ott is nagy lehet a hajtás, meg a helyezkedés. Szóval én azt csodálom, hogy ilyen baromi esések után még felülnek a bringára és nyomják tovább.
Persze az is micsoda csalódás lehet, hogy egész évben, vagy életében azért edzett, hogy végre itt lehessen és erre már az elsõ napokban bukik és feladni kényszerül...
Szóval ezek az emberek nem átlagosak. Biztos hatalmas akarat, meg kitartás, meg szívósság jellemzi õket.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

sztem nem bénák, sõt tiszteletre méltó hogy ilyen kitartóan tudnak tekerni, csak a mód hogy bolyba mennek és sokat esnek és az tömeg balesetet okoz, rossz. más bringások, pl. cc-ek nem esnek ennyit, dh-ba ugyan lehet ilyen sûrûn esés de az nem okoz tömegbalesetet,

Azért egyszer majd add össze, hogy 200 km alat mennyit esik egy XC vagy egy DH versenyzõ, aki egyedül megy. ;) 150 ember meg minden nap tud esést produkálni, de egy része egyszer sem bukik. Ilyen alapon az F1 pilóták is bénák, mert nem tudják kikerülni a másikat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A tegnapi etapon is estek rendesen, ez szinte törvényszerû --sajnos-- az oúti versenyeken. A tavalyi TdF-en talán még több volt az esés, akkor azért, mert nagyon-nagyon nyomultak, óriási volt a harc. Híába, amikor 5 cm-kre mennek egymástól 40-50-60 km/h között és elkezdõdik a helyezkedés, vagy fordítva: nagyon nyugalom van és lankad a figyelem, esélyes a bukta. Amatõrversenyeken is nagyon oda kell figyelni, mert itt meg a tapasztalathiány (kevesen edzenek bolyban, 2-3 ember nem az) meg a félpályás szembeforgalom (+ esetlegsen a saját sávban is) forgalom a veszélyforrás.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
sztem nem bénák, sõt tiszteletre méltó hogy ilyen kitartóan tudnak tekerni, csak a mód hogy bolyba mennek és sokat esnek és az tömeg balesetet okoz, rossz. más bringások, pl. cc-ek nem esnek ennyit, dh-ba ugyan lehet ilyen sûrûn esés de az nem okoz tömegbalesetet,

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tippeltek az egyéni idõfutamra?

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

- kétszer olyan gyrosan mennek hegyre fel, mint mi

Szeretnel te fele olyan gyorsan hegyre menni mint ok :D