nem az olaj csinálja a csíkot, hanem a kosz, amit összeszedek. az olaj csak egy vékony bevonatot képez, de ha végihhúzom az ujjam a becsúszón, akkor olajos lesz. nem tom, ez szerinted normális? olajfolyás nem tapasztalható. szerintem.ha olajcsík van, és durvábban, akkor szimmeringcsere.
Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2005. October 12. - 20:48
Posted 2005. October 12. - 20:46
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. October 12. - 19:41
Úgy tudom az RS telókban van egy "kenõmechanizmus", egy "szivacs", ami keni a becsúszót.
Ezen kivül még van szabadon olaj a szárakban, bal oldalt 10ml, jobb oldalt 135, plussz még egy kevés a légkamrában is.
Posted 2005. October 12. - 19:00
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2005. October 12. - 18:48
Pont ezt akartam én is megkérdezni, mert vasárnap cseréltem olajat, és azóta olajos kicsit a becsúszó, ráadásul nem is a csillapitás oldalán jobban, hanem a légrugó oldalán (bal oldalon). Igaz, egyre kevésbé, de furcsa, mert tavasszal olajcsere után nem csinált ilyet, csak kb. az elsõ fél órában. Lehet, hogy 4000km alatt kopott valamelyest a tömités, és ezért jön ki az olaj??? Mennyibe van egy szett új szimmering/porvédõ tudomisén hogyhívják???
Elvileg ez a villa is nemrég volt olajcserén (mondta volt az elõzõ tulaj). De ha jól tudom, a Rock Shoxokban a rugózó oldalon (ahol a levegõ van) szintén található olaj, ami a kenést végzi. vhol olvastam, talán épp itt a fórumon vagy boltban mondták, hogy a szimmeringcsre sem veszélyes költség.
Posted 2005. October 12. - 18:13
Viszont a becsúszókon mindig ott figyel egy kis olaj. Vékonka réteg, ez normális RS kenés vagy egy picit eresztené az olajat?
No mind1, RS RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pont ezt akartam én is megkérdezni, mert vasárnap cseréltem olajat, és azóta olajos kicsit a becsúszó, ráadásul nem is a csillapitás oldalán jobban, hanem a légrugó oldalán (bal oldalon). Igaz, egyre kevésbé, de furcsa, mert tavasszal olajcsere után nem csinált ilyet, csak kb. az elsõ fél órában. Lehet, hogy 4000km alatt kopott valamelyest a tömités, és ezért jön ki az olaj??? Mennyibe van egy szett új szimmering/porvédõ tudomisén hogyhívják???
Posted 2005. October 12. - 16:47
tegnap felmentem a HH-ra, meg Normafára át, faszán belõttem a villát (engedtem le egy kis levegõt is) és hajrá! nahát, majd' besz@artam...Ilyen gyönyörû mozgást!!!Sokkal gyorsabban tudtam lefelé menni, mint eddig, gyönyörûen kimozgott mindent, lekoppanás nélkül a mázsám alatt. Olyan dolgokat be tudtam vállalni, nagyobb sebességgel, amiket eddig soha. Szóval jó darab és hála a lockout-nak, felfelé nem himbál.
Viszont a becsúszókon mindig ott figyel egy kis olaj. Vékonka réteg, ez normális RS kenés vagy egy picit eresztené az olajat?
No mind1, RS RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posted 2005. October 11. - 18:42
Lehet. De az biztos, hogy 100kg es 180-as tarcsa alatt siman elmaszogathat a Duke. Ez nem meglepo.
szerintem a psylo is elmászogatna, nemcsak a Duke
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. October 11. - 14:59
a különbséget meg tudod nézni a linkelt oldalakon...hellosztok
a Rock Shock SID race és a Rock Shock SID team között mi a különbség? cc-re, ill maratonra megéri?
elõre is köszi
megérni meg akkor éri meg ha nem vagy nehéz, grammozni akarsz, és nem használsz tárcsaféket, különben inkább dual air-es reba...fõleg ha az a bringád ami az aláírás (6500 disc)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. October 11. - 14:21
http://www.biker.hu/...kat=SID sorozathellosztok
a Rock Shock SID race és a Rock Shock SID team között mi a különbség? cc-re, ill maratonra megéri?
elõre is köszi
A sebesség mindent megold.
Posted 2005. October 11. - 12:36
grr
Posted 2005. October 11. - 12:30
http://www.sram.com/...ntainforks/sid/
kinek mi éri meg...?!
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 11. - 12:28
hellosztok
elõre is köszi
http://www.sram.com/...ntainforks/sid/
kinek mi éri meg...?!
Posted 2005. October 11. - 12:25
nem a psylo is "csak" 30-as?
edit: akkor jól éreztem
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 11. - 12:23
elõre is köszi
Posted 2005. October 09. - 22:36
Posted 2005. October 09. - 22:33
viszont a duke jó döntés volt ha jó állapotban van:)
Posted 2005. October 09. - 22:29
akkor már megérte...
és ha már úgy érzed hogy, és nem tudod szétbontani, irány egy jó szervíz.... õk megoldják, onnantól kezdve neked is menni fog, hisz akkor már szétszedhetõvé avanzsál.
2004 es a psylom, és még jó eredeti olajjal... szal ezek a villák túlléptek azon a szinten hogy havonta kelljen olajatcserélni, nem koszolódik be hamar.
ezt örömmel hallom
nekem is volt psylo xc-m, a még 2001es oldszkúl gyártmány, piros rugó kellett bele, mert kissé nehéz vagyok, de iszonyat szépen mozgott.sajnos az elõzõ bringámmal eladtam, én hüje
bár a lock néha hiányzott nekem
Posted 2005. October 09. - 22:25
és ha már úgy érzed hogy, és nem tudod szétbontani, irány egy jó szervíz.... õk megoldják, onnantól kezdve neked is menni fog, hisz akkor már szétszedhetõvé avanzsál.
2004 es a psylom, és még jó eredeti olajjal... szal ezek a villák túlléptek azon a szinten hogy havonta kelljen olajatcserélni, nem koszolódik be hamar.
Posted 2005. October 09. - 22:23
egyébként a tekerenyû meg sem mozdul, se ki, se be, se balra, se jobbra