Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudom, csak teló mellett nem látványos, így meg nagyon állat.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A kormányok legtöbbje ugyenezt csinálja...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A merevvillás gépembe beraktam egy ritchey comp egyenes kormányt és erõsen megnyomkodva rugózik a kormány, tekerés közben persze nem észrevehetõ.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Keresztmerevitõsökhoz hozátéve nekem ns pure 4130 kormányom van eggyet már megoltem az a keresztmerevitésnél repedt/hajlott el!!!!! A kérdést ismét fel teszem:D mi a legjobb kormány? diabolus?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
plusz egy szavazat a normális kormány mellett.
hussefelt jó is, olcsó is. (nehéz is :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha tetszik az szubjektiv, es szived joga, de a szamok azt igazoljak, hogy ezek a keresztbe-hegesztett kormanyok nem erosebbek, viszont extra sulyt cipelsz. foloslegesen.

nezzel inkabb valami hagyomanyost. Egy hussefelt is ezer evig el. szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezt nem értettem sosem:)
hány pro tapert láttál lefloppanni? és mennyibõl? hány FSA kormányt láttál lecsoffadni? mennyibõl? hány holzfeller kormányt láttál lecsoffadni? és mennyibõl? folytathatnám a sort, roox, etc etc.

mi szükség van arra az ormótlan keresztmerevítõre egy kormányon? mekkorát tudsz esni egy dirtbõl/streeten úgy hogy rá vagy csomózódva a kormányra, és milyen tempóból?

Miért nem látunk DH bringán ilyet? Az picit gyorsabb is, és ha esik, akkor kicsit nagyobbat kap az egész...
mégsem alkalmazzák.

le merem írni, hogy abszolút szükségtelen egy ilyen eszköz, és hidd el, sokkal jobban nézne ki a bringád nélküle.

Költõi kérdés az egész, de gondold végig azért.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Értem, amit mondasz, de ezt elég sokan alkalmazzák (Funn, B+ és saját márkák közt is vannak igényesek, lásd. NS, DaBomb, stb.), tehát sztem nincs számottevõ különbség. Akkor ezek szerint, ezek a kormányok mind a hegesztés mellett csoffadnak le? Egyébként nekem tetszenek, de ez szubjektív...nem fogunk összeveszni:cheers:
Akkor elméletileg az lenne a tökéletes megoldás, ami ilyen rácsavarozható keresztmerevítõ sz@rság? Na, az tényleg randa!:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
aztat szokik mondani, hogy minél kevesebb hajlitás "cicoma" van egy kormányban annál tartósabb.

persze azért nem ennyire fekete-fehér...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mert pont egy olyan okkal gyengítik meg az anyagot a hegesztéssel, ami elvileg erõsítés lenne. amúgy tök erõs húzott csõ, ami maximum hajolna nagy erõ hatására, most kapott egy utólagos hõkezelést, illetve felülrõl egy akár átégetõs hegesztést... természetes hogy nem lesz olyan erõs mint egy húzott csöves kormány.
ami kormány egy nagy erõ hatására itt csak elhajlana picit, a felülhegesztett kormány ugyanekkora erõtõl el is törhet, mivel a hegesztésnél már nem olyan ellenálló.

nekem csak a virágnyelv megy.

a másik indok meg hogy elképesztõen rondák az ilyen kormányok, fõleg a FUNN jár az élen ebben :);)

(amúgy végiggondolva, nem saját márkákat leszámítva rendes kínálatban látsz ilyen jellegû kormányt? kizártnak tartom)

• vendég

talán az olcsó sajátmárkákat leszámítva nem is tudok olyan kormányt, mely nem bírna ki szinte mindent.
egy a lényeg, hogy olyat nem szabad venni, melyen van keresztbe hegesztés.

Most kapcsolok. Miért nem szabad venni olyat, amin van keresztmerevítés (mert gondolom te ezt érted "keresztbe hegesztés alatt")?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hajlított volt neki, ment vele városban oszt nyekk..bár mûvelt vele dolgokat elõtte, nem csoda hogy megfáradt..:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

B+ életveszély...

nem életveszély, rá is van mindegyikre matricázva hogy NEM extremly USE.
tudni kell kormányt választani... (már ha ez a magyaroknak általában nem is megy:D)

szal kormányt arra amire való.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
B+ életveszély...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Talán valamelyik olcsóbb truvativ esetleg b+.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
3000 ft-ért milyen hajlított monti kormányt érdemes venni terep túra utcai felhasználásra?mit ajánlotok?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nézegettem az evolve xc és az evolve dh kormányt és számolgattam, szerintem a különbség az a kettõ között, hogy más a hajlítás és a szélesség és az xc elvékonyul a vége felé, egyébként ugyanaz a kettõ.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Hát a RooX számomra nagyon rossz példa! Van rossz tapasztalat, pl a 9 hónapos kormányomat nem cserélték ki...(pedig csúnyán lefittyedt)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Olyat érdemes venni amire örökélet gari van.

szvsz pedig ez nem oly szükségszerü - elég kevés gyártó ad ilyen jellegü garit a kormányára (talán egyedül a roox-ot tudnám említeni)
egy rendes pár évet kibír - utána úgyis lecserélõdik, így az örökéletgarira nem sok szükség van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olyat érdemes venni amire örökélet gari van.