Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Ez jó ötlet, köszi a tippet!!!
Mindössze 70 kiló vagyok, de lefelé szinte bármilyen terepet bevállalok és ez már lehet h nem kimondottan XC kategória. De még nyilván nem is DH... :) Eddig is 100assal nyomtam, de most elgondolkoztam, h nem kevés-e. de ha azt mondjátok h nem, akkor marad így :)

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi, ezt szépen elbonyolították :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én is erre gondoltam.

de a lényeg, h akkor nekem 203as pm adapter kell azt jóvan.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Magoo: Nem hiszem, hogy azt gondolják. De van akinek elég a 180-as, és annak meg nem sok értelme van h közvetlen 180-as legyen, azért kár csinálni a lábnak új öntõformát, egy adaptert meg nem olyan fájdalmas felrakni :)

eleve 180ashoz kellett volna tervezni akkor nem kéne új lábforma...én sem hiszem hogz lenne vki aki 160assal használja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

ez +lepett. ezek azt gondolják, h egy 17et ficcenõ villára vki akar kis tárcsát tenni?!

kösz!

szerintem aki vesz egy lyriket, az nem 160-as tárcsát tesz rá és nem is xc-re fogja használni összehúzott állapotban:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Magoo: Nem hiszem, hogy azt gondolják. De van akinek elég a 180-as, és annak meg nem sok értelme van h közvetlen 180-as legyen, azért kár csinálni a lábnak új öntõformát, egy adaptert meg nem olyan fájdalmas felrakni :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
Egyébként kicsit masszívabb XC-ra elég ez a 100 millis út, vagy valami nagyobb villa lenne ideális?

Ha nem vagy 120kg, akkor igen. 115-re ki lehet húzni az utat, ha kiveszel egy távtartót. Ha úgyis szét lesz szedve a villa, akkor csak egy mozdulat.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ez +lepett. ezek azt gondolják, h egy 17et ficcenõ villára vki akar kis tárcsát tenni?!

kösz!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
160ashoz van gyárilag.
totem van 203hoz.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
yo!

lyrik pm-es fékkonzolos ugye. no de mekkorához van gyárilag? 180, 203? mer 203as tárcsa lesz rárakva, és mivel most rendeltem + a telót, nem akarom, h akkor derüljön ki, h kell adapter amikor már itt van és csapatni akarok :-)

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Jelentem balfék voltam. Nem a villa, hanem a kormány miatt kotyogott. Facepalm...
Szóval marad az O gyûrû csere és az olajcsere...
Azt tudjátok, hogy milyen viszkozitású olaj megy bele?

Mondjuk ez n e feltétlenül SL: http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf
110ml 5wt-s olaj a motion controlos rész tetejébe, 15ml 15wt-s ugyan ennek a lábnak az aljába és a dual aires lábba meg 6ml 15-ös felülre, 15ml 15-ös alulra.
http://www.sram.com/...nual Rev B1.pdf

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Jelentem balfék voltam. Nem a villa, hanem a kormány miatt kotyogott. Facepalm...
Szóval marad az O gyûrû csere és az olajcsere...
Azt tudjátok, hogy milyen viszkozitású olaj megy bele?

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszönöm szépen a linkeket! A probike-ban elméletileg van ismeretségem, majd hétfõn rákérdezek... Meg persze az eladóval is lesz egy beszélgetésem, aki tökéletes állapotúként adta el. Felmerült az a variáció is h eladom, de ebben még nem vagyok biztos.

Egyébként kicsit masszívabb XC-ra elég ez a 100 millis út, vagy valami nagyobb villa lenne ideális?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Elvittem kipróbálni a bringát és sajnos elõjött mégvalami :( a jobb vállnál szivárog belõle az olaj :( felül a poplock kapcsolónál, ill alul a becsúszó tetején is... Nem tudom mi jöhet még.
Szóval ereszti az olajat, nehezen indul és kotyog... Menthetõ ez még, vagy kuka? :((( jól megszívtam ezt a villát. Van valami szerviz ahol meg tudják javítani?

Sala mester tud ebben segíteni vagy ProBike - a kerékpárbolt. Más most nem jut eszembe.

Leharcolt egy Reba lehet ez... :)
A poplock folyás általános probléma. O-gyûrû csere a poplocknál. Szétszedés, tisztítás és friss olaj csodákat mûvel a mozgással. Célszerû a szimmeringeket is cserélni. A kotyogás jóesetben a kopott perselyek miatt van. Nem lesz olcsó mulatság így egyben megcsináltatni...

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Elvittem kipróbálni a bringát és sajnos elõjött mégvalami :( a jobb vállnál szivárog belõle az olaj :( felül a poplock kapcsolónál, ill alul a becsúszó tetején is... Nem tudom mi jöhet még.
Szóval ereszti az olajat, nehezen indul és kotyog... Menthetõ ez még, vagy kuka? :((( jól megszívtam ezt a villát. Van valami szerviz ahol meg tudják javítani?

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
...meg ahogy nézem kicsit kotyog is ahogy elemelem a földtõl és visszateszem. ez hogyan javítható, ill mennyire gáz ez?

majom2

majom2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok,

vettem egy használt bringát, amiben egy reba sl teló van. egy picit nehezen indul el + néha nehezen jár a poplock. ezt meg tudom otthon javítani, vagy el kell vinnem szervizbe?
hol javítanak bp-en ilyen telókat?
a mostani bringámon egy tök megkímélt és jól mûködõ recon sl van. mit gondoltok? kicseréljem a kettõt, vagy megpróbáljam rendbehoz(at)ni a rebát?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Megvolt a mûtét. Szétszedtem teljesen, rendellenességet keresve. Hát azt nem találtam... Kitakarítottam, bár nem volt benne dzsuva. Mindent átvizsgáltam, kentem, feltöltöttem olajjal az elõírt mennyiségekkel, összeraktam megnyomkodtam, és kattog! Már éreztem a Kobike által vázolt jelenség elõszelét. Azért biztos ami biztos, beállítottam a megfelelõ + és - kamranyomásokat. Jééééé abbahagyta! Már csak azt nem értem, hogy miért?
Kipróbáltam, jónak tûnik. Ja és örülés!!! :)

Közben eszembe jutott valami:
Nem lehet, hogy a negatív kamrában nagyon kicsi nyomás volt, amikor kattogott?
Azt írtad a rugóút 2/3-ánál kattan. Ahogy a teleszkóp berugózik, a + kamrában nõ a nyomás, a - kamrában csökken. Ha kevés a - kamra nyomása alapállapotban, akkor berugózáskor lehet benne jóval kisebb nyomás, mint a légköri. Ilyenkor felszippanthatja kicsit azt az alu csövet, ami a tolórúdon van és a tetején van a negatív kamra O-gyürüje, az alján meg a kis rugós alátét, meg sima alátét, meg mûanyag (amire felfekszik a zéger gyürü), és az kattanhat.

Paul Vitti is ugyanezt írta, csak nem ilyen bonyolultan :)

Amúgy ha így van, ha nem, örülök, hogy most jó :)
Failure is always an option.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Az sem stimmel, egy feszített rugó hogy verõdik neki akárminek is? Találgass tovább.

Nos uram, maga is mellélõtt, mert tud ám zörögni az a rugó, ha a rajta lévõ zsugorcsõ fel-, vagy lecsúszik, illetve tönkremegy.:)
Jó példa rá a rugós U-Turn villák széles köre.

Azért írtam, hogy HA. nem volt szerencsém még Rebához.

Amennyiben valaki hozzá kíván szólni egy témához, ugyan legyen már némi fogalma arról, hogy mirõl, és mit mond.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Azért írtam, hogy HA. nem volt szerencsém még Rebához.

Az sem stimmel, egy feszített rugó hogy verõdik neki akárminek is? Találgass tovább.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!