RooX cuccokat kiforgalmazza kishazánkban? Csak a Torque bar-ra adnak élettartam garit? Az menyi zs újonnan?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Started by
bigtom
, 2002. July 25. 10:51
Posted 2005. May 05. - 19:05
Posted 2005. April 30. - 20:02
Ma délutánra végleg letérdelt a kormánycsapágyam (Ritchey Scuzzy Logic Pro). Kicsit már kotyogott hetek óta, aztán a múlt héten akkorát estem, mint az ólajtó, és az betett neki. Reggel már olyan érzésem volt a kormány mozgatásakor, hogy "kirepült" a kenõanyag a csapágyból. Kora délután még nyomtunk egy laza túrát a Pilisben, de a végére már nagyon elkezdett kotyogni, sõt ropogni is (mint amikor por vagy homok kerül a nyeregcsõ és a váz közé). Ezek után a következõ útja már a rácsos iktatóba vezet (be is adtam szervízbe, és hétfõn már mehetek a meggyógyított paripáért).
Posted 2005. April 30. - 18:46
A stucni hosszúságát, a nyak és a kormány közzéppontjainak távolságával adjuk meg?
Dante:milyen felhasználási területre kell?
Dante:milyen felhasználási területre kell?
Posted 2005. April 30. - 16:14
Hmm...nekem szükségem lenne egy nagyon jófajta (na jó, ésszerûség határain belül) félintegrált kormánycsapágyra 1-1.8-as standard méretben. Lényeg az ALACSONY beépítési magasság. Sajna FSA Orbit-Z-vel befürödtem, többé olyat nem veszek. (ejj, hát a gyári csészéjében mocorgott vagy 0.1-0.2 mm-t a csapágy, de érezhetõen nem volt passzos bele) Ötletekkel, javaslatokkal, kérlek ne kíméljetek!
Posted 2005. April 29. - 14:39
ahogy mondod
csavart megfogsz beletekersz, finoman és fõleg egyenesen beütsz. bár ha már kijár, akkor valszeg jobban jársz ha veszel egy újat és azt rakod bele.
csavart megfogsz beletekersz, finoman és fõleg egyenesen beütsz. bár ha már kijár, akkor valszeg jobban jársz ha veszel egy újat és azt rakod bele.
vendég_nhunor_*
Posted 2005. April 29. - 14:34
Jah, kilog. msot mar vagy 1-2 centit. .ugyhogy nem is megyek vele...
EN vissza tudom ütni, vagy ujat kell bele rakatni?
(ha nem szoru la rozsa akkor semmit nem ér- mert ha ráhuzok a rózsa jön kijebb ,sé ne mállít semmit, nem?)
thx.
EN vissza tudom ütni, vagy ujat kell bele rakatni?
(ha nem szoru la rozsa akkor semmit nem ér- mert ha ráhuzok a rózsa jön kijebb ,sé ne mállít semmit, nem?)
thx.
Posted 2005. April 29. - 13:14
a rózsa hogy lóg ki a villanyakból? abba erõteljesen bele kell szorulnia, ha meg nem akkor felül mibe csavarod be a kupakot?
stucni oldalán a csavar a stucnit rögzíti. tetején a kupakkal húzod össze a rendszert. elõször fölül tekered addig, hogy se ne kottyanjon, se ne szoruljon, utána stucnit húzod meg, hogy úgy maradjon.
stucni oldalán a csavar a stucnit rögzíti. tetején a kupakkal húzod össze a rendszert. elõször fölül tekered addig, hogy se ne kottyanjon, se ne szoruljon, utána stucnit húzod meg, hogy úgy maradjon.
Posted 2005. April 29. - 13:05
kilóg a rózsa??
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_nhunor_*
Posted 2005. April 29. - 12:44
CSá!
Eléggé tájékozatlan vagyok ez ügyben ugyhogy vki világosíccson fel:)
A Stucninál van ugye 3 db csavar, kettõ fogja a villanyakot, és a 3.?
Azzal mit lehet állítani? a Csapágynál vmit? a kotyogást?
Baj, ha a rózsa amibe belecsavarom mar kilog egy centit a villanyakbol???
thx.:H:
Eléggé tájékozatlan vagyok ez ügyben ugyhogy vki világosíccson fel:)
A Stucninál van ugye 3 db csavar, kettõ fogja a villanyakot, és a 3.?
Azzal mit lehet állítani? a Csapágynál vmit? a kotyogást?
Baj, ha a rózsa amibe belecsavarom mar kilog egy centit a villanyakbol???
thx.:H:
Posted 2005. April 12. - 13:12
És ha lehet, akkor attól a "szerelõtõl" ne nagyon kérdezz mást... :snajper:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
másnak hajtok, mások hajtanak"
Posted 2005. April 08. - 22:41
akkor oké, csak megerõsítésre vágytam meg egy húszezresre...azt is tudnál ha már témánál vagyunk?
-=[BALATONFÜRED REPRAZENT]=-
Posted 2005. April 08. - 22:39
hát..
ha jól értem, amit mondasz, akkor nemtudok oylan okot, amiér ne lenne jó..
ha jól értem, amit mondasz, akkor nemtudok oylan okot, amiér ne lenne jó..
Posted 2005. April 08. - 22:28
rizikós?
miért?
lehet félreértesz kicsit, de ha én kiszedek egy hézagoló gyûrût+lereszelek 1-2mmert a villa ynakból, akkor elvileg pont felfekszik rá majd a stucni
Na pont ezt akarom én is megtenni, de egy szerelõ szerint nekiáll majd kotyogni. Nem értem mért tenné, hiszen marad bõven hely a stucninak+alátét (1db) Akkor szerintetek mehet a reszelés?
Posted 2005. April 08. - 22:24
rizikós?
miért?
lehet félreértesz kicsit, de ha én kiszedek egy hézagoló gyûrût+lereszelek 1-2mmert a villa ynakból, akkor elvileg pont felfekszik rá majd a stucni
miért?
Posted 2005. April 08. - 22:23
attól nem lesz semmi rizikós benne? én is azon gondolkozok h leveszek 7 mm-t...
valaki aszonta h nekiáll kotyogni tõle...én nem hiszek neki...
valaki aszonta h nekiáll kotyogni tõle...én nem hiszek neki...
Posted 2005. April 08. - 22:19
a megoldás vagy egy kisebb gyûrû lesz, vagy egy gyûrû kivétel és egy kevés lereszelés a nyakból.
Posted 2005. April 08. - 22:03
Azért a kotyogás nem emiatt van, ami azt illeti csomó ideig én is így használtam (nem mertem a szép új teló nyakát levagdalni) s nem volt gond. De hát egy új gyûrû filléres dolog, próbáld azzal. Persze ha lehetséges, lehetne még más stucnival is próbálkozni, aminek más a hossza vagy a szöge - normálisabb boltokban engedik a játékot. (aztán extrém esetben villanyakat is lehet toldani) De a legócsóbb az szerintem is egy kisebb gyûrû. Vagy köszörülj meg egy régit, hogy 2 miliméterrel kisebb legyen. ;-)
Posted 2005. April 08. - 14:31
hát, asszem pont a csavar alatt van a nyak...
húsevõ: probáltam, hogy kivettem az egyik hézagolót és a másik kettöt a stucni alá ill. fölé raktam, de hiába szorítottam, kotyogott, meg az azér olyan gány kinézet...
húsevõ: probáltam, hogy kivettem az egyik hézagolót és a másik kettöt a stucni alá ill. fölé raktam, de hiába szorítottam, kotyogott, meg az azér olyan gány kinézet...
Posted 2005. April 08. - 11:40
A stucni felsõ csavarjának közepétõl feljebb legyen a teló nyakának vége, akkor még fogja.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2005. April 08. - 02:07
Csináld meg úgy, hogy behúzáskor a stucni fölé raksz egy hézagoló gyûrût.Azzal rendesen be tudod rántani és ha utána a csupasz kilógó villanyak zavar akkor ott is hagyhatod.Én már használtam így nekem bejött.Ha a legalább a harmadáig rácsúszik a gyûrû a villanyakra, simán maradhat sztem.
Persze csak ha nem akarsz kiadni 500 Ft-ot új hézagolóra.
Persze csak ha nem akarsz kiadni 500 Ft-ot új hézagolóra.