Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Problémás apróhirdetések

- - - - -

• Please log in to reply
1027 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
csak nekem furcsa a mtb hajtómûvek hirdetésekben az "albérletben fog lakni" és társai google hiretések?

kár lenne elcseszni az apróhirdetõt ilyenekkel

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Rossz helyen hirdet:
Ker

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hello!
Valamilyen módon megkaphatnám egy hirdetõ mail címét? Nem adott meg semmi elérhetõséget, a "kapcsolat a hirdetõvel"-re meg nem reagál.
Konkrétan ERRÕL lenne szó. Köszi!

Visszaolvastam :confused: szóval nem lehet kiadni elérhetõséget. :( hát ez így nem túl jó.

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
A három bringa már csak azért sem túlzás, mert:
1; Erdõbe nem megyünk országútival. (A ciclocross mint tudjuk félmegoldás)
2; Montival nem lehet igazán száguldozni
3; Munkába nem járunk drága brinával.
Az ár nélküli hirdetéseket meg se nézem (ha csak nem támad kötözköthetnékem) még akkor sem, ha évek óta keresem azt pl egy országúti GT váz vagy bringa. ... Ha a hirdetett árért megéri megvenni, akkor rögtön telefonálok, ha nem, akkor kihagyom. Nem tudom elhinni, hogy az ár nélküli hirdetések olyan csábítóak lennének.
Meg aztán nehéz dolog az "érték" meghatározása. Számomra az, amennyit adnak érte. Jól eladni valamit (legalább is az eladó szemszögébõl) Akkor lehet, ha az ember talál egy "madarat" vagy rá van a vevõ szorulva. Ezt most itten nem minõsíteném.
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Én csak azt amit rettenetesen nehezményezek, az árnélküliség. Ha a modi az "1" forintos hirdetéseket törölné. attól boldog lennék. A "legjobb ajánlat" opció utal a legnagyobb lehúzásra.
MIÉRT SZÉGYENLIK KIÍRNI, HOGY MENNYIT AKARNAK ÉRTE KAPNI???? .... Nem folytatom, mert nagyon goromba leszek.

Nekem az a tapasztalatom, hogy írok rá egy árat amit én szeretnék érte kapni (amibõl esetleg engednék is), de nem megy el. Utána már hiába javítom ki az árat a kutya sem nézi meg újra a hírdetést (kép alapján), mert már elkönyvelte, hogy enki nem éri meg.
A "legjobb ajánlat" opciónál ír egy árat amit neki megér, és utána egyeztetünk. Ez nem lehúzás. Legyen meg a kontakt és beszélünk.

Ha valaki kereskedik, akkor nem 10-12 bringát akar hirdetni, hanem 20-30-t v többet.

Nekem három bringám van, a bringás ismerõseim közt is max 4-5 személyenként. Szerintem már az is kereskedõ aki 5-6 kerékpárt árul. Mivel azokat már szinte csak raktározza. Tehát a 10-12 bicó hírdetése bõven kimeríti a kereskedés fogalmát. Metudbacsinak adok teljes mértékben igazat.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Ha van idotok, nezzetek ra a tesztbringa hirdetesekre. Van hirdetes ami szerintem nem odavalo.

Megoldas lehet, ha ahhoz a reszhez csak bizonyos felhasznaloknak lenne hozzaferese.

Szigony85

Szigony85

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nekem 8, csak javaslat volt.
Én nem szoktam felhúzni magam az ilyen hirdetéseken, túl sok az eladó bringa, ha nincs jó áron jöhet a következõ, de a legjobb ajánlat funkciót tényleg ki lehetne iktatni.

üdv: András

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

T. Zorg!

Tennék javaslatot a mûködéshez:

Mivel véleményem szerint a magánszemélyek hirdetései 3db, ez önmagában egy korlátozás a kereskedõkkel szemben. Ez rendben van
Elõfordul, hogy 1 háztartásban (családon belül, albérletesek stb...) többen akarják eladni termékeiket, és 1 azon ip címrõl ügyködnek(pl. router), õk is külön- külön magánszemélynek minõsülnek, azonos helyen készülhetnek a fényképek(pl garázs, közös nappali). Ha azonos helyen készülnek képek, ip cím azonosság lép fel, akkor ne tiltsd le egybõl. Legyen mondjuk 3-4 "engedélyezett felhasználó ugyanarról az ip-rõl (helyrõl). Ha valaki kereskedik, akkor nem 10-12 bringát akar hirdetni, hanem 20-30-t v többet.
Lehet csak az én véleményem, de kicsit visszaestek a hirdetések, ez lehet a rendszer szokatlansága miatt van, de mindenképpen lehetne mit javítani.
sok sikert!

András!

Ez azért az általad említett eset (valljuk be) a legritkább. Ráadásul nem biztos, hogy valaki ilyen nagyban játszik. Ha 8 bringán csak egy 10-es haszna van, az már 80 ezer. kérdés az persze, hogy mennyi idõ alatt? Nehéz ezt eldönteni. Én is be tudnék jelentkezni egy más nickkel a melóhelyemrõl, de minek? Ez az oldal így mûködik és kész. Még mindig ez a legjobb. A többin mintha csak elborultak hirdetnének.
Én csak azt amit rettenetesen nehezményezek, az árnélküliség. Ha a modi az "1" forintos hirdetéseket törölné. attól boldog lennék. A "legjobb ajánlat" opció utal a legnagyobb lehúzásra.
MIÉRT SZÉGYENLIK KIÍRNI, HOGY MENNYIT AKARNAK ÉRTE KAPNI???? .... Nem folytatom, mert nagyon goromba leszek.
Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

. Legyen mondjuk 3-4 "engedélyezett felhasználó ugyanarról az ip-rõl (helyrõl).

és máris a kereskedelmi 10-es csomagnál járunk.Ez sem megoldás

Szigony85

Szigony85

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
T. Zorg!

Tennék javaslatot a mûködéshez:

Mivel véleményem szerint a magánszemélyek hirdetései 3db, ez önmagában egy korlátozás a kereskedõkkel szemben. Ez rendben van
Elõfordul, hogy 1 háztartásban (családon belül, albérletesek stb...) többen akarják eladni termékeiket, és 1 azon ip címrõl ügyködnek(pl. router), õk is külön- külön magánszemélynek minõsülnek, azonos helyen készülhetnek a fényképek(pl garázs, közös nappali). Ha azonos helyen készülnek képek, ip cím azonosság lép fel, akkor ne tiltsd le egybõl. Legyen mondjuk 3-4 "engedélyezett felhasználó ugyanarról az ip-rõl (helyrõl). Ha valaki kereskedik, akkor nem 10-12 bringát akar hirdetni, hanem 20-30-t v többet.
Lehet csak az én véleményem, de kicsit visszaestek a hirdetések, ez lehet a rendszer szokatlansága miatt van, de mindenképpen lehetne mit javítani.
sok sikert!

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

3 felhasználó - 1 IP.
de a körülmények miatt 3 különbözõ felhasználó. ezt hogy akarod szûrni?

Nem akarok szûrni semmit, csak jelezni akartam, hogy nehéz ám trükközni, ha az oldal kicsit odafigyel. Egyébként számtalan nickrõl tudom, hogy magánszemélyként, kintrõl hozott bringákat árul, rendszeresen.

spdemo

spdemo
  • felfüggesztett
  • 0 posts
Üdv!

Az mitõl lehet, hoyg egy frissen feltett hirdetés nem jelenik meg? Holott a hirdetéseimközött látom, és a keresõ is megtalálja.

ÜDv!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Csak technikai dolog, hogy a fórum adatbázissal (végre) egy az apróhirdetõ felhasználók adatbázisa is. Rohadtul nem lényeg, hogy fórumozzon, ha csak hirdet hát hirdessen.

Tiszta sor, csak azért írtam, mert elég könnyen elõferdülhet, hogy ugyanaz az IP, vagy épp ugyanabban a garázsban készül fotó, és ne utólag kelljen magyarázkodnom :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

????? Ezt nem értem:-(

3 felhasználó - 1 IP.
de a körülmények miatt 3 különbözõ felhasználó. ezt hogy akarod szûrni?

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
????? Ezt nem értem:-(

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Zorg!
Azt azért tudjátok: Nem csak a nick név számít. Az IP cím is megjelenik az oldal üzemeltetõjénél.

Namost én tudok olyanról,hogy hárman laknak egy albérletben és mindhárman bringások.Megoldás?

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Zorg!
Köszönöm a választ.
A többieknek. Immáron 4 éve használom az oldalt. SOHASEM MODERÁLTAK! El lehet dönteni, ki és miért hirdet. Még egyszer: Nem volt problémám. Azt azért tudjátok: Nem csak a nick név számít. Az IP cím is megjelenik az oldal üzemeltetõjénél. Ráadásul a hirdetésben megadott telefonszám, elérhetõségen is lebukhatunk.
Nagyjából ennyi... megyek megnézem mit csinálnak a váciak... :-)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

... Ezért nem lehet senki se letiltani és moderálni. Értem én, hogy valamibõl meg kell élnie az oldalnak, és azok a kereskedõk, de valamilyen ésszerû megoldásnak kéne lennie, mert így véleményem szerint nem lesz a tuti.

Egyrészt: a szabályzatunk - árnyalatnyi módosításoktól eltekintve - közel 4 éve változatlan...
Másrészt: teljes a zavar. Van egy apróhirdetõ, amit (egyszerûség kedvéért egyes szám elsõ személy) én üzemeltetek. Alapban azokért van, akik _idõnként_ eladnak ezt-azt. A szolgáltatás ezen formája INGYÉ' van.
Nem ebbõl kell élnie az oldalnak, de .......................... (nagyon csúnya, hosszú és magyarosan cifra káromkodás), aki üzletszerûen használni akarja, az "ne tekintse a bevételeit a Bikemagtól függetlennek" (átvett mondat a legnagyobb hazai HardverApróból - természetesen az engedélyükkel emeltem át a saját szabályzatunkba). Havi nettó 10 darab ezresért már lehet kereskedelmi csomagot rendelni...

Csak érdekességképp: olvasgassátok a többi, sokkal nagyobb apróhirdetõ szájt (hasznaltauto.hu például...) szabályzatát. "Kicsit" árnyalhatja a képet...

Megelõzendõ a félreértéseket, mennyiben lehet abból probléma, ha csinálunk egy reget öcsém eladó cuccainak (õ nem fórumozik) és nem nekem kell a saját nevemben feladni õket, terhelve az amúgy is szûkös hármas limitet?

Csak technikai dolog, hogy a fórum adatbázissal (végre) egy az apróhirdetõ felhasználók adatbázisa is. Rohadtul nem lényeg, hogy fórumozzon, ha csak hirdet hát hirdessen.
"In idem flumen bis non descendimus"

metudbacsi

metudbacsi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hahó modi!
1. Nem olvasol minket.
2. Rossz helyre irkálunk rossz témát.
3. Hülyeség amit írunk.
A három lehetõség közül melyik????
Ezt azért kérdezem, mert hiába adatott meg nekünk a "Morgusz Jurisz" (morgáshoz való jog), igazán egy "törvényhozó vagy legalább egy döntnök véleményével le lehetne zárni ezt a témát.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Megelõzendõ a félreértéseket, mennyiben lehet abból probléma, ha csinálunk egy reget öcsém eladó cuccainak (õ nem fórumozik) és nem nekem kell a saját nevemben feladni õket, terhelve az amúgy is szûkös hármas limitet?