Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Szükségem lenne Boxxer matricák képére, aki tud küldjön. taat@freemail.hu Elõre is kösz.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
azért egy psyloban nem keverem már a zsírt olajjal:)
rakok bele manitou zsírt a rugózó oldalra aztán jólesz az ugyis jó híg.
csillapítás oldalra meg akkor csak az olajzáró fölé, a porlehúzó alá...

már tényleg csak 1 baj van:
a csillapítás állítója valamiért beragadt. nem lehet forgatni, eltörni meg nem akarom, szal nem erõltettem.
de ha senkinek sincs ötlete akkor hagyom úgy ahogy van, úgysem állítgatom.
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az olajlehúzó szimmering felé, a porlehúzó alá én szoktam a boxxerbe is kenni zsírt. mivel ott már nincs olaj. régebben csináltam a delta tl-be olyat, hogy zsírt kevertem olajjal, és a kenést azzal végeztem (abban nyilt patron volt) és ha sikerül jól eltalálni, akkor okés lehet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ja elfelejtettem, hogy psylo akkor mindegy hova kened mert a csillapítás nyílt patron szerûen van benne. én mondjuk nem keverném az olajjal biztos ami ziher

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
oké, köszi.
megfogadom a tanácsokat..;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
de csak egyik oldalt van benne csilli. ott értelemszerûen úgy, ahoyg endro irta

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zsírt mindenképpen csak az olajlehúzó fölé kenj, mert ha keveredik az olajjal oda a csili és pucolhatod naphosszat

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

hát nekiestem mert nem bírtam magammal, szal szétkaptam...
összerakni lesz jó:)

mindenesetre kérdés:
a rugózó oldalon a külsõszárban valami undorító barna olajos sár van...mivel lehet onnan kitakarítani?
illetve: majd ha összerakom hova kenjek a manitou zsírból?
csúszóperselyek közé?
(2k2, hidracoil 1)

A trutyit a falról úgy érdemes kiszedni, hogy egy rongyot rátekersz egy rúdra és azzal kipucolod, eltart majd egy ideig míg teljesen kijön. Megéri szenvedni, mert a sok gedva csak szétcseszi a szimeringeket, csillapítást...

A zsírt kend a perselyekhez, szimeringekhez.

A rúddal vigyázz, nehogy felsértsd a láb belsõ falát!
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
én a szimmering közepére szoktam még, majd elkenegeti. meg persze a perselyehez. az alsót nem érem el.. ;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
hát nekiestem mert nem bírtam magammal, szal szétkaptam...
összerakni lesz jó:)

mindenesetre kérdés:
a rugózó oldalon a külsõszárban valami undorító barna olajos sár van...mivel lehet onnan kitakarítani?
illetve: majd ha összerakom hova kenjek a manitou zsírból?
csúszóperselyek közé?
(2k2, hidracoil 1)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért akárki akármit mond, egy pár száz gramm nme zavar, ha a nyilt fürdõ és az egyéb "semi bath" rendszerek között kellene választani. és ez még cc kategóriában sem zavarna. kár, hogy minél bonyolultabbak a csillapítási rendszerek, annál nehezebb megoldani, hogy a nyilt fürdõ is megmaradjon. meg hát a súly nagy dolog, és erre a marzo is kezd rájönni. hiába a megbízhatóság, ha nehéz. és a szétverhetetlen imidzsét is elvesztette már.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát ki tudja...
a blackre azt írták, hogy csak húzzam ki a rugót minden bonyolítás nélkül. nehezen jött... reccs azóta nincs útállítás. mondjuk nem kell, de követtem az utasítást, pontosan és mégis elromlott.
a nyílt fürcsi nem feltétlen ken jobban. csupán egyszerûbb.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
az u-turnben mi tud elromolni?
mert kiváncsi vagyok:)
najó 1 ötletem van: a sárga mûanyag tekerõjén belül a lyuk kör alakú lehet ha túlerõlteted...
de amúgy?

más: holnap szétkapom a psylo-t...
ami a service guideban le van írva, azt vegyem szentírásnak, és nem lesz baj?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Nem lehet, hogy azért mert nem "igazi" nyílt olajfûrdõsek (sem az RS sem a Manitou). Jó persze olaj keneget mindent, de a szimmeringek, perselyek, tömítések, stb. nem állnak az olajban hanem csak ahogy nyomogatod a villát attól kezdõdik el a kenés. :chin:

nem. az IT tapad. és a sima rugós, zsírzógombos, vagy semi bath-os black-nél finomabb mozgású telóm még nem nagyon volt, csak ugyanolyan kb.

Ha a manitou és az rs is befejezné végre a zsírzós / félig fürdõs rendszereket és beleöntene még 100-150 ml olajat a villáiba, a marzonak esélye sem lenne. Csak hát az bizony még 100-150 gramm és nem lehetne ráírni hogy psylo 2 kiló alatt. ;)

fordítva szvsz :) ha a manitou és az RS 100-150ml +olajat rakna, akkor lenne csak a Marzo-nak esélye, mert utólérnék súlyban. ;)
a válasz másik felét meg Beg írta.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
En egyszerubben megoldottam,olyan villat vettem amin ilyenek nincsenek :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
rvilike: esetleg nem tekered a u turn-t, és a lockoutot sem? akkor kit érdekel hogy elromlik e vagy nem.... cserébe erõs, nem kottyan ki 3 lépcsõfok leugrásától, és picit újabb is, nem ilyen õsmaradvány.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat a legregebbiek igen,azok szarok is voltak.Az egyel utani Judykrol beszelek,amikor mar nyilt furdos volt.Amugy en egy olajpatronosat hasznaltam sokaig,es nekem az se durrant el.Mondjuk az nem volt egy tul jo villa

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts

Nem lehet, hogy azért mert nem "igazi" nyílt olajfûrdõsek (sem az RS sem a Manitou). Jó persze olaj keneget mindent, de a szimmeringek, perselyek, tömítések, stb. nem állnak az olajban hanem csak ahogy nyomogatod a villát attól kezdõdik el a kenés. :chin:

tam: sid kimondottan cc és fõleg verseny villa, tehát ne hozzuk bele az enduro kategoriába. Pláne mivel 60-80 mm-et "mozog" amit általában úgyis betonra fújnak.

Ha a manitou és az rs is befejezné végre a zsírzós / félig fürdõs rendszereket és beleöntene még 100-150 ml olajat a villáiba, a marzonak esélye sem lenne. Csak hát az bizony még 100-150 gramm és nem lehetne ráírni hogy psylo 2 kiló alatt. ;)

Inkább a Marzo is kezdi el-elhagyni a nyílt fürdõt az egyik szárból! :)
Like a rock...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

A regi judy-k,meg a regi sid xc volt k jo cc villa sztem.Jo kis hydracoil,abban nem ment tonkre semmi,tok jol mukodott

ha jól emlékszem, a régi judyk patronosak voltak, amik ha kedvük úgykivánta el-el durrantak nem?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

az IT-tõl nem vagyok elájulva, az ötlet jó, csak, kissé ragadós, tapadós, a kenése belülrõl nem igazán jól megoldott, nem jön vissza elég gyorsan, stb...

tam: sid kimondottan cc és fõleg verseny villa, tehát ne hozzuk bele az enduro kategoriába. Pláne mivel 60-80 mm-et "mozog" amit általában úgyis betonra fújnak.