Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Nekem volt valami ilyesmi, miután mekkmester módra szétszedtem-összeraktam. Már nem emlékszem 100%-ig, de úgy rémlik hogy a levegõs lábban az alsó kamra tömítése alatt van még egy mûanyag gyûrû egy rugóval talán (a lekoppanás ellen gondolom).
Lehet hogy az kattog, mindenesetre én szétszedtem mégegyszer, utána meggyógyult.

mod: ha kiengeded a nyomást mindkét kamrából és utána újrafújod, nem kussol el?

Bálint U-turnös Rebája kattant kifelé, amikor teljesen kirugózott, de az más jelenség sztem.
Az enyém sosem csinált ilyent, úgyhogy passz. A helyedben szétszedném és összeraknám újra, minden részét alaposan megvizslatva és ha akkor is kattog, akkor csendesen agyfaszt kapnék...

Megvolt a mûtét. Szétszedtem teljesen, rendellenességet keresve. Hát azt nem találtam... Kitakarítottam, bár nem volt benne dzsuva. Mindent átvizsgáltam, kentem, feltöltöttem olajjal az elõírt mennyiségekkel, összeraktam megnyomkodtam, és kattog! Már éreztem a Kobike által vázolt jelenség elõszelét. Azért biztos ami biztos, beállítottam a megfelelõ + és - kamranyomásokat. Jééééé abbahagyta! Már csak azt nem értem, hogy miért?
Kipróbáltam, jónak tûnik. Ja és örülés!!! :)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Mutassál rugós Reba-t!

Azért írtam, hogy HA. nem volt szerencsém még Rebához.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Reba team 2005-2006?
Sziasztok! Kattogással kapcsolatban kérek segítséget. Vissza olvastam eddig arról számoltatok be, hogy szerelés után kezdtek kattogni a villák.....
Szóval nekem eddig jól mûködött. Viszont Buda marci után rendbe tettem a gépet, most akartam újból terhelni, de elkezdett nekem is kattogni az útjának kb. 2/3-ad részénél. Találkoztatok már hasonló jelenséggel? Mi az ok és mi lett a megoldás?
Elõre is köszi!

Nekem volt valami ilyesmi, miután mekkmester módra szétszedtem-összeraktam. Már nem emlékszem 100%-ig, de úgy rémlik hogy a levegõs lábban az alsó kamra tömítése alatt van még egy mûanyag gyûrû egy rugóval talán (a lekoppanás ellen gondolom).
Lehet hogy az kattog, mindenesetre én szétszedtem mégegyszer, utána meggyógyult.

mod: ha kiengeded a nyomást mindkét kamrából és utána újrafújod, nem kussol el?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ha rugós, akkor talán a rugó verõdik neki valaminek.

Igen, igen hozzáakarok szólni :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mutassál rugós Reba-t!

kiki001

kiki001

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Duke c(2002)teleszkópba szeretném kérni a segítségeteket!
Mennyi olajat kell beletölteni? Amelyik szárban az olaj van ott van egy sárga mûanyag, annak törvényszerû hogy az olajjal együtt kifolyik a szárból?
Elõre is Köszi

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Reba team 2005-2006?
Sziasztok! Kattogással kapcsolatban kérek segítséget. Vissza olvastam eddig arról számoltatok be, hogy szerelés után kezdtek kattogni a villák.....
Szóval nekem eddig jól mûködött. Viszont Buda marci után rendbe tettem a gépet, most akartam újból terhelni, de elkezdett nekem is kattogni az útjának kb. 2/3-ad részénél. Találkoztatok már hasonló jelenséggel? Mi az ok és mi lett a megoldás?
Elõre is köszi!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Reba team 2005-2006?
Elõre is köszi!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Van egy RS Recon-ön elég sokat állt a télen, most hogy ismét elkezdtem bicajozgatni, a szimering ereszti kicsit az olajat, kicsit többet mint kellene. Vajon egy tisztítással és olajcserével megoldható lenne a probléma vagy ez szimering csere? Nem mai darab, de nincs kirepedezve a szimering (bár attól még elhasználódhat...). Válaszokat elõre is köszönöm!

amúgy egy szett gyári szimering porlehúzó cumó kb 5-6000 pénz. esetleg enduro fork seals kittet használhatsz.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts
jók.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!RS Recon lábaiba jó más gyártó teló olaja is a Motorexen kívül?Például Castrol Forl Oil 10w vagy Repsol Moto Fork Oil 10w.Ezek beszerezhetõbbek itt vidéken,de a helyi boltokban a Motorexet nem is nagyon ismerik.

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Nem szedtem még szét de ha már régi és elhasználódott akkor az már kívülrõl is látszani szokott.

Amit kívülrõl látsz, az a PORLEHÚZÓ, és nem az olajzáró szimering!! Az olajzáró alatta van minden esetben:akkor is ha dupla ajkas a szimering( a porlehúzó és az olajzáró egy egységet képez). Szemmel megállapítani pedig lehetetlen, hogy jó-e, mivel elég néhány tized mm tágulás a szimeringnek és már nem tömít...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Nem szedtem még szét de ha már régi és elhasználódott akkor az már kívülrõl is látszani szokott.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Van egy RS Recon-ön elég sokat állt a télen, most hogy ismét elkezdtem bicajozgatni, a szimering ereszti kicsit az olajat, kicsit többet mint kellene. Vajon egy tisztítással és olajcserével megoldható lenne a probléma vagy ez szimering csere? Nem mai darab, de nincs kirepedezve a szimering (bár attól még elhasználódhat...). Válaszokat elõre is köszönöm!

ha ereszt akkor az olajcsere nem segít. amúgy szétszedted, vagy honnan láttad, hogy repedezett?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Köszi!

Lehet, hogy most butaságokat kérdezek... :)
Ha vennék ilyen telót és mivel a boltban fogják beszerelni, akkor szólnom kell, hogy állítsák be 80mm útra?
Vagy ezt otthon saját kezüleg is megtehetem, annélkül, hogy szétszedném a telót?

Rendes boltban megkérdezik, hogyan állítsák be. Onnan tudom, hogy rendes boltban vettem. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi!

Ha vennék ilyen telót és mivel a boltban fogják beszerelni, akkor szólnom kell, hogy állítsák be 80mm útra?
Vagy ezt otthon saját kezüleg is megtehetem, annélkül, hogy szétszedném a telót?

szét kell szedni
de normális helyen megcsinálják
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 510 posts

van
és jó eséllyel a levegõsek távtartókkal állíthatók is. /80-100-120/

Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Igen, igazad van, elnéztem. Ettõl még mindig erre hajazok.
Most nézem van 80mm változat is belõle?!
(Ha igen, akkor tárgytalan a kérdésem.)

van
és jó eséllyel a levegõsek távtartókkal állíthatók is. /80-100-120/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 510 posts

32 az a 28

Igen, igazad van, elnéztem. Ettõl még mindig erre hajazok.
Most nézem van 80mm változat is belõle?!
(Ha igen, akkor tárgytalan a kérdésem.)