Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

ha olajcsík van, és durvábban, akkor szimmeringcsere.

nem az olaj csinálja a csíkot, hanem a kosz, amit összeszedek. az olaj csak egy vékony bevonatot képez, de ha végihhúzom az ujjam a becsúszón, akkor olajos lesz. nem tom, ez szerinted normális? olajfolyás nem tapasztalható. szerintem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha olajcsík van, és durvábban, akkor szimmeringcsere.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Úgy tudom az RS telókban van egy "kenõmechanizmus", egy "szivacs", ami keni a becsúszót.

Ezen kivül még van szabadon olaj a szárakban, bal oldalt 10ml, jobb oldalt 135, plussz még egy kevés a légkamrában is.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Úgy tudom az RS telókban van egy "kenõmechanizmus", egy "szivacs", ami keni a becsúszót.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Pont ezt akartam én is megkérdezni, mert vasárnap cseréltem olajat, és azóta olajos kicsit a becsúszó, ráadásul nem is a csillapitás oldalán jobban, hanem a légrugó oldalán (bal oldalon). Igaz, egyre kevésbé, de furcsa, mert tavasszal olajcsere után nem csinált ilyet, csak kb. az elsõ fél órában. Lehet, hogy 4000km alatt kopott valamelyest a tömités, és ezért jön ki az olaj??? Mennyibe van egy szett új szimmering/porvédõ tudomisén hogyhívják???

Elvileg ez a villa is nemrég volt olajcserén (mondta volt az elõzõ tulaj). De ha jól tudom, a Rock Shoxokban a rugózó oldalon (ahol a levegõ van) szintén található olaj, ami a kenést végzi. vhol olvastam, talán épp itt a fórumon vagy boltban mondták, hogy a szimmeringcsre sem veszélyes költség.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Viszont a becsúszókon mindig ott figyel egy kis olaj. Vékonka réteg, ez normális RS kenés vagy egy picit eresztené az olajat?
No mind1, RS RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pont ezt akartam én is megkérdezni, mert vasárnap cseréltem olajat, és azóta olajos kicsit a becsúszó, ráadásul nem is a csillapitás oldalán jobban, hanem a légrugó oldalán (bal oldalon). Igaz, egyre kevésbé, de furcsa, mert tavasszal olajcsere után nem csinált ilyet, csak kb. az elsõ fél órában. Lehet, hogy 4000km alatt kopott valamelyest a tömités, és ezért jön ki az olaj??? Mennyibe van egy szett új szimmering/porvédõ tudomisén hogyhívják???

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
No, beszéltem a sráccal Duke Race ügyben, aszonta, vmi perselyt tettek beléje (nem a srácba, a villába), hogy ne folyassa az olajat. Ezt nem értem, de mind1, tökhüje vagyok a technikai részletkérdésekben. De aszonta, hogy fogóval a mûanyag tekerõ-vacak kioperálható elvileg, így hozzá lehet férni a szár alján az imbuszcsavarhoz és így szétszedhetõ a villa. Megkérdeztem a Wilkerben a szerelõsrácot, meg is mutatta, csak egy filléres alu vacakot meg a tömítéseket kell kicserélni, és már állítható is a csillapítás.
tegnap felmentem a HH-ra, meg Normafára át, faszán belõttem a villát (engedtem le egy kis levegõt is) és hajrá! nahát, majd' besz@artam...Ilyen gyönyörû mozgást!!!Sokkal gyorsabban tudtam lefelé menni, mint eddig, gyönyörûen kimozgott mindent, lekoppanás nélkül a mázsám alatt. Olyan dolgokat be tudtam vállalni, nagyobb sebességgel, amiket eddig soha. Szóval jó darab és hála a lockout-nak, felfelé nem himbál.
Viszont a becsúszókon mindig ott figyel egy kis olaj. Vékonka réteg, ez normális RS kenés vagy egy picit eresztené az olajat?
No mind1, RS RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Lehet. De az biztos, hogy 100kg es 180-as tarcsa alatt siman elmaszogathat a Duke. Ez nem meglepo.

szerintem a psylo is elmászogatna, nemcsak a Duke ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hellosztok
a Rock Shock SID race és a Rock Shock SID team között mi a különbség? cc-re, ill maratonra megéri?
elõre is köszi

a különbséget meg tudod nézni a linkelt oldalakon...
megérni meg akkor éri meg ha nem vagy nehéz, grammozni akarsz, és nem használsz tárcsaféket, különben inkább dual air-es reba...fõleg ha az a bringád ami az aláírás (6500 disc)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hellosztok
a Rock Shock SID race és a Rock Shock SID team között mi a különbség? cc-re, ill maratonra megéri?
elõre is köszi

http://www.biker.hu/...kat=SID sorozat

A sebesség mindent megold.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
nos ez tény..de nem írt évet, így lehet, hogy jó lesz ez is...hameg nem, akkor meg google..meg egyébkéntis..

grr
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ezzel nem nagyon van beljebb ha '05-os SID-rol beszelunk. Ezek mar a '06-os modellek.

http://www.sram.com/...ntainforks/sid/

kinek mi éri meg...?!

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

hellosztok
elõre is köszi

http://www.sram.com/...ntainforks/sid/

kinek mi éri meg...?!
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Lehet. De az biztos, hogy 100kg es 180-as tarcsa alatt siman elmaszogathat a Duke. Ez nem meglepo.

nem a psylo is "csak" 30-as?

edit: akkor jól éreztem :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
hellosztok
elõre is köszi
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
nádzson szíp és jól szuperál, leszámítva a már említett kis gikszert

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a 2001-eset már ne sajnáld annyira, azok mostanra kiöregedtek, hajlamosak a recsegésre:)
viszont a duke jó döntés volt ha jó állapotban van:)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

akkor már megérte...:)
és ha már úgy érzed hogy, és nem tudod szétbontani, irány egy jó szervíz.... õk megoldják, onnantól kezdve neked is menni fog, hisz akkor már szétszedhetõvé avanzsál.

2004 es a psylom, és még jó eredeti olajjal... szal ezek a villák túlléptek azon a szinten hogy havonta kelljen olajatcserélni, nem koszolódik be hamar.

ezt örömmel hallom
nekem is volt psylo xc-m, a még 2001es oldszkúl gyártmány, piros rugó kellett bele, mert kissé nehéz vagyok, de iszonyat szépen mozgott.sajnos az elõzõ bringámmal eladtam, én hüje
bár a lock néha hiányzott nekem

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor már megérte...:)
és ha már úgy érzed hogy, és nem tudod szétbontani, irány egy jó szervíz.... õk megoldják, onnantól kezdve neked is menni fog, hisz akkor már szétszedhetõvé avanzsál.

2004 es a psylom, és még jó eredeti olajjal... szal ezek a villák túlléptek azon a szinten hogy havonta kelljen olajatcserélni, nem koszolódik be hamar.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
ok, ok, de tudod, "csak ami tiszta belül, az tiszta kívül is" copyright by pécsi ildikó...meg a faszomtudjamejikmosópor. no, abbahagyom a parázást.amúgy az elsõ menettapasztalatok, HHH-n, elég jók voltak a Race-szel, bár lefelé amúgy sem vagyok olyan nagylegény, hogy egy CC-s villa határait feszegessem. de télleg gyönyöûen mozog a picike
egyébként a tekerenyû meg sem mozdul, se ki, se be, se balra, se jobbra