Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tamas:
nem azért, de ilyet sztem én is tudok itthon készíteni :)
lehet nem lesz pont ilyen, de a célnak tökéletesen meg fog felelni ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez addig jó amíg belülrõl nincs könnyítve a fejcsõ:D
volt alkalamam Giant DH-ból kiszedni Syncros FR kcs-t
sohatöbbet. ott már elõkerült a kisfejsze, a vas fûtéscsõ, minden amivel ütni lehet, minden ami üthetõ.
kb negyed órába tellett a mutatvány, meg egy nyugdíjazott fejcsapágyba.(jó ég tudja mi merre gurult belõle)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kifele utni kell

de nem vesovel

hanem >> ezzel <<

4 oldalrol nyomja egyenletesen, es nem tud leugrani oldalra. szal teljesen jo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tam:
tudsz olyan cuccot mutatni, ami befele és kifele is egyaránt tudja tolni a fejcsapágyat?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Fagyasztó, hajszárító kombó.
És majdnem beleesik...

"Öveges 2."

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én ruhába bugyolált csõvet ütök gumikalapáccsal nem csak king, de bármilyen más kcsapágy esetén is :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es egy king fejcsapagyat is vesovel vennetek ki a vazbol? ;)

najo abbahagyom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Manó79

Manó79

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

kérdezd meg a csávót akitõl vetted,hogy kinek adta el a telót,és vedd fel vele a kapcsolatot!
talán nem dobta ki, amikor rájött hogy az neki nem kell a saját kormánycsapijához...de ez csak ötlet..:icon_roll

Jah Ezzel kezdtem de igazából nem emléxik ráá:))

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
jah, láttam én is célszerszámot. 60 euro-t kóstál.
de ahogy nézegettem, sajnos nem tudja kifele húzni a csapágyat. ahhoz meg drága...
azért, hogy évente egy kormánycsapit betegyek, nem valószínû, hogy szerszámot veszek...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Én nem ütögetném. Vastag menetes szár, két anya, meg néhány széles alátét... De a célszerszámnál nincs jobb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
puha fadarab a satupadra, kormánycsapágy kézzel helyéretol, másik fadarab a fejcsõ másik végére, oszt adni neki kalapáccsal.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
például vascsõ :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azért a legtöbb kormánycsapágyat speciális szerszám nélkül is be lehet rakni tökéletesen.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Szevasztok!

Egyszerû kérdésem lenne felétek. Integrált Cane Creek korm.csapihoz kellene nekem teleszkópra kónusz! Sajnos akitõl szereztem elpasszolta telóval eggyütt!(a Láma!) és most patt szitu van! szóval ha valaki tud segíteni vagy van egy jó ötlete szóljon!
Köszke
Man

kérdezd meg a csávót akitõl vetted,hogy kinek adta el a telót,és vedd fel vele a kapcsolatot!
talán nem dobta ki, amikor rájött hogy az neki nem kell a saját kormánycsapijához...de ez csak ötlet..:icon_roll
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

tam: naja, de ezek a szerszámok baromi drágák és nem dolgozik mindenki bringaboltban.;)

be kell vinni, es megcsinaltatni rendesen. ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát te azt mondod, hogy egy ilyen csapágy mindenféle villanyak-váll találkozásokra jó? mert olyanból is láttam már kerekebbet, szögleteset, éleset, stbstb, és ugye elvileg oda kellene felfeküdnie a csapágynak...ahogy a nevedbõl gondolom, UMF-ed van. nekem egy merida matts. annál kell ilyen kónusz és ott golyóskosár van alul-felül. szerintem az umfnek is hasonló a váza...amúgy meg létezik ipari csapágyas kormánycsapágy?:chin:

tam: naja, de ezek a szerszámok baromi drágák és nem dolgozik mindenki bringaboltban.;)

ja és Barna: formája, baszki...ahhoz képest, hogy tegnap még azt mondtad pár topiccal arrébb, hogy te mindenhova pontos j-t írsz...hát ehhez képest most egy pontos j-s szót sikerült ly-al leírnod...általánosból hogy engedtek így ki?

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts

kell lennie, tuti. amikor az új villát raktam be, akkor is mennyit szentségeltem, mire lejött az a kis szar a régirõl (biztos emlékszik rá néhány ember, amint itt szentségeltem:D)...ha nincs az a kis szar, akkor vagy nem forog el a villa, mert beül a vázba, vagy pedig kiesnek a golyók...barna, nézd csak meg jobban...

Hidd el már láttam és nekem is integrált csapágyam van és semmi nincs a villán az alsó csészének olyan a formálya hogy pontossan ráillik a villára, és ezért hívják integráltnak, és mivel ipari csapágyas ezért nem is eshetnek ki a golyók.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem veletlen vannak hozza szerszamok

cseszeket belepreselni fejcsobe

Feltöltött kép

also felfekvo gyurut illeszteni

Feltöltött kép

majd azt leszedni

Feltöltött kép

persze mindent meg lehet oldani egy kalapaccsal, meg egy elesebb vegu csavarhuzoval is. De kormanycsapaggyal en nem szeretek viccelni. ha nem fordul rendesen, mert tortenetesen nem sikerult egyenesre kalapalni, akkor abbol nagy zako, es nagy serules is lehet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerencséd volt, én a hasított kónuszokat szeretem, viszont ami most van azt nem tudom, hogy hogyan fogom leszedni, mert csak a headlockkal tudtam ráhúzni.

A sebesség mindent megold.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Annak muszály ott lennie....Én amikor kiszedtem a villát nagyon könnyen le tudtam szedni egy kegyesélü kis kalapácsal 3 helyen megütöttem és máris lejött:D