Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de France

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1127 hozzászólás a témában

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
na

nekem menchov nem tünik se a szakaszgyõzelemre eséyesnek, se arra hoyg yobban elõre kerülyön összetettben. valószínû nagyon meghalni sem fog, ha csak nm kezd el elmenni az eleyén.

Landis:
ORF1 en nézem és ott profi komentár van! (ex Tour résztvevõ PUCH&TVM csapatból a kommnetátor) Rámutattak már ott is arra amit csak hozzértõ ismer hogy a felsõtestével már nem is mozgott mikor leszakdt...ez valószínûsítette hogy valami derék problémáya van.
Errõl a mûtétrõl még nem hallottam, de nem csodálkozom.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
perreiro elég jól ment most is, ezek után kb ugyanakkora csoda lenne a lemaradása, mint landis-é.
klöden/sastre duóban egyetértek, nekem még menchov befutó, a tegnapi ellenére is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Klödenben (1.) egyetértünk! :)
Landisra a verseny után csípõmûtét vár, sokan sötétben látják a karrierjét. Én csak azt nem tudom, miért kapták fel most õt ennyire, igazából olyan nagyon jól, meggyõzõen sose láttuk menni, szerintem. Vagy csak mindig volt valaki nagyobb...
De abban is egyetérthetünk, hogy nekünk itthon oszt tényleg mindegy ki nyer, attól nem lesz se drágább se olcsóbb a gázolaj...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
na hali
más forumokon olvastam hogy mennyire nem szeretk Landist és volt ok az örörmre most, én nem tudom kinek mi bay lehet innen Magyarországról velke.
én Cadel Evansnek szurkolok, de rayta kivül nkem tök mindegy ki nyer
na a mai nap hoz annyit hogy szerintem Rassmussen elbuyik az élboyban, Landis tovább zuhan vissza (együttérzek, nem könynû lelkileg sem, amuyg saynos ez nem azért lehetet mert nincs mellete csapat ,hanem más..)

Kloden nagyot fog menni Sastreval és még remélem Evans.
Preriro szerintem kapni fog, csak kérdés mennyit.

Rasmussen az idõfutamon megint haldokolni fog , de nem oyan durván mint tavay, bár szerintem nem éri meg az 50 éves kort, õ az aki full kizsákmányolya a szervezetét.

végsõre tippelve:
Kloden/sastre/Pereiro az 1.-2.-3. valameyike. (valószínû Kloden 1.)
4. Evans

Cyril Dessel nem lessz benn az elsõ 5.-ben.

na remélem senki nem ért egyet :) a sok hüyeségmmel:)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
http://index.hu/sport/tdf0718/
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos akkor ennyit arról, hogy landis nyer. :)
aki látta, az tudja, mirõl beszélek: az utolsó pár kilóméteren világát nem tudta. 1km-rel a vége elõtt 9:30 hátrányban volt a végül nyertes rasmussen mögött.... (végén 23-ként érkezett be, 10`04 hátránnyal, az utolsó nagy hegyet nem bíta)
rasmussen ezzel valószinüleg megnyeri a kig of the mountains-t (piros pöttyös)
leipheimer megpróbálkozott azzal, hogy befogja a szökést, de a végén az utolsó hegy rajta is kifogott, és nem hogy nem fogta be rasmussent, de még az üldözõ boy (klöden, sastre, dessel, menchov, cadel evans, moreau, stb) is megelõzte.
TOP20
1 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 74.38.05
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 1.50
3 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 2.29
4 Cyril Dessel (Fra) AG2R-Prevoyance 2.43
5 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 2.56
6 Denis Menchov (Rus) Rabobank 3.58
7 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 6.47
8 Christophe Moreau (Fra) AG2R-Prevoyance 7.03
9 Levi Leipheimer (USA) Gerolsteiner 7.46
10 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi 8.06
11 Floyd Landis (USA) Phonak 8.08
12 Pietro Caucchioli (Ita) Crédit Agricole 13.27
13 Frank Schleck (Lux) Team CSC 13.48
14 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 13.52
15 Marcus Fothen (Ger) Gerolsteiner 15.04
16 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital 17.46
17 Axel Merckx (Bel) Phonak 18.33
18 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne-Illes Balears 18.57
19 Tadej Valjavec (Slo) Lampre-Fondital 19.2
1
20 José Azevedo (Por) Discovery Channel 19.46

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Még 8KM a mai szakaszból.
A fenébe fél 6-kor kell indulnom melóba.
Már segítenék nekik,tolom a TV-t vagy valami...
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Srácok! Ki veszi fel videóra/DVD-re a mai, 16. szakaszt? Elfelejtettem reggel berakni az új kazettát! :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
végre van izgalom a tour-on, nem az van, hogy ugyan ki lesz a második :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
én nem vágom ezeket a számokat!

Amúgy a számokról annyit, hogy a fájdlom tûrést nem tudják számokba kiejezni, és itt az is számít. Meg a lelki béke! :)
Szerintem is Pererio Sio-nal jobb a csapata...elvégre õk is Tour gyõzelemre készültek, csak Valverdével!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Másoltam nektek egy kis statisztikát a Cycling Manager-bõl
(valamennyire azért van köze a valósághoz)
Pereiro 28 éves
Flat 70
Mountain 79
Downhill 66
Hills 77
Time Trial 79
Sprint 60
Cobblestones 56
Acceleration 72
Fighter 78
Stamina 75
Resistance 77
Recovery 78

Landis 30 éves
Flat 68
Mountain 81
Downhill 67
Hill 74
TT 82
Sprint 54
Cobblestones 54
Acceleration 70
Fighter 62
Stamina 79
Resistance 82
Recovery 83

Nincs nagy különbség kettejük között.
Pereiro nagyobb küzdõ
Caisse csapatát szerintem jobban felépítették

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Szerintem annyira tisztelik egymást, hogy nem az ilyen helyzetekbõl akarnak elõnyt kovácsolni. És igazuk van.

igen-igen! A bringások korrekt emberek! :)

De akkor még zöldfülû voltam és ... na én nyomtam volna neki mint állat...de most már tudom, nem illik, mert úgyis visszakapja a következõ kanyarban! :)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Ullrich meg ott volt közvetlenül mellette és nem nyomta neki. Azt mondtam magamban, hogy Ullrich mekkora mákos, hogy most jó sok elõnyre tehet szert, de nem ment.

Szerintem annyira tisztelik egymást, hogy nem az ilyen helyzetekbõl akarnak elõnyt kovácsolni. És igazuk van.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
2003-ban meg Armstrong perecelt, mert hegymenetben beleakadt a kormánya egy szurkoló zsebébõl kilógó sapkába és az utána jövõ Mayo is eldõlt. Ullrich meg ott volt közvetlenül mellette és nem nyomta neki. Azt mondtam magamban, hogy Ullrich mekkora mákos, hogy most jó sok elõnyre tehet szert, de nem ment. Aztán Armstong visszaült a bicóra, de rosszul akasztotta be a pedált ezért plussz ráesett a mogyorójára :scared: ...és mégis lenyomta a végén Ullrichot.

onnan jöhetett Ulrich a fejemben, hogy Armstrong levágta a kanyart, az õt követõ Ulrich pedig nem, és így leszakadt tõle, asszem...

Ilyen nem volt...lejtmenetben nehéz leszakadni...az csak guruló verseny ;)
Amúgy se volt olyan nagy rész amit levágott, mindenesetre fura volt. De végül azok elé érkezett be, akik végig jóval mögötte jöttek. Szóval elõnyre nem tett szert a levágásból.

Izgalmas, és ez így jó.
Hajrá Oscar!!!

Hajrá Oscar!!!! :D

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Ismét ki kell, hogy javítsak! :) Talán épp két éve történt, hogy egy lejtõn Ullrich ment elöl, Armstrong pedig követte. Egy kanyar elõtt Ullrich nem fékezett rendesen, továbbment a szalagkorlát mögötti a nagy fûben és látszott amint szép lassab átbukik a kormán fölött. Nagyon szépen esett el, de nagyon mulatságos volt. Armstrong persze nem áll meg, hanem továbbment, de nem sietett, így miután Ullrich visszamászott az útra, megvárta és megbeszélték hogy mi történt.

2001-ben volt Alpe d'Huez-i befutó elõtt. Akkor volt az az ominózus hátranézõs akció is.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

na utánanéztem a neten is és a fejemben is és tényleg tévedtem...
onnan jöhetett Ulrich a fejemben, hogy Armstrong levágta a kanyart, az õt követõ Ulrich pedig nem, és így leszakadt tõle, asszem...
na mindegy, azért a tanácsodat megfogadom, és nem fogok ilyesmikben fogadni...

Ismét ki kell, hogy javítsak! :) Talán épp két éve történt, hogy egy lejtõn Ullrich ment elöl, Armstrong pedig követte. Egy kanyar elõtt Ullrich nem fékezett rendesen, továbbment a szalagkorlát mögötti a nagy fûben és látszott amint szép lassab átbukik a kormán fölött. Nagyon szépen esett el, de nagyon mulatságos volt. Armstrong persze nem áll meg, hanem továbbment, de nem sietett, így miután Ullrich visszamászott az útra, megvárta és megbeszélték hogy mi történt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

egy hegyen kell csak nagyot menni.

Pereiro Sionak meg csak közvetlen mögötte kell lennie végig, egy centit sem kell vezetnie és övé a sárga Párizsban. Izgalmas, és ez így jó.

Hajrá Oscar!!!
:) :) :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
na utánanéztem a neten is és a fejemben is és tényleg tévedtem...
na mindegy, azért a tanácsodat megfogadom, és nem fogok ilyesmikben fogadni...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Már nem azért, de egészen véletlenül nem Ulrich volt az aki akkor elesett???

Nagy tétben inkább ne fogajd rá!
http://www.velonews....4520.5461.f.jpg
http://www.ciclonews...s/2003 Tour.jpg
http://www.ciclonews... operazione.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a 14. szakaszról írta az index:
---link---

idézek egy részt:

"Három évvel ezelõtt alig néhány kilométerrel a baleset helyszínétõl hasonló módon csúszott el és törte el medencecsontját, könyökét és csuklóját Joseba Beloki, aki emiatt hosszú kihagyásra kényszerült. Akkori vetélytársa, a szorosan mögötte haladó Lance Armstrong centiméterekkel kerülte el az ütközést, és egy füves domboldalon átvágva tért vissza az útra, majd végül megnyerte a Tourt. "

Már nem azért, de egészen véletlenül nem Ulrich volt az aki akkor elesett???