Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
2325 hozzászólás a témában

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
No, eljutottam az 50. oldalig.
Nem tudom mit vagytok oda a "Polar-teszt" miatt, amikor most végre nem csak a Polarról volt szó.
Nekem még a "tavaszi öltözködés" cikk volt reklámszagú, de ugyanúgy lehet magánvélemény is, bár lehetett volna részletesebb is.
Maratontippek: Újat nem mondtak (vagy lehet, hogy már mondta valaki ;D), csak a segítõkészséghez szeretném hozzátenni, hogy pl. a Flash kiírásában benne van, hogy (idézet):"Bármiféle technikai segítség elfogadása a verseny közben még versenyzõtárstól is tilos. A verseny ideje alatt csak saját, a rajt idõpontjától a versenyzõnél található szerszámot illetve más eszközt lehet felhasználni. Közvetlenül a rajt elõtt felmerülõ technikai problémákat a versenyzõ- vagy a csapat szerelõje kezelheti."
Legrosszabb esetben kizárnak.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akkor jó :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Lehet picit félreérthetõ volt, bár eddig csak Te értetted félre ;)
lcs

Nem csak Õ, én is ! ;D De a mondat mögé látva azért kitaláltam a jelentését ! Meghát csaknem mondjátok, hogy Stinky 9 = Coiler ! ;)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
3x vágnék neki leírni a véleményem, de nem teszem, mert 2x "nincs tárgya az üzenetnek" et kaptam (televanatököm) ezért most nem írom le, majd holnap.

pedig csak 5sor let volna

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Egyetértek Pierrel. Nekem személy szerint már elegem van a Polar tesztekbõl.

Ezektõl függetlenül az újság KIRÁLY!

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
A pulzusmérõs teszthez lenne véleményem:
vagy ki kell rakni a fizetett hirdetés logót és akkor korrekt a tesz (POLAR AZ ISTEN) vagy nem kell tesztelni. Én elhiszem , hogy egy csoda a 74.460 forintos polar s710 de a józan ész ettõl még ne álljon meg.Az átlagos felhasználót (aki pl.:nem indul a touron ) ez a tesz maximálisan hülyének néz.Pl.:a 9900 forintos echowell ár/érték aránya 2 , a 41300 forintos polaré 4.Én használtam polárt , melynek az árának(szerintem) 50% maga a név (POLAR) mert a tudása az echowelt épp , hogy eléri.Miért nem irtatok arról hogy az POLAR adó elemét csak SZERVÍZBEN LEHET CSERÉLNI?
Ha ilyen értékû tesztnél nem vagytok korrektek (MERT NEM!!!) akkor a több százezres bringáknál azok lesztek?

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Findli szerintem semmi gond a V fékekkel. Ha kiszámolja az ember, hogy 1 normális tárcsafék mennyibe kerül, és mennyi egy jó V fék akkor rá kell döbbeni a tekintélyes különbségre. Amennyivel drágább 1 jó tárcsafék annyival szerintem nem tud többet. ::) Nekem eddig csak télen volt hóban problémám a V fékjeim teljesítményével, maratonokon, csomagos túrákon nem. Én is maradok V fék hívõ, bár elismerem néhol szerencsésebb lehet a tárcsa, de kishazánkban ez nem sûrû.

Na azt hiszem ezért nyilvános megkövezést kapok. 8)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
az SH legolcsóbb tárcsás agyát mindenki ismeri (talán) aki ilyen szintû bringát akar venni és már a boltban elsönti, hogy kell -e neki, v.nem!!!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
bocsi findli, lehet télleg fiúsan gondolkodom. de vajon miért? ;D
sose voltam még findli. (meg bringás lány sem) :)

ja, a shopping guidenál meg nem lehet azt megcsinálni, hogy csak azok kerülnek be, amihez árat is mellékel a kedves forgalmazó?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Az a két axel villa (fluid flow-val), amit volt szerencsém pár kör erejéig kipróbálni, viszont nem túl finoman mozgott, (a black-hez képest) Jorus viszont most dícséri a TPCs axel villát. (ilyet még nem ettem) Ki érti ezt?

Black-hez még nem volt szerencsém, de az Axel-be beleszerettem, nekem nagyon bejött. Ezek után miért írnék róla rosszat?

És bocs hogy belekotyogok, de a kérdésben ott a válasz. A fluidos Axel teljesen más tészta, mint a TPC-s.
A fluidos szarul mozog, a TPC-s meg, -amit Jorus próbált- meg jó..... ennyi, nagyon bonyolult ::) ::)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ígérem a magyarországi túrabeszámolók nem fognak elmaradni, de csitt:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Findli;
ne szívd mellre azért
tényleg kell egy nõi binyiglis is a csapatba:)

jó lenne vmikor olvasni egy tárcsafék ill telóteszt szintû cikket felnikrõl és agyakról...

no meg Lmaradnak a magyarországi túrabeszámolók :(

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Az a két axel villa (fluid flow-val), amit volt szerencsém pár kör erejéig kipróbálni, viszont nem túl finoman mozgott, (a black-hez képest) Jorus viszont most dícséri a TPCs axel villát. (ilyet még nem ettem) Ki érti ezt?

Black-hez még nem volt szerencsém, de az Axel-be beleszerettem, nekem nagyon bejött. Ezek után miért írnék róla rosszat?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

A Coiler-nél írtátok, hogy példás (vagy valami ilyesmi) alkatrészválasztás. A legolcsóbb Sh tárcsás agy ezek szerint megfelelõ egy 400e feletti gépre? Magát az agyat nem ismerem, de biztosan ez való egy ilyen szolid durvulásra csábító gépbe? 3 hetes tesztet biztosan kibírta, de hosszú távon is megbízható-e a megcélzott felhasználási területen?

ezeket az agyakat tavaly már szídtuk, feleslegesnek tartottam ismét említést tenni róla, így inkább nem is tettem semmilyen említést... ;)

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Hali...látom én vagyok a leggyengébb láncszem :'(
Prefi: én elégedett tudok lenni egy jó V-fékkel, számomra az is jó pont, hogy már biztosan tudom szerelgetni, beállítani stb. Ez lehet, hogy fiú körökben cikis, de szerintem (ez erõsen SZERINTEM) a lányoknak nem a technikai tudás az erõssége...így nekem sem. Ezt értettem ez alatt.
Cruxos kérdésre...nem volt vele semmi baj, nem akadályozta a mozgását.

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Mellon, amatõr montisként saját tapasztalatomat tudom elmondani/leírni. Anno tavaly, mikor átépítettem a gépemet, M475-ös elsõ-hátsó agyra fûzettem a kerekeket. Tudni kell, hogy szeretek ugrálgatni, de nem tudok :) ...szóval max. fél méteres letõréseken próbálkoztam, meg kicsit triálozgatni, tényleg amatõr szinten. Az M475-ös hátsó agy 3 hónapot nem bírt, szétment a racsni része, úgyhogy cserélhettem ki. A boltba azt mondták, biztos triáloztam és az lett a végzete.... Nem okoskodtam, mert egyébként korrektül kezelték az embert, segítõkészek voltak, így hagytam lecseréltetni a hátsót egy Funn Huru Guru hátsó agyra... Végeredményül csak azt tudom leszögezni, hogy ha az ember teheti - és szerintem egy ilyen értékû gépnél meg is engedheti -, akkor ezeket az agyakat alapból felejtse el az, aki ugrálni akar, mert rossz vége lesz.....

Hacsak nem akar örökhajtós bringát magának.... de miért lenne jó a levegõben is tekerni? ::) ;D

Üdv: Pigi

A Coiler-nél írtátok, hogy példás (vagy valami ilyesmi) alkatrészválasztás. A legolcsóbb Sh tárcsás agy ezek szerint megfelelõ egy 400e feletti gépre? Magát az agyat nem ismerem, de biztosan ez való egy ilyen szolid durvulásra csábító gépbe? 3 hetes tesztet biztosan kibírta, de hosszú távon is megbízható-e a megcélzott felhasználási területen?

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Egy középcsapágy vagy fogaskoszorú (amin tipikusan spórolni szoktak még) csere nem kerül sokba, de az agyak cseréje sok munka...
Ugyanez okból felesleges Zéé kérdése a Scott tesztben. 10 deka plusz, de ha áttérsz tárcsára, nem kell új kerekeket fûznöd. tehát ezt inkább lehet plusznak tekinteni, mint tárcsás agy túltelmelésnek.

A fluid flow csillapítást már többször kritizáltátok, hogy nem mozog vele szépen a villa. Ez viszont inkább az Axelre vonatkozik, a back compban szépen finman mozog, bár a csillapítás állíthatósága nem kiemelkedõ... Az a két axel villa (fluid flow-val), amit volt szerencsém pár kör erejéig kipróbálni, viszont nem túl finoman mozgott, (a black-hez képest) Jorus viszont most dícséri a TPCs axel villát. (ilyet még nem ettem) Ki érti ezt?
Minden esetre a fluid flow csillapítás önmagában nem lehet bûnbak (a korlátai természetesen megvannak, a TPChez képest kevesebbet tud)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Heló!
Elõször én is Findli nõies bicós cikkéhez szólnék hozzá. Azért van rajta V-fék, hogy:
"...másrészt - ha már végre megtanultam ezeket karbantartani, akkor most ne kelljen már megint egy training-et tartanom, hogy a tárcsafékhez is valamennyire értsek."
Tudom, hogy ez csak a "másrészt", de nekem nem tetszik az ilyen hozzáállás. De biztos csak nekem nem.

A kerékpáros konferencián a végén ki majdnemanyázott kit? ez nem volt tiszta, bár lehet, hogy nem is fontos. Az meg tiszta jó, hogy magyarország rendez egy világbajnokságot, és magáról a sportról nem is lehet hallani. Semmit. Na mind1, várom nagyon az itt megemlített jövõbeli cikkeket.

Mégvalami:
A Magellan Crux tesztelõjétõl kérdezném (talán Rave_ace? bocs, de így fejbõl nem vágom ki volt az), hogy a hátsóváltó bowdene nem ért hozzá az ívelt támvillához?

Egyébként jó az újság, tényleg tök jó h sok bicajteszt van benne, az a Morati azzal az XT kerékkel meg :o :o :o

Asszem akartam még valamit.
Ja, igen. A maratonos cikkhez (ami sztem korrekt), annyi, hogy sztem nem ártott volna felhívni a figyelmet a szemüvegre, ami nagyon sok galibát elõzhet meg (visszacsapódó ágak, felverõdõ sár, stb), de a hely szûkösségéhez mérten tényleg benne voltak a fontosabb dolgok.

majd még írok. csak olyan hosszú lett, hogy nem tudtam még végigolvasni :)
üdvözlet
Prefi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Lehet picit félreérthetõ volt, bár eddig csak Te értetted félre

Na jó, akkor magam helyett szégyelem magamat. :D

A nõi bringa meg attól nõi, hogy findli állította össze, aki nõ. 8)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
A 13 tipphez adnék egy 14.-et:
Légy toleráns!
Ha valaki gyorsabb tõled és szól akkor engedd el.
Különösen emelkedõn fölfelé, ahol te tolod a kerót!
Ne tarts föl másokat csak azért is!

Az AUTHOR bicajról szerintem egy nagyon jó cikk kerekedett, és ha jól látom, akkor ez már a második olyan bringa, amibe nem igazán lehet belekötni, csak ha nagyon kukacoskodik valaki. Várom a további gépek tesztjét!!! ;D ;D

Balázs meg ne aggódjon!
Van az AUTHOR-nak néhány jó országúti gépe is!! ;)