Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nem tudjátok véletlenül, h rugós lyriknél milyen súlyhoz valók a rugók? mert kaptam hozzá 3at is (1 benne volt ugye), és nemtom eldönteni, h közepes vagy puha jó nekem. 73kg vagyok. táblázatot nem találtam...

Szevasztok!A 2010-es Recon SL-emnél ma olyan problémát tapasztaltam,hogy ha a pop lock kart nyitóra állítom nem kapcsol ki a zárás és a bovden laza marad.Mi lehet a gond?Elõre is kösz a válaszokat.

de kézzel vissza bírod tekerni a villán azt a kupakot amit a bovden húz? mert ha igen, akkor nagy eséllyel a karmantyú szállt el a lock out rendszerben.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
@silboy

Esetleg nem lehet h a telon lévõ visszahúzó rugó tört el, vagy akadt ki. Mert ugye az felel a kapcsoló visszabillentéséért.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Szevasztok!A 2010-es Recon SL-emnél ma olyan problémát tapasztaltam,hogy ha a pop lock kart nyitóra állítom nem kapcsol ki a zárás és a bovden laza marad.Mi lehet a gond?Elõre is kösz a válaszokat.

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Miután nem sikerült szétszednem, elvittem a ProBike-ba, ahol közölték velem ezt az infót...
Lehet, hogy nekem sikerül mindig kontár szerelõkkel értekeznem, akik hülyeséget beszélnek (lsd. dupla ajkas szimering:p)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Hali

Hát nekem a Psylom U-Turnos volt és azt simán szét lehetett szedni!! az is csak egy sima rugó, meg egy müanyag amibe van egy spirál marás.
Minden károsodás nélkül szét lehet szedni SZVSZ

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Hello!

Több helyen is ajánlották már, hogy csináltatni kell bele rugót.(Pld. a Blue Cet bringaboltos is ezt ajánlotta) Elviszed az eredetit a szakihoz, és elmondod mi az óhajod-sóhajod. Állítólag 5000 Huf. alatt megúszható a dolog. Persze nekem nem sikerült csináltatni, mert U-turnös a telóm: ott a rugó és az állító integrálva van:mad:
A blue cetesek itt szokták csináltatni : Makai Rugkszt Kft.

prter

prter

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Hali

Én ezt találtam neked, de a google a barátod :)

RockShox Fork Springs - TF Tuned Shox

Hello,

Köszönöm, meg is néztem, a következõt találtam:
"Tora Springs to '09, 80/100mm - Tora Spring & Spacer, 80/100mm, Firm" ami 22 font + gondolom valami zsíros szállítás.

Biztosan jó ez nekem??? Az e-bay-en nézegelõdtem, de annyira nagy a választék ott is, valamint 80/100MM UGYAN AZ LENNE? Valamint a 09-eshez képest a 2010-es villán van két persely az alsószárak közepénél, így gondolom még a rugó is más! ÁÁÁ.

Na még bogarászok! Köszönöm a segítséget, azért ha valaki pontosabbat tud azt nagyon megköszönném!!!

Üdv:
Kp

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok,

Már sejtem elõre a választ, de azért felteszem a kérdésem!
Pár hete van a bringámban egy Tora SL 2010-es modell, újonnan vettem, de miután 105kg vagyok, így a rugó cseréje nem kérdéses. Mire? Merthogy ugye venni nem lehet itthon, 2-3hónapot mondanak. Valaki tudna adni külföldi címet ahol lehet venni rugót? Ideiglenesen max elõfeszítést alkalmazok, de így is volt hogy 1cm maradt ki a becsúszóból a hv-n.

Köszönöm elõre is:
KP

Hali

Én ezt találtam neked, de a google a barátod :)

RockShox Fork Springs - TF Tuned Shox

prter

prter

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok,

Már sejtem elõre a választ, de azért felteszem a kérdésem!
Pár hete van a bringámban egy Tora SL 2010-es modell, újonnan vettem, de miután 105kg vagyok, így a rugó cseréje nem kérdéses. Mire? Merthogy ugye venni nem lehet itthon, 2-3hónapot mondanak. Valaki tudna adni külföldi címet ahol lehet venni rugót? Ideiglenesen max elõfeszítést alkalmazok, de így is volt hogy 1cm maradt ki a becsúszóból a hv-n.

Köszönöm elõre is:
KP

Jocker

Jocker

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Én sajnos ki sem tudtam próbálni, hogy mennyit kell rájuk várni, mert amit rendeltem volna tõlük az már nem létezik.
Az ember azt gondolná, hogy egy cikkszámot azért találnak ki egy alkatrésznek, hogy könnyen beazonosítható legyen.
Csak sajna olyankor van gáz, amikor egy másik alkatrész is ugyanezt a cikkszámot kapja. :(

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
A hazai forgalmazó minõsíthetetlen, náluk a káosz az úr. Kereskedõ ismerõsöm rendelt tõlük 2 különbözõ Boxxerhez perselykészletet, személyesen, szájbarágva, prezentálva. Persze, hogy 2 egyformát kapott. Ja, és hónapokat kellett várni rá!

Jocker

Jocker

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Van egy 2008-as Rock Shox Tora 302 telóm, aminek sajnálatos módon eltörtem a rugó elõfeszítõ gombját. A hazai forgalmazótól már megpróbáltam beszerezni. Robbantott ábra alapján megtaláltuk a tört alkatrész kódszámát, de jelen pillanatban nekik raktáron ugyanezzel a kódszámmal más jellegû alkatrész van.Egyrészt nem értem, hogy ez hogyan lehetséges!?
Másrészt pedig az lenne a kérésem vagy kérdésem, hogy segítsetek, honnan tudom ezt én beszerezni? Vagy esetleg van-e valakinek ilyen elõfeszítõje bontott villából?

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Új RS Reba Race telók esetében van ok szétszedni a telót használat elõtt, vagy lehet simán használni és csak a szokásos pucolás és olajcsere szükséges x idõ/km után?

Max az olajat ellenõrizd, mert azt nem viszik túlzásba, de én nem esnék neki egybõl.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Hány ázsiai kell egy RS teló elkészítéséhez? A válasz a videoból talán kiderül :)
YouTube - ‪ROCK SHOX FACTORY‬‏

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Új RS Reba Race telók esetében van ok szétszedni a telót használat elõtt, vagy lehet simán használni és csak a szokásos pucolás és olajcsere szükséges x idõ/km után?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor csúnyán le vagyok maradva, valamikor meg kéne ejteni....
Egyébként ilyenkor szimeringet is kell/érdemes cserélni?

Köszi a segítségeteket!:)

Csak akkor ha ereszti az olajat.

A sebesség mindent megold.

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Hello!
Ha már szétszeded, akkor (gondolom)a csillapításban is cseréled az olajat, érdemes az o-gyûrûket is cserélni, (max 300 Ft-os tétel). Szimering csere 6000 körül fog fájni, ha nem ereszti az olajat kár piszkálni. Kipucol+bezsíroz.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Akkor csúnyán le vagyok maradva, valamikor meg kéne ejteni....
Egyébként ilyenkor szimeringet is kell/érdemes cserélni?

Köszi a segítségeteket!:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy teleszkópba milyen gyakran kell olajat cserélni, illetve mi alapján lehet eldönteni, hogy megérett az olajcserére..?
Rock Shox Tora 302-esem van, augusztusba lesz a bringa 3 éves, ~4400 km van a bicóba, csak hétvégente használom xc-re.
Köszi.

Van hozzá egy kis füzet amiben le van írva, hogy milyen gyakran kell, ez fent a rockshox honlapján is.
Most már nem ártana, lehet nem lesz szép látvány a belseje.

Megnéztem, 50 óránként a lábban.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Pontosan nem emlékszem de 100-200 üzem óra körül írja a gyári leírás ált. évi 2 elég, nálad talán egy is de a 4400km bõdületesen sok tessék jobban figyelni a vasra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!