Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6414 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Milyen OS egyenes xc kormányt ajánlanátok egy ritchey wcs helyett?Ugyanazt ?:)

karbon FSA
Specialized
RF deus (ha van OS)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Milyen OS egyenes xc kormányt ajánlanátok egy ritchey wcs helyett?Ugyanazt ?:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

x-mission cuccokról mi a vélemény?

májerfaktor 0. amúg korrekt..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
x-mission cuccokról mi a vélemény?

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Leginkább egyéni ízléstõl függ. Nagyjából a vállszélességedhez kell belõni. XC bringán ennél általában a picit keskenyebb az ideális, a lejtõzõk pedig a jóva szélesebbet szeretik.

A legkönyebb úgy belõni, hogy veszel egy egyenes kormányt, majd ha szélesnek érzed, vágsz a 2 végébõl 1-2-3 cm-t.

X.

Köszi a tanácsot.Ma KONA kormányom van 640mm,20-20mm lett levágva.Pro anatomic szarv lett rá.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Üdv mindenkinek!
Lenne 1 kérdésem.A cross kormány szélessége mitõl függ?Optimálisan kb mennyi cm,szarvval együtt?Elõre is köszi!:)

Leginkább egyéni ízléstõl függ. Nagyjából a vállszélességedhez kell belõni. XC bringán ennél általában a picit keskenyebb az ideális, a lejtõzõk pedig a jóva szélesebbet szeretik.

A legkönyebb úgy belõni, hogy veszel egy egyenes kormányt, majd ha szélesnek érzed, vágsz a 2 végébõl 1-2-3 cm-t.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
ezt csak ugy :D

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Üdv mindenkinek!
Lenne 1 kérdésem.A cross kormány szélessége mitõl függ?Optimálisan kb mennyi cm,szarvval együtt?Elõre is köszi!:)

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

a 31,8 az OS méret, vagyis szabad a vásár, tudsz hozzá szinte bármilyen stucnit választani.
Elõször én még azt próbálnám meg, hogy megfordítom a stucnit. Ha szerencséd van, nyersz vele jópár mm-t.

X.

Ez biztatóan hangzik. Köszi Mindenkinek a tanácsokat!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
a 31,8 az OS méret, vagyis szabad a vásár, tudsz hozzá szinte bármilyen stucnit választani.
Elõször én még azt próbálnám meg, hogy megfordítom a stucnit. Ha szerencséd van, nyersz vele jópár mm-t.

X.

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Annyit látok a stucnin, hogy 31,8 mm a kormánybefogója. Elkezdem a keresgélést, mindenképpen rövidebbet nézek, mert a mostani 13 centi hosszú a kormány és a villa középvonalaitól számítva. Talán már egy 3-4 centivel rövidebb szár is elég lesz ahhoz, hogy ne kelljen annyira nyújtózkodnom. A hab az lenne sörön, ha az emelkedése is nagyobb lenne a mostaninál... A régi országútimnál 5 centivel van lejjebb a nyeregnél a kormány, míg az újon 7-el, ezért gondolkodtam az emelésen is.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Akkor maradok a fix megoldásnál.

Plusz gyûrû berakására én is gondoltam, de nem tudom lehet-e. Háttérnek annyit, hogy egy ahead-es országúti bringáról van szó, jelenleg négy fél centi magas gyûrû van a stucni alatt. Nem láttam még szétszedve ezt a rendszert, ezért nem tudom, hogy van-e mód plusz gyûrû(k) berakására, vagyis arra, hogy a villaszár ne töltse ki teljesen a stucnit, mert van a tetején egy kupak csavarral.

Akkor baj van.
Az országúti kormánynak más a befogómérete (hacsak nem OS), és országúti stucnit nem nagyon kapsz (pontosabban én nem tudok róla, hogy lenne, de majd a hozzáértõ kollégák javítanak) meredek emelkedésût.
Esetleg próbáld meg megfordítani a stücni, ha mázlid van, most negatív emelkedésû, ha megfordítod, akkor nyerhetsz kb. 1-1,5 centit.
Ha így sem jó, akkor valószínû nagyobb vázra lenne szükséged, vagy egyszerûen csak nem szoktál még hozzá az elõredõléshez.

X.

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Plusz gyûrû berakására én is gondoltam, de nem tudom lehet-e. Háttérnek annyit, hogy egy ahead-es országúti bringáról van szó, jelenleg négy fél centi magas gyûrû van a stucni alatt. Nem láttam még szétszedve ezt a rendszert, ezért nem tudom, hogy van-e mód plusz gyûrû(k) berakására, vagyis arra, hogy a villaszár ne töltse ki teljesen a stucnit, mert van a tetején egy kupak csavarral.

én ugy tudom,hogy muszáj a villának kitöltenie a stucnit,mert ha nem,akkor a stucni tetején lévõ említett csavar hogy fogja meg a nyak tetejében lévõ rózsát!?

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szerintem jobb lenne egy a jelenleginél nagyobb emelkedésü fix stucni álltalában az álíthato stucnik nem olyan merevek söt némeik katasztrofálissan hajladozik
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Sziasztok! Egy állítható dõlésszögû stucnival szemezek, mert a kormányt szeretném kb. 2 centivel emelni. Ahogy néztem, egy csavar segítségével lehet szabályozni, de vajon nem ez a gyenge pontja? Mennyire stabil ez a megoldás? Felejtsem el és maradjak a fix kormányszárnál?

Milyen hosszú a teleszkóp nyaka? Ha van hely, akkor stucni alá két 1cm-es alátét nem fér be? Olcsóbb megoldás...

ludovikusz

ludovikusz

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok! Egy állítható dõlésszögû stucnival szemezek, mert a kormányt szeretném kb. 2 centivel emelni. Ahogy néztem, egy csavar segítségével lehet szabályozni, de vajon nem ez a gyenge pontja? Mennyire stabil ez a megoldás? Felejtsem el és maradjak a fix kormányszárnál?

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Szia ROB!
Ez a kormány engem is érdekelne, mi lett a sorsa? 25.4-es befogóval kellene hajlítot speci kormány, de ma azt az infót kaptam Tõletek, hogy ilyen nem is lesz.
Köszi:Siki

nem talaltak meg. :(
mondjuk ha meglett volna lehet megveszem eloled :)
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

640-es specialized xc rizer 1" is van elméletileg (egy még nálunk is van) 7910 huf, 221 gramm.
persze ez 10 mm-rel keskenyebb mint amit keresel.

Szia ROB!
Ez a kormány engem is érdekelne, mi lett a sorsa? 25.4-es befogóval kellene hajlítot speci kormány, de ma azt az infót kaptam Tõletek, hogy ilyen nem is lesz.
Köszi:Siki

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

sztem 6-7 cm-es stucninál már elég könnyen befordulhat a kormány..

hmm, meglehet, bár szerintem a kormánytól is függ, sõt...
az én 80as stucnim 640es kormánnyal rendesen befordul.
azért köszi :)