Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2325 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
lcs:

A két másik kép sokkal elõnyösebb! :D :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
még anyit:
a kormánycsapágy cikkben az van, hogy lefordítottátok (gondolom Balázs) de azért aki olvasta az eredetit (pölö én) az látja, hogy csak kb fordítás, ez az kimaradt, stb.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Hi!

Eszméletlen vártam, hogy megjelenjen az újság. Aztám mikor kézhez kaptam csodálkozva vettem észre, hogy fel volt nyitva a boríték :o :o Az a kurva Magyar Posta... A következõ meglepetés akkor ért, amikor kinyitottam. (persze laphullás, de csak 1-2) Viszont a tartalom az nem semmi.
A retros cikk: Fasza. Bár nem rajongok a retro gépekért, de az írás jó volt. És az is tetszett, hogy Zé végre kommunikál az olvasókkal.
Kormánycsapágy-rendszerek: tömör, de nagyon. Imádom a technikai infókat, de az megfeküdte a gyomromat rendesen ;D Király! (bár a tûgörgõs rendszerrõl szivesen olvastam volna többet is, de sajna a cikk nem errõl szólt...)
Merida Transmission Comp: Jó írás (Atom mindíg jókat ír). Van benne technikai infó rendesen, és a fíílinget is próbálja átadni.
SRAM X7: mivel többen írták más nézõpontokat lehet megismerni. Atom ismét csak jókat ír (figyel a súlyra és a mûködésre is!).
Giant Warp DS 1: Begibe most egész jó. Amit a vázról ír az egész profi (valaki fejtágítást tartott? ;D).
Polar: nem tudtam eldönteni, hogy teszt, vagy reklám. Mivel nem Bikmakkos emberke írta elõször azt hittem reklám, de aztán a végén megemlít 1-2 hiányosságot is. Meg ha egyszer teszt, akkor miért nincs ott az ára, és hogy kinek ajánlják? Ma már ugye senkirõl nem lehet tudni, hogy melyik márkának a nagykere (még Lõrincz Olivérrõl se...).
EUROBIKE: Király volt (1-2 hülyeségtõl eltekintve...). Örültem rendesen a tandemes blokknak. Még a nagy nyugati újságok is rendre elhanyagolják ezt a ténát. Már alig várom a CC-s blokkot... ::)
ÁZ jó tanyabájkokrúl: annak ellenére, hogy ezt olvastam el legutóljára nagyon tetszett. Valahogy kuriózum-számba megy (már csak a témaválsztás miatt is).
Gyárlátogatás a Shimanonál: mákosok. Bárcsak én is mehettem volna. Ez után az írás után már más szemmel nézek úgy egy távolkeleti gyártámányú alkartészre, vagy vázra, mint régebben.
Fórum Team: jó végre látni, hogy kik követik el az írásokat hónapról hónapra. Mindenkinek sok sikert, és még több tudást kívánok (ami aztán megjelenik az újság hasábjain is... ;)).
XXI. századi népmese: Kicsit fura volt, hogy pont a rendõrös cikk elõtt van ;). Meg az is, hogy vki. szabálysértést (vagy mit?) követ el, és még neki áll feljebb. Ha pedig véletlen elkaszálja egy teherautó a körforgalimban, akkor mi van? Jó persze a rendõr is bunkó volt, de hát neki az a dolga ;D.
Rendõr sztori: Jó volt. Fõleg, hogy viszont láttam a Fórumos kérdéseket (sziréna aksiról megy, vagy van dinamós változat is ;D). Érdekes volt olvasni. Ja és a legnagyobb poén: a legtöbb helyesírási hibát ebben az írásban vettem észre. Érdekes, amikor egy zsaru helyesírási hibákkal beszél ;D ;D
Sikonda: Benne volt ORS! Sztár lett végre (megérdemelte ;D)!
Elõfizetési eksön: Legjobb. Már fel is adtam a csekket.

Végére tömören: szerintem sokkal jobb lett, mint az elõzõ havi (de nagyságrendekkel). A teljes-oldalas (így kell írni vagy egybe?) reklámok sokkal jobbak, mit amik szana-szét szabdalják a cikket. Más: jó lenne megint olvasni a Show-hajtást. Vagy valami hasonlót. Én örülnék neki, ha a fõszerk. minden hónapban írna 1-2 sort az adott számról, vagy csak úgy valamirõl. Kicsit személyesebb lenne az újság.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ki
en az extrem cuccokat szeretem.
egy mert jo
ketto mert ha puhitok akkor meretre keszul.
harom mert ti nem is tudjatok mi az.
4 occson jó.

ennyi
egyebkent meg nem birom a tomeg cuccokat.
...

gondolom energia meg hatartalan es agressiv tarsai ki vannak zarva!!!
be

egyebkent a ciporol nem mondanek semmi kulonoset.
egy kicsit tulzasnak tartom.
jol nez ki ennyi draga.
cipot olyantol vennek aki cipot gyart...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Én se akarom reklámozni.. még jó, hogy a kínai cuccok nincsenek úgy felcimkézve, különben jól néznék ki ;D ;D ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nemgyengén Off:

akik ismernek, azok tudják, hogy én nem vagyok felirat-centrikus. Nekem elég az, ha én tudom mi van rajtam, nem akarom mindenkinek mindenáron reklámozni, hogy a pulcsim egy huszasba került, én aztán faszacsávó vagyok.

On

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nyal-nyal. ;D Egyébként én is azt olvastam az elsõk között. ;) A végefelé bírtam mikor nem egyezett a véleményetek vmin és egy kisebb vita alakult ki... ;D Ha nem vigyázol még a végén haza sem engednek onnan! ;D

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
OFF

Jorus: Értem, megértem. Ez idõ tájt nekem épp kevés munka adatik, ezért veszek részt jobban a fórumon. Az idõmbõl, mióta Pesten lakom nem kell a barátokra, családra áldozni, mert õk nem itt vannak. De azért látom te nem unatkozol. Kitartás, mindjárt itt a karácsonyi szünet... még van 7 nap szabadságom..
Egyébként azért is érdekelt, mert egy-két hozzászólásodban mintha csalódottságodat fejezted volna ki a fórum alakulása miatt. No, ezért.

Az újságban egyébiránt (hogy a Legfrissebb szám-hoz kapcsolódjon) meg üde színfolt az összes írásod ;D úgyhogy csak lelkesen! Megsúgom elõszor a rendõrinterjút olvastam el.
További nyáladzásomat megszüntetem. ;)

ON

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

ja, én nem arra a rusnya fekete szieszta cipõre gondoltam, hanem arra az ókli cipellõre, ami a Brian Lopes bácsi lábán van a dáböl-szájdid O reklámban rögvest az elején.

Nekem asse teccik, mert, ha nem lenne rajta az O, akkor simán elmenne mellette mindenki.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Megnyugodtam, na, a fehér csuka az jó. Azok ott a háza mögötti dombok lehetnek. Szerény.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
OFF

Reflektálok, mer' van idõm. Jorus, mostanában visszavettél a Fórumon való megjelenésbõl, mi történt? Lefáraszt az újságírás?

Nem vagyok olyan mértékben jelen az újságban, hogy ez lefárasztana. (Annak megítélése, hogy ez a jelenlegi sok vagy kevés, egyénileg változó.) A fõállásom a hét 5 de rendszerint inkább 6 napján 8-10 órás elfoglaltságot nyújt, emelett suli, nyelv, edzés, család, barátok, lányok. Meg aztán már csak néhény szaktopic nyújt új infókat.

ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, én nem arra a rusnya fekete szieszta cipõre gondoltam, hanem arra az ókli cipellõre, ami a Brian Lopes bácsi lábán van a dáböl-szájdid O reklámban rögvest az elején.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Reflektálok, mer' van idõm. Jorus, mostanában visszavettél a Fórumon való megjelenésbõl, mi történt? Lefáraszt az újságírás?

A kormánycsapágy szösszenet nekem is tetszett, még jó, hogy nem vettem meg az Author vázat, mert az is integrált lett volna, de ezek fényében most siránkoznék, de így nem kell!
Ja, a reklámokról akartam írni, hogy sunyi módon egész oldalasak lettek, és így nem veszem észre olyan könnyen, mert ugye nem szabdalja a látómezõmet, meg hát ugye az újság is szép, a reklám is szép, beleolvad a környezetbe. Na, ez nem kritika, csak megállapítás. De a Polar cikk azért az már több, mint sunyi, illene odabiggyeszteni a tetejére a Hirdetés szót, amennyiben így van, amennyiben nem így van, akkor nem szóltam.

[size=0,01]nekem is kijött két lap, de nem zavar[/size]
Ezt annyira picivel akartam írni, amilyennel csak lehet, de ez a legkisebb, légy szíves ne töröljétek az egész hozzászólást, mert csak észrevétel...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mint olvasó.

- Jó, hogy az újság nincs tele túragép tesztekkel, mert marha unalmasak. Inkább legyen 1 váltóteszt, 1 fékteszt, 1 bovdenezés teszt, 1 kormány-stucni kombó teszt, 1 pedál teszt, stb.

- Az újság eleje táján kiesõben van 2 lap.

- Új és Kúl (tom, hogy már nem ez a neve) jó. Az ókli bakancs télleg elég röhejesen néz ki 40 ropiért.

- Hírek okés, retro bike nem érdekel túlzottan.

- Kormánycsapágy cikk marhajó. Kingék érvelése sokszor világosabb, még, ha nincs is igazuk, Bikkmakkos véleményeknek erõsen utána kell gondolni, de, ha nem vagyunk lustik, akkor ott a lényeg a sorok közt. (Olvasás közben elképzeltem azokat az erõket, melyek akkor keletkeznek mikor 60-as tempónál betonDH közben 10 méteren belül megállítom a gépet (velem együtt 130 kiló), és, ha a küllõk nincsenek frissen húzva, akkor a Hope belecsavarja a féktestet a küllõkbe, leszarva, hogy BoltOn, meg hogy 35-ös becsúszók.)

- Merida Transmission teszt teccõs volt, még elviseltem volna pár alkatrészmakrót.

- Sram X7 Trigger Shifter. Nekem mûködés közben tetszett, igaz én a Rapid Fire-met is így használom (vagyis, hogy lefelé is hüvelykujjal váltok, pedig az nem egészen erre lett tervezve). Eleinte nem tudtam mi furcsa a képeken, aztán Atom a cikk végén rávezetett a megoldásra. :-) Marha furi volt ugyanis, hogy a váltó a féken belül volt. Világ életemben fordított sorrendbe pakoltam fel. A cikkbõl nem sok újat tudtam meg úgy összességében.

- Warp teszt. Kiábrándítóan ronda gép, amolyan semmire sem jó összeállításban, ráadásul drágán. A hasábok gondolom direkt lettek ferdék (több helyen is). Kicsit szédítõ volt. Jók a képek, bár nem érdekelnek a tesztek. :-)

- Outis tesztben Balázs hozta a szekértõi vénáját, szokás szerint tetszett is, gondolkodom egy outin én is, csak marha hülyén néznék ki rajta.

- Kona teszt is egyben van Thommey stílusában, számomra megintcsak érdektelen géprõl, szép képekkel.

- Juróbájk jó, ahogy szokott, szeretek oan dolgokat látni, amik majd évek múltán köszönnek vissza a hazai boltok polcairól, ha egyáltalán eljutnak ide...

- Tanyabájk cikknek a stílusa tetszett, egyébként nem vonzanak a régiségek.

- Szingapúri úti beszámoló igen fajántosra sikerült András stílusában, ami nekem személy szerint szimpatikus, beszédesek a képek is. Egészen kedvet kaptam Szingapúrhoz. :-D

- BMFT bemutatkozásról ugye nem tok kifejezetten objektíven nyilatkozni.

- Népmese. Amennyire jó volt a tanyabájkos cikk HBalage elõvezetésében, annyira gyenge lett a Népmese szösszenet. Ha a Fórumon olvasom valamelyik fákkos topicban, még jól ki is vesézhetjük, de nem nagyon értem mit keres az újságban. Tkp semmi információt nem ad. Ami nekem lejött az az, hogy a szerzõ szabálytalanul ment át egy körforgalmon, a rendõr megrótta, õ ezt kifogásolta, ennyi.

- Rendõrsztori: összeférhetetlenség.

- Sikonda: szintén.

- Magas Tátra beszámolóban nagyon tetszettek a képek, jók voltak a túraajánlatok, és a stílus is bejött. A lélegzetelállítóan szép táj leírása lehetett volna kicsit érzékletesebb is, de egyébként tetszett az írás.

- RedBull: Höhh, faja képek, jó írás. Teccõs. Kicsit kevésnek tûnik a kép.

- Tokod DH-s írás is jó volt, megintcsak kevés képpel. A 24 órás versenyhez és a triálhoz több kép volt, de azok meg nem érdekelnek.

Amit nem említettem, azt nem olvastam, mert kívül esik az érdeklõdési körömön.
Az újság egésze szemet gyönyörködtetõ, jó ránézni na! :-) Jó cikkek, írások vannak benne, kellemesen tömény tartalommal bír. Kicsit kezd sok lenni a reklám, az apró is kezd elsikkadni, 5-ös skálán 4 répa jár neki. :-)

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
OFF

Dehát csúnya... :D Ettõl leszel VB-bajnok? Akkor majd eheted a bajnokok reggelijét meg a danon rudit is tolhatod az arcodba. Reggel vigyázz, ha felébredsz, a kifolyt nyáltól a párna odaragadhat az arcodhoz... ;D No, mindegy, nekem meg egy jó kis mez kellene, majd írok levelet a Jézuskának, hátha... egyszer bejött, igaz kétéves voltam és rajzoltam, mert még hülye voltam az íráshoz. ;D

Ja, azt is meg akartam kérdezni, hogy már nem jársz a vak lánnyal? Mi is volt a neve? ;D
ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Hülyevagy? Én olyan ókli cipõt fogok kérni karácsonyra. Hátha énis 4X világbajnok leszek tõle... ;D Sztem üdersirály.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Erõt vettem magamon, nomeg persze a 2,5 órás vonatút is késztetett rá, de elolvastam a tanyabájk cikket. Azért annyira nem is rossz, hogy vannak ilyen lelkes egyének a világon, mondjuk nem tudom, a cikk elkövetõje milyen évjáratú, de talán majd felajánlom neki a nagypapa pincéjében porosodó õsöreg drótszamarat, hátha tud vele mit kezdeni. Egy szónak is száz a vége (mint kémia tanárom mondta vala egyszer), jó cikk volt.

Én ezt a pályakerékpár-dolgot nem tudom megérteni. Mi a jó benne? Semmi fa, semmi jó levegõ, csak a köridõk. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a "szakosztály" kifejezéstõl mindig falnak megyek. Felrémlik bennem az enyhén pocakosodó, kopaszodó, tréninggatyás Józsibá'-k meg Feribá'-k alakja és elfog a menekülhetnék. Ezért nem is jártam sose edzésre. (Autodidakta módon lettem profi ;D ) Ebbõl is csak azt szerettem volna kihozni, hogy én személy szerint nem igénylem az ilyet, csak a helyet foglalja. Ott a Bringa, abba belefér, egyébként is több az outi abban, nem? Ennyi elég volt, köszönöm.

Egyébként jó volt. Az Oakley reklám az csúúúcs. Mondjuk az a cipõ olyan, mint egy rossz kínai mûanyag cipõ, persze csak a kép rossz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szeretnék szólni, hogy még egy laphullós post (gy.k.: hozzászólás) és az illetõ elkövetõ hozzászólása moderálásra kerül, az egyéb tartalomtól függetlenül.
azt hiszem, a laphullás ki van tárgyalva itt megfelelõen.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D meeeegvaaaaan :D

elsõre:
*rendõrsztori ultrairály ;D ;D ;D
*csilióoldalszám megabrrrrutál

8)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
az eurobike-os cikkben nem mindig van feltüntetve, hogy az épp aktuális bekezdéshez melyik kép tartozik.

Amiket eddig olvastam tetszett (BMFT, Sikonda, Rendõr-sztori)