Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Konnyiteni a Boxxer kupakjan? lol :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
hát tudom én azt. de hogy az milyen lesz :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
csak könnyítés
*** assist házi módra

innen már könnyû kitalálni ;)

teflon vs anodizálés téma: sram.com: Upper Tubes: 32mm EA70 Straight Wall with low friction anodized

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ettõl függetlenül teflonosak a sárgászöld becsúszók a pike-on, a duke-on, a psylon, a boxxeremen, stbstb.

Max. a persely teflon, a becsúszók NEM.
A teflonos becsúszók ideje már rég lejárt.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
barkács power? :)
kiváncsi leszek mi lesz majd belõle...milyen lesz a cucc. hajrá :-)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nincs valakinek egy 03elötti boxxer kupakja, kölcsön? pár napra kéne csak, hogy elvigyem esztergáshoz, málna mûhely tuningol :P

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Köszi a segítségeteket,döntöttem és megvettem 29500ft a Pilot XC,megnéztem a Duke-ot is két fajta volt aminek valóban csak ezüstre elokszált a becsúszó szára,a másiknak pedig teflon szerû barnás bevonat volt!De az olcsobb is 20000ft-tal volt több a pilotnál,és nekem egyáltalán nem tetszett jobban!Mert én már megszoktam a 98-as Judy XC formát és ez a Pilot egy az egybe hasónlít rá,csak ez nem fehér hanem fekete!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ettõl függetlenül teflonosak a sárgászöld becsúszók a pike-on, a duke-on, a psylon, a boxxeremen, stbstb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Jaja. Mondjuk fluid ágyon... , ez becsúszószárakkal elképzelve vicces lehet, de ott biztos nem csinálják, de CSAK vegyészkaros vagyok, és NEM vegyészmérnök, hanem biomérnök, szóval ehhez nekem annyira nem muszáj értenem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Tényleg ? Nem is tudtam.

Visszatérve a témához, tudtommal a nitridálás baromi drága, már csak ebbõl kifolyólag is valószínütlen, hogy a Duke-nak nitridált becsúszószára lenne.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
BME-n van vegyészmérnöki.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Vegyészkar nincs is csak max. Természettudományi ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

a nitrides bevonat egy zöldes szinü izé?

Tudod, hogy 1általán mi az a nitrid??? A szin az attól függ, hogy mivel képez nitridet a nitrogén. A duke-on nem az van, hanem mesterségesen megvastagitott alu oxid (eloxálás), (ha jól tudom akkor a keménységi rangsorba ez kovetkezik a gyémánt után, 9es, korund néven, de valószinû, hogy van különbség a különbözõ eljárásokkal elõállitottak között.) Nem is teflon. ÉN járok vegyészkarra, szóval lehet, hogy jobban tudom...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem
minden nitrid :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
milyen nitrid?

nem teflon?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mcgyver te már megint okoskodsz :)
nem arról volt szó a multkor hogy a nitrides bevonat egy zöldes szinü izé?
láttam már dukeot, de ugyanaz van a psylon meg a piken, és ilyenjeim voltak/vannak is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ez a nitridezett becsúszó és a finomabb mozgás megér +17ezret?

még mindig azt mondom (meg amit Thez, ha belefér a keretbe) ha 7 végén pár kilóméter dózerút, akkor felesleges...ha több terep, és olyan teló amit nem akarsz majd 2-3K km után lecserélni akkor +éri....sztem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

de a dukenak nitridezett becsúszója van
pilotnak meg króm
ami egyrészt kult, másrészt jobban csúszik

Van neked 1általán fogalmad arról, hogy miket írsz??? :mybad:
Még színben sem stimmel amit írtál. A Duke NEM nitridált, mert akkor nem 45ért vesztegetnék a boltokban...
Keményre eloxált=anodizált, az meg hogy milyen színû lesz, leginkább a gyártótól függ, a kémia határain belül.
1szer ÉLÕBEN nézz meg 1 Duke-ot!!!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: a kettõ szerkezetileg még csak meg közelíti egymást

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a pure lényegében megegyezik a MCD-vel, csak mig a pure lockolható, a MCDben csak be tudod tekerni hogy az elsõ 3 centin mozogjon
mozgásban ugyanaz