Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merevfarú vagy összteleszkópos?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
276 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez a topic mindig is jó volt :-)

mééég!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
no, ezé kell merev! a KUURVA NAGY TEMPÓÓ érzés miatt! :-))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
Meki Te próbálj ki egy rendes fullit. :) az LRS kb pont olyan hogy felfelé pogozik, lefelé meg nem mozog. amúgy egy jó fullival, átlag utakon -nem dh pályák- egy átlag - nem droid- bringás egy 3-5 órás túrán kb ugyanazt a tempót tudja menni. annyi a különbség hogy a fullival sokkal kevésbé leszel fáradt, kevésbé fáj derekad csúklód stb. én konkrétan lejtõzésnél úgy érzem mondjuk egy közepes tecnikás meredek köves terepen, hogy a merevvel mögé ülve kapaszkodva full koncetrálva az 55-60-a kurva negy tempónak érzem, a fullival ugyanannyival megyek csak ülök a nyeregben mint a fotelban és nézem a tájat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aláírásod megnézve én kérek elnézést a téma felhozatalával :D

Érdekes, nála nincs kifejezetten olyan hogy lassabbnak érzem a fullyt, bár vele egy kategóriának számító HFSel nem mentem sokat; de ismerõs utakon legalább. Egyébként mióta ezzel megtanultam normálisan tekerni azóta merevet is inkább így nyomom, ezt érzem hatékonyabbnak, testbõl nem szoktam max ha nagyon fáradt vagyok/überatomállat módon kell gyorsítanom...

Olyan van hogy a nagyobb rugóút miatt az erõsebb féket is gyengébbnek érzem, de csak mer több energiát nyel el a teló, visszahuppanáskor a tag mint korábban fele ennyi útnál... de lock még sose hiányzott _nekem_ :) Lehet mert gyenge vok :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.335 hozzászólás

Meg igen, a fílingérzés faktoron kívûl ott vanmég hogy ki mennyit megy 1×re, aki 1-2 órára max annak szinte egál, marcik meg félnapos tekeréseknél megint nem mindegy... Nem mintha meghaltam volna korábban a merevvel, de fullyval jobban szeressük az ilyet :)

a "filingérzésrõl" annyit, hogy én kb. 2-3 óránál nem nagyon szoktam többet tekerni egyben. ennek a kb. 95 %-a a hegyen zajlik, szerencsére nagyon közel van. azt, hogy mikor melyik cangát veszem elõ, az határozza meg, melyikhez van kedvem és milyen útvonalra megyek. persze voltam már mindkét bicajjal ugyanazon az útvonalon, így van összehasonlítási alapom az érzésrõl. a merev (bár soha nem mértem és nem is fogok mérni idõt) gyorsabbnak érzõdik. felfelé nagyon kijön a külnbség, még technikás részeken is jól lehet vele haladni. az összetelóssal is fel tudok menni ugyanott, sõt nem is érzõdik lassabnak. sík, sima vagy éppen "fire road" típusú utakon viszont kifejezetten lassúnak tûnik az össztelós, pedig valszeg nem lassabb csak úgy érzem. lefelé mondjuk tiszta sor, az összetelós a legtöbb gyors illetve köves helyen gyorsabb, a nagyon technikás részeken nem számottevõ a különbség, ott bejönnek egyéb paraméterek is (pl, nyuszi vagyok :D) van viszont olyan sima, de nagyon meredek rész, ahol a merevvel fel tudok menni, az össztelóst viszont mindig tolni kell.

meg azért az is fontos, hogy van - elég sok - különbség az össztelós és a merv bicaj tekerésének technikájában. az össztelóst azért valamivel nyugodtabban, kiegyensúlyozattabban illik tekerni. különben ugye elpogózza azt az energiát, amit különben meg lehet spórolni azzal, hogy nem kell annyit emelgetni a nyerget terhelõ testrészt. :)

szal egyik napra szõke, a másikra meg barna. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Meg igen, a fílingérzés faktoron kívûl ott vanmég hogy ki mennyit megy 1×re, aki 1-2 órára max annak szinte egál, marcik meg félnapos tekeréseknél megint nem mindegy... Nem mintha meghaltam volna korábban a merevvel, de fullyval jobban szeressük az ilyet :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mi a kérdés? :)
A HFS-sel felfele gyorsabb vagyok mint az LRS-sel.

Egy ratyi fullyt nem érdemes összehasonlítani egy korrekt merevvel. És csak azt mondja a dolog, hogy gyege vagy, de ügyes (és nincs kényelemigényed). Aki erõs és kényelmesebb és/vagy gyengébb a háta, gyorsabb lesz fullyval.

Zerge konrétan megmondja neked, hogy melyik maratonon hány kcal / idõ különbséget jelent a fully. :) (értelemszerûen javuló irányba)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
miért, mit gondol?

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Olvassátok el mit ír zerge errõl a kérdésrõl, meg ha idegenül is beszéltek az sem mellékes hogy az a Sauser gyerek mit gondol .-)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

tök hülyeség ez a merev vagy össztelós kérdés. kell egy ilyen, meg kell egy olyan. aztán már csak azt kell eldönteni, melyikkel teker az ember aznap.
:D :D :D

A rekun és országutin kívûl :D

McGywer: Hja, tagon/vázon is sok múlik, rideren is. Terminátorok úgy mennek hogy pogózik a gép; bár kezdõk közül sokan a merevvel is úgy menek hogy az is pogózik; spdjük van, de minek, mert testbõl tekernek... Nekem nem igazán pogózik, így nem is zavar... :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mi a kérdés? :)
A HFS-sel felfele gyorsabb vagyok mint az LRS-sel. Lefele ennyi a különbség, hogy nem elég a 2-2,5bar a hátsó kerékbe merevfar esetén mert kockára verem a felnit az öklömnyi köveken, az egyéb átlagos útviszonyok esetén nincs különbség. A nagyon meredek, nyeregmögébeülõs részeken jobbnak érzem a merevfarút.
A fully lényege nálam az lett volna, hogy hosszútávon kevésbé fáradjak, de mivel felfelé elpogózta azt amit lefele pluszban adott, kénytelen voltam lecserélni. Majd ha egyszer sok pénzem lesz akkor veszek egy normális fullyt, ami felfele sem hintaló. ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.335 hozzászólás
tök hülyeség ez a merev vagy össztelós kérdés. kell egy ilyen, meg kell egy olyan. aztán már csak azt kell eldönteni, melyikkel teker az ember aznap.
:D :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Perverz :D
Én meg olyat sem merek írni hogy gerinc hasadékkal sem árt a fully :P
De csatlakzok a közhelyhez, hogy azzal tekerj amivel jól érzed magad; úgyis mindenkinek valamelyik közelebb fexik a szívéhez ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Hát igen a kor. A fater (Remetei) is a héten pénteken leszen 40 éves.

Reggel felébredek és nem tudom hugyoznom kell vagy dugni akarok :-)

Halihó.

off

akkor abból pisiszex lesz :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Hát igen a kor. A fater (Remetei) is a héten pénteken leszen 40 éves.

Reggel felébredek és nem tudom hugyoznom kell vagy dugni akarok :-)

Halihó.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem lehet mindenkinek full karbon össztelósa öreg korára. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Merev vagy össztelós?

Ha lezárom a hátsó rugóstagot akkor merev nem?

Egyébként magyarországra elég a merev, de komolyabb hegyeken azért jól jön az öszztelós.

Vagy ha mint én már benne vagy a korban kényelmesebb az összteleszkóp.

Azt már le sem merem írni, hogy van úgy nagyon köves felfelén is jobban tudsz mászni össztelóssal.

Amúgy meg a bringázás maga a lényeg. Mindegy mivel csak tekerj.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jaja :D

Közben én is lenyomtam 2K-t a scottal,+szoktam, és a gumik, kis súly még mindig érvényes hogy kevésbé 'lejtõzõs' mint a régi merevem(nehezebb volt, agresszív gumikkal és széles kormánnyal, nagyobb tengelytávval), de már nem érdekel, úgyhogy már lefele is meg felfele is jobban megyek kicsit, minél teknyikásabb annál inkább :).

Igazsághoz hozzátartozik hogy húgomnak megépítettem a HFS-t ezzel viszont q jó menni(egyenes, egyszerûbb felfelék) súlya miatt, de sose cserélnék el egy ilyet a scottra, és érdemben nem tudok mérni vele (idõt) mert kicsi nekem a váz, de 90%ban valószínû gyorsabban lehetne mászni kicsivel a meridával...
(De én imádom a minél keményebb terepet, ált azokat keresem, és 24h-n láttam leginkább hogy köves-gyökeresen nekem gyk egál volt, míg mások inkább kerülték a lightosabb része felé; legalább a 'rosszabb' részen elõztem, vagy oda húzódtam ha elõznek.)

Azért mcgywert meg oleet is meghallgatnám, pláne a fõ bringaváltogatóst :D

(Dante, csalás; ott is gyere le ahol nem lehet feltekerni :). Gyõrújbarátra jöhetsz 08ban, van egy fincsi lejtõ amin senkit nem láttam lejönni, tolták körben, de teljesíthetõ, nem is kell sokat kilinccsel elõre menni :D)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mégjó. kár lenne bezárni ezt a remek topikot :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
sose tudjuk meg mi a gyorsabb :(