Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy teleszkópba milyen gyakran kell olajat cserélni, illetve mi alapján lehet eldönteni, hogy megérett az olajcserére..?
Rock Shox Tora 302-esem van, augusztusba lesz a bringa 3 éves, ~4400 km van a bicóba, csak hétvégente használom xc-re.
Köszi.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

ha nem akarod elrontani akkor vidd inkább másik szervízbe.

...

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Na mind1 felküldöm Pestre valamilyen szervizbe ott feltöltik normálisan olajjal és helyrerakják a belsejét.....

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Na az egész egy f*s lett. Ma fel lett fújva és nem mozogja ki az útját + visszafele koppan egyet.Valami itt nagyon nem jó.Szerintem rossz alkatrészt szedtem ki belõle.A rajzon fekete gyûrût mutatott, de én csak fehéret találtam és a gumiharangot szedtem ki, nem volt benne olyan alkatrész mint a rajzon.Hogy lehet ez?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mindkét lábba kell.

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

a tolórúdon vannak a hézagolók, úgyhogy le kell húzni a lábat is. bár meg lehetne csinálni enélkül is, de szerintem kevésbé szopatod meg magad, ha leszedet. gondolom ebben is alul-felül más-más olaj van, és mivel a tolórudat mindenképp ki kell szedni, ezért az olajat is le kell engedni.

de én is azt mondom, h ha nem vagy biztos a dologban, akkor szerviz. esetleg ha lehet nézd + hogy csinálják, és legközelebb tudni fogod..

Hali!!!!!!!
Sikerült megcsinálnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
120mm-es lett belõle.
Csak amikor összenyomom, akkor összesen 100mm-t mozog, lehet hogy azért,mert mindkét lábba töltöttem olajat?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Ma én is megcsináltam az olaj cserét a zsír új Reconom lábaiban,és az egyik szivacs gyûrû be volt gyûrõdve.Úgy látszik nem csak legenda a rossz összeszerelési minõség.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
a tolórúdon vannak a hézagolók, úgyhogy le kell húzni a lábat is. bár meg lehetne csinálni enélkül is, de szerintem kevésbé szopatod meg magad, ha leszedet. gondolom ebben is alul-felül más-más olaj van, és mivel a tolórudat mindenképp ki kell szedni, ezért az olajat is le kell engedni.

de én is azt mondom, h ha nem vagy biztos a dologban, akkor szerviz. esetleg ha lehet nézd + hogy csinálják, és legközelebb tudni fogod..

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

egyébként nem olyan bonyolult feladat. rock shox honlapon lévõ leírás alapján simán megcsinálható.

Találtam egy 2011-es RS Recon-hoz tartozó szerelési útmutatót, az enyém 2010-es,szinte ugyanaz a kettõ.
Ha csak a hézagolókat akarom kiszedni, akkor nem kell az egész lábat legúzni, csak a tetejét?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

egyébként nem olyan bonyolult feladat. rock shox honlapon lévõ leírás alapján simán megcsinálható.

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Ma jött meg a villa.Elvittük egy szervizbe, ott azt mondták hogy: "NEMVÁLLALJUK" (az átállítást)
Így hát magamnak kell megoldani.Csak az a baj hogy egy ilyen villa több száz alkatrészbõl áll és nem tudom hogy szét merjem-e szedni. Szó szerint darabokra kell szedni a villát,ahhoz hogy 3 hézagoló gyûrûhöz hozzáférjünk + újra kell zsírozni, az olajat is lehet hogy ki kell engedni, szóval nem szedtem még szét ilyet.
Szétkapjam vagy inkább vigyem egy másik szervizbe?

okiman

okiman

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Tisztelt Fórumozók!

Teleszkópot keresek a következõ kívánalmakkal: Váz: Wheeler 8880(Tange CroMo muffos 25.4 oversize merev villával). Mivel a váz erõsen retro ( úgy 1997-es lehet) és a bringázást is 16 év után (34 vagyok) kezdtem újra, ezért keresek 1 jó Rock Shox villát. Aminek meg kéne felelnie: Munkába járás, segítség a fogyókúrában (110 kg vagyok), valamint az idõ és a reménybeli fogyásom elõrehaladtával erdõben, hegyen-völgyön bringázgatás. Az se baj ha valami régi villa, csak megbízható legyen.

Update: volt 1 kis idõm megnéztem, nem 1" hanem 1 1/8"

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Helló mindenkinek!!!!!

Hamarosan lesz egy RS RECON-om és 100mm-rõl szeretném 120mm rugóútra állítani. Valami szerelési útmutatót, videót nem tudtok mutatni valahol, mert szerintem én fogom átállítani, nem viszem szervizbe.

A mindent tudó RS szervízkönyv: http://www.sram.com/...ers/TM_MY10.pdf
Recon szervízkönyv: http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf
Videókat találsz a youtube-on, szánj rá 1 kis idõt,érdemes ;-)

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Ja és 44.000Ft ért veszem meg pop-lock karral együtt.

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

Helló adamrc!

Megkérdezhetem, hol vetted, és mennyiért? Én is ilyenen gondolkodom, a jó öreg rock shox j2-met akarom lecserélni ilyenre. Megtennéd, hogy leírod a tapasztalatokat róla?

Elõre is köszi!

Ahogy írtam, "hamarosan lesz", szóval még nincs meg, de egyébként itt a bikemag-on vettem, postán vagyis nemsokára megkapom a csomagot.
Vadonatúj, egyszer sem volt beépítve.Merida AM-800D vázam van és a 100mm rugóút kevés,ezért a ki kell hézagolni 120mm-re, de nem akarok a szervizbe hagyni 3-4e Ft-ot ezért a mûveletért, inkább keresgélek a neten, hátha találok valami info-t.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Helló mindenkinek!!!!!

Hamarosan lesz egy RS RECON-om és 100mm-rõl szeretném 120mm rugóútra állítani. Valami szerelési útmutatót, videót nem tudtok mutatni valahol, mert szerintem én fogom átállítani, nem viszem szervizbe.

it sok segítség található.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Helló adamrc!

Megkérdezhetem, hol vetted, és mennyiért? Én is ilyenen gondolkodom, a jó öreg rock shox j2-met akarom lecserélni ilyenre. Megtennéd, hogy leírod a tapasztalatokat róla?

Elõre is köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
1"colos villában elég nehéz lesz jót találni
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

okiman

okiman

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Tisztelt Fórumozók!

Teleszkópot keresek a következõ kívánalmakkal: Váz: Wheeler 8880(Tange CroMo muffos 25.4 oversize merev villával). Mivel a váz erõsen retro ( úgy 1997-es lehet) és a bringázást is 16 év után (34 vagyok) kezdtem újra, ezért keresek 1 jó Rock Shox villát. Aminek meg kéne felelnie: Munkába járás, segítség a fogyókúrában (110 kg vagyok), valamint az idõ és a reménybeli fogyásom elõrehaladtával erdõben, hegyen-völgyön bringázgatás. Az se baj ha valami régi villa, csak megbízható legyen.

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Helló mindenkinek!!!!!